Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Όσο χώρο πιάνουν οι μπαταρίες, τόσο είναι και το φλας! Τι να λέμε τώρα;!

ihogY6.jpg
 
Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Ναι, δεν θα κάνει για τον FE70-200+hood και ταυτόχρονα το φλασάκι να είναι on-camera και να χτυπάει μπροστά. :smile:

13289121233_8a7c09a920_b.jpg


Υπάρχουν και τα flash brackets μετά αν θέλεις τη μηχανή+φλας στο χέρι.

Τουλάχιστον γλυτώσαμε από τα ογκώδη Sony φλας:

Sony-HVL-F20M-F43M-F60M.jpg
 
Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Στην προκειμένη περίπτωση με το μικρό σώμα της α7 σειράς ο στόχος ήταν το μικρό μέγεθος και βάρος του φλας, ώστε να εναρμονίζεται με το σώμα. Έρχεται σε πολύ δεύτερη μοίρα κατά πόσο ευσταθεί το 40 Guide Number.

Σίγουρα δυνατότερο θα είναι από το 20άρι της Sony, που είναι το μόνο της φλας συμμαζεμένου μεγέθους.
Το 43άρι της είναι ογκώδες. Χρησιμοποιούσα και το μεν και το δε παλιότερα στη Nex7 και δεν έμεινα με κανένα από τα δύο ευχαριστημένος. Το ένα ανεπαρκές και το άλλο ογκώδες και βαρύ.

Θεόσταλτο δώρο τώρα το Nissin i40 που προσφέρει ταυτόχρονα και TTL και μικρό όγκο/βάρος και απόδοση και πλήρη περιστροφή/ανάκλιση.

Το νέο 32άρι της Sony είναι μια προσπάθεια για συμμαζεμένο κάπως φλας, αλλά με δύο μπαταρίες, αργό κύκλο φόρτισης, όχι πλήρους περιστροφής κεφαλή και διπλάσιο ύψος από το Nissin i40, δεν νομίζω ότι το πλησιάζει.

http://www.bhphotovideo.com/c/compa...2M/BHitems/1077433-REG_984435-REG_1082054-REG
 
Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Γιαννη πες μας τις εντυπώσεις σου από το Nissin, κι αν θες ανεβασε καμια φωτογραφια να δουμε πως συνεργαζεται με τις Α7
 
Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Έβγαλε Battery Grip για τις A7, A7R και A7S η Meike σε τιμή super με remote control. Συγχωρέστε με αν έχει αναφερθεί ήδη αλλά μόλις το είδα :)

http://www.meikestore.com/product/m...ol-battery-grip-for-sony-a7-a7r-a7s/3057.html

Έχει κανείς εμπειρία από προιόντα της Meike? Είναι αξιόπιστα? Πάντως 65 είναι πολύ... ανταγωνιστική τιμή...
 
Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Μόλις επικοινώνησα κι εγώ με την Meike γιατί είναι out of stock... θα περιμένω εντυπώσεις λοιπόν πριν από την παραγγελία!
 
Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Άριστη εργονομία/ζύγισμα το Nissin i40 πάνω στο σώμα της α7s.
Επιτέλους ένα φλας που δεν το νιώθεις σαν μεγάλο αγγούρι πάνω σε μικρό σώμα.

XGrvvb.jpg


YrFrTL.jpg


url1QG.jpg


cXbris.jpg
 
Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Ισχύουν αυτά που έγραψα και στο νήμα με την Α6000.... και κάποια ακόμα

Η νικον πάντα είχε καλύτερη αξιοποίηση των αισθητήρων της sony, αλλα στο βίντεο υπάρχουν πολλοί παράγοντες.

1) φακοί.... στις mirrorless έχεις τη δυνατότητα να βάλεις (εκτος Sony φυσικά ) νικον φακούς, canon , Leica, PL mount κλπ
αυτό δινει μεγάλη ευελιξία ki ελευθερια στους βιντεαδες

2) Έχουν EVF που επίσης είναι απαραίτητο στο βίντεο, για να βλέπεις ΑΚΡΙΒΩΣ τι τραβας κάθε στιγμή, και τι επίπτωση έχουν οι αλλαγές σου.
Το ίδιο ισχύει και για τη σπαστή οθόνη, πολύ βολικό και απαραίτητο σε κάθε βιντεα.

3) Το μικρο μέγεθος μετράει πολύ, γιατί μπορείς να βάλεις τη κάμερα οπου θέλεις , χωρίς να ενοχλεί , με λιγότερο βαρος .
Μπορείς επίσης να τη βάλεις πιο εύκολα σε πολυκοπτερα (για εναέριες λήψεις) , μικρούς γερανους, σταθεροποιητές χειρός κλπ

4) Η νικον έχει παραδοσιακά κακή έργονομια στο βίντεο , δε μπορείς ν αλλάξεις παραμέτρους την ώρα που τραβας βίντεο (πχ διάφραγμα) , δεν έχει focus peaking, focus magnifier , live histograms κλπ
Αυτά είναι απαραίτητα σε βίντεο παραγωγες.

ΥΓ , έχουν προσθέσει το zebra τουλάχιστον

4) H nikon δεν έχει CAF στο βίντεο, πράγμα απαραίτητα για run n gun καταστάσεις, για σπορ, για "μυστήρια" (γάμους και βαφτησια) κλπ
Δεν είναι απαριτητο για επαγγελματικές δουλειες, αλλα πολύ χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις.


5) Η sony έχει το πολύ χρήσιμο SLOG 2 image profile , που δίνει στο χρηστη ένα είδος RAW video , που με τη σωστη χρήση δίνει πολλές δυνατότητες στο βίντεο και στην επεξεργασία του μετά στο ποστ .

6) Η sony έχει τη δυνατότητα για 4Κ recording (με εξωτερικό εγγραφέα) που επίσης δίνει τεράστιες δυνατότητες για post proccesing και καλύτερη εικόνα.

7) Η δύναμη της sony είναι στα υψηλα ISO και το ποσο καλα κρατάει σε αυτά τα ISO.

8) H nikon δεν έχει anti-aliasing filter, κι αυτο σημαινει moire-aliasing στο βίντεο, εστω και λιγο.


Τέλος, στο βίντεο αναφέρει ότι χρησιμοποιήθηκε το standrat color profile στη sony, poy κανεις δε χρησιμοποιεί φυσικά.
Οι περισσότεροι (αν θέλουν να πάρουν το 100% της μηχανής) θα τραβήξουν slog 2 , για μεγιστη δυναμική περιοχή) και κάποια μετά-επεξεργασία.

Επίσης , λέει ότι χρησιμοποίησε τον σονυ 70-200 f/2.8... ayto σημαίνει ότι έβαλε κάποιον ανταπτορα (o 70-200 f/2.8 είναι alpha mount).
Αν έβαλε τον AF ανταπτορα της Sony , έχουμε κάποια μικρή απώλεια φωτός κι ευκρίνειας ίσως... καλύτερα να χρησιμοποιούσε τον FE 70-200 f/4 .
 
Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

tzo : δώσε πληροφορίες για το συστηματάκι που έχεις βάλει στη σονυ από κάτω
 
Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Quick Release L-Plate Bracket.

GuVVs5.jpg


Eξαιρετικά στιβαρή κατασκευή, ταιριάζει σε Arca-Swiss κεφαλή, τόσο οριζόντια όσο και κάθετα. Κι έχει και θέση για το hand-strap.
Δεν εμποδίζει κανένα πορτάκι. Προσφέρει και καλύτερο κράτημα, χωρίς να περισσεύει το μικρό δαχτυλάκι.
Απίστευτα χαμηλή τιμή στα 15 ευρώ με δωρεάν μεταφορικά:
http://www.ebay.com/itm/201042734139?

Ταιριάζει γάντι και με το Ball-Head X του Gorillapod Focus.
Το Gorillapod Focus το χρησιμοποιώ και στο βίντεο, όπως ο Andrew Reid εδώ:

G44C0009b-660x440.jpg


G44C0115b-660x990.jpg


"a Joby gorilla pod works surprisingly well as a lightweight rig with 3 contact points with the body, plus a forth with the EVF to your eye. Very stable once you get the hang of it."
 
Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

το πήρα χθες και πραγματικά είναι υπέροχο.
τις πληροφορίες σας παρακαλώ για triggers που να συνεργάζεται μαζί του..
σας ευχαριστώ