Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

αν ηταν μονο για φωτο , κι εγω θα πουλουσα την gh3,αλλα βλεπεις ειναι και το βιντεο ! :p

τωρα που το λες καπου πήρε το ματι μου NEW GH4 με 4K !!! To 2014 !!
δεν ειναι παντως να το παρακολουθείς το θεμα στενα ! με την εξελιξη γενικα τις φώτο-video !!
ξεφεύγουν τα πράγματα και σε μοντέλα και σε λεφτά ( τα οποια δεν υπαρχουνε πλεον )

Απάντηση: Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

αυτο που με ενδιαφερει περισσοτερο ειναι να ξεμπερδευω με καλο ΦΦ Σωμα
και να επενδυσω σε φακους σε χρονο !

Έχετε βλέπω κοινά ενδιαφέροντα με τη SONY :p

Τι ειν'τουτο πάλι, μεσαίο φορμά σε συνθήκες στούντιο ;...Ψυχεδελική η εικόνα με τον cz .
Πάντως έτσι όπως πηγαίνουν με τα mp σε λίγο θα φωτογραφιζουμε με μικροσκόπια και η φορητότητα θα αφορά τά τρίποδα.

Αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι θα ψαχνουμε να βρουμε φιλτρα-βαζελινες-καλσον για να μη φαμε ξυλο απο τις γυναικες μας.
Οι πιο παλιοι θα καταλαβουν τι εννοω...

καταλαβαίνουν και οι νεότεροι...

Απάντηση: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Επειδη σας βλεπω ζεστους για την Α7R και εχοντας την εμπειρια απο την D800 θελω να σας 'προσγειωσω' λιγακι και να ξανατονισω οτι τα 36mp ειναι 'πολλα' και θελουν διαφορετικη αντιμετωπιση απο οτι εχετε συνηθησει μεχρι τωρα....

Θελουν ακριβεια στην εστιαση χωρις κανενα λαθος. Οποια αστοχια γινει στην εστιαση θα το δειτε στην οθονη σας.
Θελουν εξαιρετικα κρυσταλλα-μιλαμε για τις πολυ ακριβες σειρες των φακων-αρα πανακριβους!
Ξεχαστε 'φθηνους' φακους και ανταπτορες. Πολυ λιγοι παλαιοι θα παιζουν πραγματικα 'σωστα' & καλα. Θα το δουμε στην πραξη ποιοι θαναι αυτοι..
Θελουν δυνατους υπολογιστες, τουλαχιστον ι5 με πολυ μνημη και φυσικα μεγαλους σκληρους. Οτιδηποτε παρακατω απλα θα σερνεται και εσεις θα χανεται την υπομονη σας.(για mac δεν ξερω τι γινεται)
Θελει αλλα τεχνικη το τραβηγμα. Και πολλες καρτες μνημης.

Γενικα θαναι πιο δυσχρηστη & αργη-προσεκτικη διαδικασια.

Ολα αυτα για να παρεις αυτο που θα μπορει να σου δωσει ο αισθητηρας. Εαν θες απλα να τραβας οπου ναναι απλα και μονο για να χαιρεσε και να λες οτι εχω 36mp τοτε αγνοηστε το σχολιο αυτο. Η εμπειρια απο την D800E ειναι πολυ σημαντικη. Απλα δειτε ποσοι την πηραν και ποσοι πραγματικα εκμεταλευτικαν τις δυνατοτητες της...

Νομιζω παντος οτι η Α7 ειναι υπερ-υπερ αρκετη για τους περισσοτερους μην πω για ολους (εκτος ισως των τοπιοαδων και στουωτιο οπου οι συνθηκες ειναι ελεγχομενες αλλα και εκει το συζηταμε)

Αυτα βεβαια ειναι και λιγο θεωρητικα, σε λιγες μερες θα ξεκαθαρισουν αρκετα πραματα

Kαλημέρα! Παρακολούθησα το νήμα και ένα έχω να πω, αυτή η Sony έγινε όνειρο για πάρα πολλούς! Δείτε τις ώρες που γράφουν στο νήμα. Oι άνθρωποι κοιμούνται και ξυπνάνε ονειρευόμενοι την Α7r!

Attachments

• Screen Shot 2013-10-24 at 11.09.00.jpg
    Screen Shot 2013-10-24 at 11.09.00.jpg
    162.4 KB · Views: 8

εγω παντως νομιζω με τετιο φως οπιαδιποτε μηχανη θα εβγαζε τετια crop:)

τις εχουμε (εχω) κανει ηδη...
Aν θες action camera, ουτε η sony a7/r κανει , αλλα ουτε και η EM1.

Εκει θες κλασσικη DSLR , με καλο CAF kai PDAF .

Αν θες επισης ποικιλια φακων kai τιμων, θα πας σε κλασσικη DSLR ή σε m4/3.

Eγω κατεληξα σε m4/3 συστημα, κυριως λογω φακων , ογκου και βαρους...

αλλα δε σημαινει οτι δε θα ηθελα και μια A7 ...! :p

Eπισης στο αρθρο αναφερει πολυ τη δυνατοτητα χρησης τωνφακων 4/3 μεσω ανταπτορα... αν το πας ετσι τοτε η sony ειναι πολυ καλυτερη!
Γιατι εχει AF antaptora που μπορεις να βαλεις μια τεραστια γκαμα φακων alpha mount (απο zeiss - sony mexri Sigma-tamron-tokina) σε πολυ καλες τιμες και κυριως με PDAF !
Το εχω δοκιμασει και στιις nex kai doyleyei arista !

Ψύχραιμοι είμαστε... :drummer::drummer::drummer::drummer:

Λογικό είναι να υπάρχει ένας ενθουσιασμός. Η Sony παρουσίασε δυο μηχανές που είναι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πρωτοπορειακές. Δεν νομίζω οτι το αμφισβητεί κανείς. Αυτό δεν σημαίνει ούτε το τέλος των DSLR, ούτε των μ4/3 ούτε της Leica ούτε τπτ. Τουλάχιστον εδώ στο φόρουμ μας δεν νομίζω να μίλησε κανείς για κάτι τέτοιο. Σίγουρα πρέπει να περιμένουμε ακόμα το τελικό προοιόν και τα καλά reviews για να κρίνουμε την απόδοση της γενικά και ειδικά (πχ με RF φακούς) αλλά όλα μέχρι τώρα δείχνουν οτι έχουμε δυο μηχανές με κορυφαία ποιότητα εικόνας τουλάχιστον με τους φακούς του συστήματος. Οι οποίοι είναι προς το παρόν ακόμα λίγοι. Η Zeiss ανακοίνωσε οτι θα παρουσιασει και μια σειρά MF φακούς μέχρι το τέλος του 2014, οπότε με τον καιρό θα έχουμε και αρκετούς native φακούς να πουλήσει και η Sony που θέλει.

Λεωνίδα, καταλαβαίνω τι λές. Προσωπικά νομίζω οτι μερικοί απο τους φακούς μου είναι σε θέση να καλύψουν τα 36ΜΡ, όπως και το PC όσον αφορά την επεξεργασία (i5, 6GB RAM). Αλλά θα προτιμούσα τα 24 σίγουρα. Απο την άλλη, στους ίδιους φακούς τα 36 downsized στα 24 θα δώσουν νομίζω και πάλι καλύτερο αποτέλεσμα. Επίσης η έλλειψη του ΑΑ είναι θετικό στα 36 ακόμα και αν δεν φωτογραφίζουμε στούντιο. Εκτός απο περισσότερο θόλωμα (moire πρόβλημα δεν έχω στην χρήση μου) επιπλέον σε αυτό που προσθέτει η τεχνική/λήψη/φακός, δεν μου προσφέρει κάτι. Γλιτώνω το αρχικό sharpening κατα την μετατροπή του RAW.

Παρόλα αυτά, οι παράγοντες απο τους οποίους εξαρτάται η απόφαση A7 ή A7r είναι η απόδοση με RF φακούς (με κάποιους δλδ, όχι με όλους. Με αυτούς που με ενδιαφέρουν εμένα), το λίγο καλύτερο σώμα με κράμα μαγνησίου και μπροστά, και η έλλειψη ΑΑ. Απο την άλλη, στα ίδια λεφτά με την A7R παίρνω την Α7 και τον 35αρη Zeiss οπότε ίσως γύρω κατα κεί αν δώ οτι η Α7 έχει καλή συμπεριφορά με τους δικούς μου φακούς. Λογικά θα έρθει και πιο γρήγορα η Α7 μιας και το κατάστημα που την παρήγγειλα έχει συμφωνία με την Sony για προμήθεια στοκ 1-2 βδομάδες προτού δοθεί στα υπόλοιπα. Αυτό θα παίξει επίσης ένα ρόλο...

η κλασικη τακτικη που κανουν ολοι ειναι , δινουν πρωτα σε κατι ασχετους τη μηχανη να βγαλουν τοιχους και κλαδια σε auto mode και ολοι απογοητευονται , μετα στινουν μια φωτογραφιση με καλο φως και ωραιο μοντελο για να δουμε ποσο καλη μηχανη ειναι και ποσο καλες φωτος βγαζει με 55/1.8 των 1000$....για μενα το πλεονεκτιμα αυτης της μηχανης ειναι η τιμη και το μεγεθος....και ελπιζω εξαιτιας της να ριξει τις τιμες η κανον για να παρω καμια 5δ/6δ...γιατι σαν συστημα θελει 2-3 χρονια ακομα τουλαχιστον να αποκτισει ενδιαφερον φακους σε νορμαλ τιμες....

Απάντηση: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

H Σονυ με την απόφαση της να λανσάρει τρείς μοντούρες για τις APS-C & FF μηχανές της δέ βοηθα κατα τη γνώμη μου στο να αποκτήσει κ να επεκτέινει ενα συστημα με ευρύ userbase.
Θα έπρεπε να μείνει στο A mount (πλήρως συμβατό με φακους Minolta) κ πανω σε αυτό να κτισει τις μηχανες NEX, A7 etc κ με τους ανταπτορες οι υπόλοιποι όπως τώρα.
Τουλάχιστον οι CaNikon αυτό έκαναν, κράτησαν μια μοντουρα για τις DSLR τους.

Δυο είναι οι μοντούρες. Η DSLR A mount και η Mirrorless E mount. Η Nikon και η Canon έχουν το ίδιο πράγμα με τις δικές τους mirrorless. Ξεχωριστες μοντούρες. Η διαφορά είναι οτι η Sony πια, εκτός απο FF φακούς για την DSLR μοντούρα, έχει FF φακούς και για την Ε μοντούρα. Είναι σαν το DX και FX στην Νικον.

Απάντηση: Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Με τα παρόντα δεδομένα και με γνώμονα αποκλειστικά την φωτογραφία νομιζω πως η ΕΜ 1 είναι πιο ολοκληρωμένη πρόταση κυρίως λόγω φακών, ταχύτητας εστίασης και frame rate σε σχέση με τις α7/r έστω και αν με απόλυτα κριτήρια υπολείπεται ίςως σε ποίοτητα εικόνας. Αν μάλιστα μπουν στο παιχνίδι και οι παράγοντες όγκος και βάρος όσον αφορά τους ζουμ ( και όχι μόνο) φακούς για τις α7/r που επειδή ακριβώς έιναι FF θα ειναι μεγαλύτεροι έως πολύ μεγαλύτεροι τότε ακυρώνεται τελείως το πλεονέκτημα του μεγέθους και του βαρους που υπήρξε το απόλυτο κριτήριο επιλογής για όσους κινήθηκαν στην αγορά των mirorless . Μόνο αν αποδεχθεί κανείς το σημαντικά μεγαλύτερο βάρος και τον όγκο των φακών στοχεύοντας στην καλύτερη ποιότητα εικόνας μοιράζει να δικαιολογείται η σκέψη για αλλαγή συστήματος. Τότε όμως γιατί να μην κινηθεί σε DSLR εκμεταλλευόμενος τα εγγενή της πλεονεκτήματα;

Τα πάντα είναι θέμα αναγκών και προσωπικών προτιμήσεων.

Σε σχέση με την ΕΜ-1 η Α7 (και προφανώς με βάση τα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα) προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα του FF έναντι του μ4/3. Καλύτερη ποιότητα εικόνας, μεγαλύτερο δυναμικό εύρος και ευέλικτα αρχεια, λιγότερος θόρυβος. Μετά είναι η χρήση των φακών στο εστιακό μήκος τους και χωρίς κροπ. Για μένα αυτό είναι και απο τα πιο σημαντικά.
Η ποικιλία φακών της ΕΜ-1 για κάποιον που θέλει μόνο δυο τρεις σταθερούς δεν σημαίνει τίποτα. Οι φακοί θα έρθουν και στην A7 αργά η γρήγορα. Και η Ολύμπους στην αρχή δεν είχε παρα ελάχιστους φακούς.