Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

ενας πολυ ενδιαφερον ανταπτορας.... Kipon Tilt and Shift Adapter for Nikon F Mount Lens to Sony E Mount NEX Camera

$_12.JPG

TSNIK-NEX03_zps0c15093a.jpg

TSNIK-NEX02_zpsd1a17ae4.jpg

529F80FD4ECB7ECD01_zps5101d08e.jpg

529F80FD4ECB7ECD02_zpsf181e16e.jpg

Από Nikon σε Nikon υπάρχει ; Να μετατρέψουμε τους υπάρχοντες φακούς μας σε T&S με μικρό κόστος έστω και με χαμηλότερη ποιότητα φωτο;

O Kipon είναι για aps-c, όχι για full frame. Εκτός αν εννοούμε να μπει η α7(x) σε crop mode.

For APS-C and smaller the tilt/shift adapters (look at Kipon) are a good solution and lenses designed for 35mm full frame provide enough coverage to have some tilt and shift available. Full frame effectively needs a lens with medium format coverage and the adapted solutions are not available for the ‛e’ mount for any of the medium format mounts (let alone those that might make sense).
https://www.onlandscape.co.uk/2014/02/wideangle-options-sony-a7r/

I have been testing a few lenses last night with the Kipon tilt-shift adapter and it has created a nightmare for me. I went as long as a 24mm lens. Those lenses are perfectly fine shooting normally with a bit of pin cushion. I simply correct it with software. When I shift the lens I have to crop the image a lot to get back the straight lines. They are especially bad on the edges.
Also some lenses have a bigger images circle than others and I get mechanical vignetting really quick on some of them.
So the tilt-shift adapter is a great toy, albeit a $280 toy but not something I can use from day to day shooting houses with it. I will just have to stick with the Canon 17mm TS-E.
http://www.fredmiranda.com/forum/topic/1289955/0

Γιάννη επ'ευκαιρία βλέπω τον πιο κατω(VM/Sony EII) προς κυκλοφορία ακόμα. Απ'ότι διάβασα είναι πιο καλός από τον προηγούμενο για χρήση με ευρυγώνιους. Νομίζεις αξίζει το κόπο;;
http://voigtlaender.com/adapter.html

Ένα ακόμη quote όλες τις εικόνες του Kipon βρε παιδιά, γιατί δεν τις εμπαίδωσα! Να έχουμε να scroll-άρουμε :p

Είμαστε σε αναμονή της α9.

Το δικό μου πλάνο είναι α9 με τους FE και α7s με τους Loxia.

εγώ, μιας και χρησιμοποιώ τις σονυ κυρίως για το βίντεο, σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερα να το γυρίσω σε handycam τύπου VG30.
θα έχω το πλεονέκτημα της καλύτερης κατανομής βάρους, ειδικά με τους μεγάλους φακούς (18-200,70-200), οθόνη αφής, χερούλι για χαμηλές λήψεις, EVF που ανασηκώνεται και δε θα έχω περιορισμό χρόνου
Παλιά είχα την VG30 και ήταν ένα κλικ καλύτερη από την αντίστοιχη ΝΕΧ στο βίντεο, ενώ οι φωτογραφίες της ήταν πολύ αξιόλογες θα έλεγα.
όπου να'ναι θα ανακοινώσει νέες handycam η σονυ και έχω βάσιμες υποψίες ότι ανάμεσα σε αυτές θα είναι και μια VGxx με 24mp crop αισθητήρα και 4Κ

Καλησπέρα!

Μετά απο κοντά ένα μήνα δουλειάς με τον LA-EA4 πάνω στην Α7 και μια απαιτητική αποστολή στις Άλπεις να αναφέρω δυο τρεις εντυπώσεις. Ακόμα δεν έχω δείγματα μιας και γυρίσαμε μόλις και έχει μαζευτεί πολύ δουλειά. Ακόμα ούτε τις κάρτες δεν έχω αδειάσει...

Χρησιμοποιήσα την Α7 και τον αντάπτορα LA-EA4 μαζί με τους φακούς Minolta 24mm f/2.8 AF και Minolta 70-210 f/4 AF (Beercan).
Στην φωτογραφία έμεινα 100% ικανοποιημένος και μάλλον θα ασχοληθώ κιάλλο με τους A mount φακούς. Η εστίαση ήταν ταχύτητη, ακριβής και τα κατάφερε εξαιρετικά και σε στιγμές δράσης. Άλματα σε ριπές, γρήγορα κατεβάσματα σε πίστες, αλλά και το βράδυ σε χαμηλό φωτισμό (πάρτυ με φωτισμό μπαρ/κλαμπ) δεν έχασα ποτέ την εστίαση, παρά το γεγονός οτι δεν με θεωρώ και ιδιέτερα έμπειρο στην χρήση AF μιας και χρησιμοποιώ κατα βάση χειροκίνητους φακούς.

Εκεί που δεν έμεινα τόσο ικανοποιημένος ήταν το βίντεο. Εκεί δεν ήταν σε θέση να ακολουθήσει πάντα την δράση. Συγκεκριμένα τα μεγαλύτερα προβλήματα τα παρουσίαζε με τον 70-210. Θα αναφέρω ενα παράδειγμα. Έχω στηθεί εκτός πίστας σε μια πλαγιά για να τραβήξω κάποιον που θα κατέβει την πιστα απέναντι μου γύρω στα 100μ απόσταση. Σκούρος σκιέρ σε λευκό φοντο δλδ. Ο σκιέρ είναι όλος σε σημεία εστίασης. Στην φωτογραφία, εστιάζει με ευκολία πάνω του. Μόλις γυρνάω όμως στο βίντεο και ξεκινάει να κατεβαίνει, πολλές φορές τον έχανε με αποτέλεσμα να ψαρεύει στο λευκό χιόνι μην βρίσκοντας πια κάτι να εστιάσει. Είναι σίγουρα δύσκολες συνθήκες, μικρό σημείο εστίασης και ομοιόμορφο φόντο, αλλά είχε ώς αποτέλεσμα αρκετές φορες σε παρόμοιες καταστάσεις να το γυρναω στην χειροκίνητη εστίαση και να ακολουθώ την κίνηση όπως ξέρω. Απλά στα 210μμ αυτό δεν γίνεται χωρίς κραδασμούς....

Κατα τα άλλα πάντως πολύ ευχαριστημένος και πιστεύω οτι για την φωτογραφία η λύση του LA-EA4 και Α μοντούρας αποτελεί πολύ καλή εναλλακτική λύση στα χιλιάρικα που ζητάει η Σόνυ για τους FE φακούς. Η Αρτ σειρά της Σιγμα μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι!

Μόλις σορτάρω λίγο το υλικό μου, θα ανεβασω και παραδείγματα

o beercan είναι πολύ παλιος φακός, με αρχαίο σύστημα εστίασης , ειδικά για βίντεο.
Τον έχω δοκιμάσει πολλές φορές με τον ανταπτορα και φυσικά δεν είναι ο πιο κατάλληλος φακός για γρηγορη εστίαση, ειδικά σε βίντεο.
Γι αυτή τη δουλεια θέλεις φακούς SSM και μονο., ταχύτατοι και αθόρυβοι.

Είχα και τον sigma 70-200 2.8 HSM και ήταν απίστευτα γρήγορος στο βίντεο και στη φωτό, όπως και ο sigma 17-70 OS.
επίσης, είναι γνωστη η ιδιοτροπία της sony με τις SLT (και του ανταπτορα) να μη μπορείς ν αλλάξεις διαφργαγμα στο βίντεο με AF .
Είναι ο βασικός λόγος που έφυγα από τις SLT (Α55,Α65 και Α77) και δεν υπάρχει λογική εξήγηση γι αυτό.

Και τον FE70-200 να είχε, στην α6000 θα έπρεπε να τον καρφώσει για να έχει εντυπωσιακό CAF, και όχι στην α7.

ο LAEA4 δεν χρησιμοποιεί το AF της κάμερας, έχει δικό του σύστημα εστίασης με phase detection 15 σημείων.
είναι ισοδύναμο με το σύστημα εστίασης της SLT A65 που είναι άκρως αποδοστικο γρηγορο και αξιόπιστο.
Απλα θέλει φακούς με SSM - HSM - USD για να αποδοσει (sony - sigma -tamron σε alpha mount ).

η Α7 με τον LAEA4 είναι ισοδύναμη με τις καλύτερες DSLR σε εστίαση.
Δες εδώ παλιότερο δείγμα με τον sigma 70-200, μιλάμε για αστραπιαία εστίαση σε βίντεο (και σε φωτό επίσης)!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Κι εγώ σου απάντησα ότι και με την Α7 μπορείς να έχεις γρηγορη εστίαση με τον ανταπτορα που έχει τωρα ο Αλεξ.
Και μάλιστα πιο αποδοτική σε χαμηλο φωτισμό και σε single AF , εκεί που χωλαίνει λίγο η A6000.

ο LAEA4 δεν χρησιμοποιεί το AF της κάμερας, έχει δικό του σύστημα εστίασης με phase detection 15 σημείων.
είναι ισοδύναμο με το σύστημα εστίασης της SLT A65 που είναι άκρως αποδοστικο γρηγορο και αξιόπιστο.
Απλα θέλει φακούς με SSM - HSM - USD για να αποδοσει (sony - sigma -tamron σε alpha mount ).

η Α7 με τον LAEA4 είναι ισοδύναμη με τις καλύτερες DSLR σε εστίαση.
Δες εδώ παλιότερο δείγμα με τον sigma 70-200, μιλάμε για αστραπιαία εστίαση σε βίντεο (και σε φωτό επίσης)!

Γιάννη αν το νομίζεις αυτό ότι συγκρίνεται με τις καλύτερες dslr μάλλον έχεις χάσει επεισόδια.

σε σχέση μετην canon 7D ήταν ανταγωνιστική Βλασση και δεν έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα.

η νέα 7D είναι καλύτερη , αλλα απευθύνεται σε άλλο κοινό και κοστίζει περισσότερο από τις πιο πολλές ΑPSC μηχανές.
επίσης ο LAEA4 έχει πιο νέο module από τον LAEA2 που αντιστοιχεί στην Α65, είναι κάτι μεταξύ Α65 και Α77.

Και ειδικά στο βίντεο που λεμε εδώ , τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και πολύ , έως καθόλου, Οι nikon δεν έχουν στην ουσία CAF και οι canon , an kai έχουν αξιόλογο AF δεν είναι τόσο γρηγορο , ούτε παραμετροποιησιμο.

ΥΓ.. ο Αλεξ είπε κυρίως ότι έχει θέμα στο βίντεο άλλωστε και όχι στις φωτό.

σε σχέση μετην canon 7D ήταν ανταγωνιστική Βλασση και δεν έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα.

η νέα 7D είναι καλύτερη , αλλα απευθύνεται σε άλλο κοινό και κοστίζει περισσότερο από τις πιο πολλές ΑPSC μηχανές.
επίσης ο LAEA4 έχει πιο νέο module από τον LAEA2 που αντιστοιχεί στην Α65, είναι κάτι μεταξύ Α65 και Α77.

Και ειδικά στο βίντεο που λεμε εδώ , τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και πολύ , έως καθόλου, Οι nikon δεν έχουν στην ουσία CAF και οι canon , an kai έχουν αξιόλογο AF δεν είναι τόσο γρηγορο , ούτε παραμετροποιησιμο.

μόνο σε single shots. Κι από την 7d μέχρι τώρα έχουν μεσολαβήσει δεκάδες μηχανές. Αυτά για φωτογραφία. Για βίντεο πάω πάσο, δεν ξέρω...

Στο βίντεο αναφέρθηκε ο Αλεξ ότι είχε παράπονο me τον ανταπτορα , όχι στις φωτό. Και γι αυτό ανέφερα τους φακούς με SSM κλπ

Στο βίντεο ήταν το πρόβλημα. Στις φωτογραφίες έμεινα 100% ευχαριστημένος! Και δεν μιλάω για στατικά θέματα, αλλά για γρήγορες καταβάσεις σε πίστες, άλματα και με παράλληλη κίνηση σκιέρ και φωτογράφου. Στο βίντεο σε αυτές τις συνθήκες χώλωνε πράγματι, αλλά στην φωτογραφία δε με πρόδωσε.

αυτό ακριβώς είπα κι εγώ... ότι σε φωτό δεν υστερεί σε τίποτα , ακόμα και από καλες DSLR (με τον ανταπτορα) .
Στο βίντεο , θέλεις σίγουρα SSM φακούς ή αντίστοιχους.