Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Συνήθεια είναι το βαρος και μέγεθος αν δεν σε ταλαιπωρεί.
στην A5000 φόρεσα τον Minolta 100-200mm και τα πήγε τέλεια.
Όπως έχω ξαναγράψει για τους 'α' φακούς μου πήρα την Α77m2 διότι με χαλούν οι αντάπτορες.

Διαφωνώ ότι είναι απλά συνήθεια ο όγκος-βάρος σε λιλιπούτεια σώματα των 300 γραμμαρίων. Το βάρος και ο όγκος δημιουργούν ταλαντώσεις και η σταθερότητα πάει περίπατο, μειώνοντας δραματικά την επαναληψιμότητα εστιασμένων λήψεων.

Ο FE70-200/4 είναι οριακός από άποψη βάρους/όγκου για χρήση εναλλάξ μεταξύ ff και aps-c σώματος.

εγώ μίλησα μονο για sony A7x , σε apsc υπάρχουν πιο πολλές επιλογές και οικονομικές.
Σε FF δεν υπάρχουν δυστυχώς (εκτος ενός κιτ φακού) οικονομικες επιλογές και δε φαίνεται κάτι τέτοιο στον ορίζοντα.

Το aps-c το έμπλεξα στη συζήτηση, λόγω της ευκολίας που μπορεί να έχει η προσθήκη ενός aps-c σώματος στην τσάντα του κατόχου μιας α7.
Χωρίς να προστεθεί όγκος/βάρος, σε μια εξωτερική μικρή τσέπη της τσάντας πετάς μια α5100 και έχεις δεύτερο σώμα ή σαν καπάκι σε έναν φακό. Διατηρώντας τα οφέλη του native AF σε φωτό και βίντεο.

Με μια τριάδα native FE φακών FE16-35/4, FE55/1.8 και FE70-200/4 πολλαπλασιάζονται οι επιλογές σε εστιακά μήκη και βάλε-βγάλε εναλλάξ.
Ούτε που θέλω να φανταστώ μια τσάντα με αντάπτορες κόντρα αντάπτορες + ογκώδεις a-mount φακούς και ξεχωριστούς aps-c φακούς για το δεύτερο σώμα.

αυτά είναι ανάλογα τις ανάγκες και τις δυνατότητες του καθενός... εγώ πχ έχω 2 εντελώς ανεξάρτητα συστήματα, ένα για φωτογράφηση κι ένα για βίντεο .
Στην Α6000 έχω τον κιτ για καθημερινή χρήση και τους 10-18mm , 18-105 kai 50mm για τις εκδηλώσεις , για φωτό κυρίως και λιγότερο για βίντεο.

Για βίντεο έχω την Α7s με αρκετούς φωτεινούς primes και 1-2 zoom με σταθερό διάφραγμα που είναι ιδανικοί γι αυτή τη δουλεια και πολύ οικονομικοί.

Αλλα αυτά είναι όπως τα βλέπει ο καθένας.

Να δούμε πώς θα τα πάει στα άκρα και η νέα έκδοση III του Voigtlaender Heliar 15mm/4.5.
Για τέτοιο μέγεθος φακού ff 15mm χαλάλι ο αντάπτορας.

Voigtlaender_VM15_mm_4_5_SW_Heliar_04_AA-700x525.jpg

http://www.sonyalpharumors.com/one-first-image-sample-with-the-new-voigtlander-heliar-15mm-iii-lens/

Ευτυχώς υπάρχει ο FE16-35/4, με άριστες κριτικές για την απόδοσή του πλην των 35mm @f/4, κι έτσι δεν κρεμόμαστε από την Tokina.

Βέβαια ο FE16-35 δεν είναι 15mm, ούτε έχει το μικρό μέγεθος του Heliar.
Κι ο Heliar δεν είναι καθόλου φτηνός. 750 ευρώ + 290 ευρώ το VM-Ε Close Focus Adapter έφτασε την τιμή του FE16-35.

Οι πρώτες εντυπώσεις στην α7s ενθαρρυντικές, αλλά ούτως ή άλλως στην α7s δεν ήταν έντονο το πρόβλημα στα άκρα.
http://www.newsshooter.com/2015/02/...-aspherical-iii-vm-15mm-f4-5-lens-first-look/

IMG_1504-600x450.jpg

If your filming on a set or in a studio you could use the Intensity Pro 4K coupled with a computer to capture your cameras output in realtime without the need for an external recorder. It certainly is a budget solution if your in a controlled environment and want to record UHD vision from a camera such as a Sony a7S and don’t wan’t to go to the expense of buying a Atomos Shogun or Odyssey 7Q+.

http://www.newsshooter.com/2015/02/...-budget-solution-for-real-time-video-capture/

Έφτασε ο FE16-35, ολοκληρώνοντας έτσι αισίως την ποθητή τριάδα FE16-35/4 OSS, FE55/1.8, FE70-200/4 OSS.

Οι πρώτες εντυπώσεις χτες βράδυ εντός σπιτιού πολύ θετικές. Δεν κατάφερα flare ακόμη σε περίεργα led σποτάκια, που ήταν θάνατος με τον Panasonic 7-14 πέρσι.

H σταθεροποίηση πολύ αποδοτική. Το παρακάτω 100% κροπ είναι από λήψη στο χέρι (με ακουμπισμένους αγκώνες στα γόνατα) με ταχύτητα 1 δευτερόλεπτο!

MUfvip.jpg

Eυχαριστώ. 1133 ευρώ σε προσφορά ημέρας από amazon.de. Την προσφορά την ανακοίνωσα στο νήμα δυο φορές, με την τελευταία στις 8 Φεβρουαρίου με τη μεγαλύτερη πτώση. Η πτώση διαρκεί για λίγες μόνο ώρες και μετά επανέρχεται στην κανονική των 1350 ευρώ.

amazon.png

Eυχαριστώ.

Στην α5100 με το εκπληκτικό της CAF, με 24-52mm και το OSS, με κράτημα του φακού μέσα στη χούφτα σαν camcorder και το σώμα στον αέρα, τύφλα να έχουν οι βιντεοκάμερες! :flipout:

Στην α7s, κανένα πρόβλημα με το f/4 ακόμη και σε ημίφως. Με τη διπλή χρήση μεταξύ των δύο σωμάτων σε συνδυασμό με το OSS του προβλέπω να έχει εκτεταμένη καθημερινή χρήση, και όχι να μείνει μόνο ως υπερευρυγώνιος για τοπία.