Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Όταν απαντάς, να πατάς reply και όχι reply with quote. Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεται το μήνυμα που μόλις προηγείται.

Σύμφωνοι για το θέμα εκτύπωσης. Το θέμα του zooming κατά την επισκόπηση στο pc και της δυνατότητας crop απλά έθιξα, όπως λέει και στο βίντεο στο 30:20.
Αν του ζητούσαν να κροπάρει μόνο την παρέα δηλαδή από τη φωτό του, χωρίς το τοπίο, δεν θα μπορούσε, χωρίς σοβαρή πτώση ποιότητας. Ουσιαστικά την ξεχνάς αυτή τη δυνατότητα.

To rolling shutter αφορά το βίντεο. Στη φωτογραφία υπάρχει το θέμα rolling shutter μόνο κατά τη λήψη με ηλεκτρονικό κλείστρο (silent mode).

φρέναρε λίγο. το πήρες λάθος.
Το rolling shutter στη φωτογραφία δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα.
Καταπολεμείται με το panning, δηλαδή με τον τρόπο που είπες, να ακολουθήσεις το αμαξι με τη φωτογραφική.
Αυτό συμβαίνει σε όλες τις φωτογραφικές περίπου στον ίδιο βαθμό για ίδια ταχύτητα κλείστρου.
Δηλαδή και 1/2000 ταχύτητα να βάλεις, παίζει να μην παγώσει η κίνηση του αυτοκινήτου και να παραμορφωθεί ελαφρώς λόγω rolling shutter.
Διαφορές στο roling shutter στη φωτογραφία έχεις μόνο σε διαφορετικού τύπου φωτογραφικές (αυτές που χρησιμοποιούν μηχανικό κλείστρο με αυτές που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό κλείστρο - και πάλι μικρές διαφορές - οφείλονται στο πως διατρέχει το άνοιγμα του κλείστρου τον αισθητήρα και πόσο γρήγορα).
Συνήθως σε 1/250 αν θυμαμαι καλά διατρέχει τον αισθητήρα, και ουσιαστικά την ταχύτητα 1/2000 την πετυχαίνες απλά μικραίνοντας αυτή την οπή. Μην μπλέκεις με τη θεωρία όμως.
Δηλαδή ουσιαστικά, στη φωτογραφία, δεν ασχολούμαστε καθόλου με το rolling shutter.

Στο βίντεο όμως, εκεί έχεις σε πολύ διαφορετικό βαθμό rolling shutter μεταξύ φωτογραφικών, καθώς μπαίνουν και άλλοι παράγοντες που έχουν να κάνουν με το πως παράγεται το βίντεο. Υπάρχουν όροι όπως line skipping, pixel binding, κτλ κτλ που επηρεάζουν.
Εκεί απλά κοιτά λοιπον τα reviews για συγκριτικα μεταξυ των μηχανων. Αλλα μην σε επηρεαζει το τι διαβαζεις για βιντεο σε σχεση με τη φωτογραφια.

Ένα άρθρο που τα εξηγεί απλά και κατανοητά:

http://www.juzaphoto.com/article.php?l=en&t=mechanical_and_electronic_shutter

Στη φωτογραφία με την α7s μάς απασχολεί το θέμα rolling shutter μόνο κατά τη χρήση του ηλεκτρονικού κλείστρου (silent mode), το οποίο αποφεύγουμε σε θέματα με γρήγορη κίνηση.

Εχεις μπερδευτει αρκετα κι εχεις βαλει πολλα θεματα προς συζητηση.

Ξεκαθαρισε ττι θες να κανεις , ποσα χρηματα διαθετεις, για να μπορεσεις να βγαλεις μια ακρη.

Δε χρειαζεται να απογοητευεσαι.... Απλα ξεκαθαρισε τι ακριβως θες απο τη μηχανη , βαλε ενα οικονομικο στοχο και πες μας για να σε βοηθησουμε, αν θες φυσικα.

πάντως για όποιον ανησυχεί ότι τα 12 megapixel της Α7s μπορεί να είναι πολύ λίγα, έχω να πώ ότι τόσα χρόνια οι φωτογράφοι γάμων με την d700 έκαναν δουλειά και έχω δει πάμπολλες εκτυπώσεις Α4 όπου διακρίνεις την παραμικρή λεπτομέρεια.
Ακόμα και σε crop mode (5 megapixel) βλέπονται οι φωτογραφίες
https://www.dropbox.com/s/m7djvrrlhh93w2x/DSC03669.JPG?dl=0
https://www.dropbox.com/s/2p3hjzwnp2xpa8l/DSC03697.JPG?dl=0

φιλε alzazira69 ευχαριστω για τις πολυτιμες πληροφοριες σου.οι φωτο ειναι δικες σου?

παρακαλώ. ναι, δικές μου και πρόσφατες. είναι απευθείας από τη μηχανή , χωρίς οιαδήποτε επεξεργασία, με τον Sony Zeiss 24mm/f1.8

δεν αντιλέγω. κάνε όμως ένα κόπο να τις κατεβάσεις, γιατί στο dropbox χάνουν σε ανάλυση. πιστεύω ότι για εκτύπωση μέχρι 13x18 είναι ΟΚ.

Μπορείς να δοκιμάσεις τον 24/1.8 χωρίς να μπαίνει σε aps-c mode η μηχανή, και να κροπάρεις εσύ μετά μόνος σου.

Θα αποκτήσεις τετράγωνο κάδρο με λίγη περισσότερη ανάλυση και βινιέτα.

http://danhawk.com/danhawk/testing-out-the-sony-zeiss-24mm-f18-on-the-a7

Τα 12 δεν είναι λίγα αν ο φακός είναι καλός και η τεχνική μας το ίδιο. Με την nikon d700 έχω τυπώσει αρκετές φορές 50Χ70 εκ. Κατά περίπτωση τα αποτελέσματα ήταν άριστα. Στα 30Χ50 εκ. σχεδόν πάντα τα αποτελέσματα ήταν άριστα. Με μέτριο φακό (έναν παλιό nikon 28-200) μόνο δυο καλές λήψεις έχω τυπώσει στα 30Χ50 εκ. Στα 50Χ70 εκ. καμιά.

Φυσικά μιλώ για jpgs από raw κι όχι απευθείας jpgs της μηχανής, και με το δικό τους Profile και χωρίς ripping. Και σε σωστό minilab.

ξεχνάς ότι έχω ήδη μια sony a7s και φακούς apsc... δεν μου αρκούν τα 5 Mp .

δεν αντιλέγω. κάνε όμως ένα κόπο να τις κατεβάσεις, γιατί στο dropbox χάνουν σε ανάλυση. πιστεύω ότι για εκτύπωση μέχρι 13x18 είναι ΟΚ.

και για να καταλήξουμε καπου.... το θέμα είναι ότι ο φίλος μας θέλει μια A7s αλλα να βάλει πάνω της φακούς APSC για φωτογραφία, αυτό δε συζητάμε ?
Για βιντεο έχει κάποιο νόημα, το κάνω κι εγώ άλλωστε, αλλα για φωτό , η δικια μου γνώμη είναι όχι.

Είναι κρίμα να δώσεις τόσα λεφτά (μονο το σώμα έχει 2000 ευρω) για κάτι τέτοιο.

σ αυτή τη περίπτωση , παίρνεις καλύτερα μια Α7 (1000 ευρω) + κιτ φακό (400 ευρω) και σου μένουν 600 ευρω για κάτι άλλο.

εκτος αν έχεις ήδη μια καλη συλλογή από sel APSC φακούς.... αλλα κι εκεί κανεις υποχώρηση .

αύριο αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση των νέων φακών της sony ......http://www.sonyalpharumors.com/more...-official-info-coming-tomorrow/#disqus_thread

sony3514-700x598.jpg

αν κάποιος θέλει να επεξεργαστεί τα αρχεία της α7ς κατευθείαν στο davinci resolve , δε θα μπορέσει δυστυχώς γιατί δεν τα καταλαβαίνει.
Μέχρι τώρα η λύση ήταν να τα μετατρέψουμε σε .mov format μέσω προγραμμάτων , πχ το sony catalyst browser, FCPX, premiere κλπ

Αυτό φυσικά έχει το μειονέκτημα του χρόνου μετατροπής, και του όγκου των τελικών αρχείων που είναι πολύ μεγαλυτερα.

Υπάρχει τώρα ένα πρόγραμμα που επιτρέπει το rerwap αυτών των αρχείων χωρίς ν αλλάζει το μέγεθος και να αλλοιώνει τη ποιότητα.
Γίνεται στην ουσία μια αλλαγη header , που επιτρέπει στο davinci (και σε άλλες εφαρμογές) να βλέπουν τα αρχεία .mp4 της sony, σαν .mov
Κοστίζει μόλις 2 ευρω και το βρίσκετε εδώ... http://brightland.com/w/products/

Λέγεται MP4 to MOV for OSX και είναι μονο για mac.

Υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για το πως δουλεύει.

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

και για να καταλήξουμε καπου.... το θέμα είναι ότι ο φίλος μας θέλει μια A7s αλλα να βάλει πάνω της φακούς APSC για φωτογραφία, αυτό δε συζητάμε ?
Για βιντεο έχει κάποιο νόημα, το κάνω κι εγώ άλλωστε, αλλα για φωτό , η δικια μου γνώμη είναι όχι.

Είναι κρίμα να δώσεις τόσα λεφτά (μονο το σώμα έχει 2000 ευρω) για κάτι τέτοιο.

σ αυτή τη περίπτωση , παίρνεις καλύτερα μια Α7 (1000 ευρω) + κιτ φακό (400 ευρω) και σου μένουν 600 ευρω για κάτι άλλο.

εκτος αν έχεις ήδη μια καλη συλλογή από sel APSC φακούς.... αλλα κι εκεί κανεις υποχώρηση .

Α7s σε crop mode είναι πεταμένα χρήματα. Μια Α6000 αναμένω λογικώς να δίνει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα σε φωτογραφία με downsampling στα 6mp.