Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

το ιδιο συμβαινει και με την ΕΜ1 , παντα υπαρχει ελαφρύ βουισμα απλα με το IBIS ON οι ηλεκτρομαγνητες πουσαρονται κι άλλο,
με φακό παντως 180mm (90mm m43) η ταχυτητα 1/125 ειναι παιχνιδάκι για την ΕΜ1:grandpa:,
θεμα χρόνου όμως είναι να βελτιώσει η Σονυ το IBIS αφού το πήρε απόφαση να το βάλει.

Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Η σύγκριση των επιδόσεων του ΙΒΙS μεταξύ α7ΙΙ και Ε-Μ1 δεν είναι δίκαιη λόγω μεγέθους αισθητήρα.

Μπορεί ακόμη και να υστερεί το IBIS της Olympus, αλλά να παίρνει το προβάδισμα λόγω πολύ μικρότερου αισθητήρα.

σωστό αυτο που λες εν μέρη όμως, αλλού εχει μειονέκτημα και αλλου πλεονέκτημα ο μικρός αισθητήρας, δεν μπορεις να τα εχεις όλα, οπότε θεωρώ ότι η συγκριση αφου γινεται για τό ενα και είναι δίκαιη αλλο τόσο ειναι και για το άλλο δίκαιη,

άποψη μου ειναι πάντως όπως ήδη είπα ότι η Σονυ θα το βελτιώσει κιάλλο...

Μα δεν έγινε καμία σύγκριση με E-M1. H αναφορά στην E-M1 έγινε όσον αφορά τον θόρυβο του IBIS.
Οι κάτοχοι αναφέρουν ότι το ΙΒΙS της Sony με το ζόρι που ακούγεται (πρέπει να κολλήσεις αυτί στη βάση της μηχανής), ενώ είναι πολύ πιο αισθητός ο θόρυβος του IBIS της Ε-Μ1.

Γιατί τονίζεις ότι χρήζει βελτίωσης το ΙΒΙS της Sony; Δεν σε ικανοποίησαν τα αποτελέσματα του τεστ;
Με φακούς με OSS θα υπάρχει περαιτέρω βελτίωση, αφού οι φακοί αναλαμβάνουν τους δύο από τους πέντε άξονες σταθεροποίησης.

Δε γινεται να φτασει τα επιπεδα διορθωσης της εμ1 γιατι ειναι θεμα φυσικης.
Οπως και οι φακοι για φφ δε γινεται να ειναι ισοι σε μεγεθος με τους μ4/3 .
Μεγαλυτερος αισθητηρας σημαινει μεγαλυτερη αδρανεια οταν κινειται και δε μπορει ν ακολουθησει τοσο γρηγορα τις μεταβολες που χρειαζονται.
Το φφ εχει πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα.... Δε μπορεις να τα εχεις ολα.
Το ιβις ειναι τοσο καλο οσο του επιτρεπει το μεγεθος του αισθητηρα

δεν έχει να κάνει με το τι ικανοποιεί εμένα αλλα με το τι αποδίδουν σήμερα ανάλογες υλοποιήσεις (ανεξαρτήτως μεγεθους αισθητηρα), με φακο 180mm είναι γνωστό ότι με ταχύτητα 1/180 κάποιος με καλή τεχνική μπορει να πάρει ακούνητες φωτό, οπότε το συμπέρασμα του τεστ ότι με ταχύτητα 1/125 πέρνεις με IBIS αποτελέσματα ανάλογα σε ταχύτητα 1/1000 δεν μου λέει και πολλά,

το IBIS στο σώμα ειναι κατα την γνώμη μου παράγων που μπορεί να χαρακτηριστεί game changer δηλαδή καταλύτης, το ξέρω γιατι όλα αυτα τα χρόνια το χρησιμοποιώ απλόχερα με όλους τους φακούς μου ακόμα και τους χειροκίνητους, οπότε ναι πιστευω ότι τόσο η ευαισθησία του και απόδοση πρεπει να φτάσει τα 3-4 στοπ αλλά και η αποδοτικότητα του στους επιπλέον άξονες τόσο σε φωτό όσο και στο βίντεο, η τεχνογνωσία υπάρχει και πιστευω πως ειναι θέμα χρόνου να εφαρμοστεί,

αν τώρα σου αρκεί η πρώτη του υλοποίηση κανένα πρόβλημα δεν έχω σε αυτό, δεν νομίζω φυσικά να σε χαλάσει μια επιβεβαίωση της πρόβλεψης μου, πιστευω ότι η υλοποίηση του στην αντικαταστάτρια της Α6000 θα είναι ακόμη καλύτερη και εν μέρη αυτο θα οφείλεται και στον μικρότερο αισθητήρα.

Ξεκινάς με γνώμονα τις επιδόσεις της E-M1 για να κρίνεις ως μη ικανοποιητκή την αποτελεσματικότητα του IBIS της α7II.

Πάντα θα είναι πιο αποτελεσματικό το IBIS της Olympus και στα επόμενα μοντέλα, λόγω πολύ μικρότερου αισθητήρα.

Όπως και της α7000 λόγω aps-c έναντι ff.

φυσικά σαν βάση απο καπου πρεπει να ξεκινάς παντα, αν ξεκινήσω απο το ότι στα προηγούμενα μοντέλα δεν υπηρχε θα το θεωρήσω θαύμα, δυστυχως δεν υπαρχουν αλλα ακάθρεπτα μοντέλα με IBIS για σύγκριση,:bigcry:

παρόλα αυτα την συγκριση δεν την εκανα μονο με την ΕΜ1 οπως λες, για την αποδοτικότητα του IBIS έκανα συγκριση και με τον παραδοσιακό τύπο 1/εστιακη φακου χωρις σταθεροποιηση, νομίζω ότι είναι αποδεκτός εδώ και χρόνια στους φωτογράφους

φυσικά το μεγεθος του αισθητήρα παίζει σημαντικό ρόλο αλλα επιμένω οτι θα δουμε βελτιώσεις και θα είναι σημαντικές, ουτε η Οlympus δεν ξύπνησε ξαφνικά και παρουσίασε πενταξονικη σταθεροποιηςη 3-4 στοπ, κατά την γνώμη μου υπάρχουν επίσης και παρατράγουδα απο τις τεχνικές IBiS που οι εταιρίες δεν προβάλουν τόσο γιατί δεν τις συμφέρει τα οποία συνεχώς δουλεύουν για να βελτιώσουν.

για το βιντεο επίσης έλεγα στο νημα της ΕΜ1 ότι είναι πολυ χρήσιμο και αποδοτικό το ΙΒIS και μάλιστα πολλοι το δούλευαν επαγγελματικά ειδικά με παλιούς φακους χειροκίνητους, μαλιστα παρόλα τα βιντεο που ειχαμε δει τότε ο Γιάννης ( αν θυμάμαι καλά) επέμενε ότι δεν μπορεί να γίνει χρήση επαγγελματικά και δεν μπορει να αντικαταστήσει τα αντίστοιχα μηχανικά συστήματα.

εγώ πάντως βλεπω με πολύ χαρά την ενσωμάτωση του IBIS στις SONY FF. Εξηγούμαι γιατί....

Η νεχ5 και η α7 μας έδειξαν ότι μπορούμε να έχουμε σώματα εξίσου μικρά με των κόμπακτ μηχανών και εξαιρετικά αποτελεσματικά στη φωτογραφία, για να μην αναφέρω τις δυνατότητές τους στο βίντεο. Όμως, σε αντίθεση με το Μ4/3 κυρίως, αλλά και με τους νέους CANON EF/EFS κατά δεύτερο λόγο, η παραγωγή σύγχρονων φακών για τη μοντούρα Α/FA μέχρι στιγμής δείχνει ότι μπορεί να έχει καλές επιδόσεις και καλή τιμή κάποιες φορές ότι έχει άριστες επιδόσεις, αλλά αυτό δεν συνδυάζεται σε καμιά περίπτωση με μικρό μέγεθος. Κι αν συνδυάζεται, όπως στον SONY A20 2.8, δεν μας δίνει φακό πραγματικό αξιόλογο για φωτογράφιση, παρά μόνο για βίντεο.

Η δικαιολογία του Γιάννη είναι ότι οι φακοί της SONY ειναι μεγαλύτεροι, διότι πρέπει να ενσωματώσουν τα συστήματα οπτικής σταθεροποίησης, που πιάνουν χώρο και έχουν βάρος, και μάλλον έχει δίκιο. Όμως τώρα με την ενσωμάτωση ενός τόσο αποτελεσματικού συστήματος στο σώμα, η απαίτηση αυτή εκλείπει, άρα θα πρέπει να δούμε φακούς σαν τον EFS 24 2.8 stm (APSC) και τον 40 2.8 stm και μάλιστα σε λογική τιμή. Και να μη μιλήσω για υπερευρυγώνιο ζουμ στο APSC σαν τον canon 10-18 stm που με 300 ευρώ έχει στείλει αδιάβαστους όλους τους canon/nikon/sigma/tokina/oly M φακούς με τιμή κάτω των 700 ευρώ.

Κώστα , το ΙΒΙΣ δεν είναι άγνωστο στη σονυ, το έχει εδώ και χρονια στις alpha mount .
Είχα πολλές απ αυτές και αποδίδει περίπου 2-3 στοπ , όσα σχεδόν και το παρόν σύστημα στην Α7ΙΙ .
Έχουν γινει πολλές μετρήσεις και τεστ με την Α7ΙΙ και ο μέσος ορος είναι περίπου 2-3 στοπ .
Θα βελτιωθεί στα σημεία αλλα δε θα πάει στα 3-4 λόγω μεγέθους.

Εγώ επαναλαμβάνω , ότι μικρή σημασία έχει το τελικό "σκορ" .... δεν ενδιαφέρει πολλούς μια πολύ χαμηλή ταχύτητα κλείστρου.... υπάρχουν κι άλλες τεχνικές που δίνουν άριστο αποτέλεσμα σε σκοτεινές σκηνές (μεγάλο ISO λόγω 2 στοπ υπεροχης μιας Α7ΙΙ από την ΕΜ1 , προγράμματα εντός μηχανής όπως το MFR για σύμπτυξη πολλών εικονων σε μια κλπ)

Το επιπλέον κέρδος είναι αυτό που ανέφερα παραπάνω... το βίντεο και η καλύτερη σκόπευση-εστίαση με μεγάλους φακούς χωρίς OS.

Αν έχεις να τραβήξεις ένα ακίνητο θέμα σε low light (γιατί μονο εκεί είναι χρήσιμο το IBIS) , έχεις πολλούς τρόπους να το κανεις όπως ανέφερα (ακόμα και τριπόδι) , αν μιλάμε για κινούμενο θέμα , είναι παντελώς άχρηστο/

To ξέρω πολυ καλά ότι οι DSLR της Sony ειχαν IBIS αλλά εκει υπήρχε άπλετος χώρος, στα μικρά ακάθρεπτα σώματα ομως δεν υπάρχει άρα έχουν κάνει ήδη βηματα μπροστά αν όντως όπως λές έχει την ίδια απόδοση.

πάντως δεν νομίζω ότι το βάρος και το μέγεθος των φακων FF επηρεάζεται σημαντικά απο το IBIS, το κόστος σαφως ναί

όσο για τον ότι ειναι χρήσιμο το IBIS μόνο για low light καταστάσεις δεν συμφωνώ, πρώτον γιατι τρίποδο δεν έχεις πάντα και το χρειάζεσαι και ημέρα με βαρείς φακους FF στο χέρι και απαιτήσεις όπου θέλεις μεγάλο βάθος πεδίου (κλειστό διαφραγμα), και ακόμη και αν υπάρχει περίσσεια ISO για χρήση υψηλότερου ISO σημαίνει ταυτόχρονα και μείωση δυναμικής περιοχής.

Η σονυ α7ιι εχει περισσοτερο χωρο γιατι ειναι πιο μεγαλη απο τις προηγουμενες.
Οι apsc kai ff μηχανες με ibis εχουν max κερδος 2-3 στοπ, ακομα και οι περισσοτεροι φακοι που ειχα το ιδιο.
Με ξαχνας επισης οτι δεν ειναι επιστημονικα μετρησιμο, τα δικα μου χερια πχ ειναι πιο σταθερα , λογω συνηθειας κι εμπειριας , αρα τ αποτελεσματα δεν ειναι ιδια παντου.

Εκτος απο τριποδι, ανεφερα οτι η σονυ εχει πολλα χρονια τωρα πολλα προγραμματα για να ξεπερασει το σκοπελο αυτο , οπως το multi frame noise reduction , twilight κλπ.
Εχω καταφερει μ αυτα να εχω καταπληκτικη εικονα με πολυ χαμηλη ταχυτητα και σχετικα μικρο iso.
Για τη δυναμικη περιοχη επισης, ακομα και αν χασεις 1-2 στοπ, ερχεσαι και παλι στα ιδια με μια m4/3 ή apsc , αρα δεν υπαρχει προβλημα.

1133 ευρώ τώρα το πρωί ο FE16-35/4 στο amazon.de και δεν θα μείνει για πολύ ώρα εκεί πριν γυρίσει πάλι στα 1350 ευρώ.
H χαμηλότερη τιμή Ευρώπης είναι 1300 ευρώ, ενώ η grey market τιμή purnima 1094 ευρώ.

Άδραξα την ευκαιρία και ολοκληρώνεται έτσι η FE τριάδα:
FE16-35 f/4 OSS + FE55 f/1.8 + FE70-200 f/4 OSS

Η τριάδα μαζί με την α7s ζυγίζουν 2.085γρ.

Καλύπτονται όλες οι ανάγκες με αυτή την τριάδα, πλην των >200mm, θέμα που λύνεται με μια α7000 ως δεύτερο σώμα πάνω στον FE70-200.

Αναζητώ αντάπτορα για τη μπαταρία των Nex
Σκέφτομαι να συνδυάσω 6 eneloop μπαταρίες να τροφοδοτώ την A7s

Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

http://r.ebay.com/dIPULv
16 ευρώ

Δεν παίρνεις το Varavon α7s battery package να τελειώνεις;
http://varavon.com/collections/battery/products/a7s-battery-package

detail_a7s_en.jpg

Παιδιά, χρησιμοποιεί κανείς το Sony HVL-F43M?
Είναι όντως βαρύ και μεγάλο για την α7?
Γενικά τι λέει?

Άρα η άλλη επιλογή είναι το HVL-F32M, που είναι πιο συμμαζεμένο?