Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Nissin i40

ihogY6.jpg

XGrvvb.jpg

YrFrTL.jpg

Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Λόγω μεγέθους. Άλλο να έχεις ένα φλας εναρμονισμένο με το μικρό mirrorless σώμα, και άλλο να έχεις ένα γιγάντιο φλας που φτιάχτηκε για SLT/DSLR.

Εκτός κι αν δεν το έχεις πάνω στο hotshoe, οπότε μπορούμε να μιλήσουμε και για τα Phottix Odin-Mitros+, αν θέλεις TTL.

Χωρίς TTL πάντα υπάρχει και η λύση των Yongnuo πομπών/φλας.

Γενικά ψάχνομαι για το θέμα φλας. Έτσι είμαι ανοικτός σε όλες τις προτάσεις.

καλησπερα σε ολα τα παιδια.εχω να μπω καιρο στο φορουμ.οταν ειχα ξαναμπει ειχε παρει τη πρωτη dslr μου μια 550 της canon και με ειχατε βοηθησει πολυ.κατεχω πλεον το αθλημα γερά και τα τελευταια χρονια ασχολουμαι πολυ και με film.οταν πρωτοβγηκε η a7s επεσε στην αντιληψη μου και εντυπωσιαστηκα πολυ μιας και το υψηλο iso για τραβηγματα στο χερι ειναι το ονειρο καθε φωτογραφου.να τονισω οτι διαβασα και τις 305 σελιδες οσο απιστευτο και αν ακουγεται.με βοηθησε πολυ και ο apollonios σε μερικες ερωτησεις μου αλλα θελω και εγω με τη σειρα μου να κανω καποια ερωτηματα μιας και σε λιγο καιρο θα ειμαι κατοχος μιας a7s.
Στις προηγουμενες σελιδες αναφερθηκε παρα πολυ το οτι η a7s εχει βγει πιο πολυ για χρηση βιντεο.Ας μου επιτραπει να διαφωνησω μιας και στο ιντερνετ ειδα πολλους φωτογραφους γαμων,να την χρησιμοποιουν σαν κυριο σωμα και εδω στην αθηνα 2 γνωστοι φιλοι επισης το ιδιο.στο διαδικτυο ειδα καταπληκτικες φωτογραφιες απο φωτογραφους γαμων.
Αναφερθηκε πολυ η λεξη crop πιο πισω οτι λειπει σε καποιον που ειναι κατοχος της A7s.12 megapixel δεν ειναι αρκετα για μια φωτογραφια?Αν δεν απατωμαι 12 megapixel ισοδυναμουν με 16 X 24(αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος) αλλα δε νομιζω να δυσκολευτει η a7s να printarei και σε μεγαλυτερο μεγεθος.μηπως οντως χανεται το νοημα της ψηφιακης εποχης και κυριως με τα megapixel? αν ειναι να παρω μια canon σαν την καινουργια 50 megapixel για να croparo νομιζω πως δε μου αξιζει να ειμαι φωτογραφος.τις προαλλες τυπωσα μια φωτο απο μια canon 5D mark 1 η οποια ειναι νομιζω 13 megapixel σε 30 Χ 40 και μου εφτανε και μου περισσευε.(γνωμη μου παντα χωρις να θελω να παρεξηγηθω με κανεναν)
πριν βγει η A7s ειχα πει σε ενα φιλο οτι ερχεται σιγα σιγα το τελος των dslr και επιβεβαιωνομαι.παντα θεωρουσα ανουσιο τον καθρεπτη απο καποια εποχη και μετα.
ερχομαι στο τελευταιο ερωτημα μου και οποιος ειναι προθυμος ας μου απαντησει ειλικρινα.
Την πρωτη μου dslr την αγορασα το 2011 και με ειχαν βοηθησει αρκετα παιδια απο εδω μεσα οπως ο αγαπητος cacau και ο Νικος Πετειναρακης ο οποιος μου ειχε πει τοτε μια πολυ σπουδαια φραση που δεν την λενε πολλοι. "γενικα παντως αν μπεις στο παιχνιδι σοβαρης ενασχολησης με τη φωτογραφια,οι κιτ zoom φακοι πανε για...σκραπ!" τοτε δεν καταλαβα τι εννοουσε αλλα πλεον ειμαι πολυ χαρουμενος που εχω τις ιδιες αποψεις και εκτιμησεις.τοτε δεν ηξερα καν τι ειναι τα aps-c και full frame.σαν ασχετος που ημουν τοτε οταν εβαζα το ματι μου θυμαμαι στο viewfinder δεν καταλαβαινα για πιο λογο επαιρνα επι 1.6+ εστιακη αποσταση ακομα.αργοτερα αφου ξεζουμισα την 550d το ιδιο εκανα και με την 7d.μεχρι που επιασα μια 5d mark 2 δανεικη για λιγους μηνες και καταλαβα αρκετα πραγματα.αυτο ηταν για εμενα.δεν ηθελα να ξανα γυρισω σε aps-c για κανενα λογο,εκτος και αν με εστελνε το national geographic να τραβαω κροκοδειλους.δυστυχως η 5d επειδη ηταν δανεικη δεν την χαρηκα οσο θα ηθελα αλλα για καλη μου τυχη βρηκα στο παταρι απο παλια μια canon ae-1 των γονιων και στη κυριολεξια μεχρι σημερα την ξεζουμιζω.οι εποχες αλλαζουν ομως και το φιλμ πλεον κοστιζει αρκετα.τραβαω συνηθως ilford fp4 και ilford panf plus και για οποιον ξερει μιλαμε για αρκετα λεφτακια ειδικα αν δεν εχεις την δυνατοτητα να εμφανιζεις μονος.
Και για να μη μακρυγορω φτανω στα τελευταια ερωτηματα μου.θα με βολευε παρα πολυ το καταπληκτικο μηχανακι A6000 που βγηκε αλλα δυστυχως μετα απο full frame δεν υπαρχει περιπτωση να ξαναγυρισω σε aps-c.ειναι ενα περιεργο συναισθημα και δε φτανουν λεξεις να το γραψω εδω και ειδη εχω πει πολλα αλλα ειναι σαν να συγκρινω yugo vs ferrari.(συγγνωμη αν προσβαλω κανεναν με αυτο).απο την αλλη ειναι η a7-r με τα 36 mp τα οποια δε με συγκινουν και η A7 full frame επισης η οποια παλι καταπληκτικο μηχανακι αλλα απο την ωρα που εχω δει αυτο τον διαβολο τον μεταμορφωμενο την a7s πραγματικα δε με συγκινει κατι αλλο...αναμεσα απο την A7 II και την a7s ποια θα επιλεγατε στην "θεση" μου? επισης οι φακοι της sony "SEL" ειναι για full frame και οι "SAL" για aps-c? επισης γιατι το dpreview δεν βγαζει πληρης κριτικη για την a7s?
σας ευχαριστω ολους και συγγνωμη για το μακρυ μου ποστ

Αφού δοκίμασες α7s, δύσκολο να να μην ενδώσεις. Εκτός και αν περιμένεις την α7sII προς το τέλος του χρόνου, που σίγουρα θα έχει IBIS.

Tα 12mp είναι αρκετά για γενική χρήση, αλλά στο κροπ περιορίζουν.
Κι εγώ από το 2000-2005 με τα 3,1MP της Canon D30 πορευόμουν, και από το 2005-2010 με τα 12,8MP της 5D.
Ότι κάναμε όμως δουλειές παλιά με χαμηλή ανάλυση δεν έχει σημασία. Σε aps-c mode η α7s βγάζει μόνο 5MP.
Για τον FE70-200 θα πάρω μια α7000, ώστε να έχω τα 300mm equiv.
Για υψηλή ανάλυση χρησιμοποιώ τη Sigma DP3M στα 75mm. Αν βάλεις δίπλα-δίπλα αρχείο της Sigma και της α7s, σε πιάνει απογοήτευση από την έλλειψη ανάλυσης της α7s και το αντίστροφο αν χρησιμοποιήσεις αρχείο σε υψηλά iso.
Κάθε εργαλείο έχει τη χρήση του, και σίγουρα υπάρχει θέση και για τα 50ΜP της α9. Δεν συμφωνώ ότι θα νιώσεις λιγότερο φωτογράφος, αν χρειαστεί να βάλεις την α9 σε aps-c mode και πάρεις ~20MP αρχείο.

SEL ονομάζονται οι φακοί για e-mount, και SAL για το a-mount των μεγάλων SLT μηχανών.

Το dpreview έχει κάνει πλήρες review της α7s, αλλά μέσα από τη σύγκριση με την GH4.
http://www.dpreview.com/previews/panasonic-dmc-gh4-sony-alpha-7s

ΟΙ φακοί SEL χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.
Αυτούς που μπαίνουν και σε Full Frame και σε APS-C, και έχουν την ένδειξη FE.
Και σε αυτούς που μπαίνουν μόνο σε APS-C και δεν έχουν FE.

Οι SAL είναι για τις DSLR και μπαίνουν στην a7s μόνο με αντάπτορα που προσθέτει καθρέπτη.

To Nissin i40 που είχε πρόβλημα (δεν έβγαζε φλασιά) και το έστειλα Γερμανία από κει που το πήρα, αντικαταστάθηκε εντός εγγύησης με καινούριο, no questions asked.
Δωρεάν τα μεταφορικά για πίσω προς γερμανική διεύθυνση και με επέκταση της εγγύησης σε 5 χρόνια!

Αφού δοκίμασες α7s, δύσκολο να να μην ενδώσεις. Εκτός και αν περιμένεις την α7sII προς το τέλος του χρόνου, που σίγουρα θα έχει IBIS.

Tα 12mp είναι αρκετά για γενική χρήση, αλλά στο κροπ περιορίζουν.
Κι εγώ από το 2000-2005 με τα 3,1MP της Canon D30 πορευόμουν, και από το 2005-2010 με τα 12,8MP της 5D.
Ότι κάναμε όμως δουλειές παλιά με χαμηλή ανάλυση δεν έχει σημασία. Σε aps-c mode η α7s βγάζει μόνο 5MP.
Για τον FE70-200 θα πάρω μια α7000, ώστε να έχω τα 300mm equiv.
Για υψηλή ανάλυση χρησιμοποιώ τη Sigma DP3M στα 75mm. Αν βάλεις δίπλα-δίπλα αρχείο της Sigma και της α7s, σε πιάνει απογοήτευση από την έλλειψη ανάλυσης της α7s και το αντίστροφο αν χρησιμοποιήσεις αρχείο σε υψηλά iso.
Κάθε εργαλείο έχει τη χρήση του, και σίγουρα υπάρχει θέση και για τα 50ΜP της α9. Δεν συμφωνώ ότι θα νιώσεις λιγότερο φωτογράφος, αν χρειαστεί να βάλεις την α9 σε aps-c mode και πάρεις ~20MP αρχείο.

SEL ονομάζονται οι φακοί για e-mount, και SAL για το a-mount των μεγάλων SLT μηχανών.

Το dpreview έχει κάνει πλήρες review της α7s, αλλά μέσα από τη σύγκριση με την GH4.
http://www.dpreview.com/previews/panasonic-dmc-gh4-sony-alpha-7s
ευχαριστω για τις πολυτιμες πληροφοριες.κατα την γνωμη μου ομως δε νομιζω οτι θα παρω την συγκεκριμενη για να τραβαω σε aps-c.καταλαβαινω απολυτα αυτο που λες με το παραδειγμα της sigma και οντως ξυνιζει λιγο σε συγκεκριμενα θεματα η αναλυση
το review αυτο το εχω δει πιο παλια αλλα αν παρατηρησεις δεν εχει δωσει βαθμολογια οπως σε ολες τις φωτογραφικες

ΟΙ φακοί SEL χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.
Αυτούς που μπαίνουν και σε Full Frame και σε APS-C, και έχουν την ένδειξη FE.
Και σε αυτούς που μπαίνουν μόνο σε APS-C και δεν έχουν FE.

Οι SAL είναι για τις DSLR και μπαίνουν στην a7s μόνο με αντάπτορα που προσθέτει καθρέπτη.
ο Sony SEL50F18 F1.8 απο οτι καταλαβα δηλαδη μπαινει και σε ff και σε aps-c? το ιδιο και ο Sony SEL-55210 ας πουμε?
ευχαριστω για την απαντηση

οι φακοί αυτοί μπαίνουν σε FF αλλα δεν είναι FF .... είναι APSC φακοί.
Θα λειτουργήσουν σε crop mode...δηλ. σε μια A7s θα είναι μονο 5 Mp , αρα πρακτικά άχρηστοι.

Οι aps-c φακοί μπαίνουν σε ff σώμα, και το σώμα μπαίνει σε aps-c mode. H α7s γίνεται 5MP.
Οι ff μπαίνουν σε aps-c σώμα.

Σε aps-c mode δεν έχει νόημα να μπαίνει η α7s, πλην του βίντεο.
Ούτε να κροπάρεις θα μπορείς πολύ, χωρίς σοβαρή πτώση της ανάλυσης.
Θα πεις, εγώ δεν κροπάρω, αλλά όλο και χρειάζεται. Π.χ. βγάζεις ένα μικρό πουλί, δεν θα κροπάρεις;

οι φακοί αυτοί μπαίνουν σε FF αλλα δεν είναι FF .... είναι APSC φακοί.
Θα λειτουργήσουν σε crop mode...δηλ. σε μια A7s θα είναι μονο 5 Mp , αρα πρακτικά άχρηστοι.
δηλαδη για να παιρνω μονο ff θελω αυτους εδω απο οτι καταλαβα? αλλα μπαινουν και σε aps-c? ---->>>
http://www.skroutz.gr/c/591/fakoi-fotografikwn-mhxanwn.html?from=catspan&keyphrase=sony+fe
http://www.skroutz.gr/s/4249714/Sony-FE-28-70mm-F3-5-5-6-OSS-SEL-2870.html

Οι aps-c φακοί μπαίνουν σε ff σώμα, και το σώμα μπαίνει σε aps-c mode. H α7s γίνεται 5MP.
Οι ff μπαίνουν σε aps-c σώμα.

Σε aps-c mode δεν έχει νόημα να μπαίνει η α7s, πλην του βίντεο.
Ούτε να κροπάρεις θα μπορείς πολύ, χωρίς σοβαρή πτώση της ανάλυσης.
Θα πεις, εγώ δεν κροπάρω, αλλά όλο και χρειάζεται. Π.χ. βγάζεις ένα μικρό πουλί, δεν θα κροπάρεις;

ευχαριστω για την απαντηση.απο αυτο το δειγμα εδω δε με πολυχαλαει να γινει και crop
http://www.dpreview.com/previews/panasonic-dmc-gh4-sony-alpha-7s/Samples/RealWorldDR/a7S_push.jpg

Όλοι οι ff φακοί έχουν το πρόθεμα FE στο όνομά τους.
Αν βλέπεις FE, είναι σίγουρα ff.

To δείγμα που ανέβασες δείχνει το δυναμικό πεδίο της μηχανής και πόσο μπορούν να σηκωθούν τα σκοτεινά.
Δεν δημιουργεί ανάγκη για κροπ.

Όλοι οι ff φακοί έχουν το πρόθεμα FE στο όνομά τους.
Αν βλέπεις FE, είναι σίγουρα ff.

To δείγμα που ανέβασες δείχνει το δυναμικό πεδίο της μηχανής και πόσο μπορούν να σηκωθούν τα σκοτεινά.
Δεν δημιουργεί ανάγκη για κροπ.

ναι βρε το πηρα ως παραδειγμα για crop επειδη δεν εβρισκα αλλη φωτο

Ένα πρόχειρο δείγμα από 100% crop

Αριστερά: H ταπεινή Sigma DP3 Merrill των 400 ευρώ.
Δεξιά: α7s + FE70-200 @75mm

D3BZIQ.jpg

Από το crop 16:9 του αισθητήρα των 12MP (σε 3:2) προκύπτει η ανάλυση του UHD (4Κ) 16:9 των 8MP.

Κοινώς, όταν τραβάς φωτογραφίες 16:9 η ανάλυσή σου θα είναι 8MP. Τις βλέπεις σε 4Κ TV χωρίς downsampling.

ZURSENSORAREACOMP.jpg

Βλέποντας τις δυο παραπάνω λήψεις είναι φανερή η διαφορά στην οξύτητα και δεν σώζεται με ένα sharpening. Όμως είναι τεράστια η διαφορά και στη χρωματική ισορροπία. Κι έρχομαι να ρωτήσω τον tzo ποιά είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα εκείνης της ημέρας. Από τη δέστρα και την επιφάνεια στη γη καταλαβαίνω ότι το χρώμα της sony δεν είναι το φυσιολογικό, τουλάχιστον αυτό που ξέρω κι εγώ για τα συγκεκριμένα μέρη. Από την άλλη όμως στην sigma η επιδερμίδα μου μοιάζει αφύσικα κοκκινωπή.

Για τη διαφορά της ανάλυσης έβαλα τα δείγματα από jpeg. Τα χρώματα δεν είναι προς εξέταση. Το manual WB στη Sony ήταν ξεχασμένο ψυχρό από την προηγούμενη νύχτα. Έχω φυσικά και τα raw, αλλά δεν έκανα τη μετατροπή από εκεί διορθώνοντας και το WB, αφού το θέμα μας δεν είναι αυτό, αλλά να πάρει μια ιδέα ο φίλος για τη διαφορά της ανάλυσης.

Και η ίδια λήψη, 100% crop, @75mm με την FZ1000 (20MP, 1'' αισθητήρας):

hdYhIm.jpg

Για τη διαφορά της ανάλυσης έβαλα τα δείγματα από jpeg. Τα χρώματα δεν είναι προς εξέταση. Το manual WB στη Sony ήταν ξεχασμένο ψυχρό από την προηγούμενη νύχτα. Έχω φυσικά και τα raw, αλλά δεν έκανα τη μετατροπή από εκεί διορθώνοντας και το WB, αφού το θέμα μας δεν είναι αυτό, αλλά να πάρει μια ιδέα ο φίλος για τη διαφορά της ανάλυσης.

Και η ίδια λήψη, 100% crop, @75mm με την FZ1000 (20MP, 1'' αισθητήρας):

hdYhIm.jpg

ευχαριστω για τις παραπανω πολυτιμες πληροφοριες.τα πραγματα παντως με το crop δεν ειναι και τοσο τραγικα οσο νομιζα.απο το dpreview και το συγκριτικο της a7s με την panasonic που εχει,κατεβασα ολες τις φωτογραφιες για να παιξω λιγακι και δεν απογοητευτηκα κι ολας. Αν πας στο 29:43 που παραθετω το βιντεο στο τελος δες οτι εχει τυπωσει χωρις ιδιαιτερη επεξεργασια οπως λεει 20 χ 30 και ειναι εντυπωσιακο το αποτελεσμα.δε νομιζω οτι θα τυπωσω παραπανω απο τοσο.30 χ 40 εχω τυπωσει σπανια ας πουμε.ειναι και αυτος ενας παραγοντας που σκεφτηκα πριν καταληξω στην a7s φυσικα.το μονο απογοητευτικο για εμενα αυτη τη στιγμη ειναι το rolling shutter που εχει,και ειναι πραγματικα κριμα.αν δεν απατωμαι το φαινομενο αυτο δε γινεται και στις φωτογραφιες λογο κουρτινας?Αν θελω να τραβηξω σταθερος ενα αμαξι που περναει χωρις να το ακουλουθησω με το viewfinder δε θα μου βγει αυτο το φαινομενο? με το adobe premiere παντως στο βιντεο το φτιαχνεις λιγο αλλα στη φωτογραφια δεν ειμαι και σιγουρος για αυτο ρωταω.ευχαριστω.
https://www.youtube.com/watch?v=KdhaqeKf0-Y