ευχαριστω για τις πολυτιμες πληροφοριες.κατα την γνωμη μου ομως δε νομιζω οτι θα παρω την συγκεκριμενη για να τραβαω σε aps-c.καταλαβαινω απολυτα αυτο που λες με το παραδειγμα της sigma και οντως ξυνιζει λιγο σε συγκεκριμενα θεματα η αναλυσηΑφού δοκίμασες α7s, δύσκολο να να μην ενδώσεις. Εκτός και αν περιμένεις την α7sII προς το τέλος του χρόνου, που σίγουρα θα έχει IBIS.
Tα 12mp είναι αρκετά για γενική χρήση, αλλά στο κροπ περιορίζουν.
Κι εγώ από το 2000-2005 με τα 3,1MP της Canon D30 πορευόμουν, και από το 2005-2010 με τα 12,8MP της 5D.
Ότι κάναμε όμως δουλειές παλιά με χαμηλή ανάλυση δεν έχει σημασία. Σε aps-c mode η α7s βγάζει μόνο 5MP.
Για τον FE70-200 θα πάρω μια α7000, ώστε να έχω τα 300mm equiv.
Για υψηλή ανάλυση χρησιμοποιώ τη Sigma DP3M στα 75mm. Αν βάλεις δίπλα-δίπλα αρχείο της Sigma και της α7s, σε πιάνει απογοήτευση από την έλλειψη ανάλυσης της α7s και το αντίστροφο αν χρησιμοποιήσεις αρχείο σε υψηλά iso.
Κάθε εργαλείο έχει τη χρήση του, και σίγουρα υπάρχει θέση και για τα 50ΜP της α9. Δεν συμφωνώ ότι θα νιώσεις λιγότερο φωτογράφος, αν χρειαστεί να βάλεις την α9 σε aps-c mode και πάρεις ~20MP αρχείο.
SEL ονομάζονται οι φακοί για e-mount, και SAL για το a-mount των μεγάλων SLT μηχανών.
Το dpreview έχει κάνει πλήρες review της α7s, αλλά μέσα από τη σύγκριση με την GH4.
http://www.dpreview.com/previews/panasonic-dmc-gh4-sony-alpha-7s
ο Sony SEL50F18 F1.8 απο οτι καταλαβα δηλαδη μπαινει και σε ff και σε aps-c? το ιδιο και ο Sony SEL-55210 ας πουμε?ΟΙ φακοί SEL χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.
Αυτούς που μπαίνουν και σε Full Frame και σε APS-C, και έχουν την ένδειξη FE.
Και σε αυτούς που μπαίνουν μόνο σε APS-C και δεν έχουν FE.
Οι SAL είναι για τις DSLR και μπαίνουν στην a7s μόνο με αντάπτορα που προσθέτει καθρέπτη.
δηλαδη για να παιρνω μονο ff θελω αυτους εδω απο οτι καταλαβα? αλλα μπαινουν και σε aps-c? ---->>>οι φακοί αυτοί μπαίνουν σε FF αλλα δεν είναι FF .... είναι APSC φακοί.
Θα λειτουργήσουν σε crop mode...δηλ. σε μια A7s θα είναι μονο 5 Mp , αρα πρακτικά άχρηστοι.
Οι aps-c φακοί μπαίνουν σε ff σώμα, και το σώμα μπαίνει σε aps-c mode. H α7s γίνεται 5MP.
Οι ff μπαίνουν σε aps-c σώμα.
Σε aps-c mode δεν έχει νόημα να μπαίνει η α7s, πλην του βίντεο.
Ούτε να κροπάρεις θα μπορείς πολύ, χωρίς σοβαρή πτώση της ανάλυσης.
Θα πεις, εγώ δεν κροπάρω, αλλά όλο και χρειάζεται. Π.χ. βγάζεις ένα μικρό πουλί, δεν θα κροπάρεις;
Όλοι οι ff φακοί έχουν το πρόθεμα FE στο όνομά τους.
Αν βλέπεις FE, είναι σίγουρα ff.
To δείγμα που ανέβασες δείχνει το δυναμικό πεδίο της μηχανής και πόσο μπορούν να σηκωθούν τα σκοτεινά.
Δεν δημιουργεί ανάγκη για κροπ.
Για τη διαφορά της ανάλυσης έβαλα τα δείγματα από jpeg. Τα χρώματα δεν είναι προς εξέταση. Το manual WB στη Sony ήταν ξεχασμένο ψυχρό από την προηγούμενη νύχτα. Έχω φυσικά και τα raw, αλλά δεν έκανα τη μετατροπή από εκεί διορθώνοντας και το WB, αφού το θέμα μας δεν είναι αυτό, αλλά να πάρει μια ιδέα ο φίλος για τη διαφορά της ανάλυσης.
Και η ίδια λήψη, 100% crop, @75mm με την FZ1000 (20MP, 1'' αισθητήρας):
![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.