Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

Παρέλαβα σήμερα την α7r από amazon.co.uk και μάλιστα με αποστολή UPS Express Saver, εντός 24 ωρών!
Έτσι μάλιστα, όχι 7-10 μέρες που κρατά η χερσαία αποστολή με "DHL" από amazon.de.

Ένα μήνα αναμονή τελικά χρειάστηκε η παράδοση της α7r με την προσφορά του προηγούμενου μήνα του amazon.co.uk των 877 λιρών.
Tώρα επανήλθε στις 1339 λίρες. Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε η α7r κόστιζε 1700 λίρες! Μισοτιμής στις 877 λίρες ήταν καλό deal.

amazon.png

ευχαριστώ πολύ παιδιά!

πρέπει να τη μάθω τώρα τη μικρή.Ευτυχώς έχουμε ένα τριήμερο καλό :operator:

Καλορίζική _tzo_

Πραγματικά αναρωτιέμαι με ποια προλαβαίνεις να πρωτοπαίξεις ! :drummer:

Παρέλαβα σήμερα την α7r από amazon.co.uk και μάλιστα με αποστολή UPS Express Saver, εντός 24 ωρών!
Έτσι μάλιστα, όχι 7-10 μέρες που κρατά η χερσαία αποστολή με "DHL" από amazon.de.

Ένα μήνα αναμονή τελικά χρειάστηκε η παράδοση της α7r με την προσφορά του προηγούμενου μήνα του amazon.co.uk των 877 λιρών.
Tώρα επανήλθε στις 1339 λίρες. Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε η α7r κόστιζε 1700 λίρες! Μισοτιμής στις 877 λίρες ήταν καλό deal.

Eξαιρετικη ευκαιρια και προσφορα φιλε Γιαννη, α- πι- στευ- τη τιμη. Τζακ ποτ,δηλαδη αποτι καταλαβα,οποιος προλαβε τον Κυριον ειδε??? Τυχεροι οσοι την κυνηγουσαν την ειδαν και την προλαβαν.Μπραβο φιλε,εγω δεν μπορω να πω τιποτα για την a7r,γιατι ακομη την εχω. Ελπιζω ολοκαρδα μεσα απο την ψυχη μου να την χαρεις οσο περισσοτερο μπορεις.:award:

Με γειά κι από μένα. Πέτυχες την καλύτερη τιμή, αλλά τη χειρότερη ισοτιμία. Πρέπει να βγήκε γύρω στα 1.200 ευρώ λογικα

Μεγεια και στην καινουργια σου αγαπη Jon. Εχεις φτιαξει απιστευτη φαρετρα :worshippy:

Ευχαριστώ παιδιά.

Το πιο αδιάφορο-μηχανικό unboxing που έκανα ποτέ, αφού ήξερα τι να περιμένω όσον αφορά το σώμα, τον χειρισμό και το μενού έχοντας ήδη την α7s. Αυτό είναι και καλό από την άλλη, αφού όλα είναι γνώριμα.

Της φόρεσα και το Meike battery grip που ήδη είχα και το Herringbone handstrap και είναι ετοιμοπόλεμη.

Το κλείστρο το περίμενα πιο καταπέλτη, τελικά σαν διπλή γερή ψαλιδιά ακούγεται.
Πειραματιζόμουν χτες με τεστ με τον FE70-200 σε διάφορες ταχύτητες για να βρω τις επιρρεπείς σε shutter shock.
Σε λήψεις στο χέρι δεν έβγαλα σαφή συμπεράσματα. Θα φανεί στην πορεία.

Από τα 12MP της α7s στα 36MP της α7r είναι μεγάλη η διαφορά. Ακόμη και σε aps-c mode να έχω την α7r έχω 15MP και 300mm με τον FE70-200. Μπορεί στα χαρτιά να κέρδιζε η ιδέα της χρήσης του 24άρη αισθητήρα της α5100 για crop, αλλά στην πράξη περισσότερο με βολεύει η α7r για διπλή χρήση, full frame ή και χειροκίνητο crop ή ακόμη και σε aps-c mode για όταν θέλω πάνω από 200mm.

Όταν πέφτει ο ήλιος, ξεχνιέμαι και συνεχίζω και φωτογραφίζω, ξεχνώντας ότι δεν είναι η 's'. Με ξυπνάει ο θόρυβος και επανέρχομαι στην πραγματικότητα. Το ίδιο και στο βίντεο.

Focus tracking με α7r το ξεχνάω, όπως και την ταχύτητα γενικά του AF. Η α7r θέλει στήσιμο και μελέτη της λήψης, αλλά εντάξει, αναμενόμενο. Μετά τη σκληραγώγηση με τη Sigma DP3M, η α7r είναι όνειρο. Από την άλλη, όταν πιάνω τη Samsung NX1 καταλαβαίνω τι εστί πραγματική υβριδική μηχανή με απολαυστική εμπειρία χρήσης.

Δυστυχώς ιδανική μηχανή δεν υπάρχει. Καθεμία αριστεύει σε έναν τομέα. Και όπως είναι λογικό, όταν έχεις πολλαπλές μηχανές, η χρήση τους μοιράζεται. Α7s για low light σε φωτό/βίντεο, α7r για υψηλή ανάλυση, GR για καθημερινή, NX1 για 4K και γρήγορο AF.
Μένει να δω κατά πόσο η α7r+FE55 /FE90macro καταφέρει να ξεπεράσει την DP3M σε ευκρίνεια και ευκολία επίτευξης αυτής της ευκρίνειας. Η α5100+FE55 δεν τα κατάφερε, γι' αυτό και έφυγε.

Απάντηση: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

Φίλε _Tzo _ σε ζηλεύουμε....!!!
Με τέτοιο οπλοστάσιο...
Να είσαι καλά να τις χαρείς.

Re: Απάντηση: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

tzo ευχαριστουμε για τις πληροφορίες, (τουλάχιστον για μένα) με έχουν βοηθήσει αρκετά στην επιλογή εξοπλισμού.
Καλορίζικη και καλοδούλευτη

Ευχαριστώ Ανδρέα, χαίρομαι που ακούω ότι βοηθάω.

Γιάννη, μια χαρά είσαι με την RX10 σου, μην ακούς κανέναν (ούτε τις φωνούλες στο μυαλό σου).

Beware the man with one gun!

Αρκετά άντεξα τον υπερευαίσθητο αισθητήρα εγγύτητας σε α7s/a7r, που εναλλάσσει το EVF με την οθόνη.
Η Sony δεν βάζει ένα κουμπί να εναλλάσσεις χειροκίνητα EVF και οθόνη κι έτσι εξαρτάσαι από τον αισθητήρα (ή μέσα από το μενού ακυρώνοντας ή το ένα ή το άλλο).
Το κακό είναι ότι ο αισθητήρας είναι υπερευαίσθητος και όταν τραβάς χαμηλά, με το που πλησιάζει πέντε δάχτυλα η μηχανή από το σώμα σου, σβήνει η οθόνη. Πολύ σπαστικό.

Έκοψα δύο κομματάκια lightdims που χρησιμοποιώ χρόνια τώρα για τα ενοχλητικά λεντάκια των συσκευών και κάλυψα το δεξί και αριστερό μέρος της ζελατίνας πάνω από τον αισθητήρα, αφήνοντας το κέντρο μόνο ελεύθερο. Γίνεται και με απλή μονωτική ταινία.
Με λίγο πειραματισμό βρίσκεις την απαιτούμενη διάσταση, ώστε να ενεργοποιείται ο αισθητήρας στα δύο δάχτυλα απόσταση. Έτσι μπορεί ακόμη και να ακουμπάει η κάθετα αναδιπλωμένη οθόνη στο σώμα σου και να μην ενεργοποιείται ο αισθητήρας. Μόνο όταν κολλάς το μάτι σου στο EVF να ενεργοποιείται.

Στο teardown του lensrentals στο κέντρο βλέπουμε είναι ο αισθητήρας. Περιορίζοντας το εύρος κάλυψης δεξιά αριστερά πετυχαίνεται εύκολα η μείωση της απόστασης της ευαισθησίας.
Μετά η μόνη περίπτωση να ενεργοποιηθεί ο αισθητήρας χωρίς να το θέλεις είναι ενώ ακουμπάει η αναδιπλωμένη οθόνη στο σώμα σου, ταυτόχρονα να στρέφεις τη μηχανή προς τα πάνω φωτογραφίζοντας κάτι ψηλά, ουσιαστικά φτάνοντας τον αισθητήρα στα δύο δάχτυλα απόσταση από το σώμα σου.

viewfinder.jpg

Re: Απάντηση: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

Φίλε _Tzo _ σε ζηλεύουμε....!!!
Με τέτοιο οπλοστάσιο...
Να είσαι καλά να τις χαρείς.

Καλά είσαι με τη μία Γιάννη.
Και εγώ έχω 3 μηχανές αλλά 2 χέρια οπότε κάποια πάντα σκονίζεται.

Απάντηση: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

Ε άρα για να μην σκονίζεται η RX10, πάμε για αντικατάσταση.....

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

Τι θα πάρεις?Fz1000:flipout:

Fuji X-T1 ....
Για να με βλέπεις να επισκέπτομαι πιο συχνά το υπάρχον νήμα.
Κάποιο μικρόβιο μπήκε μέσα μου.
Απλά σκέψεις κάνω ακόμη.
Την Rx10 φαντάσου δεν έχω προλάβει να την χαρώ ακόμη, λόγω έλλειψης χρόνου.

Aν ξεκολλήσεις από τη sony μπορεί να επιλέξεις πιο σωστά. Πάντως αν δεν έχεις χρονο για την rx10 δε θα εχεις ούτε για την επόμενη μηχανή. Και εγώ αυτόν τιν καιρό ψάχνω να αγοράσω χρονο και όχι μηχανή.

Όσον αφορά τον χρόνο που διαθέτουμε στο 24ωρο, ένα καλό που έχει η α7s με φωτεινό σταθερό φακό είναι ότι επεκτείνει τον δημιουργικό χρόνο φωτογράφησης και μετά τη δύση του ηλίου, κάτι τελείως άγνωστο για την RX10 και όχι μόνο.

Κάποιος που δεν βρίσκει χρόνο αξιοποίησης μιας 1" bridge (σε βόλτες-εκδρομές με λιακάδα), με μια α7s ξαφνικά θα ανακαλύψει έναν νέο κόσμο δυνατοτήτων, πολλές φορές ακόμη χωρίς καν να βγει από το σπίτι του, και αν βγει, χωρίς να κυνηγά τον ήλιο με το ρολόι.

Το περασμένο καλοκαίρι πήγαινα τακτικά πάρκο-α με την Sony A6000 και ήμουν πλήρες είχα τα πάντα .. γνωρίζετε τα καλούδια της...
έλα όμως όταν έπεφτε ο ήλιος εκεί με έπιανε θλίψη μες στη δροσιά να μην μπορώ πλέον να τραβήξω φωτογραφία.
Μη μιλήσω για τις συναυλίες και κάθε είδους εκδηλώσεις που ήταν απαγορευτικές.
Αποφάσισα και αγόρασα την Sony A7s :music-smiley-006:
Πλέον ήμουν μέσα σε όλα, μέρα και νύχτα σε δράση σε πορτραίτο στη φύση σ' ότι μου έκανε κέφι.
Ο απόλυτος μου συνδυασμός Μέρα και Νύχτα.

Όλα όμως έχουν ένα τίμημα. Μπορεί η Α7s να δίνει άλλες δυνατότητες σε χαμηλό φωτισμό αλλά τα 12ΜΡ για εμένα είναι περιοριστικά (τουλάχιστον σε φυσικό φως όπου η λεπτομέρεια φαίνεται). Θεωρώ ότι η Α7s ¨εδειξε το δρόμο και ο διάδοχός της, αν βγει στα 24ΜΡ θα είναι κορυφή. Βέβαια είναι και τεχνικό το θέμα. Δίνουν 12ΜΡ σε FF, άρα αν δεν κάνουν κάτι με τον επεξεργαστή ή τα ρεύματα στον αισθητήρα, τότε με δεδομένη τη διάσταση του αισθητήρα, θα μείνει στα 12ΜΡ...

Με μια κάμερα πότε δε μπορείς να έχεις τα πάντα, με την Α6000 σε συνδυασμό .. με τους ίδιους φακούς... έχεις τα περισσότερα μέρα ή νύχτα.
Ένα δεν έχεις την σταθεροποίηση πάνω στη κάμερα σου.

Διαφωνώ σε πολλά από τα παραπάνω.
Αν έχεις χρόνο και θες να φωτογραφίσεις θα το κάνεις κάθε ώρα της ημέρας, μπορεί οι φωτογραφίες σου το βράδυ να έχουν θόρυβο αλλά θα το κάνεις.
Ναι μία καλύτερη μηχανή θα σε βοηθήσει σε πιο δύσκολες συνθήκες φωτογράφισης αλλά ελεύθερο χρόνο δε θα σου δημιουργήσει.
Επίσης η a7s σε συνδυασμό με ένα ή δύο καλούς φακούς αγγίζει τα 3000 ευρώ.
Για τον Γιάννη που δουλεύει για να ζήσει και έχει και παιδιά όπως και για εμένα αυτά τα χρήματα είναι υπερβολικά για χόμπι και μόνο
αφού η φωτογραφία δεν μας επιστρέφει χρήματα.
Φυσικά αυτά που γράφω αντιπροσωπεύουν τα δικά μου οικονομικά δεδομένα αλλά και της πλειονότητας των Ελλήνων.