Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

Σιγά-σιγά με το φτυάρι, όλοι θα θάψετε.

Πρόχειρα δείγματα ανέβασα, σε μια πρώτη γνωριμία με τον φακό. Ακόμη και τις τόσο πρόχειρες λήψεις τις σώζει ο φακός, και δεν είναι για πέταμα. Προφανώς και δεν είναι λήψεις άξιες θαυμασμου, απλά ενδεικτικές του bokeh του φακού και της ευκρίνειας στο σημείο εστίασης στο f/1.4, τραβηγμένες με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Εγώ περίμενα ότι δεν θα βλέπονται τελείως έτσι όπως τις τράβηξα, φανταστείτε σαν snapshot με κινητό ένα πράμα.

Και τοπες,να πω δε τοπες.Τοπες.Με τις ντοματες θα μας παρουν,με τις πετρες, και θα μας κηνηγουν με μπαλταδες.Στο ψιλο θα μας παρουν.Εγω για καλο και για κακο ανοιξα λακο και μπηκα μεσα, και τωρα περιμενω τα χωματα να με πλακωσουν.Γιαννη σε παρακαλω,γραψε και ενα καλο επικηδειο και πες και δυο λογια για τον 35αρι,σε παρακαλω,[να μην παω αδειαβαστος].Νασαι καλα.

Το σηκώνω στον αέρα τη μηχανή και βγάζω τσατ-πατ φωτό, χωρίς ούτε καν να δω από το EVF, χωρίς να προσέξω καδράρισμα ούτε σταθερότητα, σε μια α7r με βαρύ φακό στο 1.4 εγώ το εννοώ πρόχειρη λήψη.

Με το 100% crop από 36MP αρχείο να είναι από αποδεκτής ποιότητας και πάνω σε επισκόπηση στο 100% στο μόνιτορ, εγώ μόνο ενθαρρυντικό μπορώ να το θεωρήσω το αποτέλεσμα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ε να το ξαναγραψω...

Οδυσσέα, συγγνώμη, αλλά με τον υπερβολικό τρόπο γραφής σου προκαλείς ακόμη περισσότερο τις αντιδράσεις χλεύης, και θα έλεγα ότι είναι δικαιολογημένες. Είναι ήδη στο στόχαστρο η Sony, μην το διογκώνεις με προκλητικούς διθυράμβους. Τελείως φιλική παράκληση. Παρόμοια παράκληση σου έκανε επαυτού και ο Βλάσης πρόσφατα και είχες πει ότι θα το προσέξεις.

Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

Τι άλλο θα διαβάσουμε:tdown:
Μπράβο φίλε, με έκανες και γέλασα:flipout::flipout::flipout:
Μου εγινε παρατηρηση που σου απαντησα.Δεν επρεπε... Συγνωμη αν σε εθιξα αλλα σαν πειραγμα ενιωσα την απαντηση μου. Αλλα ουτε και αυτο επρεπε να κανω... Να σε πειραξω ηθελα προς Θεου οχι να σε θιξω.

Απάντηση: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

Βρισκόμαστε σε νήμα αν δεν κάνω λάθος, εξοπλισμό Sony. Ο καθένας μπορεί να γράψει ότι θέλει. Ελεύθερα. Μην τρελαίνεται όμως αν διαβάζει κάτι το οποίο δεν ταιριάζει με τα πιστεύω του.Στο κάτω κάτω αν δεν του αρέσει αυτή η εταιρεία μην μπαίνει εδώ.
Εγώ προσωπικά έτσι κάνω. Θα μου πει κάποιος μα πως θα ενημερωθεί;
Άλλο όμως η ενημέρωση, και άλλο δεν μου αρέσει κάτι και μπαίνω μόνο και μόνο για να γράψω αρνητικά και ειρωνικά σχόλια.
Με όλο το θάρρος, δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι, και είμαι από τους πρώτους που πιστεύω ότι πρώτα πάει η θέληση και ο άνθρωπος και μετά ο εξοπλισμός. (John ο sonakias)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

να δωσω εγω μια απαντηση σε αυτο που εγραψα, snapshot φωτο την θεώρησα και δεν έκρινα την καλλιτεχνική διαθεση του Γιαννη και για να μην αδικώ τον φακο τωρα απο την συγκεκριμένη φωτό, FF μηχανη με φακο 35mm και ταχυτητα κλειστρου 1/800 δεν θα πρεπει να εχει κανονικά κανενα προβλημα απο κούνημα ακομη και για την Α7R εκτος και αν θελουν τρίποδο ή πολυ σταθερο χερι και αυτες ακομη οι λήψεις σε τέτοιες ταχύτητες,

το crop 100% νομιζω οτι αδικεί τον φακο, δεν βλέπω τη λεπτομερεια που λεει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ισως καλυτερα να έβλεπα την φωτο ολοκληρη ή τα δειγματα σε φουλ αναλυση, οσο για το μποκέ σε crop επισης αλλαζει η μορφή του και το <ανεστίαστο> πολ/ται, αν αυτη βεβαια θελουμε να ειναι η τελική φωτο Οκ πάσο ,

ο Γιάννης εχει την εμπειρια να μας δώσει πιο προσεκτικά δείγματα ώστε να δουμε τις πραγματικές δυνατότητες και αρετές του φακου.

Ναι, ευχαρίστως να ανεβάσω δείγματα όταν βγάλω κάτι πιο αξιόλογο.
Δεν τον ξεπαρθένεψα ακόμη τον φακό σε φωτογραφική βόλτα.

Όποιος τυχόν ενδιαφέρεται για τον φακό βέβαια δεν θα περιμένει εμένα.
Με μια αναζήτηση Sel35f14z θα βρει πολλά αξιόλογα δείγματα στο google και στο flickr.

Δεν χρειάζεται πίεση ούτε είσαι υποχρεωμένος να μας κάνεις review για ότι αγοράζεις.
Ούτως ή αλλιώς και εσύ έχεις δηλώσει ότι δεν επιθυμείς να ανεβάζεις στο ίντερνετ φωτογραφίες
όπως πολλοί εδώ μέσα και είναι σεβαστό.

Καμία πίεση και καμία υποχρέωση φυσικά.

Ό,τι ανεβάζω (ειδήσεις/πληροφορίες/αξιολογήσεις προϊόντων/εκτιμήσεις της αγοράς/σχόλια/συγκρίσεις/δείγματα) στην κατηγορία του εξοπλισμού το κάνω από δική μου ευχαρίστηση.
Πιστεύω όλο και βοηθάει η συμμετοχή μου αυτή τους συμφορουμίτες που ενδιαφέρονται για τα συγκεκριμένα προϊόντα.
Τι να κάνουμε, έχουμε κι εκείνους που μπαίνουν σε συγκεκριμένα νήματα εξοπλισμού από εταιρία που τους είναι από αδιάφορη έως αχώνευτη (βλ. Sony), μόνο και μόνο για να πουν το μακρύ και το κοντό τους, θίγοντας εταιρία και χρήστες.

Στην κατηγορία της φωτογραφίας δεν συμμετέχω, γιατί δεν νιώθω τέτοια ανάγκη, ούτε να δω δουλειές άλλων, ούτε να προβάλλω τη δική μου.
Αν με αυτή μου την επιλογή κρίνομαι ως λιγότερο "εραστής της φωτογραφίας", πρόβλημά μου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

Μου εγινε παρατηρηση που σου απαντησα.Δεν επρεπε... Συγνωμη αν σε εθιξα αλλα σαν πειραγμα ενιωσα την απαντηση μου. Αλλα ουτε και αυτο επρεπε να κανω... Να σε πειραξω ηθελα προς Θεου οχι να σε θιξω.

Φίλε kuros συγνώμη αν σε πρόσβαλα αλλά ότι έγραψα μου βγήκε αυθόρμητα και όχι από κακία…

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βρισκόμαστε σε νήμα αν δεν κάνω λάθος, εξοπλισμό Sony. Ο καθένας μπορεί να γράψει ότι θέλει. Ελεύθερα. Μην τρελαίνεται όμως αν διαβάζει κάτι το οποίο δεν ταιριάζει με τα πιστεύω του.Στο κάτω κάτω αν δεν του αρέσει αυτή η εταιρεία μην μπαίνει εδώ.
Εγώ προσωπικά έτσι κάνω. Θα μου πει κάποιος μα πως θα ενημερωθεί;
Άλλο όμως η ενημέρωση, και άλλο δεν μου αρέσει κάτι και μπαίνω μόνο και μόνο για να γράψω αρνητικά και ειρωνικά σχόλια.
Με όλο το θάρρος, δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι, και είμαι από τους πρώτους που πιστεύω ότι πρώτα πάει η θέληση και ο άνθρωπος και μετά ο εξοπλισμός. (John ο sonakias)

Εντάξει η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι φωτογράφοι κάποια στιγμή στην ζωή τους τρώνε "κόλλημα" με μία συγκεκριμένη μάρκα φωτογραφικών μηχανών.
Nikonάκηδες, Canonάκηδες ή της Sonάκηδες.
Καταρχήν να πώ ότι δεν είναι λάθος να προτιμούμε μία συγκεκριμένη μάρκα φωτογραφικών μηχανών αρκεί να γνωρίζουμε για πιο λόγο το κάνουμε και να μην το πράττουμε από φανατισμό.
Ο φανατισμός με οτιδήποτε στην ζωή (θρησκεία, πολιτική, αθλητισμός) είναι απαράδεκτος για σκεπτόμενους ανθρώπους και τυφλώνει από το να μπορούμε να δούμε την πραγματικότητα ως έχει.
Η ζωή είναι πολύ μικρή για να φανατιζόμαστε.
Καμία μάρκα δεν υπερέχει όλων των άλλων. Κάθε εταιρεία έχει κάποια πλεονεκτήματα απέναντι σε κάποια άλλη όσο αφορά την τεχνογνωσία που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και καλύτερη σε γενικότερο πλαίσιο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorl

Δεν έγινε παρατήρηση στον Oδυσσέα (kuros), παράκληση δική μου (και του Βλάση πρόσφατα) ήταν να μη χρησιμοποιεί υπερβολικές και απόλυτες εκφράσεις εκθειασμού της Sony και των προϊόντων της, γιατί κάτι τέτοιο δείχνει φανατισμό και δικαιολογημένα δημιουργεί αντιδράσεις.

Π.χ. οι FE55/1.8 και FE35/1.4 είναι πολύ καλοί φακοί και συναγωνίζονται τους καλύτερους που υπάρχουν στα συγκεκριμένα εστιακά μήκη, σύμφωνα με μετρήσεις και reviews.
Αν το εκφράσει κάποιος αυτό με κάτι όπως: "Τους πατάνε όλους τους άλλους οι δύο φακοί, εύγε Sony! Οι άλλες εταιρίες κοιμούνται!" δείχνει φανατισμό και μάλιστα προκλητικό.

Πιστεύω όλο και βοηθάει η συμμετοχή μου αυτή τους συμφορουμίτες που ενδιαφέρονται για τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Εμένα προσωπικά οι παρατηρήσεις και τα σχόλιά σου με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ τόσο σε υποψήφιες αγορές όσο και στη χρήση των μηχανών που έχω. Δεν είναι και λίγο να έχεις δοκιμάσει σχεδόν όλες τις μηχανές του εμπορίου. Επίσης, το κυριότερο, οι παρατηρήσεις σου δεν είναι επιφανειακές όπως το 99% των reviews αλλά στοχεύουν συγκεκριμένα σε λεπτομέρειες που δεν αναφέρονται ή δεν αναλύονται καν στα reviews και πολλές φορές μπορεί να είναι dealbreakers

Φίλε tzo είμαι μέλος πολλά χρόνια στο forum, κάποιες φορές λιγότερο ενεργό, κάποιες φορές περισσότερο. Παλιά το φόρουμ ήταν ένα χωριό, τώρα έχει αυξηθεί η κίνηση και έχει γίνει πόλη.

Tο φόρουμ είναι πολύ καλό και όποιος θέλει να βοηθηθεί, θα βρει ανθρώπους να τον βοηθήσουν.

Θεωρώ αξιοθαύμαστη και πολύ θετική την παρουσία σου στο φόρουμ.
Σε ότι γράφεις είσαι πάντα αντικειμενικός, ήρεμος κι ευγενικός

Προσωπικά σε παρακολουθώ ανελλιπώς.

Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

Ευχαριστώ παιδιά για τα thumbs-up, εδώ είμαστε για να βελτιωνόμαστε όλοι, μοιραζόμενοι μεταξύ μας πληροφορίες, γνώσεις και εμπειρίες, ώστε να κάνει ο καθένας μας τις καλύτερες επιλογές σύμφωνα με τις ανάγκες του, αλλά και γενικά να πληροφορηθεί για όλα τα προϊόντα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorl

Ας γράψουμε τότε κάτι χρήσιμο.

Συμβουλές ρύθμισης της α7II και λοιπών για καλύτερη εμπειρία χρήσης και εξοικονόμηση μπαταρίας:
1) Διαχωρισμός του AF από το πλήκτρο του κλείστρου, ώστε το μισό πάτημά του να κάνει μόνο φωτομέτρηση
2) Ανάθεση στο κεντρικό πλήκτρο τη μετατόπιση του σημείου εστίασης
3) Αirplane On για εξοικονόμηση μπαταρίας

https://www.youtube.com/watch?v=APrti3EeUmE#t=339

Α/Β σύγκριση ποιότητας ήχου μεταξύ μικροφώνων στην α7s.

Rode VideoMic Pro vs Sony XLR-KL1M (αντικαταστάθηκε από το νεότερο μοντέλο XLR-K2M που τοποθετείται άμεσα στο hotshoe)
Της Sony είναι βέβαια ολόκληρο XLR interface και όχι απλά μικρόφωνο, γι' αυτό και η διαφορά τιμής.

Ενδιαφέρον όμως έχει να ακούσουμε τη διαφορά μεταξύ των δύο:

https://www.youtube.com/watch?v=BJfmjp-4ap4

Για σφιχτό μπάτζετ, ακόμη και με ένα φτηνό μικρόφωνο των 20 ευρώ μπορεί να κάνει κανείς δουλειά, αφού τα εσωτερικά προενισχυτικά στάδια της α7s δείχνουν να είναι αρκετά ποιοτικά με πολύ χαμηλό κατώφλι θορύβου:

https://www.youtube.com/watch?v=nrHH8AZsjd4

Καμία πίεση και καμία υποχρέωση φυσικά.

Ό,τι ανεβάζω (ειδήσεις/πληροφορίες/αξιολογήσεις προϊόντων/εκτιμήσεις της αγοράς/σχόλια/συγκρίσεις/δείγματα) στην κατηγορία του εξοπλισμού το κάνω από δική μου ευχαρίστηση.
Τι να κάνουμε, έχουμε κι εκείνους που μπαίνουν σε συγκεκριμένα νήματα εξοπλισμού από εταιρία που τους είναι από αδιάφορη έως αχώνευτη (βλ. Sony), μόνο και μόνο για να πουν το μακρύ και το κοντό τους, θίγοντας εταιρία και χρήστες.

Στην κατηγορία της φωτογραφίας δεν συμμετέχω, γιατί δεν νιώθω τέτοια ανάγκη, ούτε να δω δουλειές άλλων, ούτε να προβάλλω τη δική μου.
Αν με αυτή μου την επιλογή κρίνομαι ως λιγότερο "εραστής της φωτογραφίας", πρόβλημά μου.

άνθρωπε μου εσύ μπαίνεις εκεί που δεν σε σπέρνουν (δες νήμα df, fuji)
και να σου πω…
καλά κάνεις και έχεις γέμιση το φόρουμ με κοπή πειστ από αλλά ρεβιου στο ιντερνέτ και καλα κανεις να ασχολείσαι με λουράκια και φρου-φρου
αλλα..
να βρίσκεις εξιλαστήριο θύμα, τον Οδυσσεα?
για την ασχετοσύνη σου στην φωτογραφία....
ε παραπαει

και δεν υπάρχει μισητη εταιρία αλλα μισητοι ανθρωποι

Ουδέν σχόλιο, σταματώ να ασχολούμαι μαζί σου.

Κρίμα που δεν υπάρχει σωστό ignore, να μη βλέπω καν ότι υπάρχεις στο φόρουμ.

Ωρέ κλεφτόπουλα και σαράντα παλληκάρια, πάνω που ηρεμήσαμε μην ξαναρχίσουμε please!