Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

άνθρωπε μου εσύ μπαίνεις εκεί που δεν σε σπέρνουν (δες νήμα df, fuji)
και να σου πω…
καλά κάνεις και έχεις γέμιση το φόρουμ με κοπή πειστ από αλλά ρεβιου στο ιντερνέτ και καλα κανεις να ασχολείσαι με λουράκια και φρου-φρου
αλλα..
να βρίσκεις εξιλαστήριο θύμα, τον Οδυσσεα?
για την ασχετοσύνη σου στην φωτογραφία....
ε παραπαει

και δεν υπάρχει μισητη εταιρία αλλα μισητοι ανθρωποι
Ρε partisan,ρε παιδια ελεος τι το συνεχιζετε, ενας χωρος για την φωτογραφια ειναι,και περναμε την ωρα μας,ρε φιλε ,ανθρωπε μου καλε ,τι με βαζεις παλι στο ματι του κυκλωνα και θελω να ανοιξη η γης να με καταπιει,αναθεμα την ωρα και την στιγμη που απαντησα στο παλικαρι. Αλλα ειπαρχουν τα private messages οταν ενοχληθουμε απο κατι,αυτο πιστευω ακραδαντα.για να απφευγονται μαλιστα και τετειες εκφρασεις, και μαλιστα βαριες. Τωρα ρε φιλε partisan ειναι κουβεντες αυτες για τον Θεο δηλαδη.Οχι ριχνεις λαδι σε ψευτοφωτια, πετρελαιο ριχνεις,και δεν πρεπει ...ειρηνη ημειν. Τωρα πως να μην απαντηση ο Γιαννης, αλλα και τι να πρωτοπει,-οταν εχεις δημοσια δυστηχως, μεταχειριστει τετειες εκφρασεις. Ειδα το μηνημα σου και μου σηκωθηκε απο την εκπληξη η τριχα????? Σβηστο αν υπαρχει τροπος για τον Θεο, και αντεγραψετο και στειλετο αν επιμενεις αλλα,σε PTIVE MESSANGES. Tοσο απλα. Τοσο απλα. Συγνωμη Γιαννη που παρενεβηκα,δεν τον γνωριζω,αλλα αναφερθηκε δυστηχως το ονομα μου,και ενιωσα την αναγκη κατι να πω. Υ.Γ. Ο Tiniakos παντος ηταν ο πιο ωραιος, με την φραση[Εδώ ταιριάζει και ζήσαν αυτοί καλά και η Sony καλύτερα.] ...

Και πάνω από όλα πρέπει να εκτιμήσουμε και την άψογη και ουδέτερη συμπεριφορά των διαχειριστών της φωτογραφίας του forum.
Δε θα ξεχάσω πριν καιρό στα Δορυφορικά που μας μπάναραν χωρίς λόγο και αιτία επειδή μεροληπτούσαν οι διαχειριστές υπέρ ατόμων και εταιριών.

Ignore, δεν υπάρχει άλλη λύση.

Προχωράμε ακάθεκτοι στο θέμα του νήματος.

Σχετικά με το μικρόφωνο, να διορθώσω αυτό που που έγραψα ότι αντικαταστάθηκε το XLR-KL1M από το XLR-K2M.
To XLR-K1M συνεχίζει να παράγεται και αν βρεθεί σε καλή τιμή θα είναι μια καλή ευκαιρία, αν δεν μας ενοχλεί η αναγκαία ύπαρξη bracket. Το K2M έχει το πλεονέκτημα ότι μπαίνει κατευθείαν στο hotshoe.

καλημέρα σε όλους,

ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο το crop mode στην Α7s είναι αξιοποιήσιμο στο βίντεο. Διαβάζει μουαρέ ο αισθητήρας? Σκέφτομαι για τον 18-200 powerzoom.
Έχει κάποιος εμπειρία από τον παραπάνω συνδυασμό?

Λιγότερο moire θα έχεις με aps-c φακό απ' ότι με FE.

Αν θέλεις powerzoom, ο 18-200 είναι μια καλή οικονομική λύση, αν δεν θέλεις να ανέβεις ψηλά στον FE28-135.
Αν δεν είναι απαραίτητο το PZ, και για γενική χρήση φωτό/βίντεο, θα προτιμούσα τον FE70-200/4 ή, αν ήθελα πλήρη κάλυψη, τον νέο 24-240.

Οι εμπειρίες χρηστών πάντως είναι ενθαρρυντικές για τον 18-200 PZ σε χρήση βίντεο πάνω στην α7s:
http://www.dvxuser.com/V6/showthrea...18-200&p=1986493856&viewfull=1#post1986493856

και με τον 18-105μμ F/4 OSS θα έχεις καταπληκτικά αποτελέσματα.
Τον έχω εγώ και τον χρησιμοποιώ πολύ στην Α7s.

ευχαριστώ πολύ παιδιά ,

kotsidis, σκεφτόμουν αυτό που έγραψε ο _tzo_ αλλά αντίστροφα. Δηλ. αν θα έχω περισσότερο μουαρέ σε aps-c mode

καλημέρα σε όλους,

ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο το crop mode στην Α7s είναι αξιοποιήσιμο στο βίντεο. Διαβάζει μουαρέ ο αισθητήρας? Σκέφτομαι για τον 18-200 powerzoom.
Έχει κάποιος εμπειρία από τον παραπάνω συνδυασμό?

Η Α7s κάνει full readout σε video crop mode (aps-c crop) σε όλες τις ρυθμίσεις μέχρι 60fps .. είναι καλύτερα δηλαδή (no moire, no aliasing) απο full frame οπου στα 60fps κάνει line skipping και μπορεί να εμφανίσει moire.
Στα 25fps είναι κάνουν και τα δυο (FF & aps-c) full readout, στα 120fps κάνουν skipping και τα δυο ..

Εμένα δε μου πάει η καρδιά να χρησιμοποιώ aps-c mode στην α7s. Βέβαια τραβάω 25p ως επί το πλείστον.
Την υπολειτουργούμε την α7s χωρίς εξωτερικό εγγραφέα μη γράφοντας 4K, να την κροπάρουμε και σε aps-c, χάνοντας σε ευκρίνεια και αυξάνοντας τον θόρυβο;
Αν χρησιμοποιούμε aps-c φακό, θέλοντας και μη έχουμε μόνιμα το crop, ακόμη και στα 25p.
Να το καταλάβω αν θέλει κανείς ντε και καλά το powerzoom, χωρίς το κόστος και τον όγκο του FE28-135.

σε ευκρίνεια δε χάνεις, έχω βάλει και παλιότερα δείγματα .... 1 στοπ σε φως χάνεις , αλλα την ημερα δεν υπάρχει πρόβλημα και το βραδυ είναι πάλι μικρο το κακό.
Αν δεν έχεις FF φακούς , μια χαρα είναι για βίντεο (όχι για φωτό) .

Tι σχέση με το νήμα έχει αυτή η "είδηση" από το 2012, πριν καν βγουν οι α7;

Canon σώμα με τον 100-400 πάνω σε Gigapan χρησιμοποιήθηκε.

Tι σχέση με το νήμα έχει αυτή η "είδηση" από το 2012, πριν καν βγουν οι α7;

Canon σώμα με τον 100-400 πάνω σε Gigapan χρησιμοποιήθηκε.

Aπλα ηταν κατι που πρωτη φορα ειδα,και μου εκανε μεγαλη εντυπωση.Περισσοτερο σαν προβληματισμο το εθεσα μιας και η σονη με την α7rii [μαλον]μπαινει στα 50megapixel.Και εχω μεγαλη απορια να ακουσω διαφορετικες αποψεις και προσεγγισεις. Και φυσικο επακολουθω ποσο και πιοι φακοι μπορουν να ανταποκριθουν?

... Και φυσικο επακολουθω ποσο και πιοι φακοι μπορουν να ανταποκριθουν?

Eυκολα το βρίσκεις τουλάχιστον για το κεντρικό aps-c crop βλέποντας πως συμπεριφέρονται στις 24Mp aps-c

Πρακτικά και θεωρητικά δεν θα πάρεις το 100% της διαφοράς αλλά οτι θα είναι καλύτερο το αποτέλεσμα σε σχέση με την A7r θα το δείς με σχεδόν όλους τους φακούς και επιπλέον λιγότερο aliasing/moire. Προαπαιτούμενο να μην βαράς στο βρόντο, και να μην συγκρίνεις σε τελικό μέγεθος 2mp ..

Δεν θα υπάρχει διαφορά, αφού θα είναι ίδιος ο αισθητήρας με την α7r, σύμφωνα με τις προβλέψεις.
Όποια βελτίωση μόνο μπορεί να δώσει η ηλεκτρονική κουρτίνα και η σταθεροποίηση στο σώμα που σίγουρα θα έχει η α7rII.
Ίδια τακτική που ακολουθήθηκε στη μετάβαση από α7 σε α7ΙΙ.

Τα 50MP τα φυλάει η Sony για το επαγγελματικό μοντέλο α9 πιστεύω.

Πολύ αποκαλυπτική η σύγκριση α7s - GH4, και οι δύο με ίδιο φακό, με και χωρίς Shogun, ungraded και graded.

https://m.youtube.com/watch?v=YsCWF8lu7OQ

Εντύπωση μου έκανε πόσο καλύτερη εικόνα σε όλους τους τομείς δίνει η α7s+Shogun+Graded S-Log2 σε σύγκριση με GH4+Shogun+Graded CinelikeD:

Ng0Zuq.jpg