Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

οι πρωτες εντυπωσεις απο τον steve huff http://www.stevehuffphoto.com/2013/10/31/my-1st-look-wrap-up-of-the-sony-a7-and-a7r-cameras/

DSC00574.jpg

Steve Huff
'' I love both but the A7 shutter is quieter, the AF is faster and the camera costs less and does better with wide angle Leica M glass!''

Επειδή υπάρχουν ακόμα αναποφάσιστοι και δεν ξέρουν ποια από τις δύο να διαλέξουν...

Απάντηση: Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

και ολίγον απο self love με την Sony να γυρίζει η ίδια unboxing video! hehe

Μετά την πρώτη διδάξασα (με την ώδινεν-όρος-και-έτεκεν-μυν Df) Nikon όλοι οι λοιποί είναι απλά ερασιτέχνες. Ο ανήρ, η φύσις και το όργανό του.

http://www.youtube.com/watch?v=bCTkJz3g30c

Ποιός είπε οτι υπάρχουν μόνο 2 AF σταθεροί για το σύστημα?

Με τον Contax G to Nex AF Adapter Mark II Eagle έχουμε AF με τους Zeiss φακούς της σειράς Contax G. Δυστυχώς σε αυτούς είναι και ο 28αρης Biogon που όπως είδαμε πιο πάνω δεν την παλεύει στην Α7.

Υπάρχουν όμως στην σειρά πραγματικά διαμάντια όπως ο 45αρης Planar. Αν είχα δεί οτι υπάρχει τέτοιος αντάπτορας θα τον είχα κρατήσει τον Planar...

AF με ανταπτορα υπαρχουν πολλοι, ειδικα οι alpha mount fakoi.
Τους εχω δοκιμασει και ειναι ταχυτατοι στην εστιαση και υπαρχουν πολλα διαμαντια, το θεμα ειναι τι γινεται χωρις ανταπτορες.

Απάντηση: Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Το είδα και χάρηκα πολύ καθώς τον έχω τον Νοκτον (την MC version) για κύριο 35αρη. Εξακολουθώ να το σκέφτομαι για τον FE 2.8/35 βέβαια, αλλά θα εξαρτηθεί και απο το αν θα πάρω την A7 ή την A7R.

Γενικά είμαι 90% για την Α7. Πιό βολικά 24ΜΡ, Electronic First Curtain Shutter, τιμή. Το μόνο που με βάζει σε ενδιασμό είναι οτι όλοι μιλάνε για έναν εκπληκτικό αισθητήρα στην A7R ενώ για την Α7 κουβέντα... Και το λίγο καλύτερο σώμα με τα μεταλλικά κουμπιά και front plate έναντι της Α7 που είναι πλαστικά. Σκέφτομαι οτι η διαφορά είναι μικρή για να μην πάρω το καλύτερο...

Όταν φτάσουν πήγαινε στο μαγαζί και άρχισε τα μυστικιστικά. Ξέρεις, αυτά των Νικονάκηδων, που τις ζυγιάζουν στο χέρι τους, που τις φαντάζονται προέκταση του εαυτού τους.... αυτά που έκανε και το αγόρι του βίντεο με την Df του δλδ πάνω-κάτω. Δες και πώς κάθεται το λουράκι στον γιακά σου... πολύ βασικό επίσης.

Χα! Δεδομένου οτι τις έχω προπαραγείλει απο διαφορετικά μαγαζιά, με βλέπω να κρατάω όποια έρθει πρώτα, και να ρίχνω όλη την σκέψη και προετοιμασία στα σκουπίδια... Αυτό πρακτικά. Αλλά θεωρητικά ακόμα το επεξεργάζομαι. Την Α7 θέλω, απλά με τρώει ο κ..... μου ώς συνήθως.

Απάντηση: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

E, κοιτα και αυτο εδω..
Βεβαια jpeg συγκρινει αλλα περνεις και μια ιδεα...:idea:

Πέρασα να πάρω κάτι slide που είχα αφήσει για εμφάνιση απο το κατάστημα και ρώτησα αν ξέρουν κάτι παραπάνω για την παραλαβή. Η σημερινή ενημέρωση είναι για 20 Νοέμβρη, αλλά μου είπε οτι η Sony έχει το συνήθειο να αλλάζει αυτές τις ημερομηνίες κατα το δοκούν. Ουσιαστικά όταν έρθει στο κατάστημα, τότε θα με πάρουν...

Έχω να πώ πάντως, με εξαίρεση τις φωτογραφίες του Huff, είναι σαν όποιος πήρε την κάμερα στα χέρια να μην είναι σε θέση να βγάλει μια αισθητικά καλή φωτογραφία. Δεν αντέχω άλλες test shots...

Πάμε για Α7 μάλλον τελικά. Δεν φαίνεται να είναι και τόση μεγάλη η διαφορά μεταξύ τους σε ανάλυση και αναλυτικότητα. Σίγουρα είναι λίγο καλύτερος ο 36αρης, αλλά θα φαίνεται μόνο σε μεγάλες εκτυπώσεις. Μου αρκεί.

https://www.dropbox.com/sh/sdxuwcwzayvj5e4/otX20jmrzn

Ηλία εδώ τα raw και τα αντίστοιχα jpeg της Α7 και της A7R με μετατροπή απο το ACR.

WB Daylight,
Sharpening (default values, 25)
Luminance noise 0
Color noise 8 (detail 50)
και όλα τα άλλα στο 0
Save as jpeg 12.

απο την RX10 δεν βρήκα αρχεία.

την επιασα χτες στα χερια μου, πολυ ωραια μηχανη ειναι, ωραιο και το σκοπευτρο....γενικα πως ειναι στο χερι, το μονο που με χαλασε ειναι η ροδελα μπροστα, καπως αβολη μου φανηκε....

Αρχίζουν κι εμφανίζονται και στα ελληνικά μαγαζιά. Τιμές για α7 σώμα, είδα από 1499 έως και 1619..

την ειδες σε Ελληνικο μαγαζι ?

την επιασα χτες στα χερια μου, πολυ ωραια μηχανη ειναι, ωραιο και το σκοπευτρο....γενικα πως ειναι στο χερι, το μονο που με χαλασε ειναι η ροδελα μπροστα, καπως αβολη μου φανηκε....

την ειχε στη εκθεση photovision, ειχε η σονυ το περιπτερο της εκει κει με τις δυο μηχανες , ειχε και την ρχ1

Οτι θα βλεπαμε και ουρες για την αποκτηση της Σονυ α7/ρ αυτο δεν το περιμενα!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.