Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony Alpha A7 - Α7 ΙΙ

Συμφωνώ, τα 135mm χρειάζεται ο Θωμάς στη χρήση που περιγράφει, όπως πρότεινα και από την αρχή, αλλά αν είναι να τον αποθαρρύνει το βάρος και ο όγκος του 135άρη ή η χρήση μονόποδου και στο τέλος δεν πάρει τίποτα, η δεύτερη λύση είναι να πάρει τον 85/1.4.

Μέρα με τη νύχτα θα είναι η διαφορά σε σχέση με το αποτέλεσμα που παίρνει τώρα στο f/4 του ζουμ 24-70.

Κι εγώ πιστεύω ότι τα 85mm δεν θα μου δώσουν την δυνατότητα να είμαι απο μια σχετικά μεσαία απόσταση και να μπορώ να φωτογραφίζω τα δρώμενα όπως θα ήθελα. Θα αναγκάζομαι να πηγαίνω πιο κοντά, κάτι που δεν είναι πάντα δυνατόν σε μικρούς και κλειστούς χώρους. Ενα φακό 135mm θα χρειαστεί να αγοράσω, τον οποίο θα μπορώ να χρησιμοποιώ κάλλιστα και σε πορτραίτα

Πρόσεξε σε μικρό χώρο τι απόσταση θα χρειαστείς για να τραβήξεις, θα υποχρεωθείς να πας πολύ πίσω.
Δοκίμασε πάλι ότι σου είπε ο Βλάσης, εκεί που θα εστιάσεις ανέβασε iso μη το φοβάσαι, το μυστικό είναι να φωτίσεις με αυτό το μοντέλο σου εκεί θα σου δώσει λίγο θόρυβο, στα πέριξ θα θερίσει βέβαια μα με λίγο Photoshop θα φτιάξεις ομορφιές.

μήπως είναι καλύτερο κανένας A-mount φακός με αντάπτορα, ώστε να έχει και σταθεροποίηση και AF?

Αν θελήσει A mount για κοντινές αποστάσεις θα προτείνω Sigma 18-35mm, εξαιρετικότατος φακός μόνο λίγο βαρύς και χρειαστεί να τον ρυθμίσει για να εστιάζει σωστά.

μα αν είναι να χρησιμοποιώ τον 18-35 με αντάπτορα γιατί να μην χρησιμοποιώ τον 24-70 χωρίς αντάπτορα..

Φωτεινός, γρήγορος ξυράφι.

Όμως παίξε ακόμη με το φακό σου μη σε απογοητεύει με τη μία.
Με όλο το θάρρος παίξε πολύ με τη κάμερα σου μάθε τα μυστικά της και αυτή θα μάθει εσένα.
Κάθε νέα κάμερα που που αποκτώ για να την μάθω τις πρώτες 3 μέρες τραβώ τουλάχιστον 2000 φωτογραφίες.

ναι σωστά θα πρέπει να την μάθω καλύτερα. Κι εχει και τόσες λειτουργίες η άτιμη..

Αν υπάρχει κάποιος ευχαριστημένος κάτοχος της Α7ΙΙ από Θεσσαλονίκη ή κεντρική Μακεδονία κι έχει μισή ώρα για χάσιμο, θα ήθελα να βρεθούμε για να τεστάρω το αποτέλεσμα ίδου φακού από Α7 σε Α7ΙΙ. Περισσότερα με π.μ.

απ οτι φαινεται η sigma, μεσω reverse engineering καταφερε να εχει phase detection focus στι νεες μηχανες της sony, παρακπτωντας στην ουσια το firmware των φακων, και να κανει τους φακους να "φαινονται" native e mount lenses!

Αυτο φυσικα εχει μαλλον το μειονεκτημα οτι θα ειναι συμβατο μονο με τους φακους της sigma και οχι αλλων κατασκευαστων...πχ Canon
Σ αυτους μαλλον, μονο ο metabones θα δινει πολυ καλα αποτελεσματα στην εστιαση, να δουμε ποιος ειναι ομως ταχυτερος και ακριβεστερος....

Έχω ένα πρόβλημα στην α7.
Πολύ συχνά όταν απομακρύνω το μάτι μου από το Viewfinder δεν ανάβει η οθόνη.
Τι να φταίει άραγε? Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω?

απ οτι φαινεται η sigma, μεσω reverse engineering καταφερε να εχει phase detection focus στι νεες μηχανες της sony, παρακπτωντας στην ουσια το firmware των φακων, και να κανει τους φακους να "φαινονται" native e mount lenses!

Αυτο φυσικα εχει μαλλον το μειονεκτημα οτι θα ειναι συμβατο μονο με τους φακους της sigma και οχι αλλων κατασκευαστων...πχ Canon
Σ αυτους μαλλον, μονο ο metabones θα δινει πολυ καλα αποτελεσματα στην εστιαση, να δουμε ποιος ειναι ομως ταχυτερος και ακριβεστερος....

ο metabones ακομα δεν ειναι διαθεσιμος ?

Έχω ένα πρόβλημα στην α7.
Πολύ συχνά όταν απομακρύνω το μάτι μου από το Viewfinder δεν ανάβει η οθόνη.
Τι να φταίει άραγε? Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω?

Υπάρχει καμιά εισήγηση για αυτό.
Άρχισε και γίνεται κουραστικό.

Υπάρχει καμιά εισήγηση για αυτό.
Άρχισε και γίνεται κουραστικό.

Δοκιμασες να καθαρισεις τον αισθητηρα που κανει την εναλλαγη; Δοκιμασε κ διχως το προστατευτικο του evf μηπως δεις αλλαγη στην συμπεριφορα.