Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Eνα δειγμα σε jpg (απο RAW σε beta μορφη ακομη) χωρις καμια επεξεργασια , πουσαριμσενο 2 στοπ περιπου... στα 6400 ISO .

Πολυ εντυπωσιακο το αποτελεσμα (οσον αφορα το θορυβο) , ειδικα σε τοσο σκοτεινο περιβαλλον , με ελαχιστο φωτισμο το δωματιο ...

Ο θορυβος ειναι πολυ λιγος και κυριως πολυ "ευχαριστος" στο ματι, πολυ φιλμικος!

0EV ...

11210838486_aa02bd0f39_b.jpg

+2EV sto photoshop ....

11210747794_8d7028cc1c_b.jpg

κι εδω με ελαχιστο πειραγμα (10% sharp), και ελαχιστη αποθορυβοποιηση .... (αν και δε νομιζω οτι τη χρειαζεται!) .:SFGSFGSF:

11210997424_5d96af0437_b.jpg

Μεγειές και καλοτράβηχτη! Χαίρομαι που συνέβαλα έμμεσα κι εγώ,ειδικά όταν πέρασα στον υπολογιστή μου κάποιες πρώτες φωτό και είδα τι διαμάντι μου έδωσες...

Χαιρομαι.... πραγματι οι 2 φακοι που πηρατε εσυ και ο Κωστας ειναι διαμαντια... και σε μικρο μεγεθος και βαρος !
Μακαρι να μπορουσε καποτε να βγει κατι τετοιο σε FF (με τετοιο βαρος και μεγεθος εννοω) .

Και το ιδιο crop 100% se 12800 ISO

11211113365_efbe64849f_b.jpg

Απάντηση: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Μεγειές Γιάννη.
Για το βίντεο πώς κ δέν πήγες προς BMPCC, που τώρα παίρνει και νέο εξελιγμένο speedbooster;

άντε ακόμη μια φορά με γειά σου....

Αλήθεια ρε Γιάννη, με τόσες μηχανές που έχεις αλλάξει αναρωτιέμαι τί κάνεις με τη χρωματική ισορροπία. Η κάθε εταιρεία έχει δικά της στάνταρτ για το χρώμα (π.χ. οι canon/nikon/olympus) δεν βλέπουν το χρώμα με τον ιδιο τρόπο, ούτε σε Jpg αλλά ούτε και στο raw. Και δεν είναι μόνο θέμα τίντας. Εσύ έχεις δικά σου προφίλ όπως ο etsap, άρα προσαρμόζεις όλες τις φωτο και όλα τα βίντεο σε αυτά τα προφίλ, ή χρησιμοποιείς αυτά που δίνουν οι μηχανές;

Βλαση , εγω τραβαω παντα raw , κι εκει οι διαφορες ειναι μικρες.
Εχω αγορασει και τα χρωματικα προφιλ που εχω αναφερει κι εγω στο παρελθον, αλλα λογω δουλειας, ειμαι γρηγορος στο να τα φερω στα ισια τους!

Το χρωμα γενικα ποτε δε μ απασχολησε...

εν γένει όμως πως κρίνεις τα χρώματα της Sony σε σχέση με άλλες φωτογραφικές που είχες? Ειναι ένα θέμα που με απασχολει για πιθανή μετάβαση από Pentax, των οποίων η χρωματική απόδοση μου αρέσει ιδιαίτερα.

ειναι ουδετερα θα ελεγα, οπως περιπου της panasonic.
Πολυ διαφορετικα απο olympus-fuji .
Διαφορετικα και απο canon, που εχει προτιμηση στο πιο εντονο κοκκινο και πορτοκαλι επιδερμιδες.
Απο νικον δεν εχω προσφατη εμπειρια....ουτε απο πενταξ.

Λιγα λογια για το auto focus...

Η μηχανη ειναι λιγο πιο γρηγορη απο sony nex 5-6-7 , αλλα οχι τοσο οσο οι γρηγοροτερες mirrorles.
Σε σχεση με τη gh3 (που μαζι με την OMD-EM1 einai οι γρηγοροτερες που εχω δει) , ειναι πιο αργη .

Σε καλο φωτισμο ειναι γρηγορη αλλα οχι "ακαριαια" , οπως οι καλυτερες που ανεφερα.

Σε μετριο φωτισμο ειναι λιγο χειροτερη ακομη, και η κατασταση αντιστερεφεται οταν παμε σε low light .
Εκει , λογω CAF οι υπολοιπες mirroless δυσκολευονται πολυ και μερικες φορες αδυνατουν να εστιασουν, η A7 αν και αργα τα καταφερνει καλυτερα.

Σε πολυ low light καταστασεις, και οι 2 πανε περιπατο!

Σε γενικες γραμμες θα ικανοποιησει τον φωτογραφο που θελει μια μηχανη γενικης χρησης, πορτραιτο, τοποι, φωτο δρομου , αλλα σε καμια περιπτωση action φωτο ή κινουμενους στοχους.

Ολ αυτα, με τον κιτ φακο, στη φωτογραφια και χωρις το af lassist ight.

Βιντεο δε προλαβα ακομη να δoκιμασω.

Κι ενα τεστ online του PD AF της A7 me τον κιτ φακο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

άντε ακόμη μια φορά με γειά σου....

Εσύ έχεις δικά σου προφίλ όπως ο etsap, άρα προσαρμόζεις όλες τις φωτο και όλα τα βίντεο σε αυτά τα προφίλ, ή χρησιμοποιείς αυτά που δίνουν οι μηχανές;

Ακουσα το ονομα μου ;;
Τι ακριβως εννοεις Βλαση ;
Σιγουρα οι φωτο μου θα φαινονται "καπως" σε αλλα μονιτορ απο το δικο μου.
Τραβαω παντα RAW adobeRGB και στο PS δεν αλλαζω το χρωματικο χωρο.
Υποψη οτι ολη τη δουλεια πλεον την κανει ενα DELL laptop με ακαλιμπραριστη οθονη...

Ακουσα το ονομα μου ;;
Τι ακριβως εννοεις Βλαση ;
Σιγουρα οι φωτο μου θα φαινονται "καπως" σε αλλα μονιτορ απο το δικο μου.
Τραβαω παντα RAW adobeRGB και στο PS δεν αλλαζω το χρωματικο χωρο.
Υποψη οτι ολη τη δουλεια πλεον την κανει ενα DELL laptop με ακαλιμπραριστη οθονη...

Κατ´αρχήν πολλά respect για την τελευταία φωτο στην Αγία Σοφία. Φαντάζομαι ότι είναι τριπλοέκθεση και δυο +δυο λήξεις ώστε να πάρεις όλο το ιερό. Έτσι δεν είναι ; Δυστυχώς τελευταία φορά που πήγα ήμουν ο γκαντέμης της υπόθεσης και ο μόνος που του κράτησαν στην είσοδο το τριπόδι.

Από εκεί και πέρα. Βλέπω κι αυτό εννοώ ότι ολες οι φωτο που τραβάς καταλήγουν μέσω συγκεκριμένης επεξεργασίας σε ένα συγκεκριμένο στυλ. Έχουν μια ταυτότητα. Είναι σαν να τις περνάς μέσα από ένα φίλτρο. Αυτό εννοώ.

Από την άλλη ο Γιάννης μας δήλωσε λίγο πιο πάνω ότι δεν τον ενδιαφέρει το χρώμα, ως χρώμα, άρα μπορεί εύκολα να μεταπηδά από canon σε Oly κι από εκεί σε sony.

Απάντηση: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Στο παραπάνω βιντεο, η πίσω LCD δείχνει τη πράσινη κουκίδα του εστιασμένου.
Ερώτηση:
σε manual focus mode,
εχει και τα δεξιά/αριστερά κόκκινα βελάκια για βοήθημα,
ή μονο το focus peaking & τη πράσινη κουκίδα οταν ειναι in focus;