Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

δε θα κρατούσα την 6000 για 2ο σώμα,
θα περίμενα ή θα αγόραζα μία μτχ ή καινούρια Α7 μκ1,

για τα υπόλοιπα δεν ξέρω

Απάντηση: Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Για τις εγγυήσεις των grey τα έχουμε πει πολλές φορές κοιτάς και εδώ στο πρώτο μνμ: https://avclub.gr/forum/showthread....-Διαβάστε-οπωσδήποτε-το-πρώτο-post!!!/page161

Η SONY μέχρι στιγμής απο όσο γνωρίζω καλύπτει με μονοετή εγγύηση τα προϊόντα της και δεν καλύπτει grey market, επειδή το συγκεκριμένο θέμα των καλύψεων μας έχει απασχολήσει αρκετες φορές τον τελευταίο καιρό από πολλά μέλη που ζητούν να μάθουν αναλυτικά τις καλύψεις των εταιριών έχουμε προσπαθησει ως ΔΟ να επικοινωνήσουμε με όλες τις εταιρίες του χώρου και να λάβουμε απαντήσεις. Αν κάποια ευαισθητοποιηθεί και το κάνει θα το μάθετε άμεσα.

4) O 30αρης sigma είναι συμβατός με την Α7 ΙΙΙ?

Oχι μιας και ειναι FF η Α73.

Εκτος αν την δουλευεις σε crop mode αλλα τοτε γιατι να παρεις μια FF ?

Ο Tamron 28-75 ειναι η καλυτερη επιλογη για all around φακο. Ισως χρειαστεις εναν ευρυγωνιο και καναν πιο τελε αργοτερα αλλα αυτη η μηχανη θα σε κρατησει μαζι της για πολυ πολυ καιρο. Μην σου πω για μια 5ετια στα σιγουρα (αν δεν σου βαλει νερα απο κατω πχ....θελει μια προσοχη ολη η σειρα των Α7 και καλα θα κανεις να παρεις και την επεκταση εγγυησης σε καποιο χρονο)

Καλησπέρα παιδιά και καλές γιορτές εύχομαι! Μετά απο 4 χρόνια ενασχόλησης με την φωτογραφία έχοντας μια sony a6000 με τον sigma 30mm 1,4 και τον κιτ ήρθε η ώρα νομίζω να αναβθμίσω τον εξοπλισμό μου μιας και έχω ξεκινήσει να πηγαίνω και σε κάποια μυστήρια τον τελευταίο χρόνο. Όπως τόσες και τόσες φορές ξαναχρειάζομαι τις πολύτιμες συμβούλές σας καθώς και κάποιες απαντήσεις.
Αρχικά σκέφτομαι να πάω στην Α7 ΙΙΙ με τον tamron 28-75 2.8, μιας και χρειάζομαι έναν sharp και φθηνί φακό zoom. Οι σκέψεις γίνονται για το νέο έτος μή[ως πέσει και άλλο η τιμή της Α7 ΙΙΙ. Αυτό που παρατηρώ απ' τον Σεπτέμβρη που ψάχνομαι είναι οτι η τιμή της συγκεκριμένης μηχανής έχει πάει στα 1,735 στο e inifinity (grey market) σημειώνοντας κάποια πτώση στην τιμή, ενώ στο skroutz παραμένει στα 2.300 με τιμή αμετάβλητη.
1) Κάποιος που να την έχει αγοράσει πρόσφατα απο Ελλάδα?
2) Κάποιος που να έχει αγοράσει το οτιδήποτε απο e infinity και να είχε κάποιο θέμα εντός εγγύησης? Αν ήταν εντός εγγύησης το έστειλε πίσω και το έφτιαξαν ?Αν 'ηταν εκτός το πήγε σε κάποιον αντιπρόσωπο Ελλάδα και του το έφτιαξε, ρωτάω γιατί έχω διαβάσει αρκετά οτι δεν αναλαμβάνουν σέρβις grey market.
3) Την α6000 με τον 30αρη να την κρατήσω για 2ο σώμα η αξίζει να πουληθεί?
4) O 30αρης sigma είναι συμβατός με την Α7 ΙΙΙ?
5) Κάτι που με χάλαγε στην α6000 'ηταν η οθόνη. Όχι τόσο καλή ανάλυση και σε φώς μεγάλη δυσκολία. Απ' οτι βλέπω στα specs έχει ίδια χαρακτηριστικά με την οθόνη της Α7 ΙΙΙ. Υπάρχει το ίδιο θέμε με ανάλυση καθώς και ορατότητα σε φωτεινό περιβάλλον?

σας ευχαριστώ και με συγχωρείται για το μακροσκελές κείμενο.

2) Δεν έχει καταγραφεί στο φόρουμ μέχρι τώρα εμπειρία μέλους που να έστειλε πίσω στον grey έμπορο κάτι για επισκευή.
Αλλά ούτε και εμπειρία να του αρνούνται στο τοπικό σέρβις την επισκευή μηχανής επειδή είναι grey.

3) Αφού πας σε μυστήρια πάντα είναι καλό να έχεις backup μηχανή και φακό έτοιμα προς χρήση για παν ενδεχόμενο.
Κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει να πουληθεί.

4) Και βέβαια είναι συμβατός. Η μηχανή θα μπει αυτόματα σε crop mode (10MP). Μια χαρά για backup, αν κάτι σου πάθει ο 28-75 και δεν έχεις άλλον φακό.

5) Βελτιωμένη είναι η ορατότητα της οθόνης. Όχι σε βαθμό όμως να ακυρώνει τη χρησιμότητα εξωτερικής οθόνης.
Το EVF βέβαια έχει μεγάλη διαφορά από εκείνο της α6000, και θα θέλεις να το χρησιμοποιείς πολύ περισσότερο από όσο χρησιμοποιούσες εκείνο της α6000.

μην την δώσεις την a6000, αξία ανεκτίμητη, εγώ μόλις την αγόρασα καινούρια για δεύτερη φορά, βολική, γρήγορη, και καλή ποιότητα εικόνας

Re: Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

μην την δώσεις την a6000, αξία ανεκτίμητη, εγώ μόλις την αγόρασα καινούρια για δεύτερη φορά, βολική, γρήγορη, και καλή ποιότητα εικόνας

Καταρχήν σας υπερευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις παιδιά.
Οπότε αν χρησιμοποιήσω την Α7 ΙΙΙ με τον 30 sigma se crop mode πέφτει και αρκετά η ποιότητα της εικόνας σωστά?
Όσον αφορά την οθόνη την χρειάζομαι απλά και μόνο για το review των φωογραφιών, καθώς τώρα σην α6000 για να δω αν είναι εστιασμένη η εικόνα πρέπει να ζουμάρω και αρκετές φορές χρειάζεται να την βλέπω και απ' το EVF. Επίσης, στην α6000 μόνο απο ΕVF τραβάω και δεν χρησιμοποιώ καθόλου την οθόνη.
Επίσης οι τιμές είναι αυτές που βλέπω και στο skroutz τα 2300 ? Γνωρίζει κάποιος που αγόρασε πρόσφατα?

καλησπερα σας, σε sony a7rII πως μπορει να μετρηθει το ποσα κλικ εχει κανει το κλειστρο όταν ειναι σε λειτουργια silent mode ; φιλος που την εχει, διαπιστωσε οτι δεν καταγραφεται το κλικ σε silent mode στα συνολικα κλικ της μηχανης.

Η τιμή της a7iii απο Ελλάδα ήταν 2100 τον Αύγουστο (τιμη από κοντά σε κατάστημα).

Με τιμολόγιο βγαίνει πιο οικονομικά και απο grey market και έχεις και τη δυνατότητα για επέκταση εγγύησης, ακόμη και για ατύχημα (κάποιες περιπτώσεις τουλάχιστον). Για κάποιον ημιεπαγγελματια αυτό το θεωρώ ανεκτίμητο.

Τους apsc φακούς που έχεις τους ξεχνάς πάνω σε a7 σώμα, είναι μόνο για λύση ανάγκης. Να δώσεις 1700 ή 2000 ευρώ για τη μηχανή και μετά να μη μπορείς/θέλεις να αγοράσεις σωστούς φακούς είναι δώρο άδωρο.

Τα χρήματα που θα πάρεις από την πώληση της a6000 δεν σου αγοράζουν εφάμιλλη μηχανή με φακό κλπ.

Προσωπικα είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον tamron 28-75 για την απλή ερασιτεχνική χρήση που του κάνω αλλά θέλει να είσαι συνειδητοποιημενος σχετικά με το τι αγοράζεις (ζουμ φακό που ξεκινάει από τα 28mm). Η διαφορά από το. 1.4 του sigma που έχεις ειναι αισθητή σε κάποιες περιπτώσεις.

Θα σου πρότεινα να το δεις όσο πιο σφαιρικα γίνεται και σαν σύστημα (μηχανή ή μηχανές, φακοί και αξεσουάρ) με διαθέσιμο budget κλπ για να αποφύγεις δυσάρεστες καταστάσεις.

καλησπερα σας, σε sony a7rII πως μπορει να μετρηθει το ποσα κλικ εχει κανει το κλειστρο όταν ειναι σε λειτουργια silent mode ; φιλος που την εχει, διαπιστωσε οτι δεν καταγραφεται το κλικ σε silent mode στα συνολικα κλικ της μηχανης.

Δεν μπορεί.

Τον χρόνο σου χάνεις.

Μια υψηλής κατηγορίας aps-c μηχανή “α7000” αξίας 1500 + δεν θα σπρώξει την ήδη χαμηλή τιμή της ff α7ΙΙΙ προς τα κάτω.

Ούτε η αναμενόμενη α7sIII των 3.000 τον Απρίλη θα επηρεάσει την τιμή της α7ΙΙΙ.

Τον χρόνο σου χάνεις.

Μια υψηλής κατηγορίας aps-c μηχανή “α7000” αξίας 1500 + δεν θα σπρώξει την ήδη χαμηλή τιμή της ff α7ΙΙΙ προς τα κάτω.

Ούτε η αναμενόμενη α7sIII των 3.000 τον Απρίλη θα επηρεάσει την τιμή της α7ΙΙΙ.

Σ' ευχαριστώ Γιάννη. Πάντως στο e inifinity λίγο λίγο πέφτει γιατί απο οτι φαίνεται απο εκεί θα καταλήξω να την πάρω μαζί με τον tamron 28-75.

Απλά ισορροπεί στην τιμή που θα έπρεπε να είναι εξαρχής στα grey, δεδομένου ότι η τιμή δεν περιέχει ΦΠΑ.

Κατά την πρώτη εμφάνιση ενός προϊόντος έχουμε το παράδοξο η τιμή grey να είναι ίδια ή κοντά με την επίσημη.
Σιγά-σιγά καταλαγιάζει στην πραγματική τιμή που πρέπει να δίνεται.

Απλά ισορροπεί στην τιμή που θα έπρεπε να είναι εξαρχής στα grey, δεδομένου ότι η τιμή δεν περιέχει ΦΠΑ.

Κατά την πρώτη εμφάνιση ενός προϊόντος έχουμε το παράδοξο η τιμή grey να είναι ίδια ή κοντά με την επίσημη.
Σιγά-σιγά καταλαγιάζει στην πραγματική τιμή που πρέπει να δίνεται.

Ναι κατάλαβα. Γενικά προσφορές που τις βλέπετε ρε παιδά απο αμαζον κλπ? Μπαίνετε κάθε μέρα κ τσεκάρετε ή έχετε κάποιο αλερτ?

Re: Απάντηση: Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Αρκεί να έχεις προσγειωμένες προσδοκίες και να θέσεις συγκεκριμένο στόχο.

Π.χ. Λογικός στόχος είναι τα 1680 στα grey για μεσοπρόθεσμη αγορά, αν σήμερα έχει 1715.

Μπορείς επίσης να περιμένεις τη μέρα που θα εμφανιστεί 10% έκπτωση σε όλες τις αγορές μέσω ebay.
Μια μέρα στο δίμηνο εμφανίζεται τέτοια προσφορά.
Με μέγιστη έκπτωση τα 100 δολάρια, σημαίνει ότι θα μπορείς να έχεις μια έκπτωση 88 .
Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να σου βγει 1600 , χωρίς να περιμένεις κάνα εξάμηνο να φτάσει με σταδιακή πτώση σε αυτήν την τιμή.

Re: Απάντηση: Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Αρκεί να έχεις προσγειωμένες προσδοκίες και να θέσεις συγκεκριμένο στόχο.

Π.χ. Λογικός στόχος είναι τα 1680 στα grey για μεσοπρόθεσμη αγορά, αν σήμερα έχει 1715.

Μπορείς επίσης να περιμένεις τη μέρα που θα εμφανιστεί 10% έκπτωση σε όλες τις αγορές μέσω ebay.
Μια μέρα στο δίμηνο εμφανίζεται τέτοια προσφορά.
Με μέγιστη έκπτωση τα 100 δολάρια, σημαίνει ότι θα μπορείς να έχεις μια έκπτωση 88 .
Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να σου βγει 1600 , χωρίς να περιμένεις κάνα εξάμηνο να φτάσει με σταδιακή πτώση σε αυτήν την τιμή.

Ok παιδιά. Σας ευχαριστώ και πάλι!

Παιδιά κάτοχος κ εγώ της Α7 ΙΙΙ όπως ανέφερα και σε άλλο thread. Δυστυχώς λόγω ενός χειρουργειου π έκανα δεν την έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν καθόλου μιας κ περιμένω και τον ταμρον να έρθει. Μια 1η παρατήρηση που μου το έκανε και κάποιες φορές η α6000 είναι οτι με το που κλείνω την κάμερα ακούγεται το κλείστρο (σαν να βγάζει φωτογραφία) και μετά κλείνει.
έχει κανείς ιδέα γιατί το κάνει? ¨οσο είχα την α6000 νόμιζα οτι επαιζε κάποι θέμα μιας και την είχα πάρει και μεταχειρσμένη.

Δεν ξέρω από sony αλλά πολλές μηχανές καθαρίζουν τον αισθητήρα στο σβήσιμο - για να μην καθυστερούν στο άναμμα.

edit: περαστικά σου και καλά κλικς!