Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

ολες το κανουν...και η δικια μου α7r ii.

Δε συμβαινει καθε φορα που τη κλεινεις... καποιες φορες ειναι για καθαρισμα του αισθητηρα και καποιες για Pixel remapping.

Προβληματική η σχέση μου με τις FF... Στο περίπτερο της Sony, είχαν μια 7ΙΙΙ με τον 35/2.8 φορεμένο, γλυκύτατη - έβαλα δίπλα την OMD-EM1 κι ήταν "μια η άλλη". Γλυκύτατη κι η κοπέλα στην εξυπηρέτηση, με είδε που χάζευα τους φακούς, "θέλετε να δοκιμάσετε κάποιον άλλο?"... Ζήτησα τον 24-70/4 - τον στάνταρ "καλό" κιτ σαν να λέμε - τον φόρεσα και εντάξει σε σχέση με τις γκουμούτσες 2,8 που κυκλοφόρησαν οι λοιποί αθεόφοβοι είναι "ψείρα" - λέμε τώρα. Όμως τα δάχτυλά μου στριμώχτηκαν μεταξύ γκριπ και φακού γιατί το σώμα παραείναι μαζεμένο ακόμα και για αυτόν τον μικρό σχετικά φακό. Και ιδού το δίλημμα : "να ζει κανείς... " μικρό σώμα FF που δυσκολεύεσαι να κρατήσεις με οτιδήποτε άλλο εκτός από μικρούς primes ή "κανονικό" για να βάλεις και τίποτα άλλο πάνω τους?

Υ.Σ. Μάλλον ο Γιάννης (Σπύρου) έχει απαντήσει ήδη σε αυτό: FF με IBIS και 2-3 primes για την νύχτα και 2ο σύστημα με άλλα προσόντα (ή... κινητό) για όλα τα άλλα. +1 Ιωάννη!

Πρησμενα δάκτυλα θα είχες :flipout:
Φυσικά αστειεύομαι είναι θέμα συνήθειας θα πω, ποτέ δεν είχα πρόβλημα παρά μόνο όταν άλλαξα σύστημα από την Nikon D800 σε mirroless.

Απάντηση: Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Εμένα δυστυχώς μόνο η Α9 με βόλεψε στο κράτημα ειδικά με τους καλούς prime που υπήρχαν διαθέσιμοι. Τα μικρότερα FF σώματα (a7RΙΙΙ και a7ΙΙΙ) μου κούρασαν το χέρι και ζητούσαν επιτακτικά γκριπ με τους περισσότερους φακούς στο pandry. Θεωρώ οτι το βασικό σώμα δεν πρέπει να με περιοριζει στην χρήση των πιθανών φακών του συστήματος που θέλω να χρησιμοποιήσω και αν πραγματικά κανείς θέλει να εξαντλήσει τα περιθώρια απόδοσης αυτών των σωμάτων κακά τα ψέματα πρέπει να τους φορέσει πιστευω και τους κορυφαίους φακούς (σε απόδοση ή σε διαχείρηση DOF) έστω και αν δεν θέλει να κάνει παραχωρήσεις σε βάρος μέγεθος. Ολα τα άλλα θεωρώ πως είναι ημίμετρα, αυτό όμως δεν σημαίνει οτι πολλοί δεν είναι ευχαριστημένοι και νιώθουν πλήρης και με κάτι λιγότερο από το άριστο.

Το να έχω τωρα FF π.χ. για το βάθος πεδίου και να φορώ ένα φακό ελαφρύ έως 2.8 ή F4.0 και όχι πιο φωτεινό λόγω βάρους (το θέμα κόστους δεν το θίγω κάν) ενώ θα μπορούσα να έχω ένα κροπ σώμα με ποιοτικό φακό ελαφρύτερο αλλά με f1.4 θα με προβλημάτιζε. Και αν μάλιστα επερνα και δεύτερο σύστημα για να βάλω ζουμ φακούς και ειδικά τηλεφακούς. Αλλά ο καθένας κάνει τις δικές του επιλογές του αρκεί να είναι πολύ ξεκάθαρος τι τον καλύπτει για τις φωτογραφικές του ανησυχίες.

Last edited:
Ναι Βασίλη, τα λέω κάπως υπερβολικά, ωραίο σετ η 7ΙΙΙ με τον 24 - 70. Αν βάλεις κι έναν μικρό prime για βραδυνή βόλτα, μια χαρά...

Εγώ με τον 24-70 Δεν έχω κανένα θέμα...μικρός κι ελαφρύς.
Έχω μέτρια χέρια, αλλά δεν δυσκολεύομαι με τον φακό αυτό.

Για καλυτρεο κράτημα και προστασία έχω πάρει αυτό...

https://www.amazon.co.uk/dp/B07DHK8KN9/ref=pe_3187911_189395841_TE_3p_dp_1

Sent from my SM-T830 using Tapatalk

Σε ύψος αποζητώ ένα πόντο πολλές φόρες για το μικρο δακτυλάκι άλλοτε με εξυπηρετεί ως έχει για εξτρά σταθεροποίηση ... μικρο δακτυλάκι από κάτω.
Αλητεία θεωρώ τη τιμή του παρακάτω..... Sony GP-X1EM

υπαρχουν πολλα third party σαν κι αυτο, με πολυ μικροτερη τιμη!

https://www.amazon.co.uk/Meike-MK-X...&qid=1554764801&s=electronics&sr=1-4-fkmrnull

https://www.amazon.co.uk/L-Bracket-...DD7T1E6P921&psc=1&refRID=9JFD3AQMWDD7T1E6P921

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07BCGNY3B/ref=ox_sc_saved_title_5?smid=A2RZIHVXAFEGV3&psc=1

Mε τη θηκη παντως που πηρα , μου ελυσε και αυτο το θεμα με το μικρο δαχτυλακι... !

20190409_021219.jpg

61dZ92c%2BbiL._SL1000_.jpg

51HbqKQkjTL._SL1200_.jpg

Είναι μόνο δική μου εντύπωση ή οι οθόνες και σκόπευτρα στις Sony Alpha, έχουν κάκιστη ποιότητα εικόνας (χρώματος); Ένιωσα να με αποθαρρύνει να κάνω λήψεις. Η Panasonic S1, είχε πολύ πιο ωραία και ζωντανά χρώματα.
Ακόμα και η απαρχαιωμένη 5DIII, είναι καλύτερη σε αυτόν τον τομέα.
Η εστίαση της Α7ΙΙΙ, στα λίγα λεπτά που ασχολήθηκα, δεν μου φάνηκε ακαριαία, όπως λέγεται συχνά.

Ούτε κι εγώ ήμουν ευχαριστημένος από την οθόνη της a7iii. Δείχνουν ψόφιες οι φωτο. Βέβαια στο computer φαίνονται μια χαρα μετα. Νομίζω παίζει ρόλο η ανάλυση. Στην α7rIIΙ φαίνονται πιο καλά οι φωτο. Με το σκόπευτρο πάντως δεν είχα πρόβλημα

Re: Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Όταν κοιτούσες με τα μάτια σου το θέμα που σκόπευες ήταν ζωηρά τα χρώματα;
Η Sony απεικονίζει τη πραγματικότητα για να ξέρεις τι αποτέλεσμα θα έχεις στη φωτογραφία σου.

Είναι μόνο δική μου εντύπωση ή οι οθόνες και σκόπευτρα στις Sony Alpha, έχουν κάκιστη ποιότητα εικόνας (χρώματος); Ένιωσα να με αποθαρρύνει να κάνω λήψεις. Η Panasonic S1, είχε πολύ πιο ωραία και ζωντανά χρώματα.
Ακόμα και η απαρχαιωμένη 5DIII, είναι καλύτερη σε αυτόν τον τομέα.
Η εστίαση της Α7ΙΙΙ, στα λίγα λεπτά που ασχολήθηκα, δεν μου φάνηκε ακαριαία, όπως λέγεται συχνά.

Το βασικό πρόβλημα που έχω εγώ με την οθόνη στην δική μου A7iii, είναι η ακρίβεια των χρωμάτων. Είναι σαν να μην είναι calibrated από το εργοστάσιο, εκτός αν έπεσα σε προβληματική οθόνη.

Εδώ φαίνεται η διαφορά κοιτώντας το color checker:

color-checker.jpg

Στο πάνω μέρος είναι όπως φαίνονται στην πραγματικότητα τα χρώματα, και στο κάτω, όπως τα βλέπει κάποιος από την οθόνη. Ιδίως το πρασινάκι δίπλα από το μωβ, είναι σαν να είναι κίτρινο.

Από το EVF τα χρώματα είναι εξαιρετικά ακριβή, αλλά σίγουρα θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερης ανάλυσης.

καποιος επαγγελματιας, δε βασιζεται σε μονιτορ απο τη μηχανη...προφανως και θες καλο εξωτερικο μονιτορ.

Δεν θα πηγαινα ποτε σε σοβαρη δουλεια με το μονιτορ της μηχανης για αναφορα !

επισης, για να εχουμε την πιο "ουδετερη" εικονα στο μονιτορ και EVF (οσο γινεται), πρεπει να εχουμε επιλεξει στα μενου το Live View Display στο OFF kai Picture Profile OFF

Δεν νομίζω κανείς να βασίζεται στο μόνιτορ για οτιδήποτε, πέραν του καδραρίσματος, και της έκθεσης ως ένα βαθμό. Όλοι δουλεύουν με τα αρχεία που παίρνουν από την κάμερα και πάνω σε αυτά γίνεται η επεξεργασία σε calibrated (θα έπρεπε) monitors.

Απλά μιας και αναφέρθηκε η απόδοση της οθόνης της Α7iii, και ότι οι φώτο δεν φαίνονται καλά, εγώ παρατήρησα ότι τα χρώματα είναι λίγο off όταν κοιτάω τις φώτο από εκεί. Θα έπρεπε να είναι calibrated η οθόνη από το εργοστάσιο. Το EVF έχει εξαιρετική απόδοση όσον αφορά την ακρίβεια των χρωμάτων, και το ίδιο θα έπρεπε να είχε και η οθόνη.

δεν εχω δει καμια οθονη φωτογραφικης εντελως ουδετερη .

Με τις ρυθμισεις που ειπα παραπανω, εχω παντως οσο πιο κοντα γινεται στη πραγματικότητα χρωματα.

επισης, για να εχουμε την πιο "ουδετερη" εικονα στο μονιτορ και EVF (οσο γινεται), πρεπει να εχουμε επιλεξει στα μενου το Live View Display στο OFF kai Picture Profile OFF

Στο effect off είναι το live view display στην φώτο που έβαλα. Σε όποιο setting και να το έχεις όμως, τα χρώματα είναι off.

Δεν ξέρω για τις A7, άλλα στην σειρά Α6ΧΧΧ από την οθόνη ότι και αν έκανα σχεδόν πάντα οι φώτος ήταν διαφορετικές όταν τις κοίταγα στον υπολογιστή (πολύ καλύτερες στον υπολογιστή), στην οθόνη έμοιαζαν ψόφιες και κάπως θολές/ανεστίαστες? όπως είπε ο Μάνος πιθανό να φταίει και η ανάλυση των οθονών. Κάτι που δεν το έχω ξαναδεί σε τόσο μεγάλο βαθμό σε άλλες μηχανές άλλων εταιριών.
Από το σκόπευετρο να τονίσω ότι δεν είχα συνήθως τέτοια θέματα και ήταν όλα μια χαρά (πέρα από moire που βάζουν έντονο τα σκόπευτρα των Α6ΧΧΧ).