Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Μιας και ξεκινησα να βολταρω με την Α7 ΙΙΙ μετα το χειρουργειο μου στον ωμο, δημιουργουνται ολο κ περισσοτερες αποριες.. Οποτε για το επομενο διαστημα ισως να σας ζαλισω.. Οποτε καποιες ερωτησεις αριθμητικα για να μην μπερδευεστε κ εσεις..
1) Παρατηρησα οτι στο AFC τραβωντας με back button focus καθυστερούν αρκετά οι φωτογραφίες σε σχεση με το ΑFS. Ξεκίνησα να παίζω κατα 80% σε AFC οποτε το παρατήρησα τωρα κ φανταζομαι είναι λογικό αλλα γιατί συμβαίνει?
2) Απο σημεία εστίασης για ατομα προτιματε flexible expand η και face detection (εκτος απο eye AF). Επίσης για group ατομων wide?
3)AF Track Sens που το εχετε?
4)Anti flicker shoot? Το έχω στο ΟΝ και βλεπω..Δεν ξερω αν επηρρεάζει σε κατι..
5) e front curtain shutter ?? Εδω έχω διαβάσει κάποια πραγματα αλλά οι απόψεις διιστανται..

Έχω κ άλλες απορίες αλλά ας ξεκινήσω με τις 5 πρώτες για να μην σας ζαλίζω.
Ευχαριστω εκ των προτέρων παιδιά..

Καποιος εμπειρος για βοηθεια εκτος απ' το e-curtain που απαντηθηκε?

To anti flicker καλύτερα να το έχεις στο off για απαιτητικές λήψεις που θέλεις τον απόλυτο έλεγχο.

Προκαλεί ένα μικρό lag και γι'αυτό το αποφεύγουμε σε Ριπές και φωτογράφηση action , ειδικά με caf.

Sent from my SM-T830 using Tapatalk

Παιδια καλησπέρα. Μου ζήτησε μια φίλη να φωτογραφήσω την εκδήλωση που θα κάνει με την σχολή χορού της σε αυτό το μαγαζί https://www.facebook.com/640854766035847/photos/a.2184644141656894/2184659974988644/?type=3&theater. Ρωτάω γιατί βλέποντας το ταβάνι δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω bounce το φλας. Επίσης τι ρυθμίσεις προτείνετε για μηχανή και φλάς? Θα είμαι με την Α7 ΙΙΙ+tamron 28-75 +tt685s godox

Last edited by a moderator:
Βασικα γιατι να βαλεις φλας ?

Καλοφωτισμενο το βλεπω το μαγαζι. Η Α7ΙΙΙ το εχει για πλακα αυτο το φωτιστικο περιβαλλον.

Το ίδιο θα σου έλεγα και εγώ, το f2,8 του φακού μαζί με την τρομερή απόδοση του αισθητήρα σε υψηλά Iso σε συνδυασμό με τον φωτισμό που δεν φαίνεται άσχημος νομίζω θα είσαι μια χαρά και χωρίς Flash, ok να το έχεις βέβαια μαζί σου για ώρες ανάγκης.

Θα το χρειαστεί αν θέλει να τραβήξει πολλά άτομα μαζί, εκεί θα πρέπει να βάλει f5. 6 τουλάχιστον για να βγουν όλοι σίγουρα εστιασμένοι.

Το 2.8 θα το έβαζα μόνο σε ατομικό πορτραίτο...

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Απάντηση: Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Αν θα υπάρχει γρήγορη κίνηση θα χρειαστεί ! Αν τελικά το χρειαστείς και είναι ψηλοτάβανο το μαγαζί μια λύση είναι να βάλεις μια μεγάλη κάρτα bounce στο φλας που θα προκαλέσει κατεύθυνση στο φλας προς τα εμπρός. Μπορείς να την φτιάξεις και μόνος σου υπάρχουν οδηγίες για DIY στο διαδίκτυο.

Σας ευχαριστώ παιδια.. Θα χρειαστώ μεγάλη ταχύτητα κλειστρου οποτε θεωρώ οτι θα το χρειαατω.. Ειδωμεν.. Θα το δω και εκεινη την ωρα.

Παιδιά τελικά πήγα στην εκδήλωση χορού. Φλας χρειαζόταν οπωσδήποτε αλλά δυστυχώς το tt685s της godox με πρόδωσε. Μου έδινε φλασιά και 3 όχι. Δεν ξέρω γιατί. Δεν ξέρω αν είχα κάνεικάποια λάθος ρύθμιση εγώ, αν οι μπαταρίες δεν ήταν γεμάτες, δεν μπορώ να καταλάβω. Έχετε καμια ιδέα.. Στην αρχή επαιζα manual , μετά ttl.

Απάντηση: Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Δυο είναι οι πιθανότητες, ή το ξελιγωνες σε ένταση λόγω των ρυθμίσεων που είχες ή είναι ανεπαρκές από προδιαγραφές (επαναφόρτισης) για κάτι παραπάνω. Πιθανόν και να έπαιξε και υπερθέρμανση αλλά δεν το νομίζω. Πρώτα δοκιμάζεις αν το φλας είναι ικανό για ριπές με βασικές ρυθμίσεις, με σιγουριά οτι συνεργάζεται σωστά με την μηχανή σου και μετά πας σε κάλυψη event (με γεμάτες μπαταρίες φυσικά, δυο ζευγάρια).

Είχες φουλ ένταση 1/1 για συνεχόμενες φλασιες θέλει 1/8 και άνω.

Παιδιά τελικά πήγα στην εκδήλωση χορού. Φλας χρειαζόταν οπωσδήποτε αλλά δυστυχώς το tt685s της godox με πρόδωσε. Μου έδινε φλασιά και 3 όχι. Δεν ξέρω γιατί. Δεν ξέρω αν είχα κάνεικάποια λάθος ρύθμιση εγώ, αν οι μπαταρίες δεν ήταν γεμάτες, δεν μπορώ να καταλάβω. Έχετε καμια ιδέα.. Στην αρχή επαιζα manual , μετά ttl.

Παιδιά καλησπέρα. Χωρίς να πειραξω κατι στα Settings, οταν κανω preview μια φωτο κ παταω να κανω zoom in μου εμφανίζει μνμ unable to magnify. Εχει συμβει σε κανεναν αλλο; Εχεις κανεις καμοα ιδέα; ευχαριστώ

Εβγαλα μπαταρία κ ειναι οκ τωρα. Ισως εφαγε καποιο σκαλωμα. Δν ξερω τι άλλο μπορεί να φταίει. Ευχαριστώ παντως.

Καλησπέρα μια ερώτηση:
Στις Α7RII & A7RIII μπορεί να παραμετροποιηθεί η λειτουργία του exposure compensation dial, να κάνει κάτι άλλο;