Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Απάντηση: Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

σαφως και το ασημί ειναι πιο σωστό δεξιά, εχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους αν δουμε τον τοιχο πίσω , εμ γιαυτο λεμε ότι δεν βγαζεις ακρη με τις Sony με ετοιμο jpeg :slapface: :BDGBGDB55:

Αυτά τα προφίλ δεν είναι για ουδέτερη χρήση και raw

Είναι κάποια έτοιμα προφίλ για jpg όταν θέλεις να δώσεις έναν χαρακτήρα, κατι που να μοιάζει με Canon, Olympus....μια μίξη απ' αυτές.

Τα έχω σε 2 μνήμες και τ αλλάζω ανάλογα τα γούστα μου.

Αν κάποιος θέλει ουδέτερο προφίλ, επιλέγει Neutral .

Όλες οι μηχανές που Μ αρέσουν χρωματικά, Fuji, Olympus Kai Canon δεν είναι ουδέτερες...όχι τουλάχιστον στα προφίλ που αρέσουν σε μένα....

O χαρακτήρας τους είναι που μ αρέσει...αλλιώς τραβάω raw .

Ειδικά σε βίντεο υπάρχει τρόπος, μέσω κάποιων LUT και τραβοντας log/hlg να έχεις όλα τα προφίλ της Fuji.

αλλο ενα profil που χρησιμοποιω οταν θελω "Canon" χρωματα...

Πρεπει να ενεργοποιηστε τα picture profiles, να πατε σε μια μνημη και να βαλετε αυτες τις παραμετρους.

Black Level -15
Gamma HLG3
Saturation +7
Color Mode 709
Color Phase -2

Depth:
R -2, G -1, B-2, C -2, M +2, Y -3

Detail -7

το παρακάτω έχει κυκλοφορήσει για a7iii στο reddit σαν εναλλακτική/αντιγραφή του γνωστού profile επί πληρωμή

Black Level= +5 Gamma= Still Black Gamma= Middle Knee= Manual (Manual Set = Point 102.5% / Slope 0) Color Mode= S-Gamut3.Cine Saturation= +22 Color Phase= 0 Color Depth= R=+2 / G=+2 / B=+4 / C=-4 / M=-4 / Y=+4 Detail= -7

Αν τα αριστερα ειναι τα μαμισια και τα δεξια αυτα της "canon" και εγω τα μαμισια προτιμω .

Εχει κανει τρομακτικη προοδο η Sony με την Α73 αλλα μαλλον στην IV θα δουμε αν παει προς την σωστη κατευθυνση.

το χρωμα ειναι θεμα γουστου...τα βαζουμε γι αυτους που θελουν κατι διαφορετικο.

Εγω τραβαω φωτο παντα σε jpg+raw οποτε εχεις και τα 2 καλα, ετοιμο jpg για γρηγορο ποσταρισμα σε social mdia κλπ kai RAW για επεξεργασια .

Στο βιντεο παλι (που δεν μπορεις να τα εχεις και τα 2 ταυτοχρονα) , εφαρμοζω τα παραπανω αν βαριεμαι να επεξεργαζομαι, αλλιως τραβαω σε HLG3 - REC 709 , που εχει τα καλα του log, αλλα εχεις κι ετοιμο αποτελσμα χωρις κοπο.

YΓ... αν καποιος θελει στο βιντεο χρωματα Fuji , εδω μπορει να κατεβασει τα LUT για να τα εφαρμοσει σε slog αρχεια της sony.
http://colorizer.net/index.php?op=slog2

https://www.youtube.com/watch?v=6TVD44uUSL4&feature=emb_title

Γιάννη κάνε μια σύγκριση ανάμεσα στην α7 ΙΙΙ και την eos R, όσον αφορά τη φωτογραφία.
εννοείται στο κατάλληλο νήμα

Τη μηχανή δεν την έχει-έχει όμως τα αρχεία. Την προσωπική του εκτίμηση όσον αφορά την εργονομία-εστίαση κλπ

A ετσι οκ .

Αλλα επειδη εγραψες για το καταλληλο νημα θεωρησα οτι ζητησες οπτικο συγκριτικο.

Παντως δεν ειναι ανεφικτο μιας και μπορουμε πολυ ευκολα να βαλουμε στις δυο καμερες τον ιδιο φακο για να γινει η συγκριση ας πουμε του αισθητηρα.

Kαι πολυ καλα κανουν για να ειμαστε συγυρισμενοι :grinning-smiley-043

Αντε Γιαννη κανονισε να το κανουμε το νεο ετος ( αν προλαβουμε και δεν παρεις την Z6 στο μεταξυ)

το εχω ξαναγραψει...για φωτογραφια δεν θα δεις σημαντικες διαφορες.
Λιγο καλυτερη συμπεριφορα σε υψηλα ισο και καλυτερο σκαψιμο στη σονυ, οχι ομως πια πολυ (οπως παλια ).

Αν τραβας raw οι διαφορες ειναι αμελητεες .

εκει που θα δεις διαφορα ειναι στο κρατημα , στο χειρισμο, στα μενου, στη ταχυτητα εστιασης, στην ικανοτητα για action φωτογραφηση (παιδια, σπορ, bif κλπ)

H καθε μια εχει τα δικα της κουσουρια και προτερηματα... τα εχουμε γραψει.

ΥΓ... Προσωπικα το εχω γραψει πολλες φορες , εδω και μια δεκαετια σχεδον , η μονη πραγματικη διαφορα που εχω δει σε φωτογραφια ειναι το DR και η δυνατοτητα για καλυτερο σκαψιμο στα σκοτεινα... ειδικα με τις σονυ-νικον. Η συμβουλη μου σε καποιον ειναι να μην ασχοληθει καθολου με το θεμα "ποιοτητα μηχανης-αισθητηρα"...παρα μονο με τις ευκολιες, κρατημα, συστημα φακων , ευχαριστηση κλπ.
Σε FF Mirrorless η sony εχει το πιο πληρες συστημα φακων και τη βοηθεια των τριτων (samyang, tamron, viltrox, sigma κλπ)
Προσωπικα πηγα παλι για τους γνωστους λογους... φακοι και βιντεο.

ΥΓ2... αν θελουν να το βαλουν οι Mod σε αλλο νημα δεν εχω θεμα.