Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Απάντηση: Sony A7 & A7r Full Frame - οι πρώτες φωτογραφίες ?

Aυτο ηταν, τους πηρε τα 'σωβρακα'....
Eξαιρετικοι φακοι ,ασε που και η sigma ΔΕΝ θασ αφησει τετοιο κελεπουρι και δεν θα χωθει...
Το θεμα ειναι η απλη ή η -r?

Απάντηση: Re: Sony A7 & A7r Full Frame - οι πρώτες φωτογραφίες ?

αν καποιος θελει καλους και φτηνους manual φακους για τις nees sony... η Samyang ετοιμαζεται ηδη!
http://www.sonyalpharumors.com/miracle-five-primes-for-the-a7-a7r-coming-in-two-months-form-samyang/

Samyang 14mm f/2.8 ED AS IF UMC
Samyang 24mm f/1.4 ED AS IF UMC
Samyang T-S 24mm f/3.5 ED AS UMC
Samyang 35mm f/1.4 AS UMC
Samyang 85mm f/1.4 AS IF UMC

Πολυ καλοί φακοί αλλά ακυρώνουν με το μέγεθός τους και το βάρος τους (oι φακοι ειναι σχεδιασμενοι για DSLR απλά θα μπει νεα μοντουρα) τα μικρά mirrorless σώματα των δυο Sony FF.

Το στοιχημα θα ειναι να δουμε ταιριαστους με το μεγεθος της μηχανής φακούς, οπτικα σωστους στα ακρα (ενα απο τα μειονεκτηματα του FF), με μικρο σχετικα βαρος - μεγεθος, αυτόματη εστίαση και σε τιμες όχι Carl Zeiss....

Παντως κατα την γνώμη μου η κατηγορία APS-C χαιρεταει και την μεγαλη πίεση θα την φανε στην πράξη οι Dslr FF Nikon, Canon και όχι οι μικρες mirrorless,

αντίθετα το m4/3 με μηχανές αλλά Ε-Μ5, σταθεροποιηση στο σωμα και φωτεινους φακούς μικρου μεγεθους στην μιση τιμή απο τους FF έχει λόγο υπαρξης - μην ξεχναμε ότι έτσι πρωτόχτισε θεμέλια και μόνο τότε <μεγάλωσε> σε Ε-Μ1/GΗ-3 - οι οποίες εννοείται ότι θα αναγκαστουν να προσαρμόσουν πολύ γρήγορα τιμες (ηδη η παλιά GH-3 στο εξωτερικο παιζει στα 900$).

Απάντηση: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Σε αυτό το φωτεινούς φακούς στη μισή τιμή από τους FF έχω τις ενστάσεις μου, μένει εν πάση περιπτώσει να το δούμε, γιατί χρόνια πάντως τώρα δεν το είδαμε.

Εκτός εάν το εννοούσες ανάποδα. Πως οι ΦΦ έχουν τη μισή τιμή από τους m4/3, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις ισχύει. Πχ του Πανασόνικ 25/1.4 που έχει υπερδιπλάσια τιμή από τον ταπεινό AF-D 50/1.4 της Νίκον, και σχεδόν διπλάσια από τον Canon.

Σε αυτό το φωτεινούς φακούς στη μισή τιμή από τους FF έχω τις ενστάσεις μου, μένει εν πάση περιπτώσει να το δούμε, γιατί χρόνια πάντως τώρα δεν το είδαμε.

Εκτός εάν το εννοούσες ανάποδα. Πως οι ΦΦ έχουν τη μισή τιμή από τους m4/3, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις ισχύει. Πχ του Πανασόνικ 25/1.4 που έχει υπερδιπλάσια τιμή από τον ταπεινό AF-D 50/1.4 της Νίκον, και σχεδόν διπλάσια από τον Canon.

Μάλλον λόγω κατρακύλας δικής μου απο τα προηγούμενα νόμιζα ότι θα καταλάβεις ότι εννουσα τις τιμές των FF mirrorless Sony που ανακοινωθηκαν, για αυτο αναφερομουν παράλληλα και στο μεγεθος.

Τωρα αν το γενικευσουμε υπαρχουν περιπτωσεις εκατερωθεν φθηvες και ακριβές π.χ. 70-200mm/2.8 στο χιλιαρικο δεν θα βρεις ευκολα σε FF και αν βρεις δεν θα παρεις την ποιοτητα του Panasonic 35-100/2.8 στα ακρα , ασε που θα εχει διπλο βαρος και μεγεθος.

Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

το να φτιαξεις μικρους , καλους και φτηνους φακους δεν ειναι ευκολο.

Και γινεται ακομα δυσκολοτερο αν εχεις τοσο μικρη αποσταση φλαντζας οπως οι sony nex - m4/3 και τωρα οι FF sony nex και ειδικα αν θελεις και auto focus + OSS.
Γι αυτο και κανενας απο τους μεγαλους (canon - nikon) δεν τολμησε κατι τετοιο.

Με τετοιο σχετικα μικρο μεγεθος και επιδοσεις ff το m4/3 θα εχει μελλον μονο εαν ριξει και αλλο-πολυ-τις τιμες...
Ηδη διαβαζω για 'toys m4/3' σε σχεση με τα sony. Μπροστα στις επιδοσεις πολυ θα κανουν μικρο συμβιβασμο στο μεγεθος-φορητοτητα ειδικα εαν δεν σε πολυνοιαζει η αυτοματη εστιαση. Δυσκολη εποχη για oly...

Η άποψή μου είναι ότι αυτό που θα πονέσει πιο πολύ είναι η... "μέση του σάντουϊτς" το "σαλάμι", δηλαδή το APS-C γιατί έχει πλέον να αντιμετωπίσει σύστημα καθαρά μικρότερο και ελαφρύτερο σε όγκο-βάρος με μεγαλύτερο αισθητήρα και σαφώς καλύτερη απόδοση (εκτός από τον εσωτερικό "μισό" ανταγωνισμό π.χ. D7100-D600). Το m4/3 δεν είναι ΜΟΝΟ η Μ1, και η GH3 - έχει από όλα ο μπαξές: στα ψηλά GΧ7/ OMD-M5 και κατεβαίνοντας στην κλίμακα τιμών περνάμε σε μηχανές πολύ ικανές τύπου E-PL5 ή G6/GF6 ή ακόμα φθηνότερα αν πάμε μια γενιά πίσω. Ταυτόχρονα λόγω εμφάνισης, όγκου και τιμών, οι "βασικές" m4/3 περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες όσους βαρέθηκαν τις απλές compact (που αργοπεθαίνουν και θα εκλείψουν οσονούπω) και δεν θέλουν ή δεν μπορούν να πληρώσουν τα λεφτά μιας premium. Αυτά...

Edit: εννοείται ότι όπως προείπαμε όλοι πιο πάνω το τοπίο έχει αλλάξει, νομίζω προς το καλύτερο για εμάς...

Από προσωπική εμπειρία αν κάποιος ψάχνει κάτι "σοβαρότερο" από compact πολύ πιο ευκολα θα καταλήξει σε dslr aps-c παρά σε m4/3 ακόμα και σήμερα εφόσον δεν έχει προηγούμενη εμπειρία. Το θέμα βάρος-ογκος προκύπτει συνήθως αρκετά αργότερα στην αρχή το μέγεθος είναι συν στην επιλογή οπότε δεν βλέπω πως να εχουν θέμα κοινου οι aps-c (για μετά απο 5 χρόνια σαφώς και δεν μπορεί να γίνουν προβλέψεις). Δεν εχω στοιχεία αλλά οι εισαγωγικές crop των εταιρείων(ειδικα Canikon) σιγουρα έχουν τεράστιο ογκο πωλήσεων και το 2013. Και οι "νέοι" χρήστες που αργότερα θα επενδύσουν και σε FF είναι σημαντικό target group. Οι "αρχάριοι" χρήστες δεν κοιτάνε αισθητήρες dr συστήματα εστίασης και τέτοια ή αν τα κοιτάνε δεν τα πολυκαταλαβαίνουν ενώ το μέγεθος φαίνεται. Για να επιβιώσει το m4/3 θα πρέπει τα να ρίξει τις τιμές σε επίπεδα κάτω από φθηνές aps-c και μιλάω για μοντέλα που από επιδόσεις θα είναι πολύ καλύτερα

Από εκεί και περα το ρυθμό τον δινει σιγουρα η sony και οι υπόλοιποι χορεύουν. Αυτό μακροπροθεσμα δεν μπορεί να είναι καλό

Εξαρτάται από το πως θα αντιδράσουν οι υπόλοιποι...

Δεν βλέπω να έχουν πολλά περιθώρια οι υπόλοιποι εκτός Canon (αυτοί έχουν μάλλον άλλες προτεραιότητες) εφόσον εξαρτιώνται τεχνολογικά

Απάντηση: Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Μην ξεχνάτε ότι βασικός συναιτερος πλέον τις Olympus ειναι η Sony - πιστευω ότι στην θεωρία ηδη έχουν χωρίσει τα τσανάκια τους target groups - η Sony θα προσπαθησει να κυριαρχήσει στο <ακριβότερο σχετικά> mirrorless FF για επαγγελματίες και advanced users και σταδιακα θα το ενισχυσει και με σταθεροποιηση στο σωμα (απο την Oly) σε αντιπαραθεση με το μειονεκτημα των λιγο μεγαλυτερων φακων του συστηματος FF, και η Olympus με την βοηθεια των αισθητηρων απο την Sony, θα προσπαθήσει να κυριαρχήσει στο low budjet mirrorless m4/3 (κατω του χιλιαρικου) με μικρότερο συνολικά πακέτο - η Ε-Μ1 παροτι κορωνιδα της βγηκε κυριως για να στηρίξει τους επαγγελματικους φακους των 4/3 και όχι να κοντραρει την μικρή και κατα πολυ φθηνοτερη Ε-Μ5 ή την GH3. Σε 6 μηνες το πολύ θα βγει η Ε-Μ5 ΙΙ με full χαρακτηριστικα και τιμη κατω απο 1000Ε.

Edit: εννοείται ότι όπως προείπαμε όλοι πιο πάνω το τοπίο έχει αλλάξει, νομίζω προς το καλύτερο για εμάς...

Βλέποντας την τιμολόγηση των νέων φακών δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι συμμερίζομαι την ανωτέρω άποψη.

Οι νέοι φακοί γενικώς βγαίνουν σε πολλαπλάσια τιμή από εκείνους που αντικαθιστούν/συμπληρώνουν... πχ οι νέοι Canon 28 και 35mm... οκ έχουν is, αλλά όχι και 2-2,5 φορές πάνω.

Και φυσικά ούτε το m4/3 ξεφεύγει, ίσα ίσα θαρρώ πως σέρνει τον χορό.

Σε ότι αφορά τους αισθητήρες εκτός από την Canon και το "consortium" πλέον Sony-Olympus υπάρχει και η προσπάθεια Fuji-Panasonic και η Samsung, την οποία ψιλοαγνοούμε εδώ (κακώς). Σε ότι αφορά τους φακούς υπάρχουν οι Sigma, Tamron, Tokina (big in the U.S.A.) και βέβαια οι κάπως πιο περιθωριακοί samgyang και λοιποί χειροκίνητοι...

Μα και η Samyang ξετσουτσουρώθηκε, επιβεβαιώνοντας αυτό που λέω. Και βγάζει διαρκώς ακριβότερους (και πιο εξωτικούς ασφαλώς) φακούς, αλλά και οι υπάρχοντες φακοί της πήραν έναν +15-20% την τελευταία 3ετία.

Όσο για τους "δεύτερους" κατασκευαστές, η τιμολόγηση των προϊόντων της γίνεται με σοβαρό συνυπολογισμό του ανταγωνιστικού προϊόντος των Canon/Nikon. Όπως γίνεται παντού σε συνθήκες ανταγωνισμού. Δεν έχουν σκοπό να επικρατήσουν, αλλά να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, διότι πρόκειται ουσιαστικά για μια συμβιοτική σχέση.

Φυσικά βγάζουν και ορισμένους φακούς που δείχνουν τα δόντια τους, ειδικά η Σίγμα τελευταία. Αυτή όντως δείχνει να διαγράφει νέα ρότα, χτίζει όνομα ως κορυφαίος κατασκευαστής φακών. Έχει βγάλει τα περισσότερα πραγματικά καινούργια σχέδια και φόρμουλες, από κάθε ανταγωνιστή.

Λογικό είναι γιατί στην τελική, όλοι εταιρείες που προσπαθούν να βγάλουν λεφτά είναι, δεν το κάνουν ως χόμπυ. Οπότε ναι μεν ανταγωνισμός, αλλά τα πρώτα βιολιά παίζουν και οι υπόλοιποι ακολουθούν...

Καλησπερα εχει μαθει κανεις ποτε θα ειναι εδω ελλαδα ?
και αν μπορουμε να κανουμε προπαραγγελια ?

Η γνώμη του Μing Thein για την χρηση ανταπτορα στην 7R ελλειψει φακων και μεγαλου κοστους των ανακοινωσιμων Carl Zeiss:

Don’t think you can get away with adaptors: the planarity of such adaptors is going to be absolutely critical, especially with such short flange distances and resolution numbers. You’ll actually be able to see the effects of a cheap, out-of-plane adaptor – it looks a little like a tilt. (I know this because I tried Hasselblad lenses on my D800E; none of the three adaptors I obtained had sufficiently tight tolerances to avoid this problem.)

Με λίγα λόγια αν τα σκασεις για το σώμα και την max. αναλυση πρεπει να τα σκασεις συντομα και για νεους φακούς.

Η αγορά της απλής και φθηνης 7αρας δειχνει να ειναι η βέλτιστη λύση για δοκιμές, παρότι δεν θα εχει μικροφακούς στα άκρα για διορθωσεις στους ευρυγώνιους - όταν βγουν τα πρωτα τεστ θα δούμε εν τελη πως τα πάνε.

Θέλει να είναι καλός ο αντάπτορας. Αλλά σε μή critical work και ο απλός των 10Ε θα δώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Ειδικά για web χρήση δεν νομίζω οτι σε λογικό πλαίσια θα είναι ορατή η διαφορα.
Εγώ έχω τον Hawk's Factory Helicoid για Leica M to E mount που στην δικιά μου σύγκριση δίνει πολύ καλύτερα αποτελέσματα απο ότι ένας κινέζικος των 10Ε. Και μείωνει και την MFD κατα πολύ.

καλα, με τον καιρο θα δουμε στην πραξη ποιος θα δουλεψει καλυτερα στην πραξη...τελικα αλεξ θα μεινεις με την 'απλη' η θα πας για την r ;