Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

σ αυτο το βιντεο, γυρω στο 1,30" , παιρνουμε μια γευση απο τη ταχυτητα του Af, απ οτι βλεπω ειναι πιο γρηγορη απο οποιαδηποτε nex και λιγο πιο αργη απο την GH3 - OMD .

Ka αφου τεσταρει την 7r ,που δεν εχει pdaf , φανταζομαι η απλη 7ara θα ειναι ακομη πιο γρηγορη.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

nai, τουλαχιστον μ αυτη την ονομασια.
Ολες απο δω και περα θα ονομαζονται alpha.

Δεν εξηγει φυσικα τι ακριβως θα γινει στο μελλον με τις τωρινες nex, τι εξελιξη δηλ. θα εχουν.

Απάντηση: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Πάνω από όλα μου αρέσει η σταθερότητα στις εταιρείες.

Ειδικά σε αυτές που ζητούν να σκάσεις ένα χιλιάρικο (ευρώ, όχι δραχμές) για έναν 50ρη 1.8.

Δεν καταργεί την μοντούρα , μόνο την ονομασία nex.
Λογικά θα κρατήσει την 5 ως entry-level και θα καταργήσει την 7 αφού υπάρχουν πλέον τα καινούργια μοντέλα.

Εγω παντως δεν καταλαβαινω γιατι καπιος να προτιμησει αυτην και οχι την 6δ η δ600, φακους της προκοπης δεν εχει και δεν θα εχει για 2-3 χρονια ακομα, και μεχρι τοτε θα βγουν και αλλα σωματα.μοvo καπιος με πολλους παλιους φακους οπως ο αλεξ η ο Send.για street ρχ1 μου φαινεται πολυ καλητερη περιπτοση

Ξεχνα προς στιγμη τους μανισιους ακριβους φακους για αργοτερα..
Για την τεραστια συλλογη φακων ολων των κατασκευαστων που υπαρχει μεσο ανταπτορα.
Υπαρχουν υπεροχοι φακοι που κανουν αριστα την δουλεια τους μονο που ειναι mf..ε και?
Με το focus peaking κανεις δουλεια αριστα.
Για το μεγεθος και το βαρος..ξερεις τι ειναι να γυρνας φωτοβολτα ολη μερα με την d3 και τους 14-24/24-70?
Ασε που δεν δεινεις και στοχο να στην πεσουν και τιποτα περιεργοι τυποι Ελλαδα και εξω .
Για την αποδωση του FF, για μενα παντα μιλω οτιδηποτε παρακατω apsc m4/3 απλα δεν....
Μπορεις να κανεις τα παντα αρχιτεκτονικη, δρομου , φωτοβολτα, στουντιο, τοπια, μακρο κτλ ΕΚΤΟΣ wildlife & sport fotography.
Γιατι σε τρωει και δεν καθεσε στα αυγα σου και μετα χτυπας το κεφαλι σου με την 'τρυπα´που ανοιξες στην τραπεζα και στην τσεπη σου τετοιες εποχες.:7SFGSFG:

Περισσοτερα στην πορεια, αυτα μεχρις στιγμης θεωρητικα και μεχρις να δουμε στην πραξη τι κανει το εργαλειο

Re: Απάντηση: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

οκ , εσυ μου λες δηλαδη για το μεγεθος και βαρος μονο και τους παλιους φακους.
Εγω παντως θα προτιμουσα να εχω 2 συστηματα καλητερα, ενα πχ για studio και γενικα σοβαρες δουλιες (ΦΦ της νικον η κανον με φακους της προκοπης) και καπιο μιρορλες με pancakes για βολτες γaιτι δ3 και 24-70 για βολτα ειναι ΙΜΗΟ οβερκιλ:)

Έως σκέτο kill... :flipout:

Edit: ότι και να λέμε πάντως για την "κακιά" πολυεθνική πάρτα-όλα Sony, η αλήθεια είναι ότι τους ταρακουνάει γερά τους κλασσικούς παίκτες. Καιρός ήτανε γιατί έχουν κάτσει πάνω στα κεκτημένα τους και σφυρίζουν αδιάφορα...

Μην πάθουνε το χουνέρι της Nokia και ψάχνονται μετά να το μαζέψουν .
Το μόνο που τους σώζει είναι η μεγάλη γκάμα φακών που κάνει τους επαγγελματίες να το σκέφτονται να αλλάξουν σύστημα.
Αλλά και γιαυτό υπάρχει λύση και θα είναι το τελειωτικό χτύπημα : Sensor Shifting , έρχεται....
Άντε μετά να μείνεις στους "παραδοσιακούς" παίκτες όταν βλέπεις απ'ο την μια αναβαθμίσεις τύπου d600 , d610 και από την άλλη πραγματικά καινοτόμα προιόντα που ιδρύουν νέες κατηγορίες...

Απάντηση: Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Μην πάθουνε το χουνέρι της Nokia και ψάχνονται μετά να το μαζέψουν .
Άντε μετά να μείνεις στους "παραδοσιακούς" παίκτες όταν βλέπεις απ'ο την μια αναβαθμίσεις τύπου d600 , d610 και από την άλλη πραγματικά καινοτόμα προιόντα που ιδρύουν νέες κατηγορίες...

Διαφωνώ στην λέξη καινοτόμα, η Sony ναι μεν παρουσιασε την πρώτη FF στην κατηγορία αυτη αλλά η πραγματική καινοτομία ηταν πριν 4-5 χρόνια που βγηκε η πρώτη ακάθρεπτη,

στην πράξη το ότι δεν το παρουσιασε κανεις αλλος κατασκευαστης μεχρι τωρα αναλογο προιον δεν ειναι γιατι δεν μπορουσε αλλά γιατί δεν είναι πανάκεια η σμικρυνση του σώματος εφόσον αυτή δεν συνοδευεται απο σμικρυνση των φακων, το να δημιουργησεις ένα αζύγιστο σύστημα δεν ειναι επιτυχία, οπότε αν δεν παρουσιασει καποιος κατασκευαστης συντομα φακούς AF με σταθεροποιηση αναλογου μεγεθους με το σωμα σε λογικες τιμες δεν βλέπω να περπαταει παρόλο τον ενθουσιασμό.
Ναι το μελλον ειναι η απουσια του καθρεπτη, το ηλεκτρονικό κλειστρο, το τελειο EVF , όλα ομως έχουν τον χρόνο τους και πρεπει να παρουσιαστουν την καταλληλη στιγμη, τότε που ειναι ολοκληρωμένα,

όταν ο διευθυντης της Olympus (Τerada) ρωτηθηκε τελευταια απο δημοσιογραφο γιατι δεν παρουσιαζουν προιντα FF απαντησε ακριβως αυτο, ότι η τεχνολογια δεν εχει φτασει ακομη στο σημείο να μικρυνουν οι φακοί FF οποτε στην ουσια χανεται το πλεονεκτημα του μικρου σωματος, και ότι δεν μπορουν ακόμη να ενσωματώσουν σταθεροποιηση σε ακαθρεπτο σώμα FF (για το δευτερο κρατω επιφυλαξη).

Και δεν πιστευω κανεις να νομιζει ότι η Sony πονταρε στο να πουλησει σώματα στους χιλιαδες χρηστες χειροκίνητων φακων - η λογική της ειναι φυσικά αλλη, αν προσεξετε απο τις τελευταιες ανακοινωσεις της βγαζει κορυφαιο προιον σε ολες σχεδόν τις κατηγορίες προσπαθωντας να επικρατησει τεχνολογικα και κερδιζοντας τις εντυπώσεις (μεχρι και φακό που ειναι στην ουσια μηχανή και τον χειριζεσαι ασυρματα στο τηλ. εβγαλε και στοιχιζει 450Ε), αυτο όμως δεν φτάνει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

οκ , εσυ μου λες δηλαδη για το μεγεθος και βαρος μονο και τους παλιους φακους.
Εγω παντως θα προτιμουσα να εχω 2 συστηματα καλητερα, ενα πχ για studio και γενικα σοβαρες δουλιες (ΦΦ της νικον η κανον με φακους της προκοπης) και καπιο μιρορλες με pancakes για βολτες γaιτι δ3 και 24-70 για βολτα ειναι ΙΜΗΟ οβερκιλ:)

Πανω-κατω το ιδιο σκεφτομαι και εγω, εχω το NIKON για τα 'σοβαρα'-βαρια αλλα πλεον δεν κοιτω σε κατι περα απο FF...

Τα βρίσκω λίγο υπερβολικά. Σίγουρα αν μιλάμε για test charts ένας native φακός έχει μικρότερα περιθώρια λάθους απο έναν με αντάπτορα. Μην ξεχνάμε οτι ο Cicala όλα του τα τεστ είναι εργαστηριακά. Αυτό απο την μία σημαίνει οτι έχουν μια αντικειμενικότητα όσον αφορά τις μετρήσεις, απο την άλλη μιλάμε για εργαστηριακά τεστ και όχι για πραγματική χρήση. Στην πράξη, οι διαφορές μεταξύ των ίδιων των φακών που τεστάρει αμφιβάλλω αν είναι τόσο ορατές όσο ισχυρίζεται.
Όπως σωστά λέει και σε ένα σχόλιο στο παραπάνω άρθρο, οι αποκλίσεις αυτές επιρρεάζουν το αποτέλεσμα όσο μιλάμε για φακούς με απολύτως flat επίπεδο εστίασης και στο άπειρο, είτε σε επίσης επίπεδα θέματα παράλληλα με το επίπεδο της εστίασης. Αυτό όμως απέχει πολύ απο την πραγματικότητα. Εκτός απο τους φακούς για μικροσκόπια ή για μεγεθυντήρες (όπως θα μας πεί και ο Χαρης με τα μάκρο του) το επίπεδο εστίασης στους υπόλοιπους φακούς έχει μια καμπυλότητα. Άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο. Φακοί με ασφαιρικά στοιχεία σίγουρα λιγότερο. Επίσης σπάνια φωτογραφίζουμε θέματα επίπεδα. Σε μια τρισδιάστατη φωτογραφία λοιπόν μικρές αποκλίσεις στο επίπεδο εστίασης, αν και σημαντικές σε εργαστηριακό επίπεδο, θα είναι ασήμαντες ώς και απαρατήρητες.

Ετσι ειναι οπως τα λες.
Αλλο πραμα οι εργαστηριακες μετρησεις και αλλο πραμα η πραγματικοτητα, δεν ειναι απαραιτητο να συμβαδιζουν απολυτα.

Sony A7 vs A7R by Nasim.
Πρωτη προσεγγιση για το ποια μηχανη ειναι καταλληλη ανα περιπτωση και με ποιους φακους.
Περισσοτετα και εγκυρωτερα οταν πιασουμε πραγματικες μηχανες παραγωγης στα χερια μας και με raw conνerter.

Eδω βεβαια λιγο μας τα χαλαει γιατι σε ερωτηση μου για τους μικροφακους και τους ultawide φακους στην A7R δειχνει.. 'αγνοια' (δειτε σχολια).

Περα απο αυτα ομως και εχοντας σχετικη εμπειρια απο αισθητηρες 12/24/36mp σε FF τολμω να πω οτι το 36 ειναι τελικα 'υπερβολη' σε παρα πολλα πραματα και δημιουργει και 'μικροπροβληματα' τοσο σε φακους που πρεπαι να ειναι ΑΡΙΣΤΟΙ οσο και επιπεδο υποστηριξης(θες νεο PC και σκληρους ). Οποτε σαν πιο ισορροπημενη λυση ειναι μαλλον τα 24 τελικα.....

κι ενα ρητοτικο ερωτημα....

Olympus EM1 (ή pany GH3) + Olympus 17mm f/1.8 VS Sony A7 + Zeiss 35mm f/2.8

Κοστος παραπλησιο , ογκος και βαρος παρομοιο.
Αν αφησουμε εξω το ¨οικοσυστημα" φακων κλπ .... τι θα διαλεγατε μεταξυ των 2 και γιατι ?

Αν πουμε οτι απο DOF ειμαστε περιπου στα ιδια (με το συγκεκριμενο φακο παντα ) ,τι κερδιζουμε-χανουμε σε καθε περιπτωση ?

Ακουω γνωμες ...

Μιλάμε για κάποιον που ξεκινάει απο το μηδέν? Σονυ φυσικά, η ολυμπους για τέτοιο κοινό έσβησε κατα τη γνώμη μου. Την σκεφτομαστε ένας κανονακιας και ένας νικονακιας, σεσημασμενοι κι οι δυο, δεν σου λέει τπτ?

μιλαω αποκλειστικα για το παραπανω συστημα, οχι για αλλους φακους στο μελλον

Αυτο που θελω να δω ειναι τι κερδιζεις και τι χανεις με το παραπανω setup.
Θεωρητικα εισαι (περιπου) στα ιδια επιπεδα DOF , στα ιδια EV εκθεσης, ιδιο FOV.... αρα ποια η διαφορα τους ?

Και για να το κανω πιο συγκεκριμενο ... εισαι σε μια εκδηλωση, εσωτερικος χωρος , μετριος φωτισμος.
Θελεις φωτο ανθρωπων με κινηση , οχι τοπια κλπ.

Με ποια θα ησουν περισσοτερο καλλυμενος και γιατι ?