Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

εγω δε τα μπερδευω :p ... και δεν κανω δοκιμες με ανομοιες μηχανες (οπως τα παρaδειγματα που βαζεις) , αλλα σε ιδια μηχανη.

Aν είχες ανεβάσει raw απο το συγκριτικό σου θα είχαμε κάνει σωστή δουλειά ;)

Τώρα οτι βρώ στο νετ .. αλλά αν μου λές οτι Α58 και Α5000 δεν είναι ίδιos αιθητήρας .. εγω λέω οτι είναι. Αυτό που μπορεί να μην είναι ίδιο είναι το LAEA4

Αν ηταν να πιστευω μονο τα review, θα ειχα μεινει με την canon 7d τα τελευταια 4 χρονια!

Εδω ο αλλος εβγαλε την α6000 πιο αργη και απο την nex 5n σε εστιαση !

Το δειγμα μου ηταν σε γκρι καρτα , και τραβηξα 4 φωτο (με τον LAEA4) με 0 EV -1/3, 2/3, -1 EV kai τις συνεκρινα (στην ιδια μηχανη) με ανταπτορα χωρις καθρεπτη στο LR.

Η διαφορα ηταν πολυ κοντα στο -1/3 στοπ ... με αποκλιση +- 5%.

Kαι με δειγμα απο το luminance channel στο LR (στο ιστογραμμα) , η διαφορα κυμαινοταν (η μετρηση εγινε στο κεντρο) , περιπου στο 15% .

Αν ηταν να πιστευω μονο τα review, θα ειχα μεινει με την canon 7d τα τελευταια 4 χρονια!

Εδω ο αλλος εβγαλε την α6000 πιο αργη και απο την nex 5n σε εστιαση !

Το δειγμα μου ηταν σε γκρι καρτα , και τραβηξα 4 φωτο (με τον LAEA4) με 0 EV -1/3, 2/3, -1 EV kai τις συνεκρινα (στην ιδια μηχανη) με ανταπτορα χωρις καθρεπτη στο LR.

Η διαφορα ηταν πολυ κοντα στο -1/3 στοπ ... με αποκλιση +- 5%.

Τα στοιχεία που παρέθεσα απο DxO δεν είναι review είναι μετρήσεις και μάλιστα οι πιο αξιόπιστες απο αυτές που κυκλοφορούν δωρεάν.
Bρίσκεις στα δεδομένα της DxO κάτι που θα στήριζε το να κρατήσεις την 7D ή μιλάς για άλλα site ?.

Για το τεστ του LAEA4 .. Οπως το γράφεις δεν έχει έννοια το 0 EV -1/3, 2/3, -1 EV δεν σημαίνει ίδια έκθεση :grandpa: είχες ίδια ταχύτητα και διάφραγμα και απλώς δεν το έγραψες υποθέτω.
Επίσης το LR/ACR εφαρμόζουν κρυφά καμπύλες τονικότητας και αυτό μπερδεύει τις συγκρίσεις

Kαι με δειγμα απο το luminance channel στο LR (στο ιστογραμμα) , η διαφορα κυμαινοταν (η μετρηση εγινε στο κεντρο) , περιπου στο 15% .

Ααα έτσι εξηγείται το 10-15% ... το luminance channel δεν είναι γραμμικό αλλά έχει gamma = 3.0. Αυτό σημαίνει οτι διαφορά 12,5% (π.χ. απο L=50 σε L=57) είναι 1/2 στοπ. (1,125^3 =1,42 .. log2(1.42) = 0.5 στοπ)

Ο τροπος ειναι απλος... Τραβηξα 4 φωτο με manual εκθεση, σε τριποδι κλπ
Μειωνα τη ταχυτητα σε καθε φωτο για να εχω 1/3 λιγοτερη εκθεση, μεχρι -1 EV
Το ιδιο εκανα με και χωρις τον laea4 ανταπτορα και συνεκρινα τα raw στο LR.

Αυτο που ηταν 0ev πχ χωρις ανταπτορα , ηταν πιο κοντα σ αυτο με -1/3 ev με ανταπτορα.
Μετροντας μετα τα 2 αυτα δριγματα ειχα μεσοσταθμικα απο 7-15% διαφορα στη φωτεινοτητα.

Εκανα το τεστ 3 φορες και ο μεσος ορος ηταν γυρω στο 10% .

Δεν ειναι φυσικα επιστημονικο τεστ , αλλα αυτο που ειδα και καταλαβα , ειναι οτι για τον laea4 , η διαφορα ειναι στο 1/3 stop .

Να ρωτήσω μήπως τον Phillip πώς κατέληξε σε αυτό το 1/3 στοπ, κ μήπως μου στείλει κανένα raw με κ χωρίς τον αντάπτορα σε ιδιες ρυθμίσεις έκθεσης;;;

Παρέλαβα και τον Adaptor Pentak K -> Nex και οι FF φακοί μου δουλεύουν μια χαρά. Για Flash τι θα προτείνατε?

Παρέλαβα λοιπόν τα AF Macro Tubes της Fotga και μπορώ να πω ότι από την πρώτη δοκιμή είμαι πολύ ικανοποιημένος. Η ταχύτητα του AF είναι η ίδια όπως αν δεν φόραγα τα Tubes. Οι φωτό κάτω είναι με σκέτο τον FE55 1.8 μετά με το 10mm tube και τέλος με το 16mm. Στο τέλος του post και link με όποιον θέλει να κατεβάσει τα full size αρχεία

1. FOTGA AF Macro Tubes
View attachment 103347

2. A7 + Zeiss FE55
View attachment 103350

3. A7 + Zeiss FE55 + Tube 10mm
View attachment 103349

4. A7 + Zeiss FE55 + Tube 16mm
View attachment 103348

Link to Full Size Images
http://www.mediafire.com/download/rd7d34vdko1baoz/3-5-2014.rar

Attachments

• fotga.JPG
    fotga.JPG
    220.4 KB · Views: 4
  • 55FE fotga 16mm.jpg
    55FE fotga 16mm.jpg
    84 KB · Views: 4
  • 55FE fotga 10mm.jpg
    55FE fotga 10mm.jpg
    82.6 KB · Views: 4
  • 55FE.JPG
    55FE.JPG
    207.3 KB · Views: 4

Εννοείται πως αν κάποιος από Αθήνα θέλει να δοκιμάσει κάποια στιγμή τους αντάπτορες με τη NEX του ή με την A7 του, πολύ ευχαρίστως να το κανονίσουμε