Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Τώρα μόλις τσέκαρα το ένα από τα αρχεία και το αποτέλεσμα παρακάτω :)
View attachment 103351

Attachments

• info.png
    info.png
    53.6 KB · Views: 5

Μου την έχουν σβήσει τη φωτιά καιρό τώρα Ο σαμαράς με τον χοντρό.....

Αν αυτό σου λέει κάτι ;) στις προηγούμενες ευρωεκλογές ήμουν στο νησί σου κι έκοβα βόλτες στα χωριά περιμένοντας τη γυναίκα μου να τελειώσει το καθήκον στο εκλογικό τμήμα μέχρι το βράδυ.
Φέτος δεν θα τους κάνω τη χάρη και θα πάω στο παραβάν... ;)

Αν αυτό σου λέει κάτι ;) στις προηγούμενες ευρωεκλογές ήμουν στο νησί σου κι έκοβα βόλτες στα χωριά περιμένοντας τη γυναίκα μου να τελειώσει το καθήκον στο εκλογικό τμήμα μέχρι το βράδυ.
Φέτος δεν θα τους κάνω τη χάρη και θα πάω στο παραβάν... ;)

Χρόνια τώρα κάνω το σωστό μαυρίζοντας τους αλλά συμμετέχοντας πάντα.
Δε νιώθω τύψεις για το χάλι της χώρας ποτέ δε τους στήριξα.
Ας μείνουμε όμως στο θέμα μας.

Αν το κάνεις αυτό θα ξεκαθαρίσει το θέμα. Εγώ εγκυκλοπαιδικά θα ήθελα να ξέρω τι παίζει ..

Aλλος ενας γνωστος reviewer που λεει το ιδιο πραγμα... περιπου 1/3 στοπ χασουρα απο τον ανταπτορα LAEA4.

http://soundimageplus.blogspot.gr/2014/05/sigma-35mm-f14-dg-hsm-lens-art-series.html

Aλλος ενας γνωστος reviewer που λεει το ιδιο πραγμα... περιπου 1/3 στοπ χασουρα απο τον ανταπτορα LAEA4.

http://soundimageplus.blogspot.gr/2014/05/sigma-35mm-f14-dg-hsm-lens-art-series.html

Μην τα ξαναλέμε .. γνωστοί δεν σημαίνει οτι ξέρουν και να μετράνε .. ούτε οτι είναι ακριβείς σε αυτά που λένε .. άλλωστε περίπου 1/3 έγραψε .. αυτό το περίπου άνετα καλύπτει την διαφορά απο 1/3 σε 1/2 στοπ.

Αν και δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε jpeg για τέτοιες δουλειές καθώς παίζουν πολλά κρυφά κατα την μετατροπή .. (θυμίζω πως η Canon ανεβάζει την τεχνητα την φωτεινότητα στα ανοιχτά διαφράγματα ήδη απο f/3.5 ..) .. ασ κάνω εναν λογαριασμό με αυτά που έχουμε ..

Η διαφορά στην έκθεση 1/200 vs 1.125 είναι 0,67 στοπ (2/3), η διαφορά στην φωτεινότητα στο ασπρο του ψεκαστηρα (λίγο πάνω απο το βίδωμα, φρόντισα οσο μπορεσα να είναι το ίδιο ακριβώς δεν ξέρω πόσο το πέτυχα ..) είναι L=64 vs L=68 (πιο φωτεινό το κάδρο με τον LAEA4)

68/64 = 1.0625 ... 1.0625^3 = 1.199 σε στοπ log2(1.199) = 0.26 ... 0.67-0.26 = 0.41 stop .. ακριβώς ανάμεσα σε 1/3 και 1/2 (0,33 - 0,41 - 0,50).

Αλλά δεν είναι να το παίρνεις τοις μετρητοίς το 0,41 πολλά μπορεί να πήγαν στραβά .. διαφορετικοί φακοί, κρυφές ενισχύσεις, διαφορετικές καμπύλες τονικότητας, λάθος σημείο μέτρησης απο μένα ..κλπ

Αμα το λενε ολοι βρε Ηλια, κι εγω μαζι που τον ειχα.... κατι σημαινει αυτο.
Μη γινεσαι εριστικος....:p

YΓ... αν θες τα "βρισκουμε" μεταξυ 1/3 και 1/2 στοπ!:grinning-smiley-043

Θα σε βγάλω σωστό για το "εριστικός" .. ;)

Οχι δεν τα βρίσκουμε ;) .. το 0.41 που βγήκε δεν είναι αξιόπιστο. Αυτο μπορεί και να σημαίνει οτι βγήκε παραπάνω και το σωστό είναι 1/3 στοπ ;)

Ποιοί όλοι .. ή ίδια η Sony οταν παρουσίασε τους καθρέπτες έιπε οτι κόβουν 30% φώς δηλ. 1/2 στοπ

Μεταξύ όλων που κρίνουν με το ματι στο περίπου και των μετρήσεων της DxO προτιμώ 10Χ τις εργαστηριακές μετρήσεις της DxO.

Επίσης προτιμώ την δική σου μέτρηση :grinning-smiley-043 απο την δική σου στο περίπου άποψη .. και έγραψες οτι η διαφορά Lab έπαιζε στο 10-15% που σε μέσο όρο είναι διαφορά 1/2 στοπ ...

επαιξε μεταξυ 7 και 15% , με μεσο ορο 10%.
Και αυτο που ειδα (δεν υπαρχει απολυτος τροπος να το μετρησεις αλλωστε) , με βαση τα δειγματα αν 1/3 του στοπ , ηταν "πιο κοντα " στο 1/3 απ οτι στο 1/2 !
Τεσπα... ανουσια ειναι η "αντιπαραθεση", γι ακαδημαικους λογους γινεται , παρα πρακτικους.