Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

πωωω! Τι να πω βρε Γιάννη; Τρομερά εξυπηρετικός. 1000 ευχαριστώ :)

Μάλιστα. Το ξύπνημα ίδιο, αλλά ο θόρυβος λίγο μεγαλύτερος (και πιο μακρόσυρτος) της α7

πιο χορταστικος! :p

lol, το σκέφτηκα και εγώ. έχει μια γλυκιά βραδύτητα :-p Πιο “Pro”

Μάλλον θα προστεθώ και εγώ στη λίστα των κατόχων της a7
Ελπίζω να μη βγάλει πολύ γρήγορα νέο μοντέλο και ελπίζω να βγάλει και έναν ευρυγώνιο prime σύντομα.

Δεν ξέρω αν έχει νόημα να έχεις κανείς ταυτόχρονα και την α6000 και την α7, αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα.

εδιτ: Thanks και για το τριτο video :D

εχει νοημα για μενα...

Στις εκδηλωσεις - μυστηρια κλπ που τραβαω θελω 2 μηχανες , η μια με εναν γενικης χρησης (18-105 f/4 εχω τωρα) και μια με εναν φωτεινο για πορτραιτα κλπ (Α7 + 50mm 1.8 OSS kai 1.1 ) .
Eιναι η πιο γρηγορη κι ευκολη λυση , για μενα τουλαχιστον.

lol, το σκέφτηκα και εγώ. έχει μια γλυκιά βραδύτητα :-p Πιο “Pro”

Μάλλον θα προστεθώ και εγώ στη λίστα των κατόχων της a7
Ελπίζω να μη βγάλει πολύ γρήγορα νέο μοντέλο και ελπίζω να βγάλει και έναν ευρυγώνιο prime σύντομα.

Δεν ξέρω αν έχει νόημα να έχεις κανείς ταυτόχρονα και την α6000 και την α7, αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα.

εδιτ: Thanks και για το τριτο video :D

Μάνο να προτείνω; http://www.luminous-landscape.com/essays/lenses/sony_a7r_wishful_thinking.shtml

Εδω και ένα μηνα περίπου εχω εναν Minolta 70-210mm και τον δουλεύω με ανταπτορα.
Δυστυχως μονο με τρίποδα παίρνω καλα αποτελέσματα από τα 150 - 210μμ

τον εχω κι εγω... χωρις σταθεροποιηση ειναι δυσκολο στα 200mm.
Αλλα την ημερα, με μεγαλες ταχυτητες δεν εχω τοσο προβλημα, μονο στο καδραρισμα λιγο.

Εκει υπερεχουν οι sony alpha mount με IBIS.

Πολύ υλικό για μελέτη. Σε ευχαριστώ Βλάση. :) Εντωμεταξύ, έχω μια ελπίδα πως οι φακοί μου (από την Μ9) που δεν πέρασαν τα τεστ ποιότητας στην α6000, θα τα πάνε καλύτερα στην α7, λόγω των πιο μεγάλων φωτοδιόδων. Στα χαρτιά τουλάχιστον ισχύει. Δεν ελπίζω πολλά για τον 21, αλλά τουλάχιστον για τον 28. Είναι κρίμα τόσο καλοί και κυρίως τόσο μικροί full frame φακοί να μην μπορούν να αξιοποιηθούν στις σύγχρονες μηχανές όπως η a7. Θα πάρω όμως ιδέες και από το άρθρο που παραθέτεις.
(αν πάρω την α7 και αποδειχθεί καλή και βολική και κρατήσω και την a6000, θα αρχίσει να “περισσεύει” φοβάμαι η - ξεπερασμένης τεχνολογίας πια - M9)

Ενα πορτραιτο που ανεβασα ειναι με τον minolta
μου φερνει λιγο στις φιλμ εποχες

να πω κι εγω οτι ο 10-18mm ειναι οντως πολυ καλος στην α7.
Απο λιγες δοκιμες που εκανα στα 14-16mm , με λιγο διορθωση στο LR, ειναι οτι πρεπει μεχρι να ερθει ο επομενος wide zoom για τις FF 16-35mm.

Πολύ υλικό για μελέτη. Σε ευχαριστώ Βλάση. :) Εντωμεταξύ, έχω μια ελπίδα πως οι φακοί μου (από την Μ9) που δεν πέρασαν τα τεστ ποιότητας στην α6000, θα τα πάνε καλύτερα στην α7, λόγω των πιο μεγάλων φωτοδιόδων. Στα χαρτιά τουλάχιστον ισχύει. Δεν ελπίζω πολλά για τον 21, αλλά τουλάχιστον για τον 28. Είναι κρίμα τόσο καλοί και κυρίως τόσο μικροί full frame φακοί να μην μπορούν να αξιοποιηθούν στις σύγχρονες μηχανές όπως η a7. Θα πάρω όμως ιδέες και από το άρθρο που παραθέτεις.
(αν πάρω την α7 και αποδειχθεί καλή και βολική και κρατήσω και την a6000, θα αρχίσει να “περισσεύει” φοβάμαι η - ξεπερασμένης τεχνολογίας πια - M9)

συνήθως βγαίνουν ένα μήνα μετά την επίσημη ανακοίνωση, άρα υπολογίζω μέσα-τέλος Ιουνίου οι πρώτες παραδόσεις

Δηλαδή να καταλάβω... τί παραπάνω έχει αυτός ο φακός από τα άλλα διαμάντια 70-200 4.0 που στοιχίζουν 40% λιγότερο; Δηλαδή υπήρχε περίπτωση να δώσει η sony το 2014 έναν τηλεφακό που δεν είχε απόδοση εκεί κοντά στους άλλους, όταν πλέον η σχεδίαση είναι σταθερή και κοινή για όλους;

Και στα 24 μέγα ΟΚ. Την απόδοση αυτή πώς την κρατά στα 36 μέγα; Την κρατά;

Γιατί εγώ διαβάζω ότι : Verdict
The Sony FE 70-200mm f/4 G OSS is, undoubtedly, a high quality with just a few weaknesses. The resolution is generally on a very high level except at 200mm @ f/4 where the corners are too soft. Lateral CAs are well corrected and help to keep a high sharpness perception. The slight distortions are about average for a lens in this class. There's some visible light falloff at f/4 but the issue is mostly gone from f/5.6 onward. Many users will probably prefer to activate the auto-correction feature in the camera or RAW converter so the minor flaws in the secondary characteristics are taken care of anyway. This isn't applicable for the bokeh though but it is of pretty good quality in terms of highlight and blur rendition anyway. Bokeh fringing isn't relevant on a lens with a max. aperture of f/4.

The Sony lens is not only a looker but the mechanical quality is also truly impressive. It feels exceptionally solid and the control rings feel silky smooth. The weather sealing as well as the supplied tripod mount are also a nice bonus. Unfortunately it is a bit hard to comment on the AF potential. The A7R used for testing is slow in this respect but that's a camera issue. However, it's realistic to state that the system performance will remain inferior to DSLRs in the foreseeable future.

However, as already mentioned in the introduction you shouldn't really pair this lens with the Sony A7R anyway. The A7R creates rather massive shutter vibrations that are a game spoilers when using tele-lenses - even with activated OSS. However, the A7 and A7s should be able to exploit the really high potential of the Sony FE 70-200mm f/4 G OSS. Therefore highly recommended
.

Καταπληκτικός φακός!!! Στοιχίζει 40% περισσότερο, μάλλον το AF είναι χειρότερο από των αντίστοιχων για FF DSLR, καλό είναι να μην τον χρησιμοποιείτε με την Α7R γιατί το κούνημα θολώνει τα πάντα .

Και κάτι ακόμα. Αλήθεια θα ήθελα κάποιος να μου δείξει την τεχνική που χρησιμοποιεί για να φέρει βόλτα ένα τέτοιο φακό (εννοώ μακρύ, βαρύ και με μεγάλη εστιακή απόσταση) πάνω σε ένα πολύ μικρό σώμα σαν την Α7. Παίζοντας με την Α7 του Αλέξη το Πάσχα είδα ότι είναι αυτό που λέμε charming μηχανή. Αλλά δεν είδα να μπορεί να την πιάσει κανείς σοβαρά για μια σοβαρή ενασχόληση τηλεφακού. Και δεν μιλώ να είμαι σταθερός κάπου, να έχω ένα σταθερό θέμα μπροστά μου, να έχω φως και να τραβήξω 5-6 λήψεις για να πετύχω τη μια.

να ρωτήσω και εγώ ο σχετικά άπειρος.
τι χρειάζεται για σοβαρή ενασχόληση τηλεφακού; μεγάλο και βαρύ σώμα;
όταν έχεις μεγάλο τηλεφακό, έτσι κι αλλιώς με το ένα χέρι κρατάς το φακό, το υπολοιπο βαρος παει στο κεφάλι που κοιτάζει μέσα απο το OVF/EVF, και το δεξί χέρι απλά πατάει το κουμπί.
Εναλλακτικά στηρίζεσεις με δαχτυλίδι το μεγάλο φακό σε τρίποδο.

Τι χάνω από την εικόνα και γιατί παίζει ρόλο το μέγεθος του σώματος σε αυτό;