Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

με τον αντιστοιχο ανταπτορα , ναι (για FF φακο φανταζομαι μιλας).
Εχει δαχτυλιδι εστιασης και διαφραγματος ?

ναι για full frame φακο μιλαω ο οποιος εχει δαχτυλιδι διαφραγματος και εστιασης, αρα θα ειμαι οκ με το αντιστοιχο ανταπτορα? δηλαδη με προτεραιοτητα διαφραγματος θα δουλευω και manual focus?

Απάντηση: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Τασο μαζι ειμασταν αλλα εμεις την ειδαμε για 10λεπτα και ο Αλεξ το δουλευει συνεχως το κολπο αυτο αρα η γνωμη του μετα απο τοσο κσιρο εψει ιδιαιτερη βσρυτητα. Τωρα για τις εκτροπες στους ultrawide φακους αυτο πρεπει να το δουμε και να το αξιολογησουμε στην πραξη αν ξαι ποσο υπαρχει πραγματικα ζητημα. Παντως ακομα κσι μετον 14–24 οσο μεγενθυνεις και κοιτας στα ακρα ολο και και βλεπεις ,αλλα στο τελος χανεις και την ουσια

Απάντηση: Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

ναι για full frame φακο μιλαω ο οποιος εχει δαχτυλιδι διαφραγματος και εστιασης, αρα θα ειμαι οκ με το αντιστοιχο ανταπτορα? δηλαδη με προτεραιοτητα διαφραγματος θα δουλευω και manual focus?

Ναι αλλά με stop-down metering αφού δεν θα έχεις αυτόματο διάφραγμα.

Re: Απάντηση: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Τωρα ΑΝ θα παρω την Α7 θα ειναι μονο και μονο για σταθερους φακους, υπαρχουν διαμαντια για ολα τα βαλαντια και ολες τις αναγκες & χρησεις απλα με τον καταλληλο ανταπτορα και σε mf εστιαση αλλα αυτο δεν ειναι προβλημα 'μεγαλο' (πιστευω) γιατι οι φακοι αυτοι ειναι φτιαγμενοι για manual χρηση οποτε τα δακτυλιδια εχουν την σωστη αισθηση και μεγαλη διαδρομη και η μηχανη για οσους εχουν θεματα ορασης εχει το focus peaking που βοηθαει τα μεγιστα..
Εδω θελω την βοηθεια του Αλεξ που ως κατοχος ΝΕΧ μπορει να μας διαφωτησει....

Η χρήση legacy φακών και Manual εστίασης είναι στην ΝΕΧ7 πιο εύκολη και φυσική απο όποιαδήποτε μηχανή έχω χρησιμοποιήσει. Είναι πιο εύκολα απο τις μηχανές για τις οποίες κατασκευάστηκαν οι εν λόγω φακοί.
Η εστίαση γίνεται λόγω του Focus Peaking πολύ πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια απο την οπτική σε SLR, αν και κατα την άποψη μου για critical focus θες το magnification (που λόγω της τρομερής παραμετροποίησης το βάζεις όπου θες. Εγώ το έχω στον αντίχειρα, δεν χρειάζεται να πάρω το μάτι μου απο το EVF καν...).
Και σε αυτά προτεραιότητα διαφράγματος.

Με τον ακόμα καλύτερο EVF της Α7 το όλο θέμα θα είναι λογικά ακόμα καλύτερο. Εγώ χρησιμοποιώ χωρίς κανένα πρόβλημα έτσι τους φακούς μου και δεν είχα ποτέ πρόβλημα να μην μπορώ να εστιάσω. Και δεν τραβάω συνήθως τοπία...
Το θέμα των φακών είναι σίγουρα σοβαρό. 36ΜΡ είναι αρκετά... Βέβαια τα 24ΜΡ της ΝΕΧ7 στο κροπ, πιέζουν παραπάνω τους φακούς (τουλάχιστον στο κέντρο), και ειδικά οι Voigtlander (εκτός του 35αρη ίσως ανοικτός...) δεν είχαν ιδιέτερο πρόβλημα... Βέβαια όρεξη να έχουμε, υπάρχουν και καλύτεροι...

Με τον ακόμα καλύτερο EVF της Α7 το όλο θέμα θα είναι λογικά ακόμα καλύτερο. Εγώ χρησιμοποιώ χωρίς κανένα πρόβλημα έτσι τους φακούς μου και δεν είχα ποτέ πρόβλημα να μην μπορώ να εστιάσω. Και δεν τραβάω συνήθως τοπία...

Εδώ έρχεται το ερώτημα το δικό μου: Το EVF έχει και focus peaking και magnification?

Απο τιμες οπως βλεπω στο επισημο καταστημα της Sony,
Α7 μονο σωμα 1499,
Α7 με φακο 24-70 3.5~5.6 στα 1799
Φακος 35F2.8 στα 799

Να αξιζει αραγε ο κιτ φακος? θα ειναι πιο χαμηλες οι τιμες στα μαγαζια?

Εδώ έρχεται το ερώτημα το δικό μου: Το EVF έχει και focus peaking και magnification?

Όλα. Όλα όσα βλέπεις στην LCD μπορείς να τα βλέπεις και στο EVF. Εσύ επιλέγεις τί και πώς. Μάλιστα το EVF έχει μεγαλύτερη ανάλυση οπότε είναι καλύτερο για critical focus. Εγω την LCD την έχω συνήθως κλειστή (δείχνει μόνο ρυθμίσεις, όχι live view), για να γλιτώνω την μπαταρία. Το EVF έχει αισθητήρα και ανοίγει μόλις την φέρεις στο μάτι σου.

το μονο κακο ειναι οτι η a7/r δεν εχει touch screen, το ειχα συνηθισει πολυ στη 5n για να επιλεγω το σημειο εστιασης και μεγεθυνσης με manual φακους... κριμα!

Προσωπικα δεν με χαλασε καθολου αυτο....

Εγω προς το παρον την βλεπω πακετο με τους sigma35/1.4 & nikon50/1.8 που ηδη εχω μεσω ειδικου ανταπτορα και ισως την αγορα ενος samyang 85/1.4 (θα δουμε σε τι μοντουρα) και αποκει οτι καλο ενκαιρω βρουμε σε παλαιο.
Ο σιγμμα εχει μεγαλο δακτυλιδι εστιασης και ακριβες ενω του νικον ειναι το γνωστο των asf φακων.
Αλεξ, ευχαριστω. ελυσες ενα μεγαλο 'προβλημα' για μενα τον 'γκαβο'

Απάντηση: Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

το μονο κακο ειναι οτι η a7/r δεν εχει touch screen, το ειχα συνηθισει πολυ στη 5n για να επιλεγω το σημειο εστιασης και μεγεθυνσης με manual φακους... κριμα!
στην μικρούλα HX9V χωρίς touch, είναι πολύ εύκολο κ γρήγορο το tracking, δυο φορές κλικ με αντίχειρα στο σημείο που θέλεις (μέσω του κεντρικού dial πίσω) και το ακολουθεί.
Στην Α7 πόση ώρα εγγραφή video προβλέπεται; πάλι 29 λεπτά ή παραπάνω;
Για 24-70 γρήγορο τί λύσεις υπάρχουν;

δε μιλαμε για tracking και AF...εδω λεμε για manual focus σε manual φακους... εκει το touch screen ειναι σωτηρια.
Ειδικα για κινουμενα θεματα ... αμα ειναι ακινητο , τοτε δεν υπαχρει προβλημα.

Για ολες τις φωτογραφικες υπαρχει οριο στα 29 λεπτα.
Φυσικα αυτο το οριο ειναι θεωρητικο, γιατι πολλες φορες μπορει πρωτα να σταματησει απο υπερθερμανση (δεν ξερουμε τι γινεται με την a7, ειδικα στα 50p).

Gia 24-70 f/2.8 με ανταπτορα, πολυ καλος ειναι ο SONY zeiss 24-70mm f2.8 (SAL2470Z ) , αλλα μαζι με τον ανταπτορα θες περιπου 2000 ευρω kai δεν εχεις OSS!

Μπορεις να περιμενεις τον νεο zeiss φυσικα 24-70 f/4 σε μικροτερη τιμη, native φακο, χωρις ανταπτορα και κυριως με OSS.

ο Ταμρον δέν είναι καλύτερος απο το Σίγμα;

Επίσης, ερώτηση... Με τον Metabones Speedbooster απο Nikon mount + 24-70 θα δουλέψει (όπως κάνει με την APS-C Nex 5/6) ή όχι;

Εννοείς σε φφ? Θα δουλέψει, αλλα δεν θα καλύπτει τον κύκλο του τη πλέον, θα παιρνεις και μια υπεροχη φυσική βινιετα

Οι φωτο δεν ειναι τιποτα σπουδαιο, 'λαθραιες' ειναι με τον 28-70 αλλα στα ισο1250 τον θορυβακο μας τον εχουμε...
Βεβαια ακομα και με raw, ασφαλη συμπερασματα ακομα δεν μπορεις να βγαλεις γιατι τα δειγματα ειναι για τον....
Εχουν μεγεθος 35ΜΒ (Α7R)
Εαν εχει την αποδοση της d600 θα σαρωσει εαν οχι θα 'κουμπωσει' αρκετο κοσμο

Δεν καταλαβαίνω γιατι να βάλεις έναν φακο για φφ σε φφ με έναν focal reducer... για το 1 στόπ κέρδος στην έκθεση και μονο?

απλα αναρωτιεμαι.. τα 2/3 DOF δε τα θεωρω σημαντικα.

Μιλαω πρακτικα... εγω πχ εχω μια gh3 με 12-35 + 35-100 f/2.8

Για να παρω κατι "καλυτερο" (ειδικα οσο αφορα την εκθεση ) με την Α7 , θελω οπωσδηποτε τους zeiss 24-70 kai 70-200 OSS f/4 .
Κοστος διπλασιο ... ογκος και βαρος , λογων φακων κυριως, τριπλασιο !

Θα εχω 1 στοπ περιπου κερδος DOF kai EV... :nounder: αλλα θα χασω σε φορητοτητα.

Γιάννη, οση είναι η διαφορά σε DOF (που δεν το θεωρείς σημαντικό .. επιτέλους ..) είναι και σε ποσότητα φωτός επομένως και σε θόρυβο θα είσαι 2/3 στοπ καλύτερος με την Α7.

Είμαι σίγουρος οτι και σε ευκρίνεια θα είσαι καλύτερος με Α7 και λόγω περισσότερων πίξελ και λόγω μικρότερων απαιτήσεων του FF αισθητήρα σε lp/mm.

Στην σύγκριση gh3 με 12-35 + 35-100 f/2.8 με Α7 + zeiss 24-70 kai 70-200 OSS f/4 είναι όπως το λές 1 στοπ διαφορά, εγώ αυτό το λέω μεγάλη διαφορά - πολύ καλύτερο (και χωρίς εισαγωγικά).
Και βέβαια η ευκρίνεια αναμένεται πάλι καλύτερη στο FF σετ. Αν δε σκεφτείς οτι για ίδιο DOF θα τραβήξεις π.χ. με f/2.8 στο m4/3 (το f με την χειρότερη ευκρίνεια) ενώ στο FF σε f/5.6 (το βέλτιστο διάφραγμα σε FF). ...