Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Απάντηση: Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Υποτιθεται ομως οτι οι mirrorless βγηκαν για μειωση κοστους σε σχεση με τις slr..

Αυτο είναι συμπέρασμα δικό μας όχι των εταιριών, καμια εταιρία δεν εχει τοποθετηθει ανάλογα, η κινηση έγινε για την αφαιρεση στοιχειων που δεν απαιτουνται πλεον σε ψηφιακό σώμα (καθρέπτης, OVF ...), μειωση βαρους και μεγεθους και ενσωμάτωση τεχνολογίας που μονο ένα ψηφιακό σωμα μπορεί να δώσει (συμφωνα με τους κατασκευαστες).

Αν τα νέα ακάθρεπτα σωματα βασιστουν στην παραδοσιακή μεθοδος των Dslr για την οπτική αποδοση μόνο απο το γυαλί θα δημιουργησουν φακους δυσανάλογους, επειδή ομως πλεον οι φωτογραφικες μηχανες έχουν γινει νανουπολογιστες οι <softwarικές> υποβοηθήσεις-διορθώσεις των φακων απο ταχυτατους επεξεργαστες που δουλευουν παράλληλα ειναι γεγονος και ένα μεγαλο μερος της απόδοσης θα περασει σε αυτους για να διατηρηθει το μεγεθος των φακων σε λογικα επιπεδα. Αυτο έκανε η Leica, Πανασονικ, Ολυμπους αλλά τεινουν να κλειδώνουν αυτη την δυνατοτητα μεσω των σωμάτων τους για να αποτρεπουν αλλους κατασκευαστες φακων να φτιαχνουν ιδιου μεγεθους ή αποδοσης φακούς.

Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Πάντως τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο παρουσιάζονται..

Τα πραγματα Αλεξη, ειναι ακομα πιο τραγικα απο οσο παρουσιαζονται... εγω, σε οσους σκεφτονται σονυ και FF (σαν αστειο ακουγεται) θα ελεγα ας σκεφτονται και τις τιμες των zeiss (εκτος απο τον ογκο και το βαρος που υποτιθεμενα γλιτωνουν) πριν εντρυφησουν στο σπορ... και οσοι ρωτανε γνωμες, δεν ειναι και απο αυτους που θελουν να μπλεχτουν με παλιους χειροκινητους, ενα συστηματακι θελουν να φτιαξουν και δεν πιστευω οτι θελουν να τους κοστισει οσο ενα αυτοκινητο (αν το αποφασισουν να το φτιαξουν)...

1.000 ευρω για 50ρη εδιναν μονο οσοι ειχαν λαικα και αυτοι με μιση καρδια...

Δηλαδη, τοσα χρονια, δεν τολμουσαμε να σκεφτουμε τον 24-105 της κανον στα 900 ευρω γιατι τον λεγαμε ακριβο και μεσουρανουσαν κατι σιγμα και ταμρον στα 300 ευρω και τωρα ενας 24-70 με f4 στα 1200 να θεωρειται κελεπουρι?

Ποιόν Pentax έχεις?
Εγώ λογικά την άλλη βδομάδα θα έχω την μηχανή στα χερια μου και ο Pentax SMC M 50mm f/1.7 είναι ένας απο τους φακούς που θα φορέσω στην μηχανή.

Φωτεινούς φακούς δεν περιμένω να δώ γρήγορα για την A7. H Sony δήλωσε η ίδια οτι δεν ανήκει στους πρώτους της στόχους η δημιουργία τέτοιων φακών. Ο καλός φωτεινός φακός που έχει και αξιοόλογη οπτική συμπεριφορά δεν είναι απλό πράγμα. Λίγες εταιρίες το κάνουν (Leica, Cosina Voigtlander, Canon, Nikon). Προσωπικά δεν ξέρω κανέναν τέτοιο φακό αυτήν την στιγμή με διάφραγμα μικρότερο του 1.2 και να κοστίζει καινούργιος κάτω απο 1000Ε. Και η Zeiss δεν ήταν ποτέ ο τρελός κυνηγός της ταχύτητας, οπότε ούτε απο αυτούς περιμένω να βγάλουν κανέναν native πολύ γρήγορα φακό.

Πάντως τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο παρουσιάζονται. Ναι, η ποικιλία των φακών δεν είναι και τόσο μεγάλη προς το παρόν. Αλλά μιλάμε για ένα σύστημα που ακόμα δεν έχει καν κυκλοφορήσει. Υπάρχει ένας καλός 50αρης, ένας καλός και μικρός 35αρης και δυο ζουμ. Ένας consumer και ένας καλός. Εγώ θα ήθελα μέσα στον χρόνο να δώ και έναν ευρυγώνιο, πχ 21mm με νορμαλ ταχύτητα πχ 2.8 ή και 4 αλλά με πολύ καλή απόδοση και ελάχιστες παραμορφώσεις, και έναν πορτραίτου πχ 85mm f/2
Πιό πολλά θα δώσουν αυτοί για το σύστημα απο ότι ένας 50mm f/1.4 η 35/1.8 κλπ...

Εχω τον SMC FA 50mm 1.4 οποτε θα περιμενω σιγουρα τις εντυπωσεις σου. Με ποιον adaptor θα τον χρησιμοποιησεις;

Autofocus speed

]

Πολλα θα ακουσουμε και θα διαβασουμε, ο καθε ενας απο μας εχει τις απαιτησεις του, αλλα και η τεχνολογια εχει τα ορια της... καλο το μικρο μεγεθος αλλα αν δεν εχουμε και τον καθρεφτη, ποιος θα μας λεει ποια (καμερα) ειναι η πιο ομορφη... ? :7SFGSFG:

My biggest issue concerns autofocus. The A7r's contrast-based AF system is fairly leisurely under good light and quite lethargic in dim conditions. Shoot in very low light or with a small AF area under challenging conditions and it may not even lock-on at all. It's noticeably inferior to the speed and confidence of the contrast-based AF system on modern Micro Four Thirds cameras,

The cheaper A7 may improve on the A7r's autofocus, both in single and continuous modes, with its array of embedded phase-detect AF points, but in my tests the benefits were generally only experienced under decent light and of course confined to subjects falling within this frame; if they fell outside the PDAF area, the A7 performed similarly to the A7r.

απο εδω...

Δεν υπαρχει δωρεαν γευμα..., μεγαλος αισθητηρας, μεγαλα γυαλια, μεγαλυτερη δυσκολη στην εστιαση...

Απάντηση: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Βρει μήπως είχε δίκιο τελικά η canon που ανέπτυξε τον αισθητήρα με τα δίπλα πιξελ, ενω όλοι την κραζαμε πως 4 χρονια κρατούσε τον ίδιο αισθητήρα και δεν έκανε τπτ?

Τα πραγματα Αλεξη, ειναι ακομα πιο τραγικα απο οσο παρουσιαζονται... εγω, σε οσους σκεφτονται σονυ και FF (σαν αστειο ακουγεται) θα ελεγα ας σκεφτονται και τις τιμες των zeiss (εκτος απο τον ογκο και το βαρος που υποτιθεμενα γλιτωνουν) πριν εντρυφησουν στο σπορ... και οσοι ρωτανε γνωμες, δεν ειναι και απο αυτους που θελουν να μπλεχτουν με παλιους χειροκινητους, ενα συστηματακι θελουν να φτιαξουν και δεν πιστευω οτι θελουν να τους κοστισει οσο ενα αυτοκινητο (αν το αποφασισουν να το φτιαξουν)...

1.000 ευρω για 50ρη εδιναν μονο οσοι ειχαν λαικα και αυτοι με μιση καρδια...

Δηλαδη, τοσα χρονια, δεν τολμουσαμε να σκεφτουμε τον 24-105 της κανον στα 900 ευρω γιατι τον λεγαμε ακριβο και μεσουρανουσαν κατι σιγμα και ταμρον στα 300 ευρω και τωρα ενας 24-70 με f4 στα 1200 να θεωρειται κελεπουρι?

Ηλία πές μου ένα σύστημα που είχε πλήρη λίστα φακών σε όλα τα μήκη και όλες τις τιμές μόλις εμφανήστηκε. Με τί το συγκρίνεις. Με την Nikον που έχει την ίδια μοντούρα 50 χρόνια? Εμπειρία απο πρόσφατα συστήματα έχουμε απο τα μ4/3 πχ που όταν παρουσιάστηκε, κυκλοφορούσε με τον 17 f/2.8 και τον 14-42. Δεν θυμάμαι κανέναν να είχε να πεί καλό λόγο για κανέναν απο τους δυο... Σιγά σιγά έγινε το σύστημα πληρες. Και μην ξεχνάμε οτι η Olympus είναι ένας απο τους κορυφαίους κατασκευαστές φακών.

Λέμε για τα 700 και 800Ε που κοστίζουν οι φακοί και οτι είναι πρωτόγνωρο για σύστημα εκτός της Leica. Πόσο κοστίζει ο Distagon 2/35 για Nikon? Ή ο Apo-Sonnar 2/135? Για την Zeiss μιλάμε, περιμένε κάποιος να βγάλει AF φακό στα 300Ε?
Για αυτόν που θέλει να κρατήσει το μπάτζετ χαμηλά, και θέλει και ζουμ, υπάρχει ο 28-70. Αλλά για μένα, αυτός που κοιτάει κάτι τέτοιο, κοιτάει σε λάθος σύστημα. Όπως και αυτός που θέλει ακαριαίο AF. To έχουμε ξαναπεί. Δεν υπάρχει η τέλεια μηχανή. Όλες αντιπροσωπεύουν έναν συμβιβασμό ανάμεσα σε διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Να και τα δείγματα απο Dpreview]

Εγω pixel peeper δεν ειμαι :chinese:, αλλα απο τα λιγα που ειδα, η R εχει διαφορα στη λεπτομερεια απο την απλη και μαλιστα εμφανη, εχω την εντυπωση οτι εχει καλυτερη ευκρινεια και απο τη μαιμου non AA D800E :antlers:

Οποτε, αν προτεινα κατι για τον Αλεξ, τωρα που εντρυφησα παραπανω στα δυο μοντελα, θα ελεγα μαλλον να παει για την R, απο την αποψη, οτι αφου δεν χρειαζεται το καπως καλυτερο AF και με τον ενα ή αλλο τροπο θα κοντρολαρει τα μεγαλυτερα αρχεια, τοτε αυτο που ζηταει απο τη χρηση των μανιουαλ εξαιρετικης αποδοσης φακων που εχει και σκοπευει να χρησιμοποιει, ειναι η καλυτερη δυνατη ευκρινεια και αυτην την εχει η R...

Συν την καπως καλυτερη κατασκευη για να αντεχει τα χιονια και τις θαλασσες στα οποια συχναζει...

Πάρε την απλή. Και μετά από δύο χρόνια πάρε το επόμενο μοντέλο, αφού έχει απαλλαγεί η σειρά από τις παιδικές της ασθένειες. Μην ξεχνάμε, είναι οι πρώτες μηχανές του είδους τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Aν έχει ίδιο αισθητήρα με την 70D δεν βλέπω να είναι σούπερ.

Σε single AF το DualPixel PDAF μετρήθηκε 2Χ-3Χ πιο αργό απο τα γρήγορα CDAF
http://www.imaging-resource.com/PRODS/canon-70d/canon-70dA6.HTM
http://www.imaging-resource.com/PRODS/olympus-e-m1/olympus-e-m1A6.HTM

Ισως είναι ταχύτερo σε continuous AF αλλά πάλι δεν νομίζω να ξεπερνάει (ουτε να φθάνει) την Ε-Μ1, απλά είναι πιο ποιοτικό αποφεύγοντας το πίσω-μπρός των CDAF. Και βέβαια οντας αργο (στην 1η υλοποίηση) απενεργοποιείται στις ριπές αντίθετα με τα 4fps που αποδίδουν τα εξελιγμένα CDAF των Panny-Oly (η Sony είναι λίγο πιό πίσω).

To dpreview αλλιώς τα λέει πάντως.

Εξάλλου, τόνισα ότι είναι το πρώτο δείγμα του είδους. Και στην περσινή M, το AF ήταν τραγικό, μέχρι που χρειάστηκε μόνο μια αναβάθμιση firmware, για να διπλασιαστεί (!) η ταχύτητά του. Τέτοιες βλακείες κάνει η Canon. Το θέμα είναι ότι στον τομέα αυτό έχει το πιο υποσχόμενο, βάσει της αρχής λειτουργίας, σύστημα. Επίσης είναι σημαντικό, γιατί δείχνει ποιο πιστεύει η Canon πως είναι το μέλλον των συστημάτων εστίασης. Θα μου πεις, αντίστοιχα υποσχόμενο σύστημα σε αισθητήρες είχε και η Sigma, και όλοι είδαμε πώς προωθήθηκε... ξεπεράστηκε από τη βραδύτατη εξέλιξή του.

Μπλέξιμο παντού ..

Στο Dpreview λένε οτι το PDAF της Α7 είναι πιό ανακριβές (αργό ??) απο το CDAF της Α7R . http://www.dpreview.com/previews/sony-alpha-7-7r/5

Εγώ απο τα δείγματα του Imaging Resource (thanks Alex) προβληματίζομαι και με το rendering του κόκκινου υφάσματος στην A7, βγαίνει άθλιο σε sRGB .. μόνο σε Prophoto κάτι γίνεται. Μιλώ για το εσωτερικό color space toy RT όχι του εξαγώμενου αρχείου.
Bέβαια χρησιμοποιώ RawTherapee με χρωματικά προφίλ της Adobe και ισως φταίει μια ασυμβατότητα με τα τελευταία αυτά χρωματικά προφιλ. Δεν δουλεύει και το τελευταίο DNG converter στο PC μου γμτ. αν εμφανιστούν κατάλληλα δείγματα για profiling κάποιον πρέπει να αγγαρέψω ..

Ελπίζω να είναι πρόβλημα με τα προφίλ παρά με κανένα ανεπαρκές IR φίλτρο της A7.

Βλέποντας τα δείγματα τους που βγάλαν άλογα με ταχύτητες 1/10 κ κάτι τέτοια, επιλέγω να πιστέψω όλους τους υπόλοιπους τεστερς που ανέφεραν το αντίθετο...

Το σύστημα δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει εξωφρενική ευκρίνεια αν σεταριστεί με τους πιο καλούς φακούς. Δείχνει επίσης ότι θέλει δικούς του φακούς. Από εκεί και πέρα μέχρι στιγμής μοιάζει σαν preproduction προιόν ικανό για το καλύτερο και το χειρότερο.

A7r: διαθέσιμη για πώληση στο γιαπωνέζικο Amazon, στα 197.820 γιεν (1462 ευρώ)
http://www.amazon.co.jp/SONY-デジタル一眼...=UTF8&qid=1384552491&sr=8-1&keywords=Sony+A7r

Πραγματικα φιλε Τασο ειλικρινα εσυ τι καταλαβες απο εκει μεσα?:grinning-smiley-043
"
SONY デジタル一眼カメラ α7R ボディ ILCE-7R/B

ソニー
5つ星のうち 4.0 レビューをすべて見る (1 件のカスタマーレビュー)
[TABLE="class: product"]
[TR]
[TD="class: priceBlockLabelPrice"]価格:
¥ 197,820
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 100%"][/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 100%"] 3点在庫あり。 在庫状況について
この商品は、カメラの大林 が販売、発送します。 返品については出品者のリンクからご確認ください。
[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 100%"] 新品の出品:19¥ 197,000より"
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Η τιμη ειναι απλα εξωφρενικη !

Εάν δεν ξέρεις ολίγα γιαπωνέζικα τη σήμερον ημέρα, πού πάς!? :flipout:

(στο dealsrunner.com το είδα)

Του χρόνου να δείτε που θα έχουμε ξεπουλήματα στο χιλιάρικο. Χα-λα-ρά
Για την "απλή" μιλώ (απλή στα 24mp.... ω καιροί!)

Ανακοινώθηκαν οι τιμές Ελλάδας:
Α7 σώμα 1500
Α7r στα 2100 το σώμα.

Εχουν αρχίσει και παραδίδονται οι πρώτες που γίναν προπαραγγελία μέσω τis Sony. Λογικά μέσα στις επόμενες δυο τρεις μέρες θα έρθουν και οι πρώτες στα καταστήματα. Ελπίζω να έρθει και η δικιά μου πριν το ΣουΚου...