Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Απάντηση: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Κοίτα να δεις που 'θα χεις μηχανή πριν από μένα. Θα φάω τα λυσσακά μου μιλάμε.

Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Mερικα δειγματα απο τη μηχανη και τον kit zoom φακο.
Για κιτ φακος , δεν ειναι κακος, ειδικα για την A7.
Για την Α7r σιγουρα θα χρειστει καλυετρος φακος, αλλα για 200-300 ευρω , με την A7 not bad για αρχη.

για οποιον μπορει να περιμενι κι εχει τα χρηματα , ο επερχομενος Zeiss ειναι προτιμοτερος.

http://jour.zenfolio.com/sony-a7-with-fe-28-70.

Και φορτωνουν και αργα τα usb παναθεμα τα... :flipout:

Αντε τυχερακια, καλοριζικη... :music-smiley-005:

!

Με γειές! Καλοτράβηχτη και να την ευχαριστηθείς χίλιες φορές περισσότερο της μικρής!

Έφτασε!

Ήταν με κιτ τον 28-70 αλλά δεν τον ήθελα και το "σπάσαν" στο μαγαζί. Η μπαταρία σχεδόν άδεια, οπότε ίσα ίσα πρόλαβα να την σετάρω και να βγάλω κανα δυο δοκιμαστικές. Θα τις ανεβάσω σε λίγο.

Πρώτες εντυπώσεις τώρα:
Ελάχιστα μεγαλύτερη απο την ΝΕΧ7 και λίγο πιο βαριά αλλά σε λογικά επίπεδα. Το πιάσιμο της είναι όμως πολύ καλύτερο. Το γκριπ μπροστά είναι πολύ άνετο και την κρατάς με σιγουριά. Στο χέρι μου κάθεται πολύ καλά, με χώρο για όλα τα δάκτυλα. Στην ΕΜ-1 που έπιασα την προηγούμενη εβδομάδα πχ, δεν βολεύτηκα τόσο πολύ. Ήταν μεν πιο ελαφρια, αλλά είχε τόσο λίγο ελευθερο χώρο που έπρεπε να βολεψω προσεκτικά τα δάκτυλα μου για να μην πατάω κάποιο κουμπί κατα λάθος. Εδώ αυτό δεν συμβαίνει.

Ποιότητα κατασκευής παρόμοια με την ΝΕΧ7. Δλδ στιβαρή και πολυτελής. Η ΕΜ-1 είχε ένα πιο rugged αίσθημα, αλλά ίσως να οφείλεται η πιο μαλακή επικάλυψη (νομίζω).

Ερχόμενος απο την ΝΕΧ δεν χρειάζεσαι πολύ για να βρείς τα πατήματα σου. Για την εργονομια όπως και για την γενικότερη εμπειρία χρήσης της θα τα πούμε και αναλυτικότερα τις επομένες ημέρες. Έχω παραδόξως ελεύθερο Σαββατοκύριακο οπότε θα έχω χρόνο να βγάλω και καμια φωτογραφία με το φως της ημέρας...

Ευχαριστώ!

Είναι η Α7. Κατέληξα οτι δεν χρειάζομαι την A7R, αφού δεν θα μου προσφέρει ουσιαστικά κάτι περισσότερο.
Χωρίς φακό προς το παρόν. Στην πορεία ίσως το σκεφτώ για τον Zeiss 2.8/35 FE, εκτός αν βγάλει καμια Sigma νωρίτερα κάτι καλο.

Καλοροιζικη !!!
Πως ειναι η εστιαση με το focus peaking ?

Όπως και με την ΝΕΧ7. Με άλλους φακούς λειτουργεί καλύτερα, με άλλους χειρότερα. Με τον Pentax 50 1.7 είναι καλό. Με τους Νοκτον (και τον 35αρη και τον 50αρη) το χάνει σε όλες τις ρυθμίσεις (low mid high).
Μια αλλαγή σε σχέση με τις ΝΕΧ είναι το πως λειτουργεί το magnification. Με το πρώτο πάτημα σου εμφανίζει ενα κουτάκι με το πεδιο που θες, και με το δεύτερο μεγενθύνει. Δεν ξέρω στην πράξη αν με βολεύει περισσότερο η λιγότερο. Γενικά εστιάζω αδρά με το Peaking και κάνω fine tune με το magnification.

Aν τραβας σε raw (εγω παντα τραβαω raw), φτιαξε ενα profile ασπρομαυρο, με πολυ εντονο κοντραστ και sharpness, βαλε το focus peaking σε κιτρινο και low ή high) και τραβα ετσι να δεις αν καλυτερευει το fp.

Εγω αυτο εκανα παντα και ειχα μεγαλη ακριβεια κι ευκολια!

Όπως και με την ΝΕΧ7. Με άλλους φακούς λειτουργεί καλύτερα, με άλλους χειρότερα. Με τον Pentax 50 1.7 είναι καλό. Με τους Νοκτον (και τον 35αρη και τον 50αρη) το χάνει σε όλες τις ρυθμίσεις (low mid high).
Μια αλλαγή σε σχέση με τις ΝΕΧ είναι το πως λειτουργεί το magnification. Με το πρώτο πάτημα σου εμφανίζει ενα κουτάκι με το πεδιο που θες, και με το δεύτερο μεγενθύνει. Δεν ξέρω στην πράξη αν με βολεύει περισσότερο η λιγότερο. Γενικά εστιάζω αδρά με το Peaking και κάνω fine tune με το magnification.

Μεγειά , καλές λήψεις!!:music-smiley-005:
Δείγμα και από τον νοκτον 35 παρακαλώ!

Με γειά σου alex. Απο το πρώτο δείγμα και μόνο δείχνει πως θα την χαρείς πολύ αυτή τη μηχανή. Αναμένουμε τις πρώτες λήψεις σου μετα τι ελέυθερο ΣΚ.