Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Η Α7 ειναι ιδανικη με τον zeiss 35mm , σε μεγεθος και ποιοτητα εικονας!

22612610.jpg

Chris-Gampat-The-Phoblographer-Sony-A7-A7r-RX10-Zeiss-Lenses-15-of-31.jpg

Εχω την εντυπωση οτι αν εβγαζαν το σωμα της RX1 με εναλλαξιμους φακους, ακομα και χωρις EVF (με καποιο προσθετο ισως) σε αυτη την τιμη που ειναι η Α7, θα... επερνα κι εγω μια...!!!!

Attachments

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    41.6 KB · Views: 5

Xε χε... μεχρι να κανω εντιτ με προλαβες Γιαννη...

Δεν ειναι το ιδιο... η φωτο που εβαλες κατω αριστερα ξεγελαει... η Α7 ειναι μεγαλυτερη/ογκωδεστερη απο την RX1... θελεις λογω του EVF, θελεις λογω του προσοφθαλμιου που ειναι τεραστιο, λογω του γκριπ, λογω της επιπλεον ροδελας μπροστα, λογω του σωματος που ειναι πιο χοντρο.... ασε που και το f2 με το f2,8 κανει και αυτο διαφορα...

Επισης να πω, οτι οι φωτο ξεγελανε οταν θελεις να κρινεις ογκο... επειδη μολις τις εβλεπα διπλα διπλα (Α7-RX1), η διαφορα τους ειναι... μεγαλη...!!! Και παιζει ρολο και ο φακος... βλεπω στο καμερασαιζ την Α7 και την 610 και φαινονται σαν την ωραια και το τερας... στη βιτρινα, η μια με τον 28-70 και η αλλη με εναν μικρο ζουμ (δεν θυμαμαι ποιον), τις ελεγες και... ιδιες...!!!!

O 35αρης είναι αδιανόητα καλός φακός... Έχω μείνει άφωνος με τα αποτελέσματα...

Van Helsing by AlexTheodin, on Flickr

. by AlexTheodin, on Flickr

Αλλα και ο CV 21/4 καλά τα πάει!

. by AlexTheodin, on Flickr

Με το AF μέχρι τώρα πολύ ικανοποιημένος. Αναλυτικά θα τα γράψω άμα γυρίσω απο βδομάδα, αλλά μέχρι τώρα δεν έχω χάσει καμια φωτο απο misfocus. Αλλά δεν έχουμε κάνει και τπτ τρελό, πρώτη μέρα πολύ συντηριτικά. Μας κάνει όμως πολύ καλές ημέρες.

ε ναι μια χαρα φωτος βγαζει, αφου ΦΦ ειναι, απλα ο φωτισμος στις φωτος του Γιαννη δεν ηταν καλος

η σονυ εχει τη ταση να υποεκθετει, πιστευω κατα ενα στοπ περιπου...Αλεξ για βαλε +1 στην αντισταθμιση και τσεκαρε το.
ΚΑι στις δικες σου βλεπω λιγο υποεκθεση, νομιζω.

Πολυ 3D αισθηση παντως ο 35mm Zeiss !!! Φαινεται καταπληκτικος .:SFGSFGSF:

Η βινιέτα του CV ενισχύει την αίσθηση, αλλά και ο 35.. Wow..!

δεν αντεξα για πολυ με τον κιτ φακο, και σημερα μαζι με το συναδελφο που πηρε την αλλη A7, πηγαμε μια βολτα για "ψωνια" !

Πηραμε 2 φακους τελικα.... ενα δειγμα απο τον πρωτο (του φιλου μου) .

Οποιος τον βρει , κερδιζει κερασμα :p

11312043286_c3013ea16f_o.png

100% crop !!!

11311987695_5ac88ee7e9_o.png

κι ενα κοντινο πορτραιτου , σε 100% crop (για ευνοητους λογους δε μπορω να βαλω ολη τη φωτο) .... σε jpg (και οι παραπανω επισης).

11312333023_ba4c437b00_o.png

τι εννοεις , οτι σου θυμιζει τον κιτ φακο αυτες οι φωτο ?!!! (αν εννοεις ο φακος στη φωτο ναι, οχι ομως κι αυτος που τραβηξα τη φωτο) .
Αν ναι, δε προκειται να ξαναβγαλω φωτογραφια... παραιτουμαι! :p

Ηint.... ειναι manual φακος .

ΥΓ... στο macbook pro retina η εικονα ειναι απολυτα sharp, για την ακριβεια ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ !
Eδω φυσικα χανει λιγο , λογω επανασυμπιεσης.

τον βρηκαμε μεταχ/νο , σε αριστη κατσταση, σα καινουργιος .....

Ειναι ο Leica 35mm f/2
Υπεροχο bokeh, πολυ ισσοροπημενα χρωματα , απιστετυτη οξυτητα ακομη και ανοιχτος, και λιγη βινιετα που ευτυχως διορθωνεται ευκολα.

Μεγαλη εκλπηξη , το απιστευτα μικρο μεγεθος!
Τελειο ταιρι για την Α7.

Δυστυχως δεν το εχω μαζι μου τωρα (τον πηρε ο φιλος μου οπως ειπα) , αλλα πιθανον να κανω ενα μινι συγκριτικο μεταξυ αυτου και του δικου μου νεου αποκτηματος!

Sony-a7-Leica-M-lens.jpg

Μαντεψτε τι πηρα κι εγω... manual επισης φακος.

Σε βλέπω να τσίμπησες κανα Nokton 35 1.2 :smash:

Σε βλέπω να τσίμπησες κανα Nokton 35 1.2 :smash:

κοντα εισαι !
Αλλη μια ευκαιρεια ....:p

Ιδου και το κουτι του... δυστυχως δεν μου εχει ερθει ακομη ο δικος μου ανταπτορας , γι αυτο και θ αργησω λιγο να τον τεσταρω καλα.

11314123516_2afa5b9ca5_o.jpg

Οι φωτογραφίες στα χιόνια πολύ καλές αν και στο φως όλες οι μηχανές καλά τραβάνε....
Νομίζω ότι με τον καιρό που θα μάθετε τη μηχανή θα δούμε απίστευτες φωτογραφίες.
Πάντως ένας θόρυβος σε πολλές φώτο υπάρχει ο οποίος δε δείχνει ενοχλητικός.