Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Απάντηση: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Στον τροποποιημένο Σίγμα αξίζει τον κόπο να τον χρησιμοποιείς, στον άλλον δεν θα το έλεγα.

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

βγηκε ηδη για την α7, απλα ειναι τεραστιος και βαρυς .

http://samyang-europe.com/index.php/new-products/samyang-full-frame-lenses-with-sony-e-mount

Samyang_E-mount_lenses_1_1000px.jpg

Εμ 14ρης είναι, και φ/2.8. Πόσο πιο μικρός? Όντως σε FF slr σώμα ζυγίζεται καλύτερα, βέβαια.

αν καποιος εχει τον sigma 30mm 2.8 για nex, και δεν τον θελει, ας μου στειλει ενα μυνημα... θα ηθελα να τον δοκιμασω κι αυτον .

Βαφή είναι. Αλλά σε μηχανές δεν συναντάς τόσο μεγάλο κόκκο όπως στον Samyang.
Υποτίθεται πως γίνεται η επιφάνεια κάπως πιο σαγρέ, βοηθώντας στο κράτημα.

κριμα που ο zeiss δε καλυπτει μεγαλυτερο μεγεθος... :bigcry:

Εγω παντως χτες, κατεβασα την εφαρμογη της sony (μολις βγηκε) για την Α7 , που διορθωνει εσωτερικα , αρκετες ατελειες φακων.
Λεγεται Lens Compensation και κοστιζει 10 ευρω περιπου.
Δυστυχως δεν διατιθεται στο Ελληνικο sony store, kai αναγκαστηκα να κανω "αλχημειες" για να το κατεβασω απο το Αγγλικο ....!
Απαραδεκτη η sony που δεν τις διαθετει σε ολο το κοσμο.... τεσπα.

Θα κανω καποιες δοκιμες για να ρυθμισω την εφαρμογη και θα βαλω δειγματα.

Πολλοι λενε οτι μπορεις ετσι να διορθωσεις σε μεγαλο βαθμο, εσωτερικα, τη βινιετα (σε καποι βαθμο βεβαια) , το purple castin και το CA σε πολλους φακους, ειδικα στους προβληματικους ευρυγωνιους Leica m mount !

Υπαρχουν κι αλλες εφαρμογες , δειτε εδω... https://www.playmemoriescameraapps.com/portal/index.php?setname=ILCE-7

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

οι αλλαγες , εκτος της γεωμετρικης παραμορφωσης , γινονται και στο RAW.

Το δοκιμασα και δουλευει οντως.
Eφτιαξα ενα προφιλ. και η βινετα μειωθηκε λιγο ακομη και το CA εξαφανιστηκε πληρως .

Φυσικα σε φακους με σοβαρα προβληματα , απλα βελτιωνει λιγο τη κατασταση.
Κι εφοσον οι αλλαγες γινονται αυτοματα, εσωτερικα , δε μπλεκεις με εξτρα προγραμματα και ρυθμισεις.

Οι γεωμετρικες παραμορφωσεις , διορθωνονται αυτοματα στο LR, γιατι εχει ηδη τον sigma στη μνημη !

ενα προχειρο δειγμα , μεσα στο σπιτι, οσον αφορα τη βινιετα .....πριν και μετα την εφαρμογη .
Αριστερα πριν, δεξια μετα. Η διαφορα ειναι εμφανης.
Μπορεις να φτιαξεις διαφορετικα προφιλ για καθε φακο, εστιακο μηκος και διαφραγμα!

ΥΓ... εκανα format την sd card με τις δοκιμες, γιατι αυριο εχω μια φωτογραφηση κι ετοιμαζομαι...

11466860285_c01751d3e3_o.png

οσοι εχουν ευρυγωνιους με τα γνωστα προβληματα, ειδικα σε m mount, με τη παραπανω εφαρμογη βελτιωνεται αισθητα η κατασταση (εκτος του smearing).

Δειτε με φακο cv 21mm ...

πριν
TS560x560~forums%2F52745625%2Ff74fc5adb1a84d98b31facd94f99c0c3

μετα
TS560x560~forums%2F52745625%2F6f047892350b41279d47939beae3f4a3

Εγώ αυτό που είχα κάνει για την ΝΕΧ7 (για την Α7 δεν το έχω κάνει ακόμα, το έχω στο πρόγραμμα) είναι να δημιουργήσω για το cornerfix απο δυο προφιλ για κάθε προβληματικό φακό στα διαφράγματα που χρησιμοποιώ συνήθως. Για τον CV 21mm είχα κάνει για f/4, f/8. Ένα για κοντινές εστιάσεις και ένα για κοντά στο άπειρο. Αυτό το κάνω τραβώντας τον ουρανό έχοντας καλυμένο τον φακό με ένα λευκό ημιδιάφανο πανάκι. Μετά είχα έτοιμα τα προφιλ.