Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless
αυτο που σκοπευω παντως να κανω, αυτο που εψαχνα και με τις παλιες nex, ειναι να εχω ενα "διπλο" συστημα, με ενα σωμα.
Να εχω δηλ. ενα συστημα , μικρο , ελαφρυ και ευελικτο , με 2-3 καλους σταθερους και φωτεινους prime (AF or manual) κι ενα συστημα με 2-3 zoom φακους για εκδηλωσεις και action φωτογραφηση.
Νομιζω οτι η A7 εχει αρκετα απ αυτα που ζηταω (οχι ολα δυστυχως) ... και εξηγω.
Ειναι ενα πολυ καλο σωμα , με αριστο αισθητηρα full frame , πολυ καλη εργονομια, εξαιρετικο EVF και σπαστη οθονη, μικρο βαρος και ογκο .
Με τους 3-4 prime που εχω , τον 19mm Sigma 19mm - τον 30mm Sigma f/2.8 AF, τον 50mm Nokton f/1.1 τον Jupiter 9 85mm f/2 που εχω ηδη παραγγηλει και τον 135mm f/2.8 που εχω απο παλια , εχω καλυψει σχεδον ολες τις αναγκες μου για primes , κρατοντας τον ογκο και βαρος σε χαμηλα επιπεδα.
Μου λειπει ενας υπερ-ευρυγωνιος μικρος , αλλα προς το παρον το ψαχνω γιατι οι m mount φακοι εχουν καποιο θεμα με αρκετο smearing στα ακρα.
Για action κι εκδηλωσεις, σκεφτομαι τον sony LAEA4 ανταπτορα (ειχα τον παλιοτερο LAEA2) , που προσδιδει phase detection AF (ιδιο με αυτο της πολυ καλης Α65 που ειχα) και τη δυνατοτητα να βαλεις οποιον φακο alpha mount (απο Sony - Tokina - Sigma kai Tamron) θελεις.
Μπορεις πχ να παρεις τους πολυ οικονομικους Tamron 28-75 f/2.8 kai Minolta 70-210 f/4 και να εχεις ετσι ενα πληρες συστημα , μαζι με τον Minolta 17-35 f/2.8-4 που εχω.
Eνα σωμα, 2 συστηματα.... το μονο που με χαλαει ειναι , οτι λογω ελλειψης IBIS (ενσωματωμενου σταθεροποιητη στο σωμα) , δεν θα εχω σταθεροποιηση στους prime , αλλα και στους περισσοτερους zoom , μιας και οι φακοι για alpha mount sony δεν εχουν σταθεροποιηση (επειδη οι sony alpha εχουν IBIS !) .
Yparxoyn fysika merikoi σιγμα και tamron με σταθεροποιηση, αλλα οχι πολλοι.