Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Αλλωστε δεν με ελκυουν πια οι κλασσικες DSLR.

E και δαυτες, με φακους ακομη και μικροτερους από τον παραπανω, δεν εχουν πλεον κανενα σοβαρο πλεονεκτημα φορητοτητας (η διαφορα βαρους ειναι μη αξιολογισιμη - το θεμα ειναο ο ογκος - να μη θες δλδ εξτρα τσαντα / θηκη - απαξ και την θες, οτι και να κουβαλας δεν εχει ουσιαστικη διαφορα)

Μισο βαρος ,ογκος και 2/3 τιμης .... και καλυτερος αισθητηρας , πιο συγχονη σχεδιαση , σπαστη οθονη (ναι, ειναι must για μενα) , Focus peaking και απειρως καλυτερο Live view και EVF!

View attachment 99576

Attachments

• Screen Shot 2014-01-01 at 16.19.30.jpg
    Screen Shot 2014-01-01 at 16.19.30.jpg
    70.4 KB · Views: 4

Επίσης τραγικά χειρότερη αυτονομία, καμία σχέση σε ποικιλία native φακών, πολύ πιο αργό AF για action :p

αυτο που μ αρεσει στις mirrorless, ειναι οτι ΑΝ ΘΕΣ τις κρατας μικρες και ελαφριες με νεους και παλιους φακους... απλα στην Α7 ακομη δεν υπαρχουν υπερευρυγωνιοι legacy φακοι χωρις προβληματα .

Για action με τον καταλληλο ανταπτορα εχεις ταχυτητα DSLR me phase detection , για αυτονομια πηρα 2-3 φτηνες μπαταριες και δεν εχω κανενα προβλημα.
Φυσκα, δεν συγκρινουμε μηχανες, καθε μια εχει τη δικια της χρηση... απλα η sony a7 ειναι "χαμελαιοντας" !
Μπορεις να τη κανεις οτι θελεις....

Mπορεις να βαλεις απο Leica φακους μεχρι τους nikon - canon συγχρονους και με σταθεροποιηση φακους ολων σχεδον των συστηματων.

Mπορεις δηλ. να την εχεις ετσι...

10979256404_314987c332_z.jpg

κι ετσι....

Sony-A7r-adapter.jpg

εδω λοιπον με τους γνωστους Leica φακους ...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

κι εδω με συγχρονους AF stabilised ... διαλεγεις και παιρνεις!

Το ζητούμενο ειναι η εργονομία & η απόδοση...απο οτι φαίνεται η Sony εχει πετύχει. Τι θα κάνουν οι άλλοι?...αυτό περιμένω να δω

δεν βλεπω nikon - canon ν ακολουθουν... ισως δεν το εχουν αναγκη , ακομη.
H sony εχει ακομη δρομο , αλλα τουλαχιστον το ψαχνει.

Εγω περιμενω παντως και την απαντηση της Fuji - Olympus - Panasonic για FF mirrorless ... και τοτε θα ενταθει ο ανταγωνισμος.

...για να δούμε.

Ο "δικομματισμός" που υπήρχε πάντος τόσα χρόνια εχει σπάσει για τα καλά. (nikon - canon)

Και ειναι πολύ καλό για της εξελίξεις που ακολουθούν -Sony - Fuji - Olympus - Panasonic - Pentax (που και αυτή δείχνει σημάδια βελτίωσης απο την αγορά της με την Ricoh)

Η εξέλιξη ειναι και θέμα τεχνολογικής υπεροχής....που αυτή την στιγμη το επάνω χέρι το εχει η Sony. Εαν βγάλει και μια σειρά απο καλούς φακούς, θα φύγει πολύ μπροστά.

αυτο που σκοπευω παντως να κανω, αυτο που εψαχνα και με τις παλιες nex, ειναι να εχω ενα "διπλο" συστημα, με ενα σωμα.

Να εχω δηλ. ενα συστημα , μικρο , ελαφρυ και ευελικτο , με 2-3 καλους σταθερους και φωτεινους prime (AF or manual) κι ενα συστημα με 2-3 zoom φακους για εκδηλωσεις και action φωτογραφηση.

Νομιζω οτι η A7 εχει αρκετα απ αυτα που ζηταω (οχι ολα δυστυχως) ... και εξηγω.

Ειναι ενα πολυ καλο σωμα , με αριστο αισθητηρα full frame , πολυ καλη εργονομια, εξαιρετικο EVF και σπαστη οθονη, μικρο βαρος και ογκο .

Με τους 3-4 prime που εχω , τον 19mm Sigma 19mm - τον 30mm Sigma f/2.8 AF, τον 50mm Nokton f/1.1 τον Jupiter 9 85mm f/2 που εχω ηδη παραγγηλει και τον 135mm f/2.8 που εχω απο παλια , εχω καλυψει σχεδον ολες τις αναγκες μου για primes , κρατοντας τον ογκο και βαρος σε χαμηλα επιπεδα.
Μου λειπει ενας υπερ-ευρυγωνιος μικρος , αλλα προς το παρον το ψαχνω γιατι οι m mount φακοι εχουν καποιο θεμα με αρκετο smearing στα ακρα.

Για action κι εκδηλωσεις, σκεφτομαι τον sony LAEA4 ανταπτορα (ειχα τον παλιοτερο LAEA2) , που προσδιδει phase detection AF (ιδιο με αυτο της πολυ καλης Α65 που ειχα) και τη δυνατοτητα να βαλεις οποιον φακο alpha mount (απο Sony - Tokina - Sigma kai Tamron) θελεις.
Μπορεις πχ να παρεις τους πολυ οικονομικους Tamron 28-75 f/2.8 kai Minolta 70-210 f/4 και να εχεις ετσι ενα πληρες συστημα , μαζι με τον Minolta 17-35 f/2.8-4 που εχω.

Eνα σωμα, 2 συστηματα.... το μονο που με χαλαει ειναι , οτι λογω ελλειψης IBIS (ενσωματωμενου σταθεροποιητη στο σωμα) , δεν θα εχω σταθεροποιηση στους prime , αλλα και στους περισσοτερους zoom , μιας και οι φακοι για alpha mount sony δεν εχουν σταθεροποιηση (επειδη οι sony alpha εχουν IBIS !) .

Yparxoyn fysika merikoi σιγμα και tamron με σταθεροποιηση, αλλα οχι πολλοι.

ψαχνοντας βρηκα τους ανταπτορες αναστροφης που ειχα για nex , ταιριαζουν απολυτα φυσικα, κι ετσι εχω και macro !

Eδω λιγα δειγματα προχειρα με τον Nokton 50mm 1.1 @f/5.6 και δαχτυλιδι αναστροφης στην A7...

11706984943_7c085a99ce_b.jpg

11707100683_ff364587ed_b.jpg

11707734146_a0b5f8baaf_b.jpg

11707105825_0042cf5bc2_b.jpg

Μολις μου ηρθε και το δωρακι μου για τη γιορτη... ο ελικοειδης ανταπτορας για τους M mount φακους, οπως ο Nokton 50mm f/1.1 που εχω.
Απεκτησε αλλη διασταση ο φακος αφου καταφερα να το κανω να εσττιασει στa 30cm ! (με τον απλο ανταπτορα εστιαζε στο 1 m).

ΠΡΙΝ...

11816291435_b791158682_c.jpg

ΜΕΤΑ...

11816288145_7756ce7844_c.jpg

Ωπ!

Κρεμώδες μποκέ, ευχάριστο στο μάτι σε όλες τις φωτό, πιάνει την ατμόσφαιρα.. Πολύ ωραίες!

μπορείς να επαναλάβεις για να μην ψάχνω 94 σελίδες...πόσο περίπου κόστισε μεταχειρισμένος ο φακός αυτός?
και ο ελικοειδής αντάπτορας πως ακριβώς λειτουργεί?
Σε αντίθεση με τα close-up φίλτρα που μειώνουν την απόσταση εστίασης να υποθέσω ότι ο αντάπτορας αυτός δεν επηρεάζει καθόλου την οπτική απόδοση.
Έχεις κάπου ένα λινκ να εξηγεί τη λειτουργία του?

750 ευρω κοστισε o Nokton, απο μαγαζι του κεντρου (τυχαια βρεθηκε)!
Με το κουτι του, και το μεταλικο hood , σα καινουργιος....

O ανταπτορας δεν επηρεαζει καθολου την αποδοση του φακου (αν ειναι φυσικα καλοφταγμενος).
Τον πηρα απο amazon.de

Υπαρχουν και αλλοι πιο ακριβοι, οπως της Voiglander, αλλα κοστιζουν πολυ περισσοτερο.

H λειτουργια του ειναι πολυ απλη, μηχανικη.... φερνει το φακο λιγο πιο μακρια (απο 1 μεχρι 5 χιλιοστα) απο τον αισθητηρα , ετσι ωστε να μπορεις να εστιασεις πιο κοντα τους φακους σε leica m mount , που ως γνωστον εχουν το μειονεκτηματα να εστιαζουν σχετικα μακρια (απο 1 μετρο και πανω).

μπορεις να βρεις και υπερφωτεινο φακο σχετικα φτηνα, οπως τον Rokkor 50mm 1.2 κοντα στα 300.

http://jonasraskphotography.com/2013/06/19/minolta-rokkor-md-50mm-f1-2-review/

υπεροχος φακος , με ωραια χρωματα και πολυ ωραιο bokeh, λιγο soft ανοιχτος, αλλα ολοι σχεον αυτοι φακοι ειναι soft .

dscf2608.jpg

Μα δεν περιμένει κανείς να κυρίζει η φωτογραφία τραβήγμένη με διάφραγμα 1,2 - 1,4 . Αυτό το ζητούν μόνο οι ανίδεοι. Τον φωτεινό φακό τον παίρνεις είτε για τις δυνατότητες να τραβάς με ελάχιστο ή πλέον καθόλου φως ή για το ξεφοντάρισμα.