Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν να σας ρωτήσω και εγώ. Θέλω να ξεκινήσω την φωτογράφηση-βιντεογράφηση μυστηρίων .
Κατά πόσο θα μπορούσε να ανταπεξέλθει η Α7;
Η χρήση θα είναι ημιεπαγγελματική δηλ. κάποια μυστήρια για συμπληρωματκό εισόδημα και μετά η χρήση της μηχανής για οικογενειακές στιγμές.
Έχω ήδη μια nex 5R και κάποιους φακούς (Sigma 30 2.8 , SEL 50 1.8 , SEL 18-200).
Αξίζει λέτε η αγορά μιας Α7 για τις ανάγκες μου; Θα αντaποκριθεί εξίσου καλά και στους 2 ρόλους ;(φωτό & video)
Τι αξεσουάρ μπορεί να χρειαστώ για το video;(Σπύρου talking:worshippy:)

Νομίζω ότι ο Τάσος παραπάνω πρότεινε μία λύση για μυστήρια(canon 6d+kit φακό).
Και εγώ πιστεύω ότι μία nikon-canon dslr με έναν καλό φακό και ένα καλό εξωτερικό φλας θα σε καλύψουν 100%.
Όλες οι άλλες θα είναι καλές λύσεις αλλά όχι οι πιο ταιριαστές και εύχρηστες.
Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι επαγγελματίες εκεί καταφεύγουν αλλιώς θα έβλεπες να τραβάνε μυστήρια με mirroless.
Ναι υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αλλά αυτοί ξέρουν ακριβώς τι θέλουν να πάρουν με τις εναλλακτικές τους λύσεις.
Και αυτές οι στιγμές είναι μοναδικές και απαιτούν το μέγιστο αποτέλεσμα και όχι πειραματισμούς.

αν ειναι να παρεις εξ αρχης κατι, προτιμησε τα σιγουρα.
Δε χρειαζεσαι τοπ φακους, κι ενας απλος 24-70 και 70-200 (ακομα και f/4) θα σου ειναι υπεραρκετοι.

Φωτο θα τραβας ή/και βιντεο ?

Και τα 2 , σε άλλα μυστήρια φώτο και σε άλλα video και έλεγα με ένα σμπάρο 2 .....
αλλά μάλλον δεν θα είναι εφικτό να την έβγαζα καθαρή μόνο με μια μηχανή ε;

δυσκολο.... με μια μηχανη . Η μονη που μπορει να σε καλυψει πληρως ειναι μια canon 5d mark III , αλλα ανεβαινεις πολυ (αν βαλεις και τους φακους... αστο ) πλησιαζεις τα 5000 , χωρις τα εξτρα (φλας , φωτα, καποιο rig κλπ)
Και δε θα εχεις auto focus.

Μια ακομη καλη FF λυση ειναι η Σονυ Α99 , εχει καλο βιντεο , auto focus, καλη φωτο. Την βρισκεις κατω απο 2000 . Αλλα θελεις κι εκει τους φακους κτλπ.

Αν ομως εχεις μια nex , μπορεις να την εκμεταλευτεις αναλογα... o ανταπτορας σου λυνει τα χερια, οχι μονο της phase detection εστιασης, αλλα και της πληθωρας φακων που σου προσφερει με αυτοματη εστιαση , ποικιλια τιμων , μεγαλων διαφραγματων κλπ. (και απο τριτους κατασκευαστες - sigma -tokina - tamron).

για λεγε, για λεγε...

Ηρθε και η σειρά του FE35/2.8 να περάσει από τα DxO Labs.

Οχι στα ίδια επίπεδα με το FE55/1.8

http://www.dxomark.com/Reviews/Sony...ed-on-Sony-A7R-Well-above-average-performance
http://www.dxomark.com/Reviews/Sony...2.8-ZA-mounted-on-Sony-A7R-versus-competition

Aλλά ενδιαφέρει και η σύγκριση με τον Sigma 35/1.4 (που παίζει σε ίδια περίπου τιμή) απο τον οποίο σε FF χάνει επίσης σε ευκρίνεια και οπτικά χαρακτηριστικά παρόλλο που έχει 2 στοπ πιο κλειστό διάφραγμα και έχει υπέρ του το ότι τον τεστάρισαν στην αφιλτρη Α7R ενω το Sigma στην D800 ..

H δίκαιη σύγκριση για το κέντρο του κάδρου είναι αυτη σε φορματ APS-C σε αισθητήρες 24Mp με αα φιλτρο ..

http://www.dxomark.com/Lenses/Compa...SM-A-Nikon-on-Nikon-D5200___1251_736_1057_850

όπου φαίνεται να χάνει καθαρά βλέποντας τις επιμέρους επιδόσεις στις αναλυτικές καμπύλες (όχι στα συγκεντρωτικά σκορ καθώς εκεί η DxO κάνει αλχημείες - ευνοεί τους πιο σκοτεινούς φακούς ..)
Για παράδειγμα το σκορ στην βινιετα βγαίνει απο το πιο ανοιχτό διάφραγμα το οποίο όμως είναι f/1.4 στον Sigma και f/2.8 στον Sony, αν συγκρίνουμε σε ίδιο διάφραγμα f/2.8 και τους δυο η διαφορά υπέρ του Sigma είναι εμφανής (θα έβγαζε σκορ 0,1 αντι 0,9).

Λέμε βέβαια οτι η βινιέτα είναι μικρό κουσούρι γιατι διορθώνεται εύκολα .. αλλά δεν είναι το θέμα το σκοτείνιασμα (που διορθώνεται) είναι οτι ο FE35/2.8 σε FF κόβει περίπου 1 στοπ έκθεση σε μέσο όρο και το αποτέλεσμα είναι αυξημένος θόρυβος. Mε άλλα λόγια απο απόψεως φωτεινότητας ο FE35/2.8 είναι f/2.8 στο κέντρο και f/5.2 στα άκρα .. μεσοσταθμικά κοντα στο f/4.0 ..

Ολοι περιμένουμε την Sigma να παρουσιάσει κανέναν Art και για FF mirrorless γιατι Sony-Zeis .. δεν ..

@ Dimitris2 με πρόλαβες γιατί έγραψες μια αράδα ... δεν παίζω .. :) :)

paИ-baL;1057014877 said:
για λεγε, για λεγε...

νομιζω τα ειπα.... αν εχεις ηδη νεξ, μπορεις να παρεις τον ανταπτορα για να εχεις γρηγορη εστιαση και πολλες επιλογες φακων.
Οτι μπαινει σε σονυ αλφα μουντ , οποιαςδηποτε μαρκας, μπαινει και στη νεξ με τον ανταπτορα.

Καλησπέρα παιδιά, βοηθήστε τον άσχετο.
Χρειάζομαι αντάπτορα για την Sony έχω δει λοιπόν ότι οι metabones συνεργάζοντε για αυτόματη εστίαση.
Ελλάδα δεν βρίσκω και απ έξω δεν έχω παραγγείλει πότε φοβούμενος τα λαμόγια.
Μιλώ για Nikon φακούς που έχω απ την D800.
ζητώ λοιπον την βοήθεια σας για καποιο λινκ
Ευχαριστώ

Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Δεν εχει αυτοματη εστιαση με νικον, μονο για κανον φακους κι αυτο πολυ αργο.
Ο μονος ανταπτορας με καλη εστιαση ειναι αυτος που εβαλα πριν της σονυ

Nai... ειναι μονοι που αξιζει ν ασχοληθεις αν θες γρηγορη εστιαση σε νεξ και α7.
Υπαρχουν πολλοι, για ολα τα βαλαντια, και απο τριτους κατασκευαστες.
Εχω δοκιμασει πολλους , σταθερους και ζοομ...

Το ζητούμενο ήταν να δουλέψω τους φακούς που ήδη έχω.
Θα επιλέξω ένα δυο από τους FE της μαμάς σαν έρθει ή ώρα να έχω ένα ελαφρύ σύστημα.
προς το παρόν έχω πωρωθεί με την χειροκίνητη εστίαση

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

και κατι ακομα...

Τωρα τελευταια, σε πολλα μυστηρια , δε χρησιμοποιουμε φλας , γιατι υπαρχουν ισχυρα φωτα απο τους βιντεαδες , οποτε τα φλας ειναι περιτα.
Ειναι καλυτερη λυση, γιατι και ενοχλεις με τα φλας και φαινονται οι φλασιες στο βιντεο ασχημα.

Γιάννη απεχθάνομαι τα φλας, χαλάει την στιγμή του μυστηρίου, εκνευριστικότατο να σου πετάνε φλασιές στο πρόσωπο ενώ
είσαι αγχωμένος και πιωμένος απο το μπάτσελορ πάρτυ. Θα πρότεινες την τοποθέτηση δύο λεντς, συνεχόμενου φωτισμού?

Η Α7 έπεσε στα 1189 ευρώ... μήπως να είναι οικονομικότερη λύση από την canon 6d?

ευχαριστω

Η λυση που βλεπω τωρα τελευταια, ειναι 2 φωτα 800-1000 watt , ψηλα και με ομπρελες , ανακλωμενα δηλ.
Τα led δεν ειναι τοσο δυνατα και τοσο οικονομικα ακομα.

δυο λάμπες οικονομίας των 105-125 w θα είναι καλά. Πρόσεξε μόνο τη θερμοκρασία του χρώματος. ΟΙ περισσότερες έρχονται σε θερμοκρασίες 5400-6400 Κ. Όμως τα φώτα της εκκλησίας είναι στα 3000 Κ περίπου. Άρα θέλεις λάμπες με θερμό φως.

Απάντηση: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

υπάρχει κάποιο link με το προιόν?

επίκειται η βάφτιση μιας ανιψιάς μου και πρόκειται να βγάλω εγώ το μυστήριο.
Αλλά μου λείπει ο εξοπλισμός.... ff κάμερα και φώτα. Μικρή εμπειρία έχω ως δεύτερος φωτογράφος και καμεραμάν

για κάμερα είμαι μεταξύ της 6d ή της sony A7 με τον αντάπτορα

ευχαριστώ

τι ακριβως εχεις τωρα σαν εξοπλισμο ?

Μια ματια εδω και θα βρεις οτι θελεις.
Ρωτα και στο μαγαζι , ξερουν αρκετα πραγματα .

Θα χρειαστεις φυσικα και σταντ για τα φωτα , ισως καποια gel για διαχυση και αλλαγη θερμοκρασιας ,

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

τι ακριβως εχεις τωρα σαν εξοπλισμο ?,

Ως τώρα μια δανεική sony A900 αλλά δεν πηγαίνει άλλο να δανείζομαι.
Πρόσθετα, διαθέτω φωτογραφικό μάτι, διάθεση και άδεια τσέπη ! :smash: