Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

από ποιο site να κατεβάσω καλύτερα το update? από το αμερικάνικο? ή δεν έχει σημασία?

εγω το κατεβασα απο Αγγλια.... δε νομιζω οτι εχει σημασια ομως.
Μεγ εματη μπαταρια, βγαλε και τη καρτα SD apo mesa.
Και κανε ενα reset των ρυθμισεων πρωτα....

Improves auto focus speed and adds the "Focus hold button" function

Αυτό αφορά τον FE 70-200mm f4 ;
Και τι εννοεί;

Υ.Γ. Προσωπικά δεν έκανα ρεσετ τις ρυθμίσεις δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα

ναι τον 70-200... ο φακος αυτος εχει κουμπι για focus hold στο σωμα του.

Sony-FE-70-200-F4-G-OSS-Lens.jpg

Αλήθεια δικαιολογείται το βάρος του 24-70 για mirrolless ;
Δεν ξέρω δεν μου κάθεται καλά

με το update σβήνονται τα apps που έχουν περαστεί στη μηχανή?

Ο minolta 70-210μμ f/4 (beercan) , χωρις σταθεροποιηση και χωρις ολες αυτες τις δυνατοτητες ζυγιζει 700 γρ, οποτε τα 840 αυτου δεν ειναι ασχημα.

Του 24-70/f4.0 OSS (460gr) είναι μικρότερο απο τον αντίστοιχο Canon 24-70/f4.0 IS (600gr) και δικαιολογημένα διότι έχει ευρυγώνιο άκρο. Βέβαια δεν είναι όλη η διαφορα (που είναι μεγάλη .. 40%) λόγω του ότι είναι για mirrorless, παίζει ρόλλο και η κατασκευή του σασί και πιθανόν πιο καλή οπτική σχεδίαση, λιγότερη οικονομία, έμφαση στην ποιότητα.

Γενικά το mirrorless FF μπορεί να έχει μικρότερους ελαφρύτερους φακούς στα ευρυγώνια. Υπολόγισε κάτω απο 40mm για f/2.8 και ακόμα πιο κάτω για f/4.0 αρχίζει το πλεονέκτημα. Καθώς ο 24-70 μπαίνει σε αυτή την περιοχή κατι κερδίζει λόγω mirrorless. (Δεν μπορώ να βρώ τα ποστ, τα εξηγούσε καλά ο J.Wisniewski στο Dpreview)

Οπότε κατα τα ανωτέρω ενας 70-200 για mirrorless FF δεν έχει πλεονέκτημα όγκου-βάρους ..

Sony A7R | FE 24-70mm F4 ZA OSS
Τραβηγμένη εν κινήσει απ το παράθυρο του αυτοκινήτου ο φακός πρέπει να είναι αστέρι

εγώ πάντως βρίσκω και τον FE 28-70 ΠΑΡΑ πολύ καλό. δεν το περίμενα για κιτ φακό full-frame που τιμάται γύρω στα 350 ευρώ. Τί να πω, μήπως μου έτυχε εμένα καλή κόπια? Στο ίντερνετ γενικά έχω δει ότι τρώει ένα σχετικό κράξιμο, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που τον εκθειάζουν.. πολύ controversial καταστάσεις

πες μας κιόλας ότι εσύ οδηγούσες λολ

Τον είχα για λίγο τον 28-70mm, είναι τι ζητά ο καθένας προσωπικά για μένα ήταν ένας φακός
Ο Sony FE 24-70mm f4 μιλάει
Καθ' όλη τη διαδρομή μου τραβούσα σαν τρελός δίχως να προσέχω ιδιαίτερα, φυσικό διότι οδηγούσα
Θα πω και πάλι, με την Sony mirroless δεν χάνεις φωτογραφία και δίχως συμβιβασμούς

παντως το αποτελεσμα δειχνει ψευτικο και ψηφιακο. Κατι δηλωνεις στην μηχανη και βγαινει αυτο το αποτελεσμα?

μα ποιος ο λογος να δινεις παραπανω κορεσμο οταν η Sony εχει κορεσμενα χρωματα ετσι κι αλλιως