Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Έχει δοκιμάσει κανείς macro extension tubes με autofocus σε A7 ή NEX? Μόλις παρήγγειλα το σετάκι της FOTGA και μόλις τα παραλάβω θα το δοκιμάσω στον FE 55mm και στον κιτ φακό και θα σας ενημερώσω για το autofocus και θα ποστάρω φωτογραφίες! Στην αναμονή λοιπόν

Το σετ είναι αυτό http://www.amazon.com/FOTGA-Macro-Focus-Extension-E-mout/dp/B00CANLPK4/ref=cm_cr_pr_product_top

Καλημέρα. Ενδέχεται να κάνω το βήμα και να πάρω την Α7 (ίσως περιμένω και για την Α7s). Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τι επιλογές φακών έχω για υπερευρυγώνιο και μεσαίου ζουμ (αυτός πρέπει να έχει και σταθεροποίηση). Για τον υπερευρυγώνιο φακό ίσως καταλήξω και σε prime αλλά κυρίως θέλω την ευκολία του ζουμ.

Σε υπερευρυγώνιο κάποιοι χρησιμοποιούν και τον crop SEL1018 σε μήκη 12mm-16mm. Άλλη επιλογή υπάρχει; Επίσης για μεσαίο ζουμ, δεν ξέρω αν ο FE 2470 f/4 είναι καλή περίπτωση αλλά δεν διάβασα και τις καλύτερες κριτικές (και το μέγιστο διάφραγμα είναι μόνο f/4).

Γενικά δεν θέλω να "μπλέξω" με αντάπτορες κλπ εκτός κι αν μου εξηγήσει κάποιος το όφελος του να χρησιμοποιήσω φακούς τρίτης εταιρείας ή πάλι από Sony με άλλο mount. Αν τελικά καταλήξω σε λύση με αντάπτορες, θέλω να έχω και AF. Αν γνωρίζετε κάτι σχετικό, δώστε τη γνώμη σας :)

θα βγει σε λιγο ο sony FE 16-35mm f/4 , αρα μαζι με τη νεα σου Α7(s) θα εχεις κι αυτον.

Δεν εχεις αλλες επιλογες αφου δε θες ανταπτορες... μονο τους native φακους .
ΚΑι μην ακους οτι σου λενε μονο.... δοκιμασε τους και θα δεις.

Εγω ειδα απο κοντατους 24-70 και 70-200 και διαπιστωσα οτι ειναι εξαιρετικοι.
Εβαλα και καποια δειγματα.

Ολοι οι φακοι εχουν τα θεματα τους, πολλα μπορει να σε απασχολουν , αλλα οχι.

Για ανταπτορες και ειδκα με AF εχω βαλει στις προηγουμενες σελιδες τον δικο μου sony LAEA4 με φακους minolta .
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/111623-Sony-alpha-A7-A7r-Full-Frame-Mirrorless/page171

Διαβασε τα και τα λεμε....

Πρόταση μου μόνο prime για να έχεις σωστές φωτογραφίσεις
Όσο για τον 24-70mm f4 στα 24mm απογοητεύει με τα άκρα του... το ίδιο και ο 24-70 της Nikon που είχα στην D800 παλαιότερα....
Δεν θα πω όχι στον 16-35 f4 .. θα ήθελα να έβγαζε 17-20mm εκεί θα δούμε και καλύτερο βίντεο.

O 24-70mm το έφερα αυτόματα γιατί βαριόμουνα σε αντιθετη περίπτωση θα ήθελα ενα τεταρτάκι για να γινει σωστή δουλειά.

Καθώς ειμαι σε διακοπες με περιορισμένη πρόσβαση στο ίντερνετ και το ελληνικό manual ειναι χαλια μηπως μπορει κάποιος να βάλει τις προτεινομενες ρυθμιαεις για ληψη φωτογραφίας και παραμετροποιησης των κουμπιών;

Attachments

• DSC00087.jpg
    DSC00087.jpg
    168.6 KB · Views: 2
  • mitakon_announcement.jpg
    mitakon_announcement.jpg
    129.6 KB · Views: 2

Εμενα παντως μου φαινεται πειραγμενη η φωτο του #1749 ...

Μου φαινεται αρκετα μεγαλο το DOF για την αποσταση που δειχνει να ειναι τραβηγμανη η φωτο, και σε συνδιασμο με το bokeh που παραειναι "ομαλο" σε ολο το μη εστιασμενο θεμα.
Δεν υπαρχει διαβαθμιση δλδ.

Δεν τον ξερω προσωπικα τον steve... μπορει να μην την εχει πειραξει ο ανθρωπος, εμενα (σαν μη ειδικο) ετσι μου φαινεται.
Ισως να κανω λαθος, αλλα τεκμηριωσα την αποψη μου

Εμενα παντως μου φαινεται πειραγμενη η φωτο του #1749 ...

Εχεις δίκιο φίλε μου/
κανετε μεγένθυνση κι στις πλατες σε κάποια σημεία τους έχει ξεφύγει η φωτοσοπιά.
είμαι σίγουρος 99%

Απάντηση: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Έχει λίγο panning το φόντο απο δεξιά προς τα αριστερά.......

Και για μια ακόμη φορά επιλέγουν μια άθλια φωτο για να μας εντυπωσιάσουν...

Είμαι σιγουρος οτι εχει πειραχτεί διότι αν το δείτε στο φωτοσόπ στα σημεία που έδειξα είναι καθαρό. μεγένθυνση 400%
Στο μαλλί τους δεν έχει πρόβλημα που μπορούμε άνετα να το θολώσουμε.
όταν χρησιμοποιούμε Gaussian blur στ ακρα τοτε μεγενθύνουμε σε σημείο προ πίξελ.
ε! δε το έκαναν