Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

nai... αλλα ειναι σχετικα μακρυς και βαρυς.
Πολυ καλο αποτελεσμα, αλλα μου λειπει ο σταθεροποιητης στα 200μμ....

θεμα βαρους και μεγεθους υπαρχει , για εμας που εχουμε mirrorless, και θελουμε μικρους και ελαφρυς φακους....
Το οτι ειναι ιδιο μεγεθος και βαρος με canon-nikon , ειναι μειονεκτημα για μας... αυτο ειπα.

Ο σονυ υπερτερει αππο canon και σε καποιες περιπτωσεις (οξυητα στο κεντρο) και απο Νικον.
Χανει λιγο στα ακρα στα σε wide kai tele ακρο, se f/4.

http://www.dxomark.com/Reviews/Sony.../Sony-FE-70-200mm-F4-G-OSS-versus-competition

Kαλά γιατί παίρνεις βιαστικά βιαστικά μια άκυρη σύγκριση !!!

Το σωστό λινκ το έβαλα παραπάνω
http://www.dxomark.com/Lenses/Compa...00mm-F4-G-OSS-on-Sony-A7R___1071_814_1246_917

Σύγκριση με ίδιων προδιαγραφών αισθητήρες 36Mp χωρίς αα φιλτρο .. Α7R vs D800E

Xmm και 0,3 στοπ χειρότερο transmission ! ..

View attachment 104233 View attachment 104230
View attachment 104231

Attachments

• Sony-Nikon70-200f4_CA.png
    Sony-Nikon70-200f4_CA.png
    16.4 KB · Views: 2
  • Sony-Nikon70-200f4_sharpness.png
    Sony-Nikon70-200f4_sharpness.png
    12.2 KB · Views: 2
  • Sony-Nikon70-200f4_scores.png
    Sony-Nikon70-200f4_scores.png
    18.8 KB · Views: 2

...Που ήθελα να πάρω μια RX10 αλλά σε σωστή τιμή μαζί με άλλους 10 αλλά κάποιος SONAκιας έκρινε ότι δεν είναι σωστό να ζητούμε τέτοια έκπτωση από τα κατααστήματα και την αντιπροσωπεία;

Όχι πως με προσβάλλει ο χαρακτηρισμός Sonάκιας, αλλά περισσότερο με στεναχωρεί το "κάποιος", λες και είμαστε άγνωστοι.

Και δεν "έκρινα" την τιμή. Απλά είπα ότι δεν νοείται powerbuy, όπου οι συμμετέχοντες προκαθορίζουν οι ίδιοι την έκπτωση του power buy με το έτσι θέλω στο 30%.

Άσχετα από αυτό, αν μου επιτρέπεις ένα φιλικό πείραγμα, δεν καταλαβαίνω γιατί μας εξιστορείς κάθε φορά πόσες Sony πέρασαν από τα χέρια σου. Και τώρα προστέθηκε και η ιδιότητα του πρώην συμμετέχοντα σε powerbuy Sony. :p

Απάντηση: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Για άλλη μια φορά ένα προϊόν της SONY γίνεται αφορμή για flames. (Oi άλλες φορές είναι στις ανάλογες κατηγορίες όπου υπάρχουν προϊόντα της).
Απ ότι βλέπω υπάρχει τάση να απαξιωθούν επαγγελματίες και ερασιτέχνες χρήστες dslr, για χάρη ενός αμφιλεγόμενου και depeche mode προϊόντος που μας συνηθίζει η συγκεκριμένη εταιρεία.

Αρκετά!
Δεν θα επιτρέψω να γίνει η κατηγορία μύλος.

Και μην αρχίσετε μου είπε έτσι μου είπε αλλοιώς!!!
Λουκέτο και ΤΕΛΟΣ!!

μ αρεσει που εισαι αδεκαστος !!!!

Που το ειδες οτι απαξιωνουμε τους χρηστες DSLR .... ειμαστε σοβαροι ?

Και δε νομιζω οτι απειλες τετοιου ειδους ταιροαζουν στο φορουμ μας....

Απάντηση: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Είμαι σαφής Γιάννη.
Και είναι η πρώτη φορά -αν πρόσεξες- που γράφω έτσι μετά απο 6 χρόνια στην κατηγορία.
Αυτό θα πρέπει να σε προβληματίσει.

Ας κανουμε ενα διαλειμμα και ας κανω κι εγω λιγη αυτο-διαφημιση... για περαστε απο δω παρακαλω, να δουμε ολοι μαζι ποσα απιδια χωραει ο σακος... :ernaehrung004::ernaehrung004:

a7s-monitoring-660x371.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=eYq1cwhk2Tc#t=20

http://www.eoshd.com/content/12950/new-extraordinary-sony-a7s-4k-low-light-test

Όταν σου χρειαστεί, δεν είναι καθόλου feature, αλλά πολύ χρήσιμο.

Δεν αμφιβάλλω αλλά μιας και μιλάμε για μηχανή επαγγελματικών προδιαγραφών, καλό είναι να ξέρουμε αν τελικά το αποτέλεσμα που δίνει σε τέτοιες συνθήκες μπορεί να αξιοποιηθεί. Τι πιστότητα χρωμάτων δίνει; Τι αντίθεση; Τι θόρυβο; κλπ...

Προφανώς ο Βλάσης εννοεί ότι πραγματικά θα σου χρειασθεί όταν ή θα πρέπει να έχεις μια φωτό ή όχι, ανεξάρτητα από τελική ποιότητα.

Κάνω μία σκέψη για τους prime (35mm & 50mm) στους οποίους δεν έχουν βάλει σταθεροποίηση. Υπάρχει θέμα με θολούρα/κούνημα όταν η ταχύτητα είναι μικρότερη από το 1/35 ή 1/50 (1/mm) λόγω του ότι δεν έχει OSS?

Κάνω μία σκέψη για τους prime (35mm & 50mm) στους οποίους δεν έχουν βάλει σταθεροποίηση. Υπάρχει θέμα με θολούρα/κούνημα όταν η ταχύτητα είναι μικρότερη από το 1/35 ή 1/50 (1/mm) λόγω του ότι δεν έχει OSS?

Εξαρτάται απο το πόσο σταθερό είναι το χέρι σου. Γενικά και η σταθεροποίηση δεν είναι 100% εγγύηση, απλά βελτιώνει το ποσοστό των καλών λήψεων. Με σταθερό χέρι και καλή τεχνική (κράτημα της μηχανής με το αριστερό, κόλλημα του αγκώνα στο σώμα/θώρακα, εκπνοή, σοκολάτα) μπορείς να ρίξεις την ταχύτητα αρκετά.

Απολλώνιε τι διάφραγμα έχεις βάλει, ISO, ταχύτητα;

https://www.flickr.com/photos/43036827@N02/12444130703/

Το πρώτο πράγμα που κάνω σε μια νέα κάμερα είναι να μάθω να την κρατώ έχοντας πολύ χαμηλή ταχύτητα 1/10 παράδειγμά

Στην Sony A7r μου πήρε χρόνο ώστε να μην με επηρεάζει το κλείστρο της σήμερα μπορώ να πω ότι δεν έχω πρόβλημα ... εκτός και αν έχω κακή ημέρα από ξενύχτι παράδειγμα ...