Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Αν αναφέρεσαι σε μένα είμαι σίγουρος ότι θα τον καψουρευτείς.
έχεις δει τι κάνει ο μάγκας.
Τολμησα να συγκρίνω τον Minolta μαζί του.. αχαχαχαχααχαχ

κι εγώ τον λιγουρεύομαι αυτό το φακό, αλλά κρατιέμαι, γιατί είναι ακριβούτσικος

Αν αναφέρεσαι σε μένα είμαι σίγουρος ότι θα τον καψουρευτείς.

Εσένα εννοώ βέβαια, ποιον άλλον; :smile:

To βάρος και ο όγκος είναι τα στοιχεία που προφανώς με ανησυχούν με τον FE70-200/4, αλλά συγκεκριμένα στην α7s έχει νόημα η απόκτησή του.
Αν είχα α7 ή α7r δεν θα το αποφάσιζα.

Τον FE55/1.8 πάντως, συγκρίνοντάς τον τώρα με τον Loxia 50/2, δεν θα τον έπαιρνα.
Τον κρατάω μόνο και μόνο για το AF του σε χρήση street και την ικανότητά του να λοκάρει το AF του ακόμη και στο απόλυτο σκοτάδι.
Σε ημίφως με τον χειροκίνητο Loxia50 η εστίαση είναι πιο εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική, όλως παραδόξως.

alzazira69 > δεν είναι ακριβούτσικος όπως είπαμε ότι πληρώνεις παίρνεις, αξίζει τα χρήματα του.

_tso_ δε θα σε προβληματίσει το βάρος... στο Athens Flying Week τον φορούσα στην a6000

Με βάρος/όγκο δεν εννοώ κατά τη χρήση του. Μαθημένος είμαι από τον Canon 100-400.
Εξάλλου έχω πλέον μόνιμα το battery grip στη μηχανή.

Το δύσκολο είναι το κουβάλημά του όταν δεν τον έχω στη μηχανή, και θα πιάνει χώρο στη φωτογραφική τσάντα, παίρνοντας ίσως και τη θέση κάποιου άλλου φακού και δεύτερης μηχανής.

Τώρα πια με τις mirrorless έχουμε καλομάθει.

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

alzazira69 > δεν είναι ακριβούτσικος όπως είπαμε ότι πληρώνεις παίρνεις, αξίζει τα χρήματα του

Δεν ισχυει αυτο, πληρωνεις ο,τι ζητουν, και ζητουν ο,τι θελουν. Δεν υπαρχει απολυτη αντιστοιχιση τιμης και αποδοσης σε αυτον τον χωρο, εξ ου και ο ορος value for money. Και αυτο περαν του γνωστου law of diminishing returns, που ισχυει και αυτος.

Ας μεινουμε στο "το καλο πληρωνεται", προτιμοτερο.

_tzo_ : να υποθέσω ότι στις τελευταίες σου φωτογραφίες δεν έχεις κάνει κάτι ιδιαίτερο σε επεξεργασία
μα.. μάλλον αυτόν θα φοράς συνέχεια

send : το καλό πληρώνεται ναι έχεις απόλυτο δίκιο

1021 ευρώ έχει σήμερα ο FE70-200/4 από purnima.

Πάνω από το ψυχολογικό όριο του χιλιάρικου δεν θα ανέβαινα για f/4 70-200.
Και ούτε χιλιάρικο θα έδινα, αν υπήρχε διαθέσιμος ένας 135/2 στο σύστημα.

να σημειώσω το μόνο μείον που βρηκα στον 70-200mm είναι οι διακόπτες του, δυστυχώς όταν τον έχω στον ιμάντα η επιλογή stabilizer γυρνά σε manual, έτσι την πάτησα στο φεστιβάλ το καλοκαίρι.
ο 135mm είναι για διαφορετικές εργασίες τα ξέρεις καλύτερα από μένα.
τον περιμένω με τα χέρια ορθανοιχτα.

_tzo_ : να υποθέσω ότι στις τελευταίες σου φωτογραφίες δεν έχεις κάνει κάτι ιδιαίτερο σε επεξεργασία
μα.. μάλλον αυτόν θα φοράς συνέχεια

Τίποτε δεν έχω κάνει, ενδεικτικά snapshots είναι.

Ναι, αν τον φοράω μόνιμα στη μηχανή, κάτι γίνεται.
Από άκρη ως άκρη μαζί με το hood φορεμένο προς τα έξω, πόσα εκατοστά είναι μηχανή και φακός, μπορείς να μετρήσεις;

Τι το θέλανε τόσο τεράστιο hood ήθελα να'ξερα. Ευτυχώς έχω ένα rubber collapsible hood της B&W.

Λευκή μονωτική ταινία πάνω στους διακόπτες μπορείς να βάλεις για να μη γυρνάνε άθελά σου.

Παρεμπιπτόντως, ενδιαφέρον είναι ότι στη νέα α7ΙΙ αν βγάλεις στο off το OSS του φακού, βγαίνει off και το ΙΒΙS της μηχανής.
Ή δουλεύουν δηλαδή συνδυαστικά οι σταθεροποιήσεις φακού και μηχανής ή τίποτα!

lens2.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

H Lenscoat έχει βγάλει καλύμματα και για τον FE70-200.
Πάνω από τους διακόπτες υπάρχει παραθυράκι από νάυλον, οπότε δεν θα γυρνάνε άθελα οι διακόπτες.

http://www.lenscoat.com/lenscoat®-sony-70200mm-p-2219.html

lcso702004bk.jpg

Παιδιά μην λέμε και ότι θέλουμε. Σύστημα που δεν έχει native φακό κάτω απο τα 700Ε (ο FE 2.8/35), ούτε έναν απλό 50αρη δεν λογίζεται πλήρες ούτε και vfm...

Τώρα για το bokeh, οι Planar δεν ήταν ποτε φημισμένοι για το bokeh τους, ο συγκεκριμένος μάλιστα πάντα θεωρούταν οτι είχε και άσχημο, αν και αυτά είναι και θέμα προσωπικών προτιμήσεων... Προσωπικά θεωρώ λάθος να ξεκινήσει τις μετατροπές των ZM με πρώτα τους συγκεκριμένους, δεδομένου οτι αυτοί συμπεριφέρονται αρκετά καλά στην ορίτζιναλ εκδοχή τους, και υπάρχουν ήδη οι δυο AF εναλλακτικές. Θα προτιμούσα να έφερνε τον 21αρη ή τον 28αρη και τον 85αρη πρώτα, ή αν επέμενε στα 35 να έβγαζε τον Distagon 1.4 που μου άρεσει πολύ περισσότερο.

Κάθε άλλο παρά vfm είναι το σύστημα. Ούτε πλήρες το θεωρεί κανείς.

Απλά είπα ότι από εκεί που παραπονιόμασταν ότι υπήρχαν μόνο δύο native φακοί (FE55 και FE35), τώρα βγαίνουν τόσοι που δεν τους προλαβαίνουμε.
FE70-200/4, FE16-35/4, οι δύο Loxia και έπεται συνέχεια το 2015.
Με την έννοια ότι κρινόμενο από απόσταση το σύστημα native φακών πάντα ελλιπές θα είναι. Αν αρχίσει κανείς να τους αγοράζει, δεν τους προλαβαίνει (ειδικά με τις υψηλές τιμές τους).

Το bokeh των Loxia είναι χαρακτηριστικό, ξεχωρίζει άνετα έναντι των FE55/35. Ποιο είναι προτιμότερο είναι σίγουρα θέμα προσωπικού γούστου.

Ο Mathieu δημοσίευσε χθες συγκριτικές λήψεις μεταξύ Loxia 50/35 έναντι FE55/FE35 στο πλήρες πλέον review του των Loxia:
http://www.bestmirrorlesscamerarevi...family-zeiss-loxia-35mm-and-50mm-full-review/

Αναφέρει και το colder rendering των FE55/35 που παρατηρώ κι εγώ στις δικές μου λήψεις.

Μπήκα κι εγώ (για λίγο μάλλον) στο club των Low light monsters! :p

Παραγγελθηκαν και οι 24-35-85mm Samynag VDSLR φακοί σε emount και δυστυχώς ξέχασα να πάρω κάρτα ειδικά για την Α7s...όλες οι κάρτες που έχω είναι "απλες" SDHC και δε δουλεύουν σε XAVC format video!:bigcry:

IMG_0252 by toxotis70, on Flickr

IMG_0253 by toxotis70, on Flickr

Περίπου... ! Βασικά έγινε μια ανταλλαγή, προσωρινή και θα δούμε μέχρι να τελειώσει η δουλεια , μέχρι τέλος του χρόνου.

Προς το παρόν έχω την Α6000 + Α7s kai κάποιους δικούς μου φακούς και περιμένω τους Samyang ,αλλα δεν υπάρχουν πουθενά σε emount.
Ίσως τους έχω τη μεθεπόμενη βδομάδα.

Θέλει και πολύ καλύτερες κάρτες για το XAVC και ακόμα δεν μου έχουν έρθει κάποιες που παρήγγειλα από ebay.
Στην Ελλάδα είναι αρκετά πιο ακριβές, αλλα θα πάρω κάποια γιατί δε γίνεται αλλιώς .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ένα πρώτο σοκ, η A7s εστιάζει σχεδόν σε απολυτο σκοτάδι! (χωρίς AF assist light φυσικά) Εκεί που η A6000 ζορίζεται , η A7s εστιάζει για πλακα.
Φυσικά σε καλες συνθήκες η Α6000 είναι πιο γρηγορη, σε δύσκολες φωτιστικά συνθήκες η Α7s εντυπωσιάζει.

ευτυχώς που το crop mode της Α7s δουλεύει άψογα.... οποτε όλοι μου οι φακοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα στο βίντεο.
Μάλιστα διαπίστωσα και μικρή αύξηση οξύτητας σε crop mode, αλλα μικρη (περίπου 1 στοπ) θορύβου.... αλλα με τέτοιες επιδόσεις , ποιος νοιάζεται! :p

Ειδικά ο sony 10-18mm f/4 OSS kai ο 18-105mm f/4 OSS ειναι "φτιαγμένοι" γι αυτή τη δουλεια.
Μεγάλο πλεονέκτημα επίσης το μiκροτερο rolling shutter σε crop mode, αρκετά θα έλεγα, σε σημείο που δεν ενοχλεί πια.