Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

μη σε παρασύρει ο ξεμυαλίστρας, οι φακοί είναι κληρονομιά οι κάμερες αλλάζουν κάποια στιγμή.

τον 55-210, αν και ειναι καλός για τα λεφτά του, δεν έχει νόημα να τον βάλεις στην Α7, γιατί θα τραβάει στα 10 megapixel... μήπως αξίζει να δεις και κανα φακό Α-mount και να πάίξεις με αντάπτορα?

To γνωρίζω ότι θα κατεβάσει την ανάλυση, μου το ανάφεραν στο κατάστημα. Είπα πως δε θέλω να μπλέξω με αντάπτορες, αφού δεν έχω άλλους φακούς που να αξίζει να τους χρησιμοποιήσω.
Μάλλον ο 70-200 f4 είναι μονόδρομος ή αναμονή μέχρι καμιά άλλη εταιρεία να κατασκευάσει συμβατούς φακούς. Αξίζει όμως η αναμονή;

Προφανώς . Εκτος αν θες να πας σε κάποιον alpha mount με ανταπτορα.

Εδώ ένα βίντεο της νέας A7II meta το σημερινό firmware update.
Απ ότι φαίνεται διορθωθηκαν τα μικροπροβλήματα με κάποιους manual φακούς και το βίντεο έγινε πιο σταθερό από πριν, χωρίς τα μικρο judder.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

μπορείς να βρεις πολλούς και φτηνούς φακούς πχ τον κλασσικο Minolta 70-210 f/4 .

Τον έχω κι εγώ και είναι πράγματι πολύ καλος φακός, ειδικά για τα 100 ευρω που τον πηρα!
Καλο bokeh , ωραια χρώματα, σχετικά οξύς ειδικά αν τον κλεισεις 1 στοπ.

Το μειονέκτημα με όλους τους φακούς σε alpha mount είναι ότι δεν έχουν σταθεροποίηση (ελάχιστες εξαιρέσεις υπάρχουν), αν τους θες για φωτό και όχι για βίντεο δεν έχεις τόσο θέμα.

Μαζι με τον ανταπτορα θα σου κοστίσει περίπου 300 + 100 = 400 ευρω.
Sxedon to 1/3 των χρημάτων που ζητάει ο FE 70-200.

Θα έχεις καλη και γρηγορη εστίαση , λόγω PDAF , αν και λίγο θορυβώδης.

Επιπλέον χάνεις περίπου 1/2 στοπ (λόγω καθρέπτη στον ανταπτορα) , αλλα δεν είναι τόσο σημαντικό σε μια μηχανή σαν την Α7 (θα έχανες 1 στοπ αν έπαιρνες τον sel 55-210 ).

Mε ελάχιστα λεφτά μπορείς να πάρεις έναν επίσης πολύ καλο υπέρ-ευρυγώνιο όπως τον Minolta 17-35mm f/2.8-4

Mε τα μισά χρήματα θα έχεις και τηλεφακό και υπέρ-ευρυγώνιο πολύ καλης ποιότητας .

Δες εδώ τις εντυπώσεις μου από τον υπερευρυγωνιο λίγο καιρο πριν.
http://avclub.gr/forum/showthread.p...ighlight=%EC%E9%ED%EF%EB%F4%E1#post1056988620

11673483366_af51728a4e_b.jpg

Νέες σκέψεις λοιπόν. Πάντως φαίνεται πολύ δελεαστική πρόταση.

εδώ η Α7 με τον ανταπορα και τον 70-210μμ Minolta

14442773233_81b1f202da_b.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

κι εδώ θα βρεις μερικές φωτό τραβηγμένες με τον minolta 70-210mm

https://www.flickr.com/search/?q=sony a7 minolta 70-210

Bucket and well by fjuryadam, on Flickr

Ή παίρνεις τον FE70-200/4 τελικά και ησυχάζεις, ούτε αντάπτορες ούτε τίποτε :p
Καλύτερα θα είσαι με τον FE70-200 σε όλους τους τομείς (πλην της τσέπης).
Ευτυχώς τους έβγαλε καλούς τους 70-200 και 16-35 η Sony.

Τον LA-EA4 τον καταλαβαίνω περισσότερο για το αστέρι SAL-135F18Z 135mm f/1.8, εκεί μάλιστα, αξίζει η αλλ@ξοκωλιά με alpha mount.

DPP_00064.JPG

135mm f/1.8 ... Τον δούλεψα για λίγο ... ένα δυο φωτογραφίες.. μου έτρεξαν τα σάλια δε το κρύβω, υπέροχος φακός

Αν θέλει κάποιος ζοομ και διάφραγμα 2.8 είναι επίσης μονόδρομος προς το παρόν , με τους γνωστούς 24-70 και 70-200 φ/2.8

Το ίδιο και αν θέλει κάποιος εστιακό μήκος μεγαλύτερο των 200μμ, με τον 70-400 Sony G

A7_wSAL70400G2_right-1200.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

άλλο ένα δείγμα του IBIS με το νέο firmware.... απ ότι φαίνεται διορθωθηκαν τα οποια bugs υπήρχαν...
Το νέο firmware αρχίζει μετά το 1:00

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Έμμεση υποστήριξη e-mount προσφέρει η Rokinon, αφού ουσιαστικά ενσωματώνει αντάπτορα μέσα στον φακό.
Δυο δάχτυλα μεγαλύτερο μήκος έχουν οι φακοί της σε e-mount.

συνδέεται η εξωτερική μπαταρία με τον AC αντάπτορα? μπράβο...
ε καλά δεν έχει την ίδια χρηστικότητα με το grip αλλά δείχνει μία εξέλιξη και στις μπαταρίες (επιτέλους).

το θέμα με αυτή τη λύση του ανταπτορα για το ρευμα, είναι ότι δέχεται 7.2V (όσα και τα volt της μαμας Sony μπαταριας) , ενώ οι μπαταριες που κυκλοφορούν σε USB μορφη (όπως αυτή που έβαλες ) δίνουν 9V - 12V ....μπορει και να μην είναι σωστό να βάλεις τέτοιες εξωτερικς μπαταριες.

Έχω κι εγώ 1-2 τέτοιες μπαταριες , αλλα δεν το τολμώ γιατί δε ξέρω τι μπορεί να γινει....

Ιωάννη δεν σε βλέπω να τολμάς :behead:
επίσης έχει έξοδο 5.2 volt πιστεύω μια χαρά θα παίξει και κει.