Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

Στην ενδιάμεση ένωση βάζεις και ταινία, ή και την ακυρώνεις τελείως κα κολλάς τα καλώδια.

Η ανησυχία μου είναι για το φις που μπαίνει στη συσκευή. Θα με καθησύχαζε περισσότερο αν υπήρχε πρόβλεψη για έξτρα ασφάλεια. Να το τραβάς και να μη βγαίνει δηλαδή.

Δεν υπάρχει πρόβλημα .. σου βγαινουν τα ακουστικά από το τηλέφωνο αν το έχεις πάνω σου; μόνο αν πιαστείς κάπου βίαια.
Αν όμως χρειάζεσαι επιπλέον ασφάλεια κολλάς απευθείας το καλώδιο σου στη συσκευή.

H σκέψη μου πήγε στο powerbank σε όρθια θέση στην τσάντα. Ξεχνιέσαι, αφήνεις κάτω την τσάντα από τον ώμο, βγαίνει το φις, διακόπτεται το ρεύμα, χάνεται η λήψη.
Ή έχεις τη μηχανή σε τρίποδο ή την ακουμπάς στο τραπέζι, ξεχνιέσαι, απομακρύνεσαι, πάρτην κάτω τη μηχανή.
Επίσης, ακόμη και στην πράξη να μη βγαίνει εύκολα, αν το πονέσεις πολλές φορές το κούμπωμα θα χαλάσει η υποδοχή του φις.

Τελευταία προσανατολίζομαι σε battery plate με βίδα, ώστε να βιδώνει στην υποδοχή τριπόδου της μηχανής ή καλύτερα στο cage αν υπάρχει.
Κόψιμο και ένωση των καλωδίων προς στην dummy battery. Έτσι αυτόματα το cage προσφέρει άμεσα τροφοδοσία χωρίς καλωδιομάνι.
Το plate να είναι μόνιμα βιδωμένο στο cage. Όταν δεν βάζουμε μπαταρία επάνω, έχει ελάχιστο όγκο.

uL3akG.jpg

Ναι, υπάρχουν, αλλά ακόμη δεν βρήκα σε φτηνό, γι' αυτό και δεν το ανέφερα μέχρι τώρα.

Βέβαια δεν είναι και δύσκολο να γίνει DIY.

Αυτό παίρνουν οι Κινέζοι και του κάνουν τρύπα.

http://www.nsiteck.com/ansso-ms-f.html

MS-F.png

Σίγουρα είναι μια λύση, αλλά είναι χοντροκομμένο σε σύγκριση με το Ansso, συν του ότι δεν είναι κατάλληλο να βιδωθεί στην υποδοχή τριπόδου της μηχανής.

Ακόμη και σε cage θα δείχνει φαρδύ και ογκώδες.

To Ansso έχει μόνο 5 εκατοστά πλάτος και μόλις 1,3 εκ. ύψος. Σαν tripod plate είναι.

χοντροκομένο!! σκέψου και μια μπαταρία 7900mah πάνω Ναι τότε είναι

Το πλάτος είναι σημαντικό να μην προεξέχει είτε της μηχανής είτε του cage.

Επίσης το ύψος όταν δεν έχει μπαταρία επάνω, ώστε να είναι τοποθετημένο μόνιμα στο cage ή στη μηχανή.

Με αυτή την έννοια χοντροκομμένο.

το δοκίμασα στην A6000 κάθετα, ακριβώς κάτω από τον 55mm, το βλέπω εξαιρετικό θα πρέπει να βρω βίδα δίχως κεφάλι στο ίδιο σπείρωμα.

Που ποτέ δεν είναι δύο μήνες αλλά συνήθως δυο-τρεις βδομάδες και αποστολή από άλλη αποθήκη της amazon στην Ευρώπη. Έχω πάρει κι άλλες φορές έτσι.

Την τσίμπησα την α7r χτες βράδυ. Τώρα βλέπω δεν υπάρχει πλέον η προσφορά.

Shutter shock, here I come! :flipout:

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η Α7r ιι είναι πίσω από τη γωνία

Σίγουρα. Εντός Απριλίου πιστεύω θα έχει βγει η α7rII.

Εν γνώσει μου προτίμησα την α7r σε τέτοια τιμή. Της βάζω το battery grip που ήδη έχω και τον FE16-35 σε τρίποδο και θα κάνω τη δουλειά μου.

Όταν φτηνύνει λίγο η πρωτοεμφανιζόμενη α7rII αργότερα, κάνω με την ησυχία μου την αναβάθμιση, χάνοντας λιγότερα χρήματα από την πώληση της α7r απ' ότι αν την έπαιρνα full-price.

2300 ευρώ (1700 λίρες) έκανε η α7r όταν βγήκε. Στην ίδια τιμή περιμένω να βγει και η α7rII, αφού 1700 ευρώ κάνει η α7ΙΙ.

Μεγάλη η χάρη της ηλεκτρονικής πρώτης κουρτίνας και της σταθεροποίησης για διπλάσια τιμή από την προσφορά των 877 λιρών. Με τέτοια διαφορά κρέμομαι ολόκληρος από το τρίποδο για έξτρα σταθεροποίηση. :flipout:

Μόλις πέσει στα 1700 ευρώ η α7rII, όσο είναι η τρέχουσα τιμή της α7r, το ξανασυζητάμε.

ΚΙ εγώ θα την είχα χτυπήσει σε αυτήν την τιμή, είναι απίστευτα καλή ! Ευελπιστώ σε καμιά καλή preorder τιμή για την Α7rII από το γαλλικό amazon..
Tzo είχες βάλει το camel να σου στείλει ειδοποίηση ή την πέτυχες τυχαία την τιμή?

Στο dpreview φόρουμ κάποιος το ανακοίνωσε και το έμαθα χτες βράδυ. Έτρεχε όλη μέρα η τιμή.
http://www.dpreview.com/forums/thread/3818890

Δεν ήταν η φανερή τιμή που φαίνεται στην πρώτη σελίδα, αλλά στη δεύτερη, εκείνη που ανοίγει πατώντας το "(X αριθμός) New from".

Επίτηδες δεν ήταν η πρώτη επίσημη τιμή, γιατί αλλιώς θα μπορούσες ακόμη και τώρα που ανέβηκε η τιμή να την πάρεις με τη χαμηλότερη προγενέστερη τιμή, αν επικοινωνούσες με την amazon.