Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

αν πάρεις την Α7s και τη θέλεις κυρίως για βίντεο, μπορείς να πάρεις τον sony sel 18-105mm f/4 OSS.
Είναι ιδανικό ταίρι στο βίντεο , γιατί λειτουργεί στην ουσία σαν 27-160mm , με αριστη απόδοση σε οξύτητα και ταχύτητα εστίασης.
Χάνεις 1 στοπ σε φως, αλλα με την Α7s δε σε νοιάζει!
Το έχω δοκιμάσει το σετάκι και είναι ταμάμ.
Δε κάνει όμως για follow focus , όπως ο παραπάνω φακός που είπε ο Γιάννης.... αλλα κοστίζει το 1/4 !

Απάντηση: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

Ο sel 18-105mm f/4 είναι FE ή ΑPS-C; δέ βινιετάρει στις άκρες;

όπως όλους τους φακούς APSC μπορείς να τους χρησιμοποιησιεις σε crop mode,και μάλιστα κερδίζεις κι ελάχιστα σε οξύτητα (έχω βάλει δείγματα στο παρελθόν).
Κερδίζεις μάλιστα πολύ σε rolling shutter , έχεις πια ελάχιστο και δεν ενοχλεί καθόλου.
Εγώ τον έχω μονιμα στη μηχανή (A7s) σε ημερησια πλανα .
Όταν φυσικά θέλω βράδυνα και πιο "καλλιτεχνικά" πάω στους prime.

ΥΓ... ο μονος φακός που δε βινιεταρει είναι ο sony sel 10-18mm f/4 OSS στα 15mm . Εκεί δε χρειάζεται να τον έχεις σε crop mode.

άκου τώρα και τον ειδικό πέραν της θεωρίας.
Α. απέφυγε αντάπτορα όποιας εταιρίας και αν είναι διότι συμπεριφέρεται λες και έχεις άλλη κάμερα.... στην υποβιβάζει....
β. αγοράζεις την A7s η οποία είναι παντός φωτισμού την χρησιμοποιείς σε βίντεο και σε φωτογραφία.
γ. αγοράζεις και την πάμφθηνη A6000 ακόμη και μεταχειρισμένη. και θα φοράς πάνω της φακούς ff .. θα παίζεις με τους ίδιους φακούς.
δ. ο 24-70mm είναι καλός φακός πάνω από τα 30mm, θα παίξει καλά σε γάμο και βάφτιση και με τις δυο κάμερες.
ε. ιδανικός φακός για βίντεο είναι αυτός που είπε ο tzo FE 28-135 f/4, ακριβώς φακός μα αξίζει ... μου τρέχουν τα σάλια απ όταν βγήκε.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει το χρήμα κτυπάς αυτόν που είπε ο κ. Σπύρου.. sel 18-105mm f/4 OSS. μα ότι πληρώνεις παίρνεις.
Ξέχασα τον τρομερό φακό fe 70-200mm f4 G OSS ότι και να πω είναι λίγο.

Βίντεο με την A7s
Φωτογραφία με την A6000 κυρίως.
Άλλος φακός ο fe 55mm f1.8 για πορτραίτο Εξαιρετικός φακός πάνω στην A6000 ( 75mm)
...............Μακρυά από σκουπίδια όπως τον κιτ φακό...........

Για απεριόριστο βίντεο δίχως να ζεσταίνονται οι κάμερες σου την πατέντα μου για εξωτερική τροφοδοσία.
για φωτογραφίες δε το συζητώ χιλιάδες με μια μόνο μπαταρία.
ούτε γκριπ να έχεις βάρος.

Επίσης μας είχε συστήσει ο tzo το Varavon που είναι πιο κυριλέ πιο ακριβό μα αντέχει παραπάνω.... από το κατοχικό σύνδρομο που με διακατέχει αγόρασα και αυτό. ..

Απάντηση: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

Ανακοινώθηκε ο 4Κ εγγραφέας της cinemartin σε πολύ ανταγωνιστική τιμή και λειτουργίες:
http://www.cinemartin.com/webmail/201504_Next.htm
Βασικά ένα pc είναι δέχεται εισόδους και λέιτουργεί και ώς εγγραφέας.
Λίγο αργός φάνηκε σε σχέση με τους κλασσικούς εγγραφείς και δέ πρόσεξα peaking αν κάνει.

Μόλις παρήγγειλα τον Sony/Zeiss FE35 f/1.4 Distagon, εκμεταλλευόμενος την προσφορά του amazon.de, 1480 από 1700 αρχική.
http://www.amazon.de/Sony-SEL-35F14Z-E-Mount-Zeiss-Objektiv/dp/B00UJRSOB6

Η διαθεσιμότητα δεν είναι άμεση, αλλά θα είναι γλυκιά η αναμονή για τον κορυφαίο φακό του συστήματος, σύμφωνα με όλα τα reviews.
Για χάρη του θυσιάζω την απόκτηση του Loxia35/2 που ήταν ο αρχικός μου στόχος.

A camera system needs at least one outstanding lens that makes owning that system worthwhile. Or rather, a lens that is so appealing that the camera body becomes an accessory.
Until now, that Sony A7 series platform has been a study in good enough. That system mediocrity ends now with the Sony/Zeiss FE 35mm f/1.4 Distagon.

http://diglloyd.com/blog/2015/20150407_2237-SonyA7R-Sony35f1_4-portraits.html

11600_ProductImage.jpg

https://m.youtube.com/watch?v=X9WvkUSTC_E

γλυκιά αναμονή;
χθες θα τον ήθελα.
Με το καλό να τον παρεις στα χέρια σου να τον χαρείς.

με την Α7r θα είναι πολύ δυνατός συνδυασμός! ακριβός όμως

Εγω απλα ανυπομονο για τον αντιστοιχης ποιοτητας 50mm η 55mm φακο τις sony. E ναι,αυτος ειναι φακος, και ειναι ο 1ος που πραγματικα τιμα το συστημα της sony. E ξε ρε τι κη επιλογη Tzo, να τον χαιρεσαι. :SFGSFGSF:

Ευχαριστώ. Και o FE55/1.8 είναι πολύ καλός, αλλά ο FE35/1.4 δείχνει να ανεβαίνει δυο σκαλιά παραπάνω. Με την αντίστοιχη επιβάρυνση στο κόστος/βάρος/όγκο.

What makes this lens unique in terms of optical performance, is its ability to deliver tack sharp in focus areas, and buttery smooth out of focus areas, even with a wide FOV that pulls a lot of background elements into the frame. Most 35mm lenses I’ve owned involve some trade-off between the two. They’re either sharp wide open with nervous bokeh (Sigma 35 1.4 ART), or pleasing bokeh but softer in focus areas (Canon 35L). The Sony’s ability to frame a tack sharp subject against a buttery smooth, yet complex/interesting backgrounds creates a sense of dimension (pop) that is very much unique to this lens. That’s where the money is with this lens.

Amazon Customer Review

Τι γνωμη θα ειχατε για εναν τετοιο φακο???
http://www.sonyalpharumors.com/new-voigtlander-heliar-40mm-f2-8-e-mount-lens-tested/
Με ενα τετοιον η a7r μου θα γινοταν πραγματικα combact… Τιμη 400 usd. Τον σκεφτομαι πολυ σοβαρα.:HTEHETH63:
www.cosina.co.jp/seihin/.../heliar40mm
www.stevehuffphoto.com/.../the-voigtland...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Sory παιδια οι δυο τελευταιοι συνδεσμοι μπηκαν κατα λαθος? Οι σωστοι πρεπει ναναι οι παρακατω.
www.stevehuffphoto.com/.../the-voigtland…
www.cosina.co.jp/seihin/.../heliar40mm ,στο 4ο λεπτο αναφερεται το βιντεο στο συγγεκριμενο φακο.
Αν ενδιαφερεται κανεις επι τι ευκαιρια σκεφτομαι σοβαρα να δωσω την a7r μου,στα 1500 ευρω. Μονο και μονο για να την ξανα αγορασω αργοτερα σαν a7r ii.:firstprize:

Τον καλλιεργούσα στον μυαλό μου παλιότερα τον συγκεκριμένο Voigtlaender αλλά τελικά προτίμησα τον Loxia 50 f/2 και δεν το μετάνιωσα.

1500 να δώσεις την α7r λίγο αισιόδοξο, αλλά μακάρι να τα καταφέρεις. Βιάσου όμως, γιατί μόλις ανακοινωθεί η α7rII θα κατρακυλήσουν κι άλλο οι τιμές.

Σε λίγες μέρες μου στέλνει το amazon.co.uk ολοκαίνουρια α7r με λιγότερα από 1200 ευρώ.

ωραία ιδέα και για μεταφορά των φακών, ώστε να μην χτυπιούνται μεταξύ τους. πόσο το δίνουν?

ήρθε από Κορέα, με γρήγορη αποστολή στις 43 λίρες.
ωραία ιδέα και για μεταφορά των φακών, ώστε να μην χτυπιούνται μεταξύ τους. πόσο το δίνουν?

ήρθε από Κορέα, με γρήγορη αποστολή στις 43 λίρες.

Απο περιεργεια η γρηγορη αποστολη ποσο εκανε; Γιατι περιμενω κατι με γρηγορη αποστολη υποτιθεται...

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

παρε δυο καπάκια και κόλλα τα μεταξύ τους με logo ανάποδα και εισαι ΟΚ , προσοχη δεν τσιγκουνεύεσαι την κόλλα γιατι κλαις φακό μετά...:furious3: , καλη λυση για μεταφορά σε τσαντα βαλε βγάλε, για αλλαγή στον πεδίο δεν θα το συνιστουσα...