Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

... συγκρισεις δεν κάνουμε συνηθως με σωματα διαφορετικής αναλυσης...

Μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς, με τη Fuji και τις Olympus/Panasonic από m4/3 να είναι προσκολλημένες στα 16MP; Δεν προσφέρει σώμα με μεγαλύτερη ανάλυση ο ανταγωνισμός.

Αναγκαστικά θα πρέπει να κουτσουρέψουμε την α7r σε aps-c crop mode στα 15MP για να είναι πιο δίκαιη η σύγκριση για τον αδύναμο. Στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή θα έπρεπε να γίνει η σύγκριση με τον Fuji 35/1.4 και την α7r κουτσουρεμένη σε crop mode στα 15MP, ώστε να έχουμε παρόμοια αντιστοιχία. Βέβαια ούτε εκεί θα είχε καλύτερη τύχη ο Fuji 35/1.4, αν κρίνω από την ευκρίνεια που δίνει ο FE35/1.4 ακόμη και στην α7s των 12MP.

H σονυ κοστιζει τα διπλα

H α7 σήμερα κοστίζει λιγότερο από την X-T1.

Στην Ευρώπη:
Χ-Τ1 1100
α7 1012
α7ΙΙ 1560
α7r 1580

Στην purnima:
X-T1 964
α7 980
α7ΙΙ 1421
α7r 1456

To διπλάσια τιμή της Sony σε σύγκριση με την Χ-Τ1 είναι επομένως εσφαλμένη πληροφορία, όποιo σώμα της σειράς 7 και αν επιλέξει κανείς.

ναι μονο που αυτος με την Fuji μπορει να αφήσει τον ενα φακο πίσω εσύ δεν μπορεις, για την αξία του Zeiss δεν χώρα αμφισβήτηση αλλα μην ψάχνουμε να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα...

Φυσικά και μπορώ να αφήσω πίσω τον FE35/1.4 και να πάρω μαζί μου τον Zeiss Loxia 35/2 ή τον FE35/2.8, και μάλιστα με μεγαλύτερο βαθμό φορητότητας από τον Fuji 23/1.4, διατηρώντας την ποιότητα.
Αν προτιμήσω τον FE35/1.4 με την α7r, θα έχω καλύτερη ποιότητα λόγω φακού και μεγαλύτερη ανάλυση λόγω αισθητήρα 36MP, ή αν επιλέξω να βάλω τη μηχανή σε crop mode, θα έχω 52mm με 15MP.

Oι επιλογές επομένως που μου προσφέρει το σύστημα της Sony στην προκειμένη περίπτωση των 35 και 50mm είναι περισσότερες και ποιοτικότερες. Εννοείται με υψηλότερο κόστος, αλλά όχι δυσανάλογα υψηλότερο.
(2800 με ευρωπαϊκή εγγύηση έδωσα για α7r+35/1.4, ενώ για X-T1 + 23/1.4 + 35/1.4 από purnima χωρίς ευρωπαϊκή εγγύηση θα έδινα σήμερα 2024)

Ενδιαφέρον θα έχει η σύγκριση στα 85mm, με τον επερχόμενο Zeiss Batis 85/1.8 OSS έναντι του Fuji 56/1.2.

Zeiss Batis 85/1.8 OSS:
9.2εκ. μήκος, 8.1εκ. διάμετρος, 475γρ.

Fuji 56/1.2
7εκ. μήκος, 7,3 διάμετρος, 405γρ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

δεν ειπα νομιζω πουθενα ότι δεν υπαρχουν αλλες επιλογες στα 35mm για την Sony, για το συγκεκριμενο τεστ μιλησα και μονο,

και δεν νομίζω όλοι να εχουν και τους τρεις φακούς γιατι κατι τους λείπει στον καθένα απο αυτούς....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorl

Τίποτε δεν μου λείπει με τον FE35/1.4. Γι' αυτό εξάλλου δεν έχω πάρει ούτε τον FE35/2.8 ούτε τον Loxia 35/2. Στα 50mm είναι που έχω τρεις native φακούς (FE55/1.8, Loxia50/2, Mitakon 50/0.95), τους οποίους συνδυάζω είτε εναλλακτικά είτε συμπληρωματικά με τον FE35/1.4.

Με τον 23/1.4 στην περίπτωση της Fuji ήταν που μου έλλειπαν πράγματα, και ακόμη περισσότερα στο m4/3.
Mόνο τώρα αισθάνομαι ότι έκανα πραγματικά αναβάθμιση από τον Sony-Zeiss 24/1.8 + Nex7 που είχα το 2012.

Στο ίδιο μικρό τσαντάκι που έβαζα την X-M1+23/1.4 βάζω και την α7r+FE34/1.4, και κατά τη χρήση έχει άριστο ζύγισμα και προσφέρει τέτοια χειροκίνητη αίσθηση στην αλλαγή εστίασης και διαφράγματος που είναι απόλαυση να τον έχεις στο χέρι σου. Διάφραγμα βέβαια σπάνια αλλάζω, αφού και μόνιμα στο 1.4 να είναι, ξυρίζει.

Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

Κώστα , δεν είπαμε ότι η XT1 είναι χειρότερη μηχανή ή ότι ο φακός της δεν είναι καλος...
το συγκριτικό το έβαλα μονο και μονο για να δείξω ότι πια υπάρχουν επιλογές και στο σύστημα της sony.

σίγουρα μια FF μηχανή πάντα θα έχει απαιτήσεις για μεγαλυτερους και ακριβότερους φακούς, γι αυτό και υπάρχουν επιλογές.
Το μονο αρνητικό που βλέπω εγώ πια, είναι οι τιμές (σε σχεδόν όλα τα mirrorless συστήματα) που έχουν πάρει την ανηφορα και είναι απλησίαστες για τους περισσότερους από εμάς πια στην Ελλάδα.

Εγώ προς το παρόν αρκούμαι στην Α6000 για φωτό , έχω τους AF φακούς που θέλω ακριβώς κι έχω την Α7s για τα σκοτάδια με manual φακούς.

Οι μετρήσεις του DxOMark κατατάσσουν τον FE35/1.4 στη δεύτερη θέση μεταξύ των FE φακών, μετά τον FE55/1.8.

Sony Carl Zeiss Distagon T* FE 35mm f1.4 ZA lens review: Razor-sharp German precision

Achieving a high DxOMark score of 38 points, the FE 35mm f1.4’s performance is excellent and ranks as the second best FE-mount lens we’ve tested. Sharpness and Transmission results are particularly strong, and with decent results in the other Lens Metric categories, it's an impressive all-round excellent performance from the FE 35mm f1.4. Sharpness at the maximum f1.4 aperture is very good, but if you can close down a stop or two, then outstanding edge-to-edge sharpness is possible. Cheaper FE-mount zoom lenses that also cover 35mm are available, but they don’t offer anything like the same level of sharpness or that "fast" maximum aperture the pros demand.

Σύγκριση DxOMark με Nikon 35/1.4 και Canon 35/1.4:
http://www.dxomark.com/Lenses/Compa...5mm-f14G-on-Nikon-D800___1518_0_797_0_405_792

Σύγκριση με Sigma 35/1.4 Art στην D800:
http://www.dxomark.com/Lenses/Compa...Sigma-35mm-F14-DG-HSM-A-Nikon___1518_0_1057_0

αυτός είναι ο λόγος που δε θα τον έπαιρνα, επειδή δηλαδή αναμένεται ο Sigma 35/1.4 art για FE-mount που θα είναι 500-600 ευρώ φτηνότερος και εξίσου καλός, αν όχι καλύτερος

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ένας ωραίος πίνακας με όλους τους e-mount φακούς με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και διαχωρισμό Full-Frame / APS-C
http://kurtmunger.com/nex_lens_chartid324.html

Μακάρι να βγει και ο Sigma σε e-mount, να υπάρχει ακόμη μία επιλογή.

Οι χρήστες απ' ό,τι διαβάζω προτιμούν το γράψιμο του FE35/1.4, που κερδίζει σε 3D pop σε συνδυασμό με πιο κρεμώδες bokeh.
Επίσης ο FE κερδίζει σε μετάδοση φωτός σε τεστ που έκαναν κάτοχοι και των δύο φακών, που επιβεβαώνει τώρα και το DxO (1.7T έναντι 1.6Τ).
Ο FE35/1.4 προσφέρει και δαχτυλίδι διαφράγματος, και μάλιστα με επιλογή για clickless, κάτι που του δίνει το προβάδισμα στον χειρισμό σε φωτογραφία και βίντεο.

Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει λόγος (πέραν του οικονομικού) να περιμένει ο υποψήφιος αγοραστής να επαληθευτεί η φήμη ότι θα βγάλει η Sigma τον art σε e-mount.

το οικονομικό είναι ο πιο σοβαρός παράγοντας... δε μπορούν όλοι να δίνουν μια περιουσια για φακούς, καλο είναι να υπάρχουν πιο οικονομικές επιλογές.
Μονο τότε θα υπάρξει μεγάλη ώθηση για mirrorless.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

H α7 σήμερα κοστίζει λιγότερο από την X-T1.

Στην Ευρώπη:
Χ-Τ1 1100οŸ‚
α7 1012οŸ‚
α7ΙΙ 1560οŸ‚
α7r 1580οŸ‚

Στην purnima:
X-T1 964οŸ‚
α7 980οŸ‚
α7ΙΙ 1421οŸ‚
α7r 1456οŸ‚

To διπλάσια τιμή της Sony σε σύγκριση με την Χ-Τ1 είναι επομένως εσφαλμένη πληροφορία, όποιo σώμα της σειράς 7 και αν επιλέξει κανείς.
στην συγκριση πιο πανω φαινεται η σονυ Α72 και όχι η απλη, δεν νομιζω ότι μπορει να συγκριθεί η απλη με την φουτζι,

Εδώ συγκρίνουμε την Sony Α6000 με FF τριπλασιας και βάλε αξίας, γιατί μας πειράζει αυτή ;
Παραπανω δε σύγκρινε τόσο τις μηχανές όσο τους φακούς....

Τοςα χρόνια λέγαμε ότι η Sony είχε τους καλύτερους αισθητήρες, καλά σώματα και υστερούσε σε φακούς... Τώρα απλά η κατάσταση αλλάζει και υπάρχουν εξίσου καλοί ή και καλύτεροι φακοί... αυτό είναι όλο.
τοσο καιρο λεγαμε καλες οι φουτζι αλλα εχουν ακριβους φακους, τωρα βγαζει η σονυ ακριβότερους φακους και δεν το σχολιαζει κανεις,

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorl

Πού στηρίζεις αυτή σου την άποψη;

Ακριβώς ίδιο αισθητήρα φοράνε η α7 και α7ΙΙ, με μόνη διαφορά την ύπαρξη σταθεροποιητή στην περίπτωση της α7II.
Μια χαρά μπορεί να συγκριθει η α7 με τη Fuji.

Ακόμη και μόνο με την α7II να θέλεις να συγκρίνεις, η αναφορά σου ότι η Sony κοστίζει τα διπλάσια λεφτά είναι εσφαλμένη.
Ούτε η α7ΙΙ, ούτε η α7r, ούτε η α7s κοστίζει τα διπλάσια λεφτά. Μόλις 40% παραπάνω κοστίζουν από την X-T1.

Μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς, με τη Fuji και τις Olympus/Panasonic από m4/3 να είναι προσκολλημένες στα 16MP; Δεν προσφέρει σώμα με μεγαλύτερη ανάλυση ο ανταγωνισμός.

Αναγκαστικά θα πρέπει να κουτσουρέψουμε την α7r σε aps-c crop mode στα 15MP για να είναι πιο δίκαιη η σύγκριση για τον αδύναμο. Στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή θα έπρεπε να γίνει η σύγκριση με τον Fuji 35/1.4 και την α7r κουτσουρεμένη σε crop mode στα 15MP, ώστε να έχουμε παρόμοια αντιστοιχία. Βέβαια ούτε εκεί θα είχε καλύτερη τύχη ο Fuji 35/1.4, αν κρίνω από την ευκρίνεια που δίνει ο FE35/1.4 ακόμη και στην α7s των 12MP.
το ποιο τιμιο θα ητανε να συγκρινουμε αντιστοιχους 35αρηδες FF(Nikon, Canon) που κοστίζουνε πανω κατω τα ιδια χρηματα για να καταλάβουμε τι ψαρια πιανει ο 35αρης σου Γιαννη

Η Α7ΙΙ σίγουρα δεν έχει καλύτερο αισθητήρα από την Α7 , η σταθεροποίηση και το σώμα αλλαξαν κυρίως.

το οικονομικό είναι ο πιο σοβαρός παράγοντας... δε μπορούν όλοι να δίνουν μια περιουσια για φακούς, καλο είναι να υπάρχουν πιο οικονομικές επιλογές.
Μονο τότε θα υπάρξει μεγάλη ώθηση για mirrorless.

ακριβώς παραπάνω αν διάβασες, σχολίασα ότι είναι ακριβοί οι φακοί.
Αυτό δε μειώνει όμως την αξια του συστήματος , όπως συμβαίνει άλλωστε και στα αλλα συστήματα mirrorless.

φαντάζομαι θα γινει κι αυτό σύντομα...

το ποιο τιμιο θα ητανε να συγκρινουμε αντιστοιχους 35αρηδες FF(Nikon, Canon) που κοστίζουνε πανω κατω τα ιδια χρηματα για να καταλάβουμε τι ψαρια πιανει ο 35αρης σου Γιαννη

Φυσικά και μπορώ να αφήσω πίσω τον FE35/1.4 και να πάρω μαζί μου τον Zeiss Loxia 35/2 ή τον FE35/2.8, και μάλιστα με μεγαλύτερο βαθμό φορητότητας από τον Fuji 23/1.4, διατηρώντας την ποιότητα.
Αν προτιμήσω τον FE35/1.4 με την α7r, θα έχω καλύτερη ποιότητα λόγω φακού και μεγαλύτερη ανάλυση λόγω αισθητήρα 36MP, ή αν επιλέξω να βάλω τη μηχανή σε crop mode, θα έχω 52mm με 15MP.

Oι επιλογές επομένως που μου προσφέρει το σύστημα της Sony στην προκειμένη περίπτωση των 35 και 50mm είναι περισσότερες και ποιοτικότερες. Εννοείται με υψηλότερο κόστος, αλλά όχι δυσανάλογα υψηλότερο.
(2800 με ευρωπαϊκή εγγύηση έδωσα για α7r+35/1.4, ενώ για X-T1 + 23/1.4 + 35/1.4 από purnima χωρίς ευρωπαϊκή εγγύηση θα έδινα σήμερα 2024)

Ενδιαφέρον θα έχει η σύγκριση στα 85mm, με τον επερχόμενο Zeiss Batis 85/1.8 OSS έναντι του Fuji 56/1.2.

Zeiss Batis 85/1.8 OSS:
9.2εκ. μήκος, 8.1εκ. διάμετρος, 475γρ.

Fuji 56/1.2
7εκ. μήκος, 7,3 διάμετρος, 405γρ.
φιλος που αγορασε καμερα από purnima μια χαρα του την επισκευασαν στην Ελλαδα όταν του προεκυψε καποιο πρόβλημα,
ποιο χρησιμο θα ηταν να συγκρινουμε αντιστοιχους 85αρηδες ff(γνωμη μου)

Τον Canon 35L 1.4 τον είχα παλιά. Δεν συγκρίνεται ούτε κατά διάνοια με τον FE35/1.4.

Ο μόνος που συγκρίνεται είναι ο Sigma 35/1.4 Art, που δεν τον έχω δοκιμάσει, γιατί είχα εγκαταλείψει τις DSLR όταν βγήκε.

φιλος που αγορασε καμερα από purnima μια χαρα του την επισκευασαν στην Ελλαδα όταν του προεκυψε καποιο πρόβλημα,
ποιο χρησιμο θα ηταν να συγκρινουμε αντιστοιχους 85αρηδες ff(γνωμη μου)

Πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία! Εννοείς εντός εγγύησης; Για ποια μηχανή πρόκειται; Τι παραστατικό προσκόμισε ο ο κάτοχος στην αντιπροσωπεία; Αφού δεν δίνει καν απόδειξη αγοράς η purnima.

Για σύγκριση ff 85mm θα γίνει σύντομα μόλις βγει ο Batis 85/1.8, ο μόνος 85άρης που υπάρχει γενικά με σταθεροποίηση. Σχετικά αργός στο 1.8, αλλά δεν αποκλείεται να κάνει την έκπληξη η Zeiss, και να αποδειχτεί mini Otus o Batis.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Fra

Πού στηρίζεις αυτή σου την άποψη;

Ακριβώς ίδιο αισθητήρα φοράνε η α7 και α7ΙΙ, με μόνη διαφορά την ύπαρξη σταθεροποιητή στην περίπτωση της α7II.
Μια χαρά μπορεί να συγκριθει η α7 με τη Fuji.

Ακόμη και μόνο με την α7II να θέλεις να συγκρίνεις, η αναφορά σου ότι η Sony κοστίζει τα διπλάσια λεφτά είναι εσφαλμένη.
Ούτε η α7ΙΙ, ούτε η α7r, ούτε η α7s κοστίζει τα διπλάσια λεφτά. Μόλις 40% παραπάνω κοστίζουν από την X-T1.
την αποψη μου την στηρίζω σε κατοχους και των δυο,
ενταξει το αλλαζω, δεν κοστιζει τα διπλα, κοστιζει μιαμιση φορα παραπανω και είναι φουλ φρειμ,
η σονυ με τον 35αρη στο περιπου κοστιζει δλδ 3000χιλιαρικα και η φουτζι με τον 23αρη(που τον εθαψε ο τυπος) κοστιζει βαρια βαρια 1700ε

Τον Canon 35L 1.4 τον είχα παλιά. Δεν συγκρίνεται ούτε κατά διάνοια με τον FE35/1.4.

Ο μόνος που συγκρίνεται είναι ο Sigma 35/1.4 Art, που δεν τον έχω δοκιμάσει, γιατί είχα εγκαταλείψει τις DSLR όταν βγήκε.

Πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία! Εννοείς εντός εγγύησης; Για ποια μηχανή πρόκειται; Τι παραστατικό προσκόμισε ο ο κάτοχος στην αντιπροσωπεία; Αφού δεν δίνει καν απόδειξη αγοράς η purnima.

Για σύγκριση ff 85mm θα γίνει σύντομα μόλις βγει ο Batis 85/1.8, ο μόνος 85άρης που υπάρχει γενικά με σταθεροποίηση. Σχετικά αργός στο 1.8, αλλά δεν αποκλείεται να κάνει την έκπληξη η Zeiss, και να αποδειχτεί mini Otus o Batis.
για εντος εγγυσης μιλαμε, η καμερα ητανε η fuji XE2 και ειχε ένα πρόβλημα με την οθονη(εκανε κατι γραμμες), του την επισκευασαν χωρις δευτερη κουβεντα,

αυτός είναι ο λόγος που δε θα τον έπαιρνα, επειδή δηλαδή αναμένεται ο Sigma 35/1.4 art για FE-mount που θα είναι 500-600 ευρώ φτηνότερος και εξίσου καλός, αν όχι καλύτερος

Και επειδή η Α7r δεν έχει αα φιλτρο η σωστή σύγκριση είναι με τον Sigma φορεμένο στις D810/800Ε

http://www.dxomark.com/Lenses/Compa...G-HSM-A-Nikon-on-Nikon-D810___1518_0_1057_963

Μπράβο στη Fuji που επισκευάζει μηχανές grey market χωρίς απόδειξη και χωρίς ευρωπαϊκή εγγύηση.
Μπαίνει σαφώς στα υπέρ της αγοράς Fuji, αν είναι γενικός κανόνας και όχι μεμονωμένη περίπτωση του φίλου.

η σονυ με τον 35αρη στο περιπου κοστιζει δλδ 3000χιλιαρικα και η φουτζι με τον 23αρη(που τον εθαψε ο τυπος) κοστιζει βαρια βαρια 1700ε

Ο υποψήφιος αγοραστής με σφιχτό μπάτζετ θα προτιμήσει να πάρει τον FE35/2.8.
Eξαιρετικά μικρός και ελαφρύς (μόλις 120 γραμμάρια!).
Η α7+35/2.8 θα του βγει από purnima 1600 ευρώ (980+617), λιγότερο από X-T1+23/1.4 (964+691=1655).

Επίσης ο FE κερδίζει σε μετάδοση φωτός σε τεστ που έκαναν κάτοχοι και των δύο φακών, που επιβεβαώνει τώρα και το DxO (1.7T έναντι 1.6Τ).
.

1.7 vs 1.6 δεν φαίνεται, ασε που είναι λιγότερο δηλ. κατι σαν 1,67 vs 1.62 και η στρογγυλοποίηση το κάνει 1,7 και 1,6.
View attachment 115522

Δωσε λινκ αν έχεις αλλά υποψιάζομαι μέτρησαν εκτος κεντρου (η μετρηση Τστοπ της DxO είναι στο κεντρο) οπου παίζει ρόλλο η βινιέτα που στο f1.4 είναι αισθητά μεγαλύτερη στον Sigma φτάνοντας το 1,3 στοπ ..
View attachment 115523

Attachments

• fe35-sigma35-trans.png
    fe35-sigma35-trans.png
    9.1 KB · Views: 10
  • fe35-sigma35-vignette.png
    fe35-sigma35-vignette.png
    14.7 KB · Views: 10