Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s , Α7ΙΙ και Α7R mkII Full Frame Mirrorless

για τους λάτρεις του uncompressed RAW , η sony δήλωσε ότι μπορεί και να έρθει με κάποιο firmware update...
http://www.sonyalpharumors.com/sony-interview-and-a-good-news-they-are-working-on-uncompressed-raw/

Uncompressed RAW: Sony RAW is compressed, not uncompressed. But if we’re getting a lot of requests for it, we should make such a kind of no-compression raw. We recognize the customer’s requirement, and actually we are working on it. And yes Sony could provide that via simple firmware upgrade!

Kimio_Sony.png

δεν πρόσεξα αν το αναφέρουν για wireless TTL Flash Trigger/Receiver, θα έχει προδιαγραφές;

Will the a7R II replace the a7S in terms of image quality at high sensitivity?

No! We were told that at the same high ISO number, the a7S will outperform the a7R II. The a7R II is “ideal for mostly still photographers who want to shoot videos and 4K from time to time, but videographers will still want to use the a7S in low light conditions”

https://thibaultroland.wordpress.com/2015/06/15/a7rii-insiders-information-from-top-sony-engineers/

απο τη συνεντευξη με εκπροσωπο της Σονυ, ειναι ξεκαθαρο οτι η μηχανη απευθυνεται κυριως σε φωτογραφους , που θελουν και πολυ καλο βιντεο...
αλλα γι αυτους που εχουν προτεραιοτητα το βιντεο, η A7s και η επερχομενη A7sII θα παραμενουν το στανταρτ , τοσο σε artifacts free εικονα, οσο και σε Low light καταστασεις.

Ναι αλλά οχι γιατι το pixel binning σε 8Κ αισθητήρα (Α7rII) είναι κατ'ανάγκη αισθητά χειρότερο απο full sensor readout σε 4Κ αισθητήρα (Α7s) .. ανάλογα με την υλοποίηση μπορεί να είναι και καλύτερο ;)

H συνέντευξη στο Imaging Resource ..
http://www.imaging-resource.com/news/2015/06/16/sony-qa-the-must-have-sensor-tech-of-the-future

"..From that, the conclusion was that 42-megapixel was the best pixel size to realize 4K movies" ..

Tο ήδη γνωστό δηλαδή, ο πιό εύκολος τρόπος για καλό 4Κ είναι να χρησιμοποιήσεις 8Κ αισθητήρα + binning .. εχει ελάχιστη απώλεια ποιότητας αν υλοποιηθεί σωστά και απαιτεί πολύ λίγη επεξεργαστική ισχύ .. (σκέψου η Canon χρησιμοποίησε στην C300 εναν παλιό 3ης γενιάς Digic ..)

σε σχέση με την A7s κερδίζεις την εσωτερική εγγραφή, + το FF με καθόλου ή λιγότερο κροπ, + ΑF ..

.. αλλά η A7s μάλλον θα είναι εδώ σε λιγότερο απο χρόνο ..

εξακολουθώ να περιμένω τη νέα Α7s...άλλωστε η νέα A7rII είναι πολύ μακριά οικονομικά , για μένα.

ακόμα και πιο φτηνή να ήταν πάντως, εγώ θα εξακολουθούσα να θέλω να έχω την Α7s .
Όταν καλομάθεις να τραβας με 51200 ISO χωρίς καν να το σκεφτείς, δε γυρίζεις πίσω!

εμένα στα specs με καλύπτει, έχει σχεδόν όλα αυτά που ήθελα: 4Κ, ibis & silent shutter. Μόνο η οθόνη αφής λείπει, αλλά ήταν αναμενόμενο.
Στην τιμή όμως μας τα χάλασε. περίμενα να είναι κοντά στην αρχική τιμή της A7r. ευελπιστώ σε μερικούς μήνες να πέσει σε ποιο λογικά επίπεδα

...άλλωστε η νέα A7rII είναι πολύ μακριά οικονομικά , για μένα.

Μοιάζει η Sony να ακολουθεί το σύστημα που έχει αρχίσει από τις RX100 --> RX100 II --> RX100 III --> RX100 IV
Τα παλιά μοντέλα μένουν στην παραγωγή, και τα νέα βγαίνουν ακριβότερα.
Έγινε σε όλη σχεδόν τη σειρά.
RX100, RX10, a7r,

Οπότε δεν θα ήμουν πολύ αισιόδοξος για την τιμή. Ειδικά αν προσθέσουν 4K εντός του σώματος, μάλλον θα το πληρώσεις.

εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πληρώσεις παραπάνω για το 4Κ. Η τεχνολογία εξελίσσεται. Το 4Κ τείνει πλέον να γίνει standard στις mirrorless.
Η samsung δηλαδή γιατί έβαλε 4Κ στην ΝΧ500 και την πουλάει ενα 500ρικο? έπρεπε να την πουλάει 1.500 ευρώ, επειδή έχει 4Κ και καινούριο σένσορα?

Απο τις αντιδράσεις στα forum δεν φαίνεται να χωνεύεται αυτή η ψηλή τιμή .. οποτε μάλλον θα πέσει ή δεν θα πουλήσει .. το ξανάπαθε η Sony με την A99 ..

Είναι και διαφορετική η κατάσταση με τον ανταγωνισμό .. η Canon έχει μοντέλο με 50mp και δεν προβλεπεται μετακόμιση Canonians σε Sony εύκολα .. αντίθετα με την εποχή της A7r όπου ένα σωρό Canonaκηδες την πήραν για 2ο σώμα ..

Αν την ονόμαζε Α8 και κρατούσε και την Α7r στην παραγωγή, θα ήταν πιο ομαλές οι αντιδράσεις πιστεύω

εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πληρώσεις παραπάνω για το 4Κ. Η τεχνολογία εξελίσσεται. Το 4Κ τείνει πλέον να γίνει standard στις mirrorless.
Η samsung δηλαδή γιατί έβαλε 4Κ στην ΝΧ500 και την πουλάει ενα 500ρικο? έπρεπε να την πουλάει 1.500 ευρώ, επειδή έχει 4Κ και καινούριο σένσορα?

Κατ'αρχήν το 4Κ της NX500 είναι πολύ κουτσουρεμένο, με βαρύ κροπ (χανεις κάπου 1 στοπ σε χαμηλό φωτισμό μεταξύ των άλλων) και codec με χαμηλά bitrate που δεν τα βγάζει πέρα .. αν αφαιρέσεις απο την NX1 αυτά που δεν έχει η NX500 πόσο θα κόστιζε ?.

2ον .. η Sony μπήκε με "αλλιώτικη" στρατηγική στο mirrorless FF .. σώματα με πολλά ντισαβανταζ (και αρκετά προβλήματα) αλλά ΦΤΗΝΑ ..

(η A7s θεωρώ οτι δεν είναι πρώτη γενια .. αλλά ουτε δεύτερη ;) )

Η δεύτερη γενιά δεν είναι αντικατάσταση αλλά ανέβασμα κατηγορίας .. καλύπτει τα πιο πολλά κουσούρια και δίνει και επιπλέον την σταθεροποίηση κλπ.
Στον τομέα του video η Α7rII vs A7r είναι μέρα με νύχτα .. π.χ. η Α7r έκανε πολύ έντονο line skipping και σε βιντεο έχανε 1-2 στοπ σε απόδοση και επίσης πολύ σε ευκρίνεια και τεχνουργήματα. Η καινούργια τα λύνει αυτά + το 4Κ + AF + IBIS ..

όπως είπα , τις Α7χ τις θέλω κυρίως για το βίντεο.
αυτό σημαίνει ότι δεν θέλω μια μηχανή με τόσα πολλά Mp , για φωτό έχω την Α6000 που είναι σαφώς προτιμότερη , πιο μικρή κι ελαφριά και οι φακοί της πιο οικονομικοί και κυρίως είναι αυτοί που θέλω ακριβώς . δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα ένας φακός για FF σαν τους 16-70 και 18-105mm f/4 OSS.

Αρα , για μένα η Α6000 αποτελεί την απολυτη λύση για φωτό (και για ερασιτεχνικά βίντεο , ειδικά μετά την χτεσινή αναβάθμιση).
Για επαγγελματικό βίντεο, θέλω το καλύτερο δυνατό και αυτό το έχω με την A7s. Φυσικά το απολυτο θα έρθει αργότερα με IBIS kai internal 4K (ελπίζω) στη νέα Α7sII .

Ελπίζω μέχρι τότε να έχω ακόμα δουλεια φυσικά .... αλλα αυτό είναι άλλη συζήτηση!:ernaehrung004:

ΥΓ... στο βίντεο h A7rII , περιμένω να είναι 1-2 στοπ πίσω περίπου από την A7s, ειδικά στα υψηλα ISO.

ΥΓ... στο βίντεο h A7rII , περιμένω να είναι 1-2 στοπ πίσω περίπου από την A7s, ειδικά στα υψηλα ISO.

Aν οι προδιαγραφές που εμφανίζονται είναι αληθινές δηλ.

- ελαφρια βελτίωση στην πρόσληψη φωτός λόγω BSI, και λόγω καλύτερων μικροφακών
- pixel binning, χωρίς line skipping
- κροπάρει λιγότερο στα 4Κ

η διαφορά στο video όπως και σε φωτο, αναμένεται να είναι λιγότερο απο 1/3 στοπ κάτω απο τα ISO3200, και κάπου 1/2-2/3 stop απο εκεί και πάνω ως τα ISO25600-51200 .. στα υπερυψηλά ISO δεν ξέρω εκει κάνει επιπλέον αποθορυβοποίηση η A7s.

εκεί μας ενδιαφέρει (από 3200 και πάνω) , όχι στα χαμηλά.
Αλλιώς και η Α6000 μου αρκεί.

Μέχρι στιγμής η Α7s είναι μοναδικη σ αυτό που κάνει, χωρίς να χάνει σε λεπτομέρεια (είναι σημαντικό αυτό).
ΚΑΜΙΑ άλλη μηχανή δε τη πλησιάζει εκεί...

ένα hands on της a7rII ....http://briansmith.com/field-test-sony-a7rii/

Κάτι άλλο που δεν είχε ειπωθεί είναι κι αυτό ! :SFGSFGSF:

Yup, Deactivate Monitor AND Finder/Monitor Select can be assigned to Custom Buttons!

και μερικές ακόμα εκπλήξεις!
http://www.alinpopescu.eu/blog/test-hands-on-cu-a7r-ii-rx100-iv-si-rx10-ii-hands-on/

YES – new ISO Auto Minimum Shutter Speed
New focus area Flexble Spot with area (or something like this, I forgot the name). What it does, it uses close focus points t

YES – you can charge via USB while using the camera (possible maybe with new firmware updates for other cameras too)

YES YES – you can reprogram the Record Video button to be used with any other customizable button (not with the shutter button though). Here is a small Demo video I did to show this feature

Η σονυ άρχισε ν ακούει τους πελάτες της... επιτελους.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Έχει full electronic shutter!
Άρα θα μπορεί να συγχρονίζεις με φλας σε ότι ταχύτητα θες ? Τέλειο;

Επίσης μιλά για 500k αριθμό κλειστρου. Επαγγελματική προδιαγραφή

Το αντίθετο συμβαίνει, δεν έχεις καθόλου φλας με χρήση του ηλεκτρονικού κλείστρου.

Αν είχες, η ταχύτητα συγχρονισμού θα περιοριζόταν στο 1/30, αφού τόσο χρόνο χρειάζεται το ηλεκτρονικό κλείστρο να ολοκληρώσει την έκθεση.

Μάλλον συγχέεις το silent (electronic) shutter με το leaf shutter.