Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony Alpha A7 - Α7 ΙΙ

Ψάχνοντας έναν ultrawide zoom για την a7ii και κοιτάζοντας μήπως δε δώσω τα πολλά λεφτά που ζητάει ο native 16-35, έπεσα πάνω σε έναν καινούργιο canon 17-40 στις 390 λίρες.

Σαν φακός φαντάζομαι αξίζει σε αυτά τα χρήματα - αλλά δε μπορώ να αποφασίσω αν αξίζει να μπλέξω με non-native λύση.

Τον έχει δοκιμάσει κανείς; αξίζει να τον ματσάρω με τον mc-11;

Το πιο σημαντικό πέρα από την ταχύτητα/ακρίβεια του autofocus που απ'οτι φαίνεται από κάποια youtube videos είναι ικανοποιητική - θα λειτουργεί κανονικά το ibis της μηχανής;

Φίλε waroo τωρα το είδα το ποστ σου :smash:.
Έχω τον συγκεκριμένο φακό και τον δουλεύω με τον Metabones οπότε δεν μπορώ να ξέρω πως συμπεριφέρεται με τον sigma. Φαντάζομαι όμως ότι θα είναι οκ.
Με τον metabones ο φακός δουλεύει εξαιρετικά πάνω στην α7ιι,η εστίαση είναι γρήγορη και ακριβής και το ibis δουλεύει άψογα σε όλα τα εστιακά μήκη.Σε advanced mode η εστίαση και σε χαμηλό φωτισμό είναι καλή ως πολύ καλη (ανάλογα με το πόσο φως υπάρχει).
Δεν ξέρω τελικά αν πήρες τον 17-40 ή όχι αλλά για τα λεφτά του είναι πολύ αξιοπρεπής και μεταχειρισμένο μπορείς να τον πετύχεις σε καλή τιμή.

σ'ευχαριστώ για την απάντηση, τελικά δεν προχώρησα στην αγορά του canon 17-40 λόγω όγκου-βάρους - μαζί με τον αντάπτορα ξέφευγε πολύ για τα (τωρινά) γούστα μου

πάντως με βάση τα τελευταία posts του νήματος φαίνεται πως ο metabones είναι ο καλύτερος αντάπτορας αυτή τη στιγμή - αν πάω σε τέτοια λύση, νομίζω πως θα τον προτιμήσω από τον sigma

Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ

v4.00 for Sony A7II
* Improves operability of the camera: Improves operability when AF area is set to flexible spot
* Adds “Live View Display” into custom button assignation
* Adds “Set File Name” function
* Supports visible light LED in external flash for AF (HVL-F45RM)
* Improves release time lag when wireless flash is used

To περασα ηδη πανω απο το 3.30...δεν ειδα διαφορα στην ταχυτητα εστιασης...so far so good.
* Improves overall stability of the camera

Για να δουμε τι νεο θα δουμε στην mIII. Οι πρωτες φημες μιλανε για νεο αισθητηρα 24mp, συστημα εστιασης στα προτυπα της Α9 αλλα με λιγοτερα fps, touchscreen κ joystic

v4.00 for Sony A7II
* Improves operability of the camera: Improves operability when AF area is set to flexible spot
* Adds “Live View Display” into custom button assignation
* Adds “Set File Name” function
* Supports visible light LED in external flash for AF (HVL-F45RM)
* Improves release time lag when wireless flash is used

To περασα ηδη πανω απο το 3.30...δεν ειδα διαφορα στην ταχυτητα εστιασης...so far so good.
* Improves overall stability of the camera

σημαντικές προσθήκες η δυνατότητα να ξεφύγεις από την DSC ονοματολογία αρχείων (σωτήριο για όσους έχουν πάνω από 2 sony κάμερες) καθώς και το γεγονός ότι πλέον η flexible spot εστίαση δε χρειάζεται κανένα κουμπί για να ενεργοποιηθεί, απλά μετακινείς το scroll wheel

μου έχει κάνει εντύπωση που υποστηρίζει ακόμη την κάμερα με νέα firmwares, βέβαια χωρίς να της δίνει όσα μπορεί (το auto iso με min shutter speed είναι τελείως εγκληματικό που δεν το έχει δώσει - και δε θα το δώσει....)

η νέα a7 θα έχει πολλά από τα καλούδια της a9 - για να αναδημοσιεύσει το άρθρο του sonyalpharumors το dpreview σημαίνει ότι όντως έτσι είναι, αλλά μάλλον αργεί ακόμη - φαίνεται πως θα σκάσει πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων

Αργει η αναβάθμιση σε Α7ΙΙΙ ιδίως αμα φτανει τα 2κ+

Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

καλά σίγουρα θα ξεκινήσει εκεί γύρω, δεν περιμένω τίποτα λιγότερο

επίσης το θέμα είναι τι backwards compatibility θα έχει με μπαταρίες, αξεσουάρ κλπ της προηγούμενης γενιάς

καλά σίγουρα θα ξεκινήσει εκεί γύρω, δεν περιμένω τίποτα λιγότερο

επίσης το θέμα είναι τι backwards compatibility θα έχει με μπαταρίες, αξεσουάρ κλπ της προηγούμενης γενιάς

εγω θα προτιμουσα μεγαλυτερη μπαταρια σα την Α9 βαρεθηκα τις μικρες μπαταριες...24μπιξελ μου ειναι μια χαρα, καλυτερο autofocus σα την Α9 ιδιως το EyeAF..

Καλημέρα.
Εδώ και καιρό πρόσεξα πως η οθόνη στην α7 έχασε τη γυαλάδα της και εμφανίζει μικρογδαρσίματα.
Δυστυχώς δεν έβαλα screen protector.
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα ότι μπορείς να αφαιρέσεις το πλαστικό screen protector που ήδη υπάρχει στην οθόνη και να το αντικαταστήσεις.
Το έχει δοκιμάσει κανένας.
Επίσης, η οθόνη της α7 έχει το ίδιο μέγεθος με την οθόνη της α7ΙΙ?
Όλα τα screen protector που βρίσκω είναι για την α7ΙΙ

Ή αν έχετε να προτείνετε κανένα καλής ποιότητας screen protector.

Καλή ποιότητα έχουν τα γερμανικά rollei τα οποία αν θυμάμαι καλά δεν είναι απλά μεμβράνη αλλά λεπτό τζαμακι

Ευχαριστώ Θοδωρή.
Ξέρεις για το μέγεθος της οθόνης? Αν είναι το ίδιο στην α7 με την α7ΙΙ?

Πρέπει να είναι το ίδιο. Στην a7ii έχω το αυθεντικό της Sony το οποίο είναι πολύ καλό - θα ανεβάσω λινκ το βράδυ.