Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Γιατί να κλάψει κάποιος τα λεφτά του από τη σονυ;
Όλοι ήξεραν ότι θα βγει και η a7iii η οποία είναι η σειρά με τα χαμηλά megapixel. Αν κάποιος αγόρασε την a7riii ενώ δεν τον νοιάζουν τα megapixel, τότε φταίει ο ίδιος.
Είναι διαφορετικές σειρές, δεν σημαίνει ότι η a7 πρεπει να είναι χειρότερη από την a7r σε κάτι εκτός του resolution.

αυτό που έγινε στη 3η γενιά - όπου η βασική διαφορά μεταξύ a7iii & a7riii είναι η ανάλυση - είναι πρωτοφανές

στην προηγούμενη γενιά ειδικά οι διαφορές μεταξύ a7rii και α7ii ήταν τεράστιες

επειδή βλέπω πολύ κόσμο ψημένο και αφού η αρχική τιμή που ανέφερε ο emperorgr είναι πολύ φυσιολογική, μήπως να κάνουμε ένα group buy;

Ας ρωτήσουμε κατόχους των α9 που γνωρίζουμε αν κτυπούν το κεφάλι τους.
..Φυσικά και όχι ούτε στιγμή η α9 είναι άλλο φρούτο.

......
Ολοι οι αλλοι δεν εχουν κανεναν λογο να μην παρουν την Α7 ΙΙΙ μιας ειναι η χρυση τομη ακυρωνοντας στην ουσια την αγορα των αρκετα ακριβοτερων Α7R III και Α9.

Ειναι τραγωδια η sony σε αυτο το θεμα.....καταφερε παλι και εβγαλε πολυ καλη καμερα κανοντας τους μεχρι πριν λιγους μηνες νεους ιδιοκτητες sony να χτυπανε το κεφαλι τους στον τοιχο....

Μεγάλη τραγωδία η Sony, όντως, που κάθε μηχανή που βγάζει πιάνει κορυφές σε τεχνολογία!
Της Canon η τακτική τι είναι τότε, κωμωδία;

Ο συνειδητοποιημένος αγοραστής που επέλεξε ταχύτητα (α9) ή ανάλυση (α7rIII) ξέρει πολύ καλά γιατί το έκανε.
Θα χαρεί που βγήκε η α7ΙΙΙ, αφού αυτή θα αποτελέσει άριστη επιλογή για 2ο ή backup σώμα.

εξωτερικο ηδη απο αυριο θα πουλιεται η Α7ΙΙΙ, αλλα οι τιμες ειναι στα 2300 ευρω οπως βλεπω σε FB σελιδες...Μαλλον θα την παραγγειλω να την εχω απο εβδομαδα με το καλο.

Μιλησα και με Sony Center Γλυφαδας, περιμενουν γυρω στις 15-20 του μηνος (ελπιζω) πρωτα κομματια...2.100 τιμη μετρητοις + 200 ευρω η +4 έτη επέκταση εγγύησης ατυχήματος (5ετής συνολική εγγύηση).... Εκανα προπαραγγελια και περιμενουμε :2thumb22sup:

Ωραίος! Με το καλό να τη δεχτείς!

5 χρόνια εγγύηση, wow, σε Sony years μια αιωνιότητα. Θα έχει βγει η mkV μέχρι τότε. :p

Aνταγωνιστική η πρόταση, ίσως και καλύτερη από αυτήν στο εξωτερικό.

2250 ευρώ στην Αγγλία με 4 χρόνια συνολική εγγύηση και με δώρο SanDisk 64GB Extreme Pro UHS-I SDXC Memory Card (95MB/s).
https://www.ukdigital.co.uk/sony-alpha-a7-iii-camera-body.html

Για 200 ευρώ σίγουρα αξίζει για συνολική εγγύηση 5 χρόνια και για 5 χρόνια θα είσαι σούπερ καλυμμένος σε βίντεο και φωτογραφία.
Οτι θα βγάλει 3-4 Firmware updates, ε 3-4 καινούργια μοντέλα εννοούσα αυτό εξυπακούεται για την Sony αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι ο ώριμος αγοραστής θα έχει μια σούπερ μηχανή για 5 χρόνια βρέξει χιονίσει.

Πάντως με firmware update έδωσε 100 mbps xavcs βίντεο στην a6000 που είναι και ο μόνος λόγος που τελικά την κράτησα.
5 χρόνια εγγύηση είναι τρομερή προσφορά. Μάλλον αρχίζει και καλύπτει τις τρύπες για τους επαγγελματίες.
Από την άλλη το σέρβις της στην Ελλάδα δεν φημίζεται...σχεδόν όλα τα στέλνουν εξωτερικό στην Πολωνία.
Θα το σκεφτώ σοβαρά καθώς προσωπικά μπορώ να τη πάρω και από Αμερική και να κερδίσω από ισοτιμία.
Θα περιμένω όμως για τις παιδικές ασθένειες, τα πρώτα κανονικά reviews, καθώς και να δω αν όντως η nikon κάνει κίνηση για σοβαρή mirrorless ώστε να χρησιμοποιήσω τους φακούς μου.

Ίσως να το έχω ξαναγράψει ας φρεσκάρουμε τη μνήμη όμως, η επισκεύη της α77ιι πήρε ακριβώς 7 μέρες... δε με χαλά καθόλου.
Επίσης με ευχαριστεί η πολιτική της Sony να μας τα δίνει όλα απ την αρχή δίχως να χρειάζονται update για να μας δείξει και καλά ότι ενδιαφέρεται για τις απαιτήσεις των πελατών.
Θέλω να πως τα μοντέλα της βγαίνουν ολοκληρωμένα από την πρώτη μέρα πώλησης τους σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει ορίσει σε κάθε της μοντέλο.

+100 ευρω ειναι η "απλη" επεκταση εγγυησης στα +4 (δηλαδη 5 χρονια), ποσο αστειο νομιζω για μηχανη των 2000 ευρω. Τωρα +100 ειναι η επεκταση (δηλαδη 200) ειναι το "ατυχημα" δηλαδη να σου πεσει η μηχανη και να σπασει κατι ή να παρει υγρασια/νερο, κλπ... στην Α7ΙΙ δεν μου ειχε πεσει ποτε αλλα το ρισκαρεις για 100 ευρω? δε ξερω βεβαια τους ακριβεις ορους της επεκτασης αλλα νομιζω προσθτει και μεταπωλητικη αξια σε σχεση με καποια μεταχειρισμενη που δεν εχει εγγυηση. Στα 5 χρονια σιγουρα θα εχει βγαλει νεο σωμα, IV ...νομιζω η ΙΙΙ θα καλυψει ολες τις αναγκες μου...θα δουμε κιολας :BDGBGDB55:

ΠΛΆΚΑ ΚΆΝΕΙΣ????
Καρφί για +200 γιατί η σονυ δεν είναι πολύ καλή στην αδιαβροχοποιηση.
Μόνο τόσα;
Μάλλον συμφαιρει από Ελλάδα.
Έχεις ιδέα πόσο καιρό θα είναι αυτή η τιμή; είναι ειδική προσφορά η πολιτική της εταιρείας;

πενταετή εγγύηση και με accident cover για 200ευρώ είναι.... χμμμμ πως να το πω κομψά...... κλοπή!! (υπέρ του πελάτη εννοείται)

emperorgr είσαι σίγουρος για αυτό?

το έγραψα στην προηγούμενη σελίδα αλλά μόνο ένας ενδιαφέρθηκε (για το group buy μιλάω)

Εγώ μέσα αλλά μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχω συναντήσει κάποιο group buy που να έχει γίνει στα ηλεκτρονικά είδη.

Ο συνειδητοποιημένος αγοραστής που επέλεξε ταχύτητα (α9) ή ανάλυση (α7rIII) ξέρει πολύ καλά γιατί το έκανε.
Θα χαρεί που βγήκε η α7ΙΙΙ, αφού αυτή θα αποτελέσει άριστη επιλογή για 2ο ή backup σώμα.

Γνωρίζω πολύ λίγους συνειδητοποιημένους αγοραστές ειδικά στην Ελλάδα οποτε θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλω για το πως και γιατί αγοράζουν εξοπλισμό.

Ποιος θα αγοράσει δεύτερο παρόμοιο σώμα? Δεν είμαστε στην εποχή του φιλμ που κουβαλούσες 3 διαφορετικά σώματα με διαφορετικές εμουλσιόν.

Μόνο ένας επαγγελματίας θα το κανει,για να τραβήξει βίντεο με παρόμοια αρχεία και αισθητήρα. Δεύτερο σώμα σημαίνει άλλες δυνατότητες κυρίως

ΠΛΆΚΑ ΚΆΝΕΙΣ????Καρφί για +200 γιατί η σονυ δεν είναι πολύ καλή στην αδιαβροχοποιηση. Μόνο τόσα; Μάλλον συμφαιρει από Ελλάδα.
Έχεις ιδέα πόσο καιρό θα είναι αυτή η τιμή; είναι ειδική προσφορά η πολιτική της εταιρείας;

πενταετή εγγύηση και με accident cover για 200ευρώ είναι.... χμμμμ πως να το πω κομψά...... κλοπή!! (υπέρ του πελάτη εννοείται)
emperorgr είσαι σίγουρος για αυτό?

Σημερα που μιλησα τηλεφωνικα με το Sony Center Γλυφαδας αυτο μου ειπαν...Ρωτησα τι περιλαμβανει απο τα +100 (η επεκταση εγγυησης) τα παραπανω +100 και μου ειπαν πτωση και υγρασιες κλπ, οχι κλοπη... Δε νομιζω να ειναι δικη προσφορα, μαλλον πολιτικη της εταιρειας. Οταν μου ερθουν τα χαρτια θα σας τα ανεβασω να τα δειτε αναλυτικα...

Ίσως να το έχω ξαναγράψει ας φρεσκάρουμε τη μνήμη όμως, η επισκεύη της α77ιι πήρε ακριβώς 7 μέρες... δε με χαλά καθόλου.
Επίσης με ευχαριστεί η πολιτική της Sony να μας τα δίνει όλα απ την αρχή δίχως να χρειάζονται update για να μας δείξει και καλά ότι ενδιαφέρεται για τις απαιτήσεις των πελατών.
Θέλω να πως τα μοντέλα της βγαίνουν ολοκληρωμένα από την πρώτη μέρα πώλησης τους σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει ορίσει σε κάθε της μοντέλο.
Εγώ πάλι νομίζω ότι η Sony την είχε την τεχνολογία αλλά δεν την έδινε για να πουλήσει τα παλαιότερα της μοντέλα, και τώρα που έβγαλε η fuji την xh1, σας την σέρβιρε σαν ζεστό ψωμάκι, (οπότε, μην το ψάχνεις)