Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

70 ευρώ για 3 χρόνια
110 ευρώ για 4 χρόνια
170 ευρώ για 5 χρόνια

Μπορεί να ενεργοποιηθεί εντός 1 χρόνου από την αγορά.

Για την αγορά της Α7ΙΙΙ μέχρι 30 Απριλίου τη δίνει δωρεάν την 5ετή πλήρη κάλυψη η Sony.
Το "δωρεάν" σε εισαγωγικά βέβαια, αν η κανονική τιμή είναι 2100 και τώρα αρχικά τη δίνουν 2300 μαζί με τη δωρεάν κάλυψη αξίας 170 ευρώ.
 
Απάντηση: Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Μην φεύγουμε από το θέμα παρακαλώ, τα περί επιλογής κατάλληλων φακών για οποιαδήποτε ακάθρεπτη μηχανή SONY μεταφέρθηκαν στο κατάλληλο νήμα : φακοί e-mount.
 
Αγόρασα την Παρασκευή την συγκεκριμένη μηχανή, και οι πρώτες εντυπώσεις είναι ιδιαίτερα θετικές. Συγκρίνοντας την με την Α7 που χρησιμοποιώ τα τελευταία 5 χρόνια, οι διαφορές είναι πάρα πολλές:

Το autofocus δουλεύει πάρα πολύ καλά (χαώδης η διαφορά με την Α7), τόσο σε ποσοστό επιτυχίας όσο και σε ταχύτητα. Ένα δείγμα από τον πλέον άκυρο συνδυασμό για τέτοια φωτογράφηση (sigma mc11 + Canon Macro 100 F2.8):

DSC0439.jpg


Ο θόρυβος στα υψηλά ISO, τουλάχιστον μέχρι τα 12800, δεν αποτελεί πρόβλημα, ενώ ακόμα και σε κάποιες λήψεις μέχρι τα 32000 iso που δοκίμασα, τα αποτελέσματα ήταν αρκετά καλό. Οι διαφορές πάλι με την Α7, είναι τεράστιες. Δύο δείγματα στα 32000 + 12800 iso:

DSC0036s.jpg
DSC0026.jpg


Το 14bit uncompressed Raw, σε συνδυασμό και με τον καλύτερο αισθητήρα, δίνουν αρχεία που φαίνεται να περιέχουν περισσότερη πληροφορία σε σχέση με την A7. Κατά την επεξεργασία, τα αρχεία είναι περισσότερο ευέλικτα σε πειράγματα, και τα χρώματα φαίνονται πιο πλούσια σε σχέση πάντα με την Α7.

DSC0266.jpg


Πλέον ο sigma mc11 συνεργάζεται πολύ καλά με το σώμα, και μπόρεσα επιτέλους να χρησιμοποιήσω τους canon φακούς μου. Εδώ άλλο ένα δείγμα σε συνδυασμό με τον Canon 100 Macro 2.8:

DSC0203.jpg
DSC0261.jpg


Κάποιες γενικές παρατηρήσεις, για όποιον έρχεται από την πρώτη Α7 όπως εγώ, θα έλεγα ότι η μπαταρία πλέον δεν αποτελεί πρόβλημα, το σώμα είναι αρκετά πιο βαρύ λόγω του IBIS, το μενού πιο πολύπλοκο αλλά και πολύ πιο παραμετροποιήσιμο. Η μηχανή είναι ταχύτατη, οι αντανακλάσεις στον αισθητήρα έχουν εξαφανιστεί πλήρως και το σώμα φαίνεται πιο στιβαρό. Επίσης, προς το παρόν δεν συνάντησα κάποιο πρόβλημα από αυτά που έχουν αναφερθεί στο ίντερνετ.

Θα ήθελα καλύτερο AWB, και επίσης με ξένισε η έλλειψη ξεχωριστού φορτιστή μπαταρίας στην συσκευασία.
 
Μεγειά.
Η A7 ήταν η αρχή και το πείραμα, πήγε καλά από ότι φαίνεται στην Α7iii.
Τα δείγματα που έβαλες είναι πολύ καλά.
Αναμένουμε και άλλες εντυπώσεις.
 
Καλές φωτογραφίες. Αναμένοντας και την δική μου θα ενημερώσω για εντυπώσεις
 
Σας ευχαριστώ για τις ευχές!

Η Α7 ήταν όντως το πείραμα για την Sony, με αρκετές και δυστυχώς σημαντικές παιδικές ασθένειες, κάποιες από τις οποίες διόρθωσε με την Α7ΙΙ. Η τρίτη γενιά όμως φαίνεται πλέον να είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση. Ελπίζω να συνεχίσουν οι θετικές μου εντυπώσεις όσο θα περνάει ο καιρός και θα έχω και την δυνατότητα να την δοκιμάσω σε περισσότερα σενάρια.

Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσθέσω είναι ότι θα χρειαστεί γρήγορη κάρτα sd. Η δικιά μου με 45mb/s write, ζοριζόταν αρκετά να ακολουθήσει τον ρυθμό της A7 γράφοντας uncompressed Raw+Extra Fine detail JPG.
 
Καλορίζικη και καλές λείψεις, πολύ καλές οι φωτογραφίες σου και σαφώς περιμένουμε και άλλες!
 
λες και τις πήρες από το επίσημο site της Sony τις φωτογραφίες και μάλιστα από την α9 .Μεγειά
 
1 stop καλύτερο dynamic range από την A9 Και καλύτερο iso από όλες τις Α7 μηχανές (δεν υπολογίζουμε τις Α7s)....jackpot η sony με την μηχανή!!