Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Ειναι δυνατον καμερα με υπερδιπλασια τιμη και καλυτερο σενσορα ιδιας αναλυσης να εχει κατωτερες επιδοσεις ?

Για την ιδια εταιρεια μιλαμε πως τα καταφερνει και πυροβολει τα ποδια της ....

Αυτό που δεν μπορώ να μεταφέρω με τις φώτο, είναι το πόσο εύκολο ήταν να βγουν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες. Πρώτη φορά είχα τόσο υψηλά ποσοστά εστιασμένων φώτο, δουλεύοντας την μάλιστα σε πλήρες αυτόματη ρύθμιση και σε συνδυασμό με έναν canon μάκρο φακό, ο οποίος δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος στην εστίαση (είναι όμως ακριβής και ξυράφι στην ανάλυση). Το νέο 4d focus system της sony, φαίνεται να κάνει εξαιρετική δουλειά.

Ειναι δυνατον καμερα με υπερδιπλασια τιμη και καλυτερο σενσορα ιδιας αναλυσης να εχει κατωτερες επιδοσεις ?

Για την ιδια εταιρεια μιλαμε πως τα καταφερνει και πυροβολει τα ποδια της ....

Δεν την διαφέρει, το έχουμε ξαναπεί...κάθε κάμερα που βγαίνει είναι καλύτερη από τη προηγούμενη κι αυτό μόνο καλο κάνει στο καταναλωτή.
Ο επαγγελματίας δε κοιτάει τα specs έτσι κι αλλιώς, αλλά πράγματα τον ενδιαφέρουν.
Η σονυ θα πουλήσει τρελλά μ αυτή τη μηχανή, και θα φερει πολλούς νέους πελάτες αυτό έχει σημασία γι αυτούς.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Όλες στο Αττικό πάρκο είναι με τον Canon EF 100mm f/2.8L IS USM Macro.

Για πες μου δουλεψες και με σταθεροποιηση στο σωμα και στον φακο ή απομονωσες καποιο απο τα δυο ? Με ενδιαφερει πολυ το πως και αν συνεργαζονται δυο συστηματα σταθεροποιησης απο αλλη εταιρεια...

Για πες μου δουλεψες και με σταθεροποιηση στο σωμα και στον φακο ή απομονωσες καποιο απο τα δυο ? Με ενδιαφερει πολυ το πως και αν συνεργαζονται δυο συστηματα σταθεροποιησης απο αλλη εταιρεια...

Προτίμησα να απενεργοποιήσω την σταθεροποίηση στον φακό, γιατί δεν ήξερα πως θα συνεργαστεί με την Sony. Θα κάνω όμως και κάποιες δοκιμές με ενεργοποιημένη την σταθεροποίηση και στους φακούς της Canon, και θα δω πως θα τα πάει.

Αναμενουμε :idea:

Προσπαθησε να κανεις ενα παρομοιο πλανο χωρις καθολου σταθεροποιηση, με ενεργοποιημενη την σταθεροποιηση της μηχανης μονον, με ενεργοποιημενη την σταθεροποιηση του φακου μονον και τελος και με τις δυο σταθεροποιησεις ενεργοποιημενες.

Θαχει ενδιαφερον.

Μόλις συνειδητοποίησα ότι το steadyshot της sony, όταν βάζεις τον Canon με τον Sigma mc11, απενεργοποιείται τελείως. Οπότε δεν μπορώ να κάνω ένα τεστ και με τα 2 συστήματα ενεργοποιημένα. Μπορούμε όμως να δούμε πως αποδίδει το IS του φακού της Canon:

Δείχνω τις 2 φώτο με τον μεγαλύτερο χρόνο έκθεσης όπου είχα σχετικά καλά αποτελέσματα handheld 1/4sec:

Χωρίς σταθεροποίηση:

DSC0560.jpg

Με σταθεροποίηση στον φακό:

DSC0559.jpg

Μόλις συνειδητοποίησα ότι το steadyshot της sony, όταν βάζεις τον Canon με τον Sigma mc11, απενεργοποιείται τελείως.

Οταν βαζεις τον φακο απενεργοποιειται ή οταν βαζεις τον MC11 ?

Επισης δεν εχεις καναν μηχανικο ανταπτορα για αλλου ειδους φακο ε να δοκιμασεις ε ?

Η metabones πουλαει 99$ τον ανταπτορα για contax/yashica ---> Ε mount αλλα βρισκω και με 7 ευρω στο ebay.....

Δεν θαταν ασχημα να φοραω πανω της ολους τους contax zeiss φακους μου για χρηση gimball.

Οταν βαζεις τον φακο απενεργοποιειται ή οταν βαζεις τον MC11 ?

Επισης δεν εχεις καναν μηχανικο ανταπτορα για αλλου ειδους φακο ε να δοκιμασεις ε ?

Η metabones πουλαει 99$ τον ανταπτορα για contax/yashica ---> Ε mount αλλα βρισκω και με 7 ευρω στο ebay.....

Δεν θαταν ασχημα να φοραω πανω της ολους τους contax zeiss φακους μου για χρηση gimball.

Λοιπόν, ένα τεστ με τον Canon 85mm 1.8, έδειξε ότι το IBIS δουλεύει, άρα δεν έχει να κάνει με τον mc11 αλλά με τον φακό. Ο 100άρης macro της canon έχει ένα υβριδικό IS, και ίσως να είναι εκεί το πρόβλημα. Θα δοκιμάσω και άλλους φακούς και θα δω.

Εδώ ο 85αρης με το IBIS ενεργοποιημένο. 0.6sec handheld:

DSC0593.jpg

Άλλους adaptors δεν έχω δυστυχώς.

Στην α7ιι με metabones και με τον Canon EF 100mm f/2.8L IS USM μπορείς να δουλέψεις την σταθεροποίηση ή στο σώμα ή στο φακό. Για να έχεις σταθεροποίηση και στους 5 αξονες μόνο μe φακους της sony. Φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και στις καινούριες α7.

Δεν είμαι σίγουρος σε τι ακριβώς αναφέρεσαι. Εδώ είναι ένα 100% crop από το συγκεκριμένο σημείο:

ok, εδω δεν φαινεται, μαλλον ειναι η συμπιση που δεχετε απο το σαιτ

Καλορίζικη η Α9 εεεε η Α7ΙΙ, θα ήθελα να καθίσεις σε καρέκλα και να τραβήξεις σε χαμηλή ταχύτητα σε παρακαλώ.
.. η εστίαση φυσικά δε θα είναι σε όλο το κάδρο λόγο αντάπτορα.

Καλορίζικη η Α9 εεεε η Α7ΙΙ, θα ήθελα να καθίσεις σε καρέκλα και να τραβήξεις σε χαμηλή ταχύτητα σε παρακαλώ.
.. η εστίαση φυσικά δε θα είναι σε όλο το κάδρο λόγο αντάπτορα.

Σε ευχαριστώ πολύ. Στην παραπάνω φώτο που έβαλα στα 0.6 sec είμαι καθισμένος σε καρέκλα. Εστίαση στο κέντρο. Γενικά δεν έχω και το ποιο σταθερό χέρι, και έβαλα κάποια δείγματα στα οποία είχα κάποια επαναληψιμότητα στο αποτέλεσμα.

Θα ήθελες να δεις κάτι άλλο που δεν φαίνεται στις φώτο?