Να δούμε και πόσες θα παραλάβουν και αν θα καλυφθεί η ζήτηση και οι προ παραγγελίες που έχουν δεχθεί τα καταστήματα.
Βλέπω ακόμα μια μικρή καθυστέρηση.
Ούτε εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα raw converter, απλά διευκρίνισα το πως επεξεργάστηκα εγώ τις φώτο.
Αν το πρόβλημα ήταν τόσο εύκολο να αναπαραχθεί όμως, δεν θα έπρεπε να εμφανιστεί τουλάχιστον στις παραπάνω φωτογραφίες? Και από τόσες μηχανές που έχουν πουληθεί ήδη, δεν θα έπρεπε να έχουν εμφανιστεί πολύ περισσότερα δείγματα του προβλήματος, εφόσον είναι δεδομένο ότι θα το δεις λόγο PDAF? Και γιατί στις A9 πχ δεν υπάρχουν αναφορές, παρά μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις και με ακραία επεξεργασία?
Δεν λέω ότι το πρόβλημα τεχνικά δεν υπάρχει, απλά δεν νομίζω να το συναντήσει κάποιος τόσο εύκολα, ίσως και ποτέ, ανάλογα του στυλ φωτογράφησης και της επεξεργασίας που έχει κάνει.
Μπορεί να μην είναι θέμα raw converter τωρα .. αλλά θα είναι στο άμεσο μέλλον (αν δεν προκύψει in_camera διόρθωση απο την Sony). Αυτό που κάνει με ένα κλικ το RawTherapee θα το κάνουν αυτόματα και χωρίς να ρωτάνε τον χρήστη όλοι οι εμπορικοί converter (όπως ήδη κάνουν για διόρθωση bad pixels, γεωμετρικές διορθώσεις κλπ).
Εύκολο δεν είναι να παραχθεί .. να αναπαραχθεί όμως είναι έυκολο .. αν απλά κάνεις κάποιος αναπαραγωγή των συνθηκών λήψεις στα προβληματικά δείγματα όπως αυτά του dpreview
- όσο το δυνατόν πιο πλάγιο φως, με κατεύθυνση οριζόντια ή και κάθετη (στην διαγώνια δεν είναι τόσο ορατά τα stripe γιατί εμφανίζονται πιο αχνά καθώς απλώνουν σε 2 γραμμές αντί για μία ..)
- φωτεινή πηγή χωρίς diffuser
- φωτεινός φακός κατα προτίμηση σε ανοιχτό διάφραγμα, κατα προτίμηση επιρρεπής σε flare ..
- απενεργοποιημένο NR,
- χαμηλό ISO
Η αιτία είναι το πολύ πλάγιο φώς που πέφτει στον αισθητήρα .. το οτι εμφανίζεται σε περιοχές με flare spots είναι αποτέλεσμα του προηγούμενου καθώς συνήθως εκεί το φως είναι πολύ πλάγιο (ίσως και πιο πλάγιο απο το FOV του φακού καθώς προέρχεται απο εσωτερικές αντανακλάσεις ..).
Απο το παραπάνω προκύπτει οτι μερικοί φακοί θα έχουν ανοσία στο φαινόμενο .. διότι η ένταση εξαρτάται απο πόσο πλάγιο είναι το φώς και φακοί που κόβουν το πλάγιο φώς ή τα flare spots που παράγουν προκύπτουν απο αντανακλάσεις με μικρή κλίση μειώνουν το striping σε αόρατα επίπεδα ..
Tα δείγματα που ανέβασες δεν έχουν striping .. βέβαια με f14 και ISO 6400 (βλέπω και ενα "HiISO_NR = low" αντι για off) και όχι πολύ πλάγιο φώς δεν ανήκουν στις προβληματικές κατηγορίες .. όπως και στο δείγμα του dpreview ISO1000 όπου η φωτεινή πηγή δεν είναι σε άκρη https://www.dpreview.com/sample-galleries/6769434587/sony-a7-iii-sample-photos/8822855742
Εγώ δεν τα βλέπω πάντως, μόνο λίγο banding και θόρυβο όσο ζουμάρω....
..Ουτε εγω !!!
Ρε συ Ηλια που τα βλεπεις για κυκλωσε τα μου να τα δω.
Επισης φιλε Nexus αν εχεις τον χρονο κανε ξανα το ιδιο τεστ αλλα ασε τα αρχεια overexposed τουλαχιστον 2 + στοπς .
Κατα προτιμηση βαλε τον ηλιο μεσα στο καδρο σου -καπου στο πλαι αλλα μεσα- και μεσα σε αυτο βαλε καποια απο τις πολυ ωραιες φιγουρες σου (ειμαι φαν να ξερεις) και υπερεκθετεις πανω απο 2 στοπς....
Ηλία εξαιρέσουμε το πρόβλημα που εμφανίζεται ... πιστεύω ότι θα λυθεί.... πως κρίνεις τη φωτογραφία που παράγει η νέα κάμερα;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.