tiniakos
AVClub Fanatic
Έπιασα και εγώ τη μηχανή στα χέρια μου και θα συμφωνήσω για την εργονομία, όπως και για τον όγκο και βάρος, με λίγα λόγια η μηχανή πάει πιο πολύ προς Dslr φιλοσοφία και όχι προς mirrorless.
Με το που κυκλοφόρησε είχα γράψει ότι είναι epic fail το κόλλημα της sony να μη δίνει fully articulated screen όπως πχ η panasonic, να μη δίνει φουλ touch λειτουργία παντού & να είναι κολλημένη σε μενού άλλων εποχών - και μιλάμε ότι η εταιρεία αυτή βγάζει state-of-the-art κινητά!
Σε κάθε περίπτωση, μου κάνει εντύπωση το σχόλιό σου ότι η 1η γενιά είχε ουσιαστικά καλύτερη εργονομία..
Η οθόνη αφής έχει βελτιωθεί συγκριτικά με την α6500 για touch focus, λειτουργία touch pad κλπ?
Για timelapse έχεις βρει λύση? Νομίζω είναι η πιο κρίσιμη από τις εφαρμογές playmemories που λείπει....
Πρέπει να είμαι από τους λίγους που δεν χωνεύει τις περιστρεφομενες οθόνες!
Έχω βολευτεί αφάνταστα τις απλές tilt οθόνες της sony, γιατί τραβάω κυρίως από το ύψος των γοφων και θέλω άμεσο ανοιγοκλεισιμο της οθόνης προς τα πάνω.
Εχω τώρα την olympus em1 II και με νευριάζει αφάνταστα αυτό το είδος οθόνης, σε σημείο που να το θεωρώ αιτία αλλαγής σώματος...!
Γούστα είναι αυτά!
Με δεξιοτεχνία κι εξάσκηση μπορείς με το joystick να περιηγηθείς αστραπιαία το μενού. Έχει ακαριαία απόκριση το joystick.
Ουσιαστικά στο MyMenu χρειάζεται να είσαι, δηλαδή σε μια μόνο σελίδα με πέντε επιλογές που χρησιμοποιείς πιο πολύ, ή αν θέλεις προσθέτεις και δεύτερη και τρίτη σελίδα, με μέγιστες 15 επιλογές συνολικά. Και με ταξινόμηση δική σου. Μπορείς δηλαδή π.χ. το MyMenu1 να έχει 5 επιλογές για φωτογραφία, το MyMenu2 να έχει 5 επιλογές για βίντεο, ή όπως θέλεις. Ουσιαστικά φτιάχνεις το προσωπικό σου μενού όπως το φαντάζεσαι και σε εξυπηρετεί.
Εξάλλου το MENU επιστρέφει εκεί που ήσουν τελευταία φορά, οπότε δεν χρειάζεται ποτέ να φεύγεις από τη σελίδα του MyMenu.
Έτσι με το joystick κάνεις τις επιλογές σου άμεσα. Πιο γρήγορα και από το να ήταν touch η οθόνη και να ψαχούλευες την οθόνη προσπαθώντας να πετύχεις ακριβώς την επιλογή που θέλεις. Αν ήταν πιο μεγάλη η οθόνη, τότε μάλιστα. Τώρα σε τόσο μικρή οθονούλα, γέρνω υπέρ του joystick παρά να είχε touch για περιήγηση.
Ναι, η απόκριση της οθόνης αφής ως touchpad έχει βελτιωθεί συγκριτικά με την α6500. Δεν διστάζει ο δείκτης του σημείου εστίασης, δεν ξεχνιέται πίσω. Όχι πως είναι ακαριαία. Αν κάνεις δηλαδή σχετικά γρήγορα συνεχείς κυκλικές περιστροφές, μπορείς να βλέπεις να ακολουθεί ο δείκτης, χωρίς ποτέ να χάνεται κάτω από το δάχτυλο. Σε απανωτά touch focus και όχι σύρσιμο οι αλλαγές είναι άμεσες. Γενικά είναι απροβλημάτιστη η λειτουργία.
Πιο εργονομικές δεν ήταν οι mk1 α7, αλλά ήταν κόσμημα σε σύγκριση με α7ΙΙΙ. Ήταν λεπτές, κομψές, κατά 1/3 σχεδόν πιο ελαφριές.
Και η μπροστινή ροδέλα με βόλευε πολύ περισσότερο στις mk1 παρά στην α7ΙΙΙ.
![]()
Για timelapse αναγκαστικά ιντερβαλόμετρο με καλώδιο, αφού εγκαταλείφθηκαν τα playmemories apps.
Δεν έχεις δει olympus προφανώς!
Η Sony φαντάζει απλοϊκή μπροστά της....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.