Re: Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III
Εγώ ξέρω ότι στο μικρό τσαντάκι που χωράει η μικρούλα α6500 χωράει και η α7ΙΙΙ, αξία ανεκτίμητη.
Θέλω καλύτερο κράτημα, προσθέτω ό,τι θέλω ανάλογα τις ανάγκες κάθε φορά, επέκταση γκριπ, L-Plate, battery grip, full video cage με εξωτερικό μόνιτορ/εγγραφέα και εξωτερική τροφοδοσία.
Με δυο κινήσεις επανέρχεται η μηχανή στο αρχικό της μικρό μέγεθος και μπαίνει στο μικρό της τσαντάκι για τις βόλτες χωρίς να καταλαβαίνω όγκο/βάρος.
Η προσαρμοστικότητα της μηχανής σε κάθε χρήση είναι πολύ μεγάλη. Ένα εξαρχής τέρας σώμα θα περιόριζε σε συγκεκριμένη χρήση.
Δεν θα πειράξει βέβαια να βγάλει κι ένα τέτοιο σώμα η Sony για όσους το χρειάζονται.
Για αίσθηση επέκτασης χεριού πάντα handstrap βάζω.
Σε γυμνή μηχανή το handstrap προϋποθέτει και
βίδωμα στη βάση της μηχανής κάτι που απεχθάνομαι.
Προτιμώ τα L-plates και τα battery grips που προσφέρουν την υποδοχή ιμάντα στην κάτω δεξιά γωνία, ώστε να μπορεί να κάτσει και η μηχανή σε επίπεδη επιφάνεια χωρίς πρόβλημα, ενώ και το handstrap δένει καλά στο χέρι.
Και στις DSLR το ίδιο έκανα, πάντα με battery grip ήμουν.
Στην α7ΙΙΙ όμως η θυσία του όγκου είναι μεγαλύτερη με το battery grip. Με την έννοια ότι στις DSLR έλεγα τι μεγάλη τι λίγο μεγαλύτερη, κι έβαζα πάντα battery grip. Τώρα με την α7ΙΙΙ δεν θα βάλω μόνιμα battery grip, αφού η μηχανή μπορεί να γίνει και πολύ μικρή.
Ταυτόχρονα η διάρκεια της μπαταρίας στην α7ΙΙΙ είναι μεγάλη για τα δεδομένα των mirrorless, οπότε το battery grip δεν είναι τελείως απαραίτητο όσον αφορά την αυτονομία.
Γι' αυτό και τείνω να πιστεύω ότι το L-plate είναι η χρυσή τομή αφού συνδυάζει:
- καλύτερο κράτημα, δίνοντας κάτι να κρατήσει και το μικρό δαχτυλάκι
- υποδοχή για το handstrap που θέλω
- arca-swiss εσοχές χωρίς να χρειάζεται να βιδώνω έξτρα
- έξτρα πάσο στη βάση για να μην ταλαιπωρώ εκείνο της μηχανής
- πλαϊνό plate για κάθετες λήψεις και στήριξη τυχόν εξαρτημάτων
- προστασία της μηχανής από χτυπήματα. Ακουμπιέται η μηχανή χωρίς φόβο παντού.
Σε μεγάλο φακό μέχρι που είναι και απαραίτητο το L-Plate, γιατί αλλιώς προεξέχει ο φακός και εμποδίζει κατά τη στήριξη σε plate ή οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια.
Π.χ. με τον 85/1.4GM: