Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Ένα διακριτικό warning με το που ανοίγεις τη μηχανή, που να φεύγει αυτόματα με το πρώτο πάτημα πλήκτρου, να το δεχτώ.

Εδώ βγάζει Sony warning που καταλαμβάνει όλη την οθόνη, και για να φύγει πρέπει να πατήσεις ok.
Και δεν φτάνει αυτό, αλλά η προειδοποίηση εμφανίζεται σε ανύποπτη στιγμή ξανά στην πορεία, π.χ. όταν αλλάζεις image size!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Εντάξει για τα λ7 που δίνουν τη μηχανή το θεωρώ και λογικό, σου λένε οι άνθρωποι τσάμπα σας τη δίνουμε τη μηχανή πάρτε βρε σεις αυθεντικές μπαταρίες :guitarist:

A7ii με τον κιτ φακό και 50.000 κλικ στα 700 ευρώ είναι καλή τιμή? Είναι λίγο ταλαιπωρημενη απο ότι είδα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

"Sony" κυκλοφορύν και πολλοί κλώνοι-μαϊμού, κακέκτυπα των original.

Μπορεί κι αυτός να είναι ένας ρόλος που θέλει η Sony να προειδοποιήσει τον χρήστη ότι η μπαταρία που έβαλε στη μηχανή του δεν είναι original.
Ευπρόσδεκτη η προειδοποίηση, αλλά άκομψος ο τρόπος.

A7ii με τον κιτ φακό και 50.000 κλικ στα 700 ευρώ είναι καλή τιμή? Είναι λίγο ταλαιπωρημενη απο ότι είδα.

500 ευρώ θα είχε νόημα. 700 τα βρίσκω πολλά για ταλαιπωρημένη μηχανή+κιτ.

Σαν καινούρια με μόλις 2.600 κλικ έχει φύγει μέχρι και 600 ευρώ πρόσφατα στο ebay.de α7ΙΙ+κιτ.

Re: Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Ρώτα τον φίλο σου να μάθουμε.
Φορτιστή του έστειλαν καινούριο που είχε πρόβλημα;

Εγώ σήμερα παρέλαβα αντικατάσταση του δικού μου.
Άψογοι στο DuroPro official store.

Σίγουρα έχει βάση κι αυτή η άποψη.

Κι αν μη τι άλλο, τουλάχιστον οι FZ100 είναι μεγάλες μπαταρίες.
Μία και μόνο έξτρα να πάρει κανείς, του φτάνουν για 5-6 ώρες βίντεο.

Μέχρι τώρα στις μικρές FW50 ποτέ δεν χαλάλιζα το πενηντάρικο τη μία, αφού έπρεπε 5-6 μπαταρίες να έχω.

Τα ίδια λεφτά τα χαλάλισα όμως φέτος για τρεις FZ100 και τον τετραπλό φορτιστή της Sony.
Τουλάχιστον για μια δεκαετία θα μας συντροφεύει αυτός ο τύπος μπαταρίας στις Sony.
Το σημαντικό είναι που ξεκολλήσαμε από τη μικρούλα FW50 επιτέλους.

Εδώ η Sony τονίζει το πρόβλημα με τους κλώνους.

Χρόνια τώρα προσπαθεί η Sony μέχρι και με ολογράμματα να κάνει να ξεχωρίσουν οι original μπαταρίες από κλώνους, αλλά μέχρι και ολογράμματα απέκτησαν οι κλώνοι.

To να μπορεί ο υποψήφιος αγοραστής να βάζει την μπαταρία στη μηχανή και να έχει άμεσα σαφή ένδειξη αν είναι γνήσια ή κλώνος, έχει κάποια αξία.

Αυτό βέβαια δεν δικαιολογεί τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις και το κλείσιμο της μηχανής από προστασία.

Χωρίς ναμαι απόλυτα σίγουρος πρέπει να είχε τύχει πολύ παλιότερα σε κάποια Panasonic GH , νομίζω την GH3 και το μαζέψαν γρηγορα σε επόμενο firmware

Πρωτιά της Sony δεν είναι βλέπω. Είχε γίνει ίδια κίνηση και από τη Nikon το 2013:

https://nikonrumors.com/2013/12/08/...lled-third-party-battery-compatibility.aspx/#

Εγω αλλο φοβαμαι με την σονυ.

Οπως εστειλε αδιαβαστους τους κατοχους μοντουρας Α μην στειλει αδιαβαστους καποια στιγμη και τους κατοχους μοντουρας Ε.

* Το καλο ειναι οτι μοντουρα Ε εχουν και οι επαγελματικες της καμερες (FS7,FS5II κλπ) αρα αυτο μειωνει τον κινδυνο.
* Το κακο ειναι οτι η μοντουρα Ε ειναι στενη σε συγκριση με τις νεες μοντουρες L.R,Z των panasonic,Canon, Nikon αντιστοιχα . Αν αυτες οι εταιρειες με τις φαρδιες μοντουρες βγαλουν πιο φωτεινους φακους οπως λενε οτι θα βγαλουν και διαλυσουν την αγορα φακων τοτε και η sony θα αναγκαστει να αλλαξει εκ βαθρων για αλλη μια φορα μοντουρα υιοθετωντας μια πιο φαρδια μοντουρα.

Υπαρχει κι αλλου αυτος ο προβληματισμος μου ....

Leica manager says Sony E-mount wasn’t designed for Full Frame sensor

Bildschirmfoto-2018-10-09-um-16.42.04.png

υγ

Η L mount της Leica ειναι 51.6 mm.

Η μεγαλη διαμετρος μοντουρας διευκολυνει οπως λενε οι μηχανικοι να φτιαξεις πιο κοντους φακους και πιο φωτεινους.

Αυτο ειναι πλεονεκτημα που δεν μπορει να αγνοηθει και να συνεχιζουμε με τα επιτευγματα 40 ετων. Καποια στιγμη θα ξεπερνιοντουσαν. Το ποσο συντομα θα το δειξει ο πολεμος των mirrorless που μολις ξεκινησε.

Προς το παρών όχι πιο κοντούς φακούς δεν βλέπω αλλά κάτι μεγαθήρια για "μόνο" 50mm.

Νομίζω η αλήθεια όπως πάντα είναι κάπου στην μέση, σίγουρα το μεγαλύτερο σε διάμετρo Mount δίνει κάποια πλεονεκτήματα, τώρα πόσο σημαντικά είναι θα δείξει το μέλλον, όπως και να έχει εντάξει εννοείται ότι οι Canon/Nikon θα τονίσουν αυτό το χαρακτηριστικό, σχεδόν πάντα οι εταιρίες τονίζουν το κομμάτι που υπερέχουν αδιαφορώντας εσκεμμένα για άλλα σημεία που υστερούν. Το ίδιο βλέπεις και στους πληρωμένους Reviewers.

Απάντηση: Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Η μεγαλη διαμετρος μοντουρας διευκολυνει οπως λενε οι μηχανικοι να φτιαξεις πιο κοντους φακους και πιο φωτεινους.

Αυτο ειναι πλεονεκτημα που δεν μπορει να αγνοηθει και να συνεχιζουμε με τα επιτευγματα 40 ετων. Καποια στιγμη θα ξεπερνιοντουσαν. Το ποσο συντομα θα το δειξει ο πολεμος των mirrorless που μολις ξεκινησε.

Σχετικό είναι αυτο αλλά εν μέρη αλήθεια αφου μπορεις να φωτίσεις τα άκρα πολύ καλύτερα αυξάνοντας την τηλεκεντρικότητα του φωτός με την αυξηση της διαμετρου, ετσι ο ίδιος ακριβως FF φακος σε μεγεθος βαρος και φωτεινότητα θα έχει σιγουρα πολύ καλύτερα ακρα ανοιχτός στη φαρδυτερη μοντούρα που ήταν και το μειζον προβλημα στους φωτεινους φακούς FF.
Αν φυσικα σχεδιάσεις ακομη πιο φωτεινό φακό - έ λογικο είναι να αυξηθει και το βάρος , μεγεθος- κάτι που βλέπουμε στις νέες υπολοιήσεις των R,Z.

Υπαρχει κι αλλου αυτος ο προβληματισμος μου ....

Leica manager says Sony E-mount wasn’t designed for Full Frame sensor

Bildschirmfoto-2018-10-09-um-16.42.04.png

υγ

Η L mount της Leica ειναι 51.6 mm.

κοιτώντας αυτήν τη φωτό, βλέπω ότι τη διάμετρο του κύκλου που περνάει το φως,
μειώνει αυτό το πλαστικό που φέρει τις επαφές για το φακό

αυτό πάιζει κάποιο ρόλο τη δι'αμετρο της μοντούρας, όσον αφορά το οπτικό μέρος και το φως;

αν ναι (αλλά δεν το ξέρω και μπορεί να λέω μπούρδες), τότε η διαφορά μεταξύ μοντούρας σονυ και νικον ή κανον,
είναι πολύ μικρότερη, μπορεί και 2-3 χιλιοστά, αν υπολογίσει κανείς αυτό ότι υπάρχει γύρω γύρω και ότι στη σόνυ είναι πολύ λεπτότερο

Παντως αυτο που λενε οτι το E mount δεν σχεδιαστηκε για FF ειναι αληθεια.

Πρωτη φορα το ειδαμε στις βιντεοκαμερες της Σονυ τις ημιεαγγελματικες,επαγγελματικες εφοδιασμενες με αισθητηρες S35 και κατω οπως και στις NEX.

Ομως ολοι οι δρομοι πανε στην Ρωμη. Μπορει οι τεχνικοι της Σονυ να ακολουθουν αλλη τεχνικη στην αρχιτεκτονικη των φακων και να μην τους πολυμπλεκει η μικροτερη μοντουρα.