Sony Alpha A7 ,A7R, Α7s , Α7ΙΙ, Α7RII, A7sII Full Frame Mirrorless

Status
Not open for further replies.
Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Χα! Δεδομένου οτι τις έχω προπαραγείλει απο διαφορετικά μαγαζιά, με βλέπω να κρατάω όποια έρθει πρώτα, και να ρίχνω όλη την σκέψη και προετοιμασία στα σκουπίδια... Αυτό πρακτικά. Αλλά θεωρητικά ακόμα το επεξεργάζομαι. Την Α7 θέλω, απλά με τρώει ο κ..... μου ώς συνήθως.

Απάντηση: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

E, κοιτα και αυτο εδω..
Βεβαια jpeg συγκρινει αλλα περνεις και μια ιδεα...:idea:

Πέρασα να πάρω κάτι slide που είχα αφήσει για εμφάνιση απο το κατάστημα και ρώτησα αν ξέρουν κάτι παραπάνω για την παραλαβή. Η σημερινή ενημέρωση είναι για 20 Νοέμβρη, αλλά μου είπε οτι η Sony έχει το συνήθειο να αλλάζει αυτές τις ημερομηνίες κατα το δοκούν. Ουσιαστικά όταν έρθει στο κατάστημα, τότε θα με πάρουν...

Έχω να πώ πάντως, με εξαίρεση τις φωτογραφίες του Huff, είναι σαν όποιος πήρε την κάμερα στα χέρια να μην είναι σε θέση να βγάλει μια αισθητικά καλή φωτογραφία. Δεν αντέχω άλλες test shots...

Πάμε για Α7 μάλλον τελικά. Δεν φαίνεται να είναι και τόση μεγάλη η διαφορά μεταξύ τους σε ανάλυση και αναλυτικότητα. Σίγουρα είναι λίγο καλύτερος ο 36αρης, αλλά θα φαίνεται μόνο σε μεγάλες εκτυπώσεις. Μου αρκεί.

Παντως με ολη αυτη την κουβεντα τις τελευταιες μερες σχετικα με σονυ και νικον στα διαφορα φορουμς, ειδα πολλες αναφορες -στο ασχετο μεν, αλλα που δειχνουν κατι- αρνητικες για το μεγεθος των αρχειων της 800... αν κρινω και απο τα σχολια του Λεωνιδα εδω περα, μαλλον περισσοτερο προβλημα δημιουργουν στους ερασιτεχνες παρα προσφερουν κατι... αυτην την εντυπωση σχηματιζω...

Σε σχέση με τα 24MP των D600/A7 πρέπει να είναι 33% πιο βαριά τα αρχεία της D800 .. είναι τόσο αβάστακτο ??. Δεν ξέρω αν παίζει καμμιά ιδιοτροπία των PS/LR και αυξάνει δυσανάλογα η δυσκολία διαχείρησης.

Πάντως το κροπ 1,2Χ που διαθέτει η D800 την κατεβάζει στα 25MP και δίνει και 5fps αντι για 4 .. είναι μια λύση για ορισμένες περιπτώσεις.

Επιπλέον έχουμε όλοι (ακόμη) την ψυχολογία του να μήν "υποβαθμίζουμε" την ανάλυση των αρχείων μας ενώ στην πράξη μπορούμε μετά απο την αρχική επεξεργασία του RAW να κάνουμε downsampling σε 80% (64% σε πίξελ) με ελάχιστη εως καθόλου απώλεια σε πραγματική ευκρίνεια σε σχέση με τα αρχικά Mp και βέβαια καλύτερη ευκρίνεια απο το να έχεις εξαρχής το 64% των πίξελ.

Ναι καλα, με τη νεα τρελλα με τις ψηφιακες οπτικες διορθωσεις το μεγεθος παει στην στρατοσφαιρα... μολις δοκιμασα... αρχικο αρχειο 13mb περνωντας το απο το DLO της κανον παει στα 26, περνωντας το απο το DxO και σωζοντας σε dng εχεις 36 και σωζοντας σε tiff εχεις 56 ωραιοτατα mb... που να ξεκινουσες και με 45...!!!!

http://www.dpreview.com/news/2013/1...ource=news-list&utm_medium=text&ref=title_0_3

Υποστήριξη απο την Adobe για τα αρχεία των Α7 Α7r.

Mιας και δεν μπορώ να εγκαταστήσω το Adobe DNG converter (κολάει η εγκατάσταση στα win vista 32bit που εχω) αν μπορεί κάποιος να ανεβάσει μετατροπές απο αρχεία των νεων SONY (A7, A7r, RX-10, ενα αρχείο απο κάθε μια) θα βοηθούσε να φτιαχτεί υποστήριξη απο το RawTherapee που χρησιμοποιώ.

Ναι καλα, με τη νεα τρελλα με τις ψηφιακες οπτικες διορθωσεις το μεγεθος παει στην στρατοσφαιρα... μολις δοκιμασα... αρχικο αρχειο 13mb περνωντας το απο το DLO της κανον παει στα 26, περνωντας το απο το DxO και σωζοντας σε dng εχεις 36 και σωζοντας σε tiff εχεις 56 ωραιοτατα mb... που να ξεκινουσες και με 45...!!!!

Ποιος φταίει για την τρέλλα της Canon (το DLO μόνο ο δικός της raw converter το χρησιμοποιεί, και τι στο καλό περιέχουν τα επιπλέον 160% Mb) και της DxO (ασυμπίεστο DNG !!, δοκίμασε να το περάσεις απο το Adobe DNG converter) ή του όποιου χρήστη χρησιμοποιεί ασυμπίεστο tiff τη στιγμή που το tiff φορματ υποστηρίζει μη απωλεστική συμπίεση ..

Γενικά τα φωτογραφικά φορματ εχουν μείνει πίσω απο τις εξελίξεις. Ουσιαστικά χρησιμοποιούνται μονο 3X8bit jpeg και tiff και 3Χ16 bit tiff όλα gamma encoded. Βρίσκω υπερβολικό το 3X16bit και υπάρχουν φορματ για 3Χ10bit gamma encoded (jpegΕXR και άλλα) που υπερκαλύπτουν τις τρέχουσες και μελοντικές απαιτήσεις με πολύ μικρότερο όγκο αρχείων από το 3X16 bit ασυμπίεστο tiff. Αλλωστε το 3Χ10 bit log(gamma) είναι ενα standard της κινηματογραφικής βιομηχανίας (Digital Intermediate) εδώ και χρόνια.

https://www.dropbox.com/sh/sdxuwcwzayvj5e4/otX20jmrzn

Ηλία εδώ τα raw και τα αντίστοιχα jpeg της Α7 και της A7R με μετατροπή απο το ACR.

WB Daylight,
Sharpening (default values, 25)
Luminance noise 0
Color noise 8 (detail 50)
και όλα τα άλλα στο 0
Save as jpeg 12.

απο την RX10 δεν βρήκα αρχεία.

Δυστυχώς το είδα το πρωί. Είμαι στην εφημερία σήμερα και γυρνάω αύριο σπίτι. Αν δεν με προλάβει κάποιος, θα στα ανεβάσω αύριο.

την επιασα χτες στα χερια μου, πολυ ωραια μηχανη ειναι, ωραιο και το σκοπευτρο....γενικα πως ειναι στο χερι, το μονο που με χαλασε ειναι η ροδελα μπροστα, καπως αβολη μου φανηκε....

Αρχίζουν κι εμφανίζονται και στα ελληνικά μαγαζιά. Τιμές για α7 σώμα, είδα από 1499 έως και 1619..

την ειδες σε Ελληνικο μαγαζι ?

την επιασα χτες στα χερια μου, πολυ ωραια μηχανη ειναι, ωραιο και το σκοπευτρο....γενικα πως ειναι στο χερι, το μονο που με χαλασε ειναι η ροδελα μπροστα, καπως αβολη μου φανηκε....

την ειχε στη εκθεση photovision, ειχε η σονυ το περιπτερο της εκει κει με τις δυο μηχανες , ειχε και την ρχ1

Status
Not open for further replies.