Sony Alpha A7 ,A7R, Α7s , Α7ΙΙ, Α7RII, A7sII Full Frame Mirrorless

Status
Not open for further replies.
Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

ειχα canon και τους αντιστοιχους φακους, κι εφυγα για το βαρος-ογκο και φυσικα το βιντεο (δε το βαζω στη συγκριση).

Δεν ξαναγυρναω σε τοσο μεγαλο συστημα... γι αυτο ψαχνομαι.
Αλλα δυστυχως , δεν υπαρχει (ακομη) η τεχνολογια για μικρους, φωτεινους ζοομ φακους... οποτε καλα ειμαι κι εδω!

ενας πενηνταρης φακος που εχω στην Pentax θα επαιζε εδω?

με τον αντιστοιχο ανταπτορα , ναι (για FF φακο φανταζομαι μιλας).
Εχει δαχτυλιδι εστιασης και διαφραγματος ?

Απάντηση: Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

ειχα canon και τους αντιστοιχους φακους, κι εφυγα για το βαρος-ογκο και φυσικα το βιντεο (δε το βαζω στη συγκριση).

Δεν ξαναγυρναω σε τοσο μεγαλο συστημα... γι αυτο ψαχνομαι.
Αλλα δυστυχως , δεν υπαρχει (ακομη) η τεχνολογια για μικρους, φωτεινους ζοομ φακους... οποτε καλα ειμαι κι εδω!

Μα και το FF mirrorless στα ίδια επίπεδα σχεδόν θα είναι. Τι, για την αμελητέα διαφορά στο σώμα μόνο? Με το FF σε mirrorless έκανα τη σύγκριση, προφανώς.

Εννοείται πως εκεί η λύση του μ4/3 είναι σοβαρή, αλλά βέβαια υποδεέστερη σε αποτέλεσμα. Μην κοιτάς που τώρα ήρθε ο 16ρης αισθητήρας στις Ολυ που δίνει ένα καλό πλέον αποτέλεσμα, πάλι υπολείπεται σημαντικότατα από το τελευταίο στο FF . Απλά πλέον με τη νέα όλυ και τους 12-35 & 35-100 παίρνεις ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα το οποίο οπωσδήποτε θα σε καλύπτει (και βέβαια με κόστος που μόνο αμελητέο δεν το λες... σχεδόν 4 χιλιάρικα αγγίζουν σώμα και φακοί).

Η γνωμη μου παντως ειναι , οτι οπως και με τις nex, οι νεες FF sony A7/r ειναι κυριως για σταθερους και φωτεινους φακους.
εκει δειχνουν τα δοντια τους και παραμενουν σχετικα μικρες κι ελαφριες (σε σχεση με τις αντιστοιχες DSLR).

Απάντηση: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Γιαννη εγω απλα δεν ξαναγυρνω σε τιποτα αλλο περα απο FF ._
Απο κει και μετα ομως εχω ενα αριστο συστημα (νικον) και σε φακους ζουμ αλλα και σε 2 σταθερους.
Τωρα ΑΝ θα παρω την Α7 θα ειναι μονο και μονο για σταθερους φακους, υπαρχουν διαμαντια για ολα τα βαλαντια και ολες τις αναγκες & χρησεις απλα με τον καταλληλο ανταπτορα και σε mf εστιαση αλλα αυτο δεν ειναι προβλημα 'μεγαλο' (πιστευω) γιατι οι φακοι αυτοι ειναι φτιαγμενοι για manual χρηση οποτε τα δακτυλιδια εχουν την σωστη αισθηση και μεγαλη διαδρομη και η μηχανη για οσους εχουν θεματα ορασης εχει το focus peaking που βοηθαει τα μεγιστα..
Εδω θελω την βοηθεια του Αλεξ που ως κατοχος ΝΕΧ μπορει να μας διαφωτησει....
Τωρα στο θεμα A7 ή Α7R τελικα ψηφιζω την απλη με αυτα που ξερουμε μεχρι τωρα... (δηλαδη τιποτα)
Υπο την αιρεση οτι οι επιδωσεις θα ειναι οι ιδιες εξηγω...
Ο λογος ειναι οτι για να παρεις την μεγιστη λεπτομερια-οξυτητα απο εναν αισθητηρα 36Μ (και βαση τις εμπειριας που ειχα απο την D800) θες ΤΡΙΠΟΔΟ..
Καλες οι υψηλες ταχυτητες καλες και οι σταθεροποιησεις αλλα σαν το τριποδακι δεν....
Και αυτο στο λεει καποιος που εχει σχετικη εμπειρια απο τηλεφακους και μεγαλα εστιακα μηκη και μια σχετικη τεχνικη στο κρατημα...(και ακομα δεν εχει παρκισον)
'Δυστυχως' ετσι ειναι..αρα ναι μεν τα 36Μ ακουγονται εντυπωσιακα αλλα στην ουσια ειναι πολυ δυσκολα στον χειρισμο τους ΧΩΡΙΑ που θες κορυφαιους φακους σε αναλυση και σε ποιοτητα. Το οποιο λαθος στην εστιαση ή οποια αδυναμια του φακου το τρως στην οθονη σου και 'τρελενεσε'...Χωρια που θες και δυνατο υπολογιστη & σκληρους...Πολλα μαζευτικαν....
ΑΝ ηθελα να παρω αρχειο 36Μ και με ολους τους καλους φακους που εχω αυτο θα ηταν με την D800E και για το autofocus, οτιδηποτε αλλο θα εχω εγω προβλημα, οποτε μενω στα 24Μ που ειναι και υπερ-υπεραρκετα αλλα και η μηχανη θα εχει και phase οποτε ΑΝ ποτε μου την καρφωσει και θελησω AF θα παρω κανεναν μαννισιο φακο.

Συγνωμη γραφω απο τηλ και λιγο βιαστικα, περισσοτερα το απογευμα

Last edited:

συμφωνω κι εγω σ αυτο... αν θες 36Mp τοτε πρεπει να βαλεις βαθια το χερι στη τσεπη για ΚΑΛΟΥΣ φακους.
Ειναι κριμα να εχεις τετοιο διαμαντι και να μην εχεις τους καταλληλους φακους.

ΑΝ επαιρνα καποια , αυτη θα ηταν η απλη 7 (και για το γρηγορο AF) .

γιατι οι φακοι αυτοι ειναι φτιαγμενοι για manual χρηση οποτε τα δακτυλιδια εχουν την σωστη αισθηση και μεγαλη διαδρομη και η μηχανη για οσους εχουν θεματα ορασης εχει το focus peaking που βοηθαει τα μεγιστα..

Μα μαζί είμασταν. Με το σκόπευτρο της ΝΕΧ και το focus peaking είχα πάθει την πλάκα μου.

με τον αντιστοιχο ανταπτορα , ναι (για FF φακο φανταζομαι μιλας).
Εχει δαχτυλιδι εστιασης και διαφραγματος ?

ναι για full frame φακο μιλαω ο οποιος εχει δαχτυλιδι διαφραγματος και εστιασης, αρα θα ειμαι οκ με το αντιστοιχο ανταπτορα? δηλαδη με προτεραιοτητα διαφραγματος θα δουλευω και manual focus?

Τασο μαζι ειμασταν αλλα εμεις την ειδαμε για 10λεπτα και ο Αλεξ το δουλευει συνεχως το κολπο αυτο αρα η γνωμη του μετα απο τοσο κσιρο εψει ιδιαιτερη βσρυτητα. Τωρα για τις εκτροπες στους ultrawide φακους αυτο πρεπει να το δουμε και να το αξιολογησουμε στην πραξη αν ξαι ποσο υπαρχει πραγματικα ζητημα. Παντως ακομα κσι μετον 14–24 οσο μεγενθυνεις και κοιτας στα ακρα ολο και και βλεπεις ,αλλα στο τελος χανεις και την ουσια

ναι για full frame φακο μιλαω ο οποιος εχει δαχτυλιδι διαφραγματος και εστιασης, αρα θα ειμαι οκ με το αντιστοιχο ανταπτορα? δηλαδη με προτεραιοτητα διαφραγματος θα δουλευω και manual focus?

Ναι αλλά με stop-down metering αφού δεν θα έχεις αυτόματο διάφραγμα.

Re: Απάντηση: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Τωρα ΑΝ θα παρω την Α7 θα ειναι μονο και μονο για σταθερους φακους, υπαρχουν διαμαντια για ολα τα βαλαντια και ολες τις αναγκες & χρησεις απλα με τον καταλληλο ανταπτορα και σε mf εστιαση αλλα αυτο δεν ειναι προβλημα 'μεγαλο' (πιστευω) γιατι οι φακοι αυτοι ειναι φτιαγμενοι για manual χρηση οποτε τα δακτυλιδια εχουν την σωστη αισθηση και μεγαλη διαδρομη και η μηχανη για οσους εχουν θεματα ορασης εχει το focus peaking που βοηθαει τα μεγιστα..

Η χρήση legacy φακών και Manual εστίασης είναι στην ΝΕΧ7 πιο εύκολη και φυσική απο όποιαδήποτε μηχανή έχω χρησιμοποιήσει. Είναι πιο εύκολα απο τις μηχανές για τις οποίες κατασκευάστηκαν οι εν λόγω φακοί.
Η εστίαση γίνεται λόγω του Focus Peaking πολύ πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια απο την οπτική σε SLR, αν και κατα την άποψη μου για critical focus θες το magnification (που λόγω της τρομερής παραμετροποίησης το βάζεις όπου θες. Εγώ το έχω στον αντίχειρα, δεν χρειάζεται να πάρω το μάτι μου απο το EVF καν...).
Και σε αυτά προτεραιότητα διαφράγματος.

Με τον ακόμα καλύτερο EVF της Α7 το όλο θέμα θα είναι λογικά ακόμα καλύτερο. Εγώ χρησιμοποιώ χωρίς κανένα πρόβλημα έτσι τους φακούς μου και δεν είχα ποτέ πρόβλημα να μην μπορώ να εστιάσω. Και δεν τραβάω συνήθως τοπία...
Το θέμα των φακών είναι σίγουρα σοβαρό. 36ΜΡ είναι αρκετά... Βέβαια τα 24ΜΡ της ΝΕΧ7 στο κροπ, πιέζουν παραπάνω τους φακούς (τουλάχιστον στο κέντρο), και ειδικά οι Voigtlander (εκτός του 35αρη ίσως ανοικτός...) δεν είχαν ιδιέτερο πρόβλημα... Βέβαια όρεξη να έχουμε, υπάρχουν και καλύτεροι...

Με τον ακόμα καλύτερο EVF της Α7 το όλο θέμα θα είναι λογικά ακόμα καλύτερο. Εγώ χρησιμοποιώ χωρίς κανένα πρόβλημα έτσι τους φακούς μου και δεν είχα ποτέ πρόβλημα να μην μπορώ να εστιάσω. Και δεν τραβάω συνήθως τοπία...

Εδώ έρχεται το ερώτημα το δικό μου: Το EVF έχει και focus peaking και magnification?

Απο τιμες οπως βλεπω στο επισημο καταστημα της Sony,
Α7 μονο σωμα 1499,
Α7 με φακο 24-70 3.5~5.6 στα 1799
Φακος 35F2.8 στα 799

Να αξιζει αραγε ο κιτ φακος? θα ειναι πιο χαμηλες οι τιμες στα μαγαζια?

Εδώ έρχεται το ερώτημα το δικό μου: Το EVF έχει και focus peaking και magnification?

Όλα. Όλα όσα βλέπεις στην LCD μπορείς να τα βλέπεις και στο EVF. Εσύ επιλέγεις τί και πώς. Μάλιστα το EVF έχει μεγαλύτερη ανάλυση οπότε είναι καλύτερο για critical focus. Εγω την LCD την έχω συνήθως κλειστή (δείχνει μόνο ρυθμίσεις, όχι live view), για να γλιτώνω την μπαταρία. Το EVF έχει αισθητήρα και ανοίγει μόλις την φέρεις στο μάτι σου.

το μονο κακο ειναι οτι η a7/r δεν εχει touch screen, το ειχα συνηθισει πολυ στη 5n για να επιλεγω το σημειο εστιασης και μεγεθυνσης με manual φακους... κριμα!

Προσωπικα δεν με χαλασε καθολου αυτο....

Εγω προς το παρον την βλεπω πακετο με τους sigma35/1.4 & nikon50/1.8 που ηδη εχω μεσω ειδικου ανταπτορα και ισως την αγορα ενος samyang 85/1.4 (θα δουμε σε τι μοντουρα) και αποκει οτι καλο ενκαιρω βρουμε σε παλαιο.
Ο σιγμμα εχει μεγαλο δακτυλιδι εστιασης και ακριβες ενω του νικον ειναι το γνωστο των asf φακων.
Αλεξ, ευχαριστω. ελυσες ενα μεγαλο 'προβλημα' για μενα τον 'γκαβο'

Last edited:

το μονο κακο ειναι οτι η a7/r δεν εχει touch screen, το ειχα συνηθισει πολυ στη 5n για να επιλεγω το σημειο εστιασης και μεγεθυνσης με manual φακους... κριμα!
στην μικρούλα HX9V χωρίς touch, είναι πολύ εύκολο κ γρήγορο το tracking, δυο φορές κλικ με αντίχειρα στο σημείο που θέλεις (μέσω του κεντρικού dial πίσω) και το ακολουθεί.
Στην Α7 πόση ώρα εγγραφή video προβλέπεται; πάλι 29 λεπτά ή παραπάνω;
Για 24-70 γρήγορο τί λύσεις υπάρχουν;

Last edited:

δε μιλαμε για tracking και AF...εδω λεμε για manual focus σε manual φακους... εκει το touch screen ειναι σωτηρια.
Ειδικα για κινουμενα θεματα ... αμα ειναι ακινητο , τοτε δεν υπαχρει προβλημα.

Για ολες τις φωτογραφικες υπαρχει οριο στα 29 λεπτα.
Φυσικα αυτο το οριο ειναι θεωρητικο, γιατι πολλες φορες μπορει πρωτα να σταματησει απο υπερθερμανση (δεν ξερουμε τι γινεται με την a7, ειδικα στα 50p).

Gia 24-70 f/2.8 με ανταπτορα, πολυ καλος ειναι ο SONY zeiss 24-70mm f2.8 (SAL2470Z ) , αλλα μαζι με τον ανταπτορα θες περιπου 2000 ευρω kai δεν εχεις OSS!

Μπορεις να περιμενεις τον νεο zeiss φυσικα 24-70 f/4 σε μικροτερη τιμη, native φακο, χωρις ανταπτορα και κυριως με OSS.

Status
Not open for further replies.