Sony Alpha A7 ,A7R, Α7s , Α7ΙΙ, Α7RII, A7sII Full Frame Mirrorless

Status
Not open for further replies.
Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Κάποια crop απο τα δείγματα του Phillip Reeve

Planar45 by Phillip Reeve, on Flickr

Carl Zeiss Planar 2/45 T* Contax G (Θυμίζω όπως ανέφερα και στο review που του είχα κάνει στην αρχή του χρόνου, ένας απο τους οξύτερους φακούς σε 35μμ ever)

Samyang 85mm 1:1.4 Sony A7r by Phillip Reeve, on Flickr
O Samyang 85mm 1.4 που κυκλοφορεί και στο φόρουμ μας, ένας καλό φακός για πορτραίτα

Carl Zeiss FE 55mm 1:1.8 Sony A7r by Phillip Reeve, on Flickr
Και ο native Zeiss FE 55mm 1.8

γιατι εναν φακο Af... 4 ειναι.
Δυο σταθεροι, 1 κιτ ζοομ κι ενας 24-70 f/4 αρχες του 14.

Πω πω... να παρω μεγαλη τσαντα να χωρανε... :Banane0:

Πλακα κανω Γιαννη, αλλα οπως και να το κανουμε, ειναι καπως η ολη κατασταση... και τωρα που το διαβαζω για τον ζουμ, τον κιτ, κι αυτο μου κανει καπως, δηλαδη..., FF σωμα (αρα δεν απευθυνεσαι στην Κα Τουλα για να βγαζει τα παιδια στη ρυθμικη ουτε στον Κυρ Τακη για να τραβαει το καμαρι στο γηπεδο, αυτοι γρηγορα θα ζητησουν εναν 18-200 ακομα και αν πληρωσουν το FF) και ενας ζουμ με 3,5 -5,6... μεχρι και οι 16 χρονοι που περνουν dslr, στον μηνα πανω περνουν τον ταμρον 17-50 για το σταθερο f (και γρηγορο)...

Ο 24-70/4 εν ευθετω χρονο... Φεβρουαριο λεει η ανακοινωση... και καποιοι εχουν 2,8 με VC ήδη και αλλοι βγαζουν 1,8 εστω και κροπ.
Ο 55ρης (στο 1000ρικο με 1,8) Ιανουαριο...
Ο 70-200 να το σκεφτουμε λιγο παραπανω...

Καλα που σταματησαμε να λεμε... τους φακους παντρευεσαι, αυτοι ειναι οι βασικοι, δες πρωτα εκει και μετα διαλεξε εταιρεια... και μην αρχισουμε τωρα για legacy και manual... αυτοι μπαινουν ηδη παντου με τις καταλληλες μοντουρες...

A ρε συνονόματε αυτο το τελευταίο δεν χωνεύεται εε ? :grinning-smiley-043.

Ε μα πια... εδω τοσα χρονια οι νικονακηδες κοροιδευαν τους κανονακηδες οτι βγαζουν εκτυπωτες και τωρα να μας το παιζει η σονυ... πιουριστρια...? Γιατι νομιζεις η νικον ονομασε ετσι (pure) τη νεα της καμπανια? (ειπαμε συνεργατες συνεργατες νικον -σονυ :devil-smiley-029: αλλα... οχι και να μας φανε το... copy right... :music-smiley-005:)

δεν μπαινουν σε dslr οι legacy φακοι, αυτο ειναι το θεμα (οι περισσοτεροι τουλαχιστον).
αυτο το κενο εκμεταλευτηκαν Oi sony nex και τωρα oi sony a7/r.
Ειναι λιγοι οι native φακοι φυσικα, γι αυτο κι εγω εχω επιφυλαξεις και δεν αλλαζω (ακομη) συστημα.

Κάποια crop απο τα δείγματα του Phillip Reeve
Στις φωτο νομίζω ότι έβαλες 2 φορές τον Samyang. Αποφάσισα να κρατήσω τον Sigma αν ποτέ βρω λεφτά για τέτοια μηχανή είναι μια χαρά ειδικά για το μέγεθος του και το κόστος του

Απάντηση: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

............και θέλουν 1.000,00 .

To πρόβλημα εδώ είναι προφανώς της μηχανής, γιατί το εμφανίζει και αλλού. Αλλά σαν σύστημα που πηγαίνει 3.200 ευρώ.... ε όχι δα.

Re: Απάντηση: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

To πρόβλημα εδώ είναι προφανώς της μηχανής, γιατί το εμφανίζει και αλλού. Αλλά σαν σύστημα που πηγαίνει 3.200 ευρώ.... ε όχι δα.

Aliasing.

Ίσως να φταίει το firmware..

DxOMark puts the Sony A7R sensor to the test and although predictable, the results are incredible for such small mirrorless camera. The scores are pretty much identical to Nikon's DxOMark champion D800E.

"Compared to the 36-Mpix Nikon D800 models, the results are very similar indeed, implying the new Sony A7R uses the same (Sony made) sensor. The differences in individual metrics are close enough to be within our tolerances for testing, however, it maybe also be down to the differences in the filters or the imaging chain in more general terms. In real world use, the variance in low-light scores is negligible.
Although we can’t provide any commentary on image sharpness at this stage in our tests, the sensor in the Sony Alpha 7R performs exceptionally and is on a par with that found in the D800 models. Given the Sony’s small size, low weight and outstanding sensor performance, it’s one of the most intriguing and compelling new additions in recent times." - Read more

Μου αρέσεις εσύ. Είσαι σταθερός χαρακτήρας, θα πας μπροστά νέε μου.

Μου αρέσεις εσύ. Είσαι σταθερός χαρακτήρας, θα πας μπροστά νέε μου.

Σημασια εχει να εχεις ευρητητα σκεψης....

Ακριβώς. Κανονικά ο εξοπλισμός είναι αδιάφορος. Εν τέλει καταλήγουμε εμείς με το φως και τους κανόνες του. Σημασία έχει εγώ, ως φωτογράφος, τι κάνω να πιάνει τόπο. Διαφορετικά και κανόνια να βαράνε, δεν ξυπνάμε.

Απάντηση: Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Ναι, μέχρι να έρθουν θα έχω αλλάξει γνώμη ακόμα 5-6 φορές....

Νίκον μην πάρεις μόνο τέκνον μου, έχει μέσα της τον αντίχριστο τον ωξαποδώ, βγάζει κρότους

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Status
Not open for further replies.